REZONABIL
Anul acesta a fost unul dedicat întâlnirilor emoționante: Întâlnirea AFA și Întâlnirea de 50 de ani de la absolvirea liceului.
Cea de-a doua a fost organizată la hotelul Parâng din Olănești, între 12 și 14 septembrie.
Pentru că impresiile mele (și ale colegilor) despre acest hotel sunt contradictorii, o să scriu câteva rânduri despre el.
Hotelul Parâng este clasificat la 2 stele și se afla în centrul stațiunii Olănești, pe strada Livadia nr. 1, fiind ușor de găsit.
Am găsit locuri de parcare chiar în fața hotelului, cei care au venit mai târziu s-au descurcat mai greu.
Hotelul este dintre cele vechi, comuniste, incluse în circuitul balnear prin Casa de pensii.
Are 3 corpuri, doua renovate, unul nerenovat, probabil acesta fiind unul din motivele clasificării la 2 *La parter, într-un hol maaare, se află recepția.
Personalul a fost amabil, s-au mișcat repede cu cazarea. S-a nimerit să ajungem mulți în același timp, cu hărmălaie, pupături!
Am zis că e un hotel vechi, deci nu puteau renunța la formularele completate de fiecare persoană. Adică două / cameră, că unul nu era suficient!
Grupul nostru a primit camere într-un corp renovat, cred ca in D. Știu că până să ajungem la camerele noastre mergeam printr-un adevărat labirint de coridoare, ne rătăceam de fiecare dată.
Distracția mare era pentru cei cazați la etajul 4. Liftul merge doar până la 3, apoi, prin coridoare întortocheate, ajungeau la scara care ducea la etajul 4.
Am.plătit 300 lei/ noapte, cu mic denun inclus.
Camera este mică, 14 mp. Mobilierul este nou, arată bine. Nu e nimic în exces, dar nici în minus, pentru nevoile noastre. Camera noastră nu avea balcon.
Priveliștea din cameră... nu există! adică există, este reprezentată de peretele altui hotel!
Dar la cât am stat în cameră, cred că nici nu observam dacă nu făceam poze!
Accesul în camere se face cu cartele. Majoritatea am solicitat câte două și le-am primit fără probleme.
Găsim în cameră doua paturi de o persoană, cu saltele și perne confortabile, un birou, un scaun, frigider și televizor cam micuț și așezat cam prea sus. La intrare se află o oglindă mare și un cuier.
Există noptiere, veioze funcționale și prize lângă pat.
Draperiile sunt groase, protejează față de lumina soarelui.
Baia este micuță, dar curată, cu apă calda și presiune bună. Perdeluța de la duș nu prea ajuta să nu uzi toată baia...
Pentru haine există o nișă în perete, cu rafturi și spații pentru umerașe. La intrare este și un cuier și o oglindă.
Hotelul are un restaurant foarte mare, care arată bine. Mai puțin bine arată terasa restaurantului, care nu a fost renovată. Dar noi am folosit-o din plin, așa cum era. Dacă la camere nu am nimic de reproșat, apoi nu același lucru pot spune despre restaurant.
Vineri la prânz cei mai mulți dintre noi am mâncat acolo. La sfatul unora dintre colegi, am luat meniul zilei. A fost bun, porțiile mari, prețul decent, nu mai știu exact cât.
Problema a fost seara. Cam tot ce s-a comandat a avut diverse minusuri, nimeni nu a fost foarte încântat. Dar cel mai rău a fost altceva. În restaurant cânta o trupă. Repertoriul... ce să zic, orice cântau o dădeau pe sârbe, hore și manele. La un volum de noi nu mai puteam purta nicio conversație.
E drept că pentru cei veniți la tratament balnear era o încântare, pentru noi nu.
Din cauza asta am folosit terasa, sa putem sta de vorba la un pahar de vin. Noroc ca nu a fost frig.
A doua seară a fost și mai rău. Masa festivă a fost un fiasco total. Singurul lucru bun a fost aperitivul, cu multe componente si cam toate bune sau foarte bune.
Friptura în schimb a fost o talpă subțire, uscată. Cartoful copt de lângă ea a fost bun.
Tortul promis era o prăjitură individuală, foarte colorată, care nu se putea mânca sub nicio formă. Ca băuturi am avut apă plată și minerala, 40 ml de ceva tărie, băieții ziceau că e un coniac ieftin, și vin bunicel, la discreție. Și a costat 200 lei persoana
Iar muzica ne-a terorizat. În plus, s-a dus vestea în stațiune ca în grupul nostru este actrița Adriana Trandafir. Au venit oameni de la alte hoteluri, să bea o sticlă de vin și să tragă efectiv de ea pentru o horă sau o sârbă... Neplăcut pentru ea, la început accepta, dar apoi a zis că preferă să se distreze cu colegii ei!
Mesenii ceilalți se încălziseră și a trebuit să ascultăm dedicații de la unul pentru altul, fără număr!
Ca să fiu obiectivă, nu este vina hotelului pentru această atmosferă. Asta este politica lor, să cânte în fiecare seară o trupă. Și e foarte bine pentru cei veniți la tratament, se vedea că le place și se bucură.
Este 100% vina colegei care a organizat întâlnirea noastră. Ea știa cum este restaurantul, mai organizase cu facultatea, cu liceul soțului și cu alte ocazii. Pe noi ne-a dezinformat, spunându-ne că avem un spațiu al nostru. Noi am înțeles că avem un salon, de fapt erau două mese lungi, separate de ceilalți.
Acum ce era să facă cei de la restaurant, sa-l închidă ca să fim doar noi? Oamenii aveau bilete cu pensiune completă!
Dar cu masa festiva s-au făcut de râs. Nu au nici cea mai mică scuză. Aici ținea numai și numai de bucătarul lor.
A, să nu uit: spre finalul petrecerii ni s-a sugerat să dăm ceva bani pentru formație, motivînd că au avut program mai lung, special pentru noi. Într-un glas am zis că dădeam câte 50 lei dacă tăceau, special pentru noi!
Nici micul dejun nu a fost cine știe ce. Sărăcuț, produse de calitate slabă. Dar găseai ceva- ceva.
Ca și variante de plimbare în Olănești, găsești ce să faci câteva ore. Noi ne-am plimbat cu un trenuleț, numit Dotto. Are un traseu de vreo 30 minute, vreo 7 stații și o oprire de câteva minute la lacurile cu nuferi. Acum nu mai erau decât câțiva înfloriți, dar oricum a fost drăguță experiența.
Există un parc drăguț, există o piscină, mai multe restaurante.
În concluzie, hotelul Parâng oferă condiții bune de cazare, care depășesc cele 2*. De aceea îl recomand.
În ceea ce privește restaurantul, nu-l pot recomanda sub nicio formă.
Poate impresia mea negativa este cauzată de nepotrivirea dintre ce ne-am dorit noi și ce am găsit !
Probabil pentru cei veniți la tratament e perfect, cred că și mâncarea e mai bună. Dovadă că meniul zilei a fost în regulă.
Ca încheiere, vă asigur că aceste neplăceri nu au știrbit cu nimic bucuria revederii, mai ales că acum au reuși să ajungă, pe lângă cei din Germania, Spania și Italia si doi colegi din USA și altul din Canada!
- Utilizatoriii LOGAȚI văd o versiune cu mai puține reclame
Trimis de adrianaglogo in 08.12.25 03:05:00
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BĂILE OLĂNEȘTI.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (adrianaglogo); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 45.20383240 N, 24.24044430 E - CONFIRMATE
- Oct.2023 La pomul laudat am mers cu masina — scris în 03.11.23 de bunicut din BUCURESTI - nu recomandă
- Sep.2022 Hotel Părâng — cu plusuri și minusuri [cazare în corpul de 3*] — scris în 26.09.22 de tripyy din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Sep.2018 Nu hotel Parâng pt că este un management defectuos — scris în 28.09.18 de Hatshepsut din BUCURESTI - nu recomandă
- Jun.2017 Nu mergeți aici! — scris în 02.07.17 de Florina32 din BUCUREşTI - nu recomandă
- Aug.2016 Mai bine, nu — scris în 06.07.17 de scubi din BUCUREşTI - nu recomandă
- Jun.2014 Un hotel peste aşteptări — scris în 29.07.14 de cdiana din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Aug.2009 Un hotel acceptabil — scris în 20.01.11 de a_raluk din CRAIOVA - nu recomandă