ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 09.06.2018
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Reșița
ÎNSCRIS: 25.10.14
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
MAY-2018
DURATA: 1 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

În vizită la Palatul Hofburg

TIPĂREȘTE

Căutând date despre Palatul Hofburg pe internet am aflat următoarele:

„Aflat in centrul Vienei, Palatul Hofburg, cu cele 18 aripi, 54 de scări, 19 curți și în jur de 2600 de camere, a servit drept reședință imperiala pana în anul 1918. Astăzi, acest vast complex arhitectonic adăpostește pe lângă muzee și colecții, destul de numeroase, Școala de Echitație Spaniolă și Biblioteca Națională a Austriei. În aripa „Leopold” se afla reședința oficiala a președintelui Republicii.

Palatul Hofburg din Viena a fost reședința oficială între 1480 și 1580, respectiv 1620 - 1806, a suveranilor Sfântului Imperiu Roman, care au provenit, cu excepția lui Carol al VII-lea de Wittelsbach, din dinastia de Habsburg. Din 1804 și până în 1918 a fost reședința împăraților nou-creatului Imperiu Austriac, care au provenit fără excepție din Casa de Habsburg-Lorena. ”

În prima zi a vizitei noastre la Viena, acest palat era primul pe listă, așa că după ce am intrat în posesia Vienna Pass, am luat-o la pas prin stânga Operei și trecând pe lângă Albertina am ajuns imediat în Piața Josefsplatz unde am admirat clădirea superbă a Bibliotecii Naționale a Austriei și de aici prin gangul de lângă stradă am ajuns în Piața Michaelerplatz și în stânga noastră se afla intrarea în Palatul Hofburg. Îmi pare rău că nu am apucat să intrăm și pe poarta aflată în partea opusă acesteia, cea de la Noul Burg pentru că aceea îmi pare mai spectaculoasă. Dar așa mai avem ce vedea și altă dată.

După ce am intrat pe poarta palatului am mers imediat în partea dreaptă să vizităm Colecția Imperială de Argintărie care se află la parter și Muzeul Sisi plus Apartamentele Imperiale care se găsesc la etaj.

Prețul pentru vizitarea tuturor trei este de 13,9 euro/adult și 8,2 euro/copil. Noi având Vienna Pass am avut intrare gratuită. Intrarea cu Vienna Pass se face pe la intrarea B, cu scanarea pass-ului la turnicheți. Orarul este din septembrie până în iunie 09.00 - 17.30 iar în lunile iulie și august 09.00 - 18.00.

Înainte de a intra în Colecția Imperială de Argintărie ni s-a înmânat un audio-ghid și am fost întrebați în ce limbă vrem să ascultăm detaliile despre ce o să vedem. Știind că este inclusă și limba română am cerut-o pe aceasta iar doamna de acolo ne-a selectat-o și ne-a înmânat audio-ghidurile. Acestea sunt niște aparate dreptunghiulare cu taste și un mic ecran dotate în partea de sus cu un difuzor. Normal ele pot fi purtate la gât cu șnurul din dotare și la intrarea în fiecare cameră se selectează nr. afișat deasupra ușii sau lipit pe diferite vitrine și se ascultă detalii despre obiectele expuse în acea cameră sau alte date. Noi ne-am luat de acasă câte o pereche de căști și le-am introdus în mufa laterală a acestor aparate și am ascultat datele în căști fără a mai fi nevoiți să stăm cu aparatele lipite de ureche. Puteți folosi și căștile de la Hop On Hop Off dacă nu aveți de acasă. Noi și pe autobuze le-am folosit tot pe ale noastre pentru că sunt mai comode.

În cadrul Colecției Imperiale de Argintărie ne-am delectat ochii cu tot ceea ce ține de servitul mesei. De la formele în care se coceau prăjituri, tacâmurile din mai multe materiale, farfurii și pahare, etc. Cele mai impresionante sunt piesele centrale care se așezau în mijlocul mesei și sfeșnicele din porțelan sau cele aurite. În vitrinele destinate obiectelor folosite la îmbăiere ma uimit cel mai mult gălețile din porțelan, nu am mai văzut așa ceva. Foarte frumoase sunt și farfuriile pictate cu diferite scene sau animale. Tot aici am admirat și șervetele aranjate la mesele imperiale într-un fel unic pe care cei care îl cunoșteau îl transmiteau din generație în generație. Se spune că la ora actuală mai sunt doar două persoane care cunosc modul de împăturire al acestora. Frumoase și speciale sunt toate obiectele expuse aici.

După ce am terminat de admirat această colecție am ajuns într-un magazin de suveniruri și de aici am ajuns la scările care duc spre Muzeul Sisi și Apartamentele Imperiale.

Muzeul Sisi prezintă viața Împărătesei Elisabeta de la încoronare până la moartea acesteia iar o cameră este dedicată și copilăriei ei. Despre împărăteasă aflăm aici că nu a fost apreciată de către popor în timpul vieții ei și că a devenit un mit după moarte și mai ales seriei de filme Sissi a lui Ernst Marischka care a folosit pentru prima dată și numele de alint al acesteia scris cu doi de s, Sissi. Poveștile despre viața și asasinarea împărătesei mi-au plăcut și m-au ținut captivat mai ales că soția este un mare fan al filmelor Sissi și era fascinată de tot ce vedea aici. A meritat să vizităm acest muzeu măcar pentru sclipirea din ochii ei.

Apartamentele Imperiale trebuie să recunosc că nu sunt așa impresionante ca cele regale de la Palatul Peleș al nostru, poate și din cauză că Sisi nu stătea aici mult timp și pentru că împăratul avea o viață cam cazonă, majoritatea portretelor sale înfățișând-ul în haine militare. Ce mi-a plăcut mie sunt acele sobe de teracotă imense care arată impresionant.

Poze se pot face doar la Colecția Imperială de Argintărie dar dacă nu folosiți blitz-ul puteți face poze și în celelalte muzee, dar mai discret.

Turul nu este ghidat dar și așa să știți să vă rezervați pentru aici cam 2 ore. Ieșirea se face, după ce predați audio-ghidurile, printr-o altă parte a palatului. Cred că tocmai de aceea nu insistă nimeni să lași bagajul la intrare ca la alte muzee pe care le-am vizitat în Viena.

Tot în cadrul Palatului Hofburg, dacă aveți Vienna Pass, mai puteți vizita gratuit Tezaurul Imperial și Școala de Echitație Spaniolă. Pe aceasta din urmă nu am reușit să o vizităm pentru că are un program mai greu de inclus în agendă, de marți până vineri de la ora 10.00 la 12.00.

Călătorii frumoase să aveți!

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de ungureanica in 09.06.18 17:55:33
Validat / Publicat: 09.06.18 19:35:24
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în AUSTRIA.

VIZUALIZĂRI: 5072 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

5 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ungureanica); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P19 Colecția Imperială de Argintărie
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 38400 PMA (din 28 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

5 ecouri scrise, până acum

webmaster
[09.06.18 21:01:32]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

===

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

mihaelavoicu
[10.06.18 13:06:17]
»

Foarte frumoasă Viena. Așa a fost mereu, așa va fi mereu! Doar o fo capitală de Regat!

După asta, fuguța la Praga. Dacă nu ați văzut-o, veți rămâne încântați. Sigur!

Să vă fie de bine plimbarea și la cât mai multe!

Michi
[10.06.18 19:46:40]
»

Am văzut Viena în 2008, întretimp s-au mai tocit neuronii aşa că citirea acestui review şi pozele ataşate mi-au împrospătat memoria.

ungureanicaAUTOR REVIEW
[11.06.18 13:41:10]
»

@Michi: Ne bucurăm că v-am trezit amintiri frumoase. Mulțumim pentru ecou.

ungureanicaAUTOR REVIEW
[11.06.18 13:43:39]
»

@mihaelavoicu: Mulțumim pentru urări. Sperăm să ajungem încet-încet peste tot. Numai bine!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Michi, mihaelavoicu, ungureanica
Alte impresii din această RUBRICĂPalatul Hofburg:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.051252126693726 sec
    ecranul dvs: 1 x 1