ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 15.08.2018
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Sfantu Gheorghe
ÎNSCRIS: 26.08.10
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
AUG-2018
DURATA: 7 zile
familie cu copii
2 AD. + 2 COPII -- v: 12, 15

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 11 MIN

Minunea lumii, Egipt

TIPĂREȘTE URM de aici

O zicala egipteana spune ca o data ce ai baut din Nil, te vei intoarce la el mereu iar Herodot insusi afirma ca Egiptul este un cadou facut de Nil.

Ne-am decis anul acesta sa alegem Egiptul ca destinatie de vacanta pentru a impleti relaxarea la Marea Rosie cu incredibila experienta a intalnirii minunilor lumii.

Temperaturile maxime la inceputul lunii august au fost in Hurghada intre 36 si 38 de grade, insa datorita umiditatii foarte scazute a aerului comparativ cu Romania si a brizei marii se resimt cu 10 grade mai putin, deci totul a fost ok.

La Cairo temperatura a fost cu 1-2 grade mai mica iar la Luxor de 42 grade, dar chiar si in aceste conditii disconfortul termic nu a fost extrem. Evident ca in templul din Karnak fiecare cauta umbra dupa coloanele cu hieroglife.

Atat pasapoartele simple electronice cat si cele temporare sunt ok cu conditia valabilitatii lor pe o perioada de minim 6 luni de la data iesirii din Egipt, viza obtinandu-se in aeroprtul din Egipt contra sumei de 25 de dolari americani.

Informarea prealabila referitoare la programul si preturile excursiilor optionale poate contribui la succesul calatoriilor dar si aduce economii deloc de neglijat la bugetul familiei.

Astfel singurul contact pe care l-am avut cu ghidul grupului a fost in autocarul de transfer aeroport-hotel, preturile excursiilor optionale oferite fiind in mod absolut nejustificat duble fata de ceea ce am ales inca din Romania.

Programul cultural-distractiv ales de noi si de prietenii nostri (4 adulti si 4 copii) a aratat cam asa :

- duminica ora 9.15 aterizare pe aeroportul din Hurghada. Dupa formalitatile de viza si transfer ajungem la hotelul Desert Rose in jurul orei 11.30. Intram in posesia cheii de la camera la ora 14.00 dupa servirea mesei de pranz. Seara ne intalnim cu reprezentantul agentiei turistice la hotel.

- luni - croaziera la Paradise Island (8.30 -16.30), plaja cu umbrelute si saltele, pranz tip bufet suedez la restaurant pe insula, show cu dervis rotitor si dansatoare traditionala, snorkeling la recif de corali, 28 Euro/adult, 14 Euro/copil sub 12 ani.

Exista si varianta Mini Paradise pe insula Giftun cu doua opriri pentru snorkeling si pranz, 11 Euro/adult, 5.5 Euro/copil

- marti - Cairo cu autocarul (01.30 - 23.30), se viziteaza Muzeul Egiptean din Cairo, Piramidele si Sfinxul din Gizeh, pranz tip bufet suedez la restaurant, traversare Nil cu vaporasul, ghid limba engleza, 39 Euro/adult, 19.5 Euro/copil

- miercuri - Diving (8.30 - 16.00), scufundari cu echipament profesional pentru incepatori si avansati, doua opriri la recif de corali, prima scufundare la adancimea de 6 metri, a doua la 12 metri, cu insotitor, limba engleza, pranz pe vas, 20 Euro/adult, 10 Euro/copil. Adamcimea de scufundare la copii de min 10 ani este de 1-2 metri, insa majoritatea copiilor faceau doar snorkeling.

- joi - Luxor cu autocarul (5.00 - 22.30), se viziteaza templul din Karnak, templu Hatshepsut, Valea Regilor - 3 morminte, statuile lui Memnon, traversare Nil cu vaporasul, vizitare Banana Island, pranz tip bufet suedez la restaurant, ghid limba engleza, 39 Euro/adult, 19.5 Euro/copil

- vineri - Sahara Park (11.30 -19.00), plimbare cu ATV, vizita sat beduini, fumat narghilea, baut ceai, calarit camila, plimbare cu jeep, apus de soare, plimbare cu spider-car, show cu dervisi rotitori si dansatoare din buric, pranz, limba engleza, 17 Euro/adult, 8.5 Euro/copil

- sambata - relaxare la piscinele si aqua-park-ul hotelului

- duminica - check-out, transfer la aeroport, decolare la ora 10.00 de pe aeroportul din Hurghada

Varianta ideala ar fi un sejur de min 10 zile cu planificarea excursiilor o data la doua zile, altfel ai sentimentul ca nu ai apucat sa te relaxezi suficient si ca ai avea nevoie de o...vacanta !

Despre Egipt, Marea Rosie, Hurghada, excursii etc s-au scris milioane de articole, ghiduri, reviste, carti iar internetul poate de asemenea sa puna la dispozitia doritorilor cele mai noi informatii.

Totusi voi trece in revista o scurta prezentare a minunilor intalnite aici.

Recifele de corali se întind pe 800 km în apele coastei Mării Roşii din Egipt, pornind din nord, de la graniţa cu Israelul şi ajungând în sud, la frontiera cu Sudanul. De fapt, Marea Roşie este o fâşie scăldată de ape a scoarţei terestre, între continentul african şi Asia Este flancată în ambele părţi de lanţurile muntoase din deşert. Strâmtă şi comprimată, Marea Roşie are, în anumite locuri, o adâncime care depăşeşte 1,6 km. Recifele sunt asemenea unor pereţi foarte abrupţi, care se afundă până la o adâncime ameţitoare, iar uneori se înalţă la suprafaţa apei, departe de mal, pentru a forma insule de bancuri de peşti şi de corali. Din cauza adân­cimii mari, sedimentele nu se ridică la suprafaţă, aşa că apa este foarte limpede. între stâncile subacvatice şi mal apar ciucuri de corali, care încep în locuri unde apa îi ajunge până la piept unui adult si care sunt ideale pentru snorkeling.

Recifele sunt alcătuite din corali, despre care s-a crezut secole de-a rândul că ar fi plante care înfloresc, dar care sunt, de fapt, animale. Coralii sunt nişte polipi foarte mici, creaturi asemănătoare cu anemonele, având un schelet calcaros la exterior şi hrănindu-se cu alte organisme mici care trăiesc în apa mării. Se grupează în colonii care iau multe forme spectaculoase. Pe coralii care mor creşte o altă generaţie de corali. Şi, pentru a forma recife, coralii au nevoie de o perioadă lungă de timp. Recifele alcătuiesc un mini-ecosistem care susţine peste o mie de specii de vieţuitoare subacvatice.

La extremitatea sudica, Marea Roşie trece printr-o strâmtoare îngustă şi se preface într-o mare nu prea adâncă, care pe hartă arată ca un gât de sticlă şi care a împiedicat migraţia pestilor. Astfel Marea Roşie este leagănul unui număr uriaş de specii particulare (care nu se găsesc în altă parte). Adăposteşte o mulţime de peşti viu coloraţi, care înoată grupaţi în bancuri gigantice, înfaşurându-se în jurul recifelor ca nişte stele albastre, aurii şi galbene, şi scânteind asemenea unor giuvaieruri pe un fond albastru ultramarin. Peştele-papagal, de un verde-albăstrui, numeroasele specii de peşte buzat, frumosul peşte-fluture, galben la culoare, mănâncă recifele, astfel încât suprafaţa înveşmântată în alge se face nevăzută. Aceste specii sunt vânate de peştii de pradă ca grouperul, peştele-scorpion, bibanul şi peştele răpitor Pe de altă parte, aceste specii reprezintă meniul preferat al răpitorilor mai puternici, printre care delfinii, baracuda şi rechinii. Cele mai frecvente specii de re­chin sunt cele cu bot alb sau negru. Peştele-ciocan, rechinul-tigru şi balena uriaşă care se hrăneşte cu plancton sunt specii de rechin care trăiesc; de regulă, numai în apele mai adânci. Şi broaştele- ţestoase sunt la ele acasă, îndeosebi cele verzi.

In orice caz fie ca optati pentru snorkeling sau pentru diving in zona recifelor de corali, nu veti intalni rechini :) Peisajul submarin e incredibil si sentimentul de a inota alaturi de pestii si printre coralii multicolori nu se compara cu ceea ce vezi in acvariu sau chiar din vaporasul cu fund de sticla sau din submarin prin hublou.

Instructajul pentru diving pentru incepatori se face si in limba engleza, in cateva minute vi se explica cum eliminati eventualele picaturi de apa care ar putea ajunge pe langa tubul de respirat in gura sau la baza ochelarilor de inot si cum reglati presiunea din timpane. Restul operatiunilor de urcare-coborare pe fundul marii pana la adancimea de 12 metri sunt realizate de instructorul care va insoteste in permanenta in adancuri.

Muzeul Egiptean din Cairo este unul din cele mai mari depozite de antichitati din lume, o vizita aici fiind esentiala pentru a intelege gloria Egiptului antic. Muzeul e structurat pe zone : Regatul Antic, Regatul Mijlociu, Noul Regat, Epoca Tarzie, Galeriile lui Tutankhamon, Sala mumiilor regale, etc.

Nu veti avea timpul necesar pentru a admira pe indelete cele peste 4000 de opere expuse aici (si alte 8000 aflate in depozitele de arta), dar totusi nu ratati intalnirile cu mumiile regale printre care si mumia faraonului Ramses al doilea (camera 52, bilet separat), masca funerara din aur masiv, sarcofagul, tronul si comorile lui Tutankhamon, statuile lui Rahotep si Nofret, statueta lui Kheops si a lui Khefren, triada lui Mikerinos, grupul sculptural Seneb si familia sa, statuia unui scrib, statuia unei berarese, statuia lui Ramses al doilea, sarcofagul reginei Ahhotep, busturile reginelor Hatshepsut si Nefertiti si al lui Alexandru cel Mare, colosul lui Akhenaton, papirusuri, machete de nave funerare si multe altele.

by web - text adăugat ulterior

Piramidele de la Gizeh sunt cele mai reprezentative monumente egiptene din lume, iar Sfinxul din apropiere isi pastreaza aura mistica.

Pe malul vestic al Nilului se insiruie mai mult de 80 de piramide, intre Gizeh si El-Faiyum, dar cele trei mari piramide de la Gizeh sunt cu siguranta cele mai impresionante.

Fascinanta evolutie a piramidelor este usor de observat, incepand cu piramida in trepte a lui Djeser de la Saqqara, continuand cu piramida lui Snefu de la Dahsur pana la piramida perfecta din punct de vedere geometric a lui Kheops. Aceasta din urma masura initial 146.6 metri (erodata de-a lungul mileniilor la 137.5 metri) si a fost construita din 2.300.000 blocuri de piatra care cantareau in medie aproximativ 2.5 tone fiecare in cca 2566 i. Hr.

Fiul sau, Khephren a construit o a doua piramida si i-a oferit Sfinxului un chip, taind dintr-un singur bloc de piatra corpul de leu si chipul sau, iar fiul lui Kephren, Mykerinos a construit-o pe cea de-a treia.

Excursia la Cairo a mai cuprins si o vizita la un atelier de papirus si la la unul de parfumuri.

Luxor - Karnak

Nici un alt centru religios nu se compara cu Karnak-ul. Aici, timp de 1500 de ani, preotii si-au indreptat rugaciunile catre zeul Amon.

Karnak este un complex arhitectural format din incintele mai multor temple. Dupa ce intrati de pe aleea exterioara cu sfincsi, treceti pe langa cei doi piloni masivi de o parte si de alta a intrarii si va indreptati catre templul lui Amon, sprijinit pe o minunata "padure" de 134 de pilastri. Daca veti continua mergand drept, din sala in sala, veti ajunge la sanctuarul unde ii erau aduse ofrande zilnice zeului. Continuati apoi spre Lacul Sacru de unde puteti admira intregul complex si obeliscurile, ocoliti de 7 ori pentru noroc statuia scarabeului sacru al egiptenilor - simbolul soarelui (gandacul de balegar :)

Templul mortuar al reginei-faraon Hatshepsut

Amplasat la poalele stancilor tebane, acest splendid templu construit de arhitectul si probabil amantul reginei Hatshepsut, Senenmut, surprinde prin simplitate si aspectul aproape modern.

Hatshepsut a fost una dintre putinele regine-faraon care au domnit peste Egipt. Terasele templului erau pline de arbori exotici si de fantani, fiind legate de Nil printr-o promenada incadrata de sfincsi.

Colonadele Terasei Inferioare au fost distruse de Tutmes al treilea, fiul sau vitreg, insa cele de pe Terasa de Mijloc sunt fascinante.

Colosii lui Memnon

Colosii lui Amenhotep al treilea (1386-1349 i. Hr.) domina dealurile inverzite. Fetele colosilor precum si templul funerar pe care il strajuiau au disparut de mult. O crapatura intr-una dintre statui i-a facut pe greci sa creada ca acesta era Memnon, care ii canta lui Eos, de aici si denumirea colosilor reparati in 199 d. Hr.

Statui mai mici ale reginei Tiy si ale mamei lui Amenhotep al treilea flancheaza picioarele faraonului.

Valea Regilor

Timp de 500 de ani, unii din cei mai renumiti faraoni ai Egiptului au fost inmormantati cu pompa in fascinantele morminte din Valea Regilor.

Faraonii precedenti fusesera inmormantati in piramide, care se dovedisera a fi usor de profanat. Faraonii tebani, care credeau ca viata lor de apoi depinde de mentinerea intacta a mumiilor si a bunurilor din mormant, au cerut sa fie inmormantati in grote ascunse prin dealuri si stanci.

Mormantul lui Seti intai are o lungime de 100 metri si este considerat cel mai frumos mormant din Valea Regilor (care totalizeaza pana acum 63 morminte, altele asteptand sa fie descoperite).

Printre mormintele cel mai bogat decorate se numara cele ale lui Ramses al patrulea si Ramses al saselea.

Am mai vizitat in zona si un atelier de alabastru din care puteai cumpara diferite statuete din granit, bazalt si desigur alabastru.

Excursia la Luxor s-a incheiat cu o croaziera pe Nil pana la Banana Island (continand evident o plantatie de bananieri) unde am mai putut admira cativa crocodili, maimute si unde am baut fresh din mango si din trestie de zahar si am mancat fructe proaspat culese (banane, mango, curmale).

Sahara Park a fost de asemenea o experienta minunata!

Se incepe cu o plimbare cu ATV-urile (quad bike) prin desert, copiii pot conduce singuri daca au peste 16 ani, altfel stau in spate, se continua cu o plimbare cu jeep-urile pana intr-un sat de beduini unde sunt prezentate traditiile, viata de zi cu zi, se serveste ceai, lipie, se urca pe camile si cai, apoi se continua cu o plimbare la apusul soarelui cu spider-car (poti conduce daca ai permis de conducere dar nu ti-l cere nimeni, desigur copiii pot sta doar in dreapta soferului).

Distractia se incheie cu un show traditional, dervisi rotitori, dansatoare din buric, poti fuma fara cost suplimentar din narghilea.

Ultima zi a fost de relaxare la piscinele si Aqua-park-ul hotelului, golful hotelului avand de asemenea cativa corali si pesti multicolori iar doritorii au putut face snorkeling "acasa". Evident ca varietatea speciilor si culorilor e incomparabil mai mica decat ceea ce am vazut in excursiile la recifele de corali din zonele protejate din largul Marii Rosii.

Chiar daca Egiptul e considerat de unii ca o zona nesigura, totusi sute de hoteluri in Hurghada sunt pline de turisti francezi, germani, rusi, polonezi, romani s. a. m. d. iar soselele spre Cairo, spre Luxor, spre port si desigur spre aeroport sunt intesate de autocare pline de turisti.

Din loc in loc pe soselele catre Cairo si Luxor sunt echipaje ale politiei si armatei, puncte de trecere, dar pana la urma totul e pentru siguranta noastra.

Conform avertizarii in vigoare transmise de MAE, de evitat zona Peninsulei Sinai.

In rest, toate la superlativ si o vacanta ca-n povesti!!!


[fb]
---
Trimis de raducondurache in 15.08.18 10:11:03
Validat / Publicat: 15.08.18 11:23:22

VIZUALIZĂRI: 7541 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

30 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (raducondurache); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P11 Paradise Island
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 38900 PMA (din 42 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

30 ecouri scrise, până acum

webmaster26
[15.08.18 10:16:53]
»

@raducondurache:

ajungem la hotelul Desert Rose

Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.

În plus, dacă vreodată vei solicita informaţii aici, pe sait, cei care îţi vor răspunde o vor putea face cât mai adecvat "profilului" tău turistic (funcţie de locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)

Poţi folosi linkul SCRIE IMPRESII (se deschide într-o fereastră nouă)

raduconduracheAUTOR REVIEW
[15.08.18 12:35:29]
»

@webmaster26: am salvat provizoriu dar as dori sa continui editarea... Cum procedez ?

Scriu un nou review ?

webmaster26
[15.08.18 12:36:43]
»

@raducondurache: scrie aici sub formă de ecou și adăugăm noi în text.

Gant ai terminat ''dai un bip'' !

raduconduracheAUTOR REVIEW
[15.08.18 12:39:37]
»

@webmaster26: ok

mishu
[15.08.18 13:42:34]
»

@raducondurache: O vacanta minunata si mi-as dori sa pui si poze. Felicitari, votat cu mare drag.

raduconduracheAUTOR REVIEW
[15.08.18 15:58:34]
»

@mishu: am atasat si poze, sunt in curs de validare...

raduconduracheAUTOR REVIEW
[15.08.18 16:02:16]
»

@webmaster26: Minunea lumii, Egipt (partea a doua) e gata, salvata ca review.

Pozele asteapta validarea.

Revin si cu un review de cazare in cel mai scurt timp

webmaster26
[15.08.18 17:45:16]
»

@raducondurache: rezolvat.

fra
[15.08.18 23:05:23]
»

Parcă din poze aș zice că anul trecut ați fost în Lefkada și tot așa plimbăreți ați fost.

Așa sunt cele mai frumoase vacanțe (adică pline, încărcate cu activități) dar eu am să vă ascult sfatul și vom face excursiile din două în două zile. Inițial mă hotărâsem la insula Paradis, dar acum parcă aș lua în calcul și scuba-diving? Zona în care se merge în acestea două pentru corali e diferită?

Ați adus multe detalii suplimentare pentru excursiile opționale, așa că vă felicit pentru review. De exemplu, despre insula asta cu banane și cu crocodili de pe cursul bilului e prima dată când citesc!

Sigur voi reciti articolul până plecăm de vreo două-trei ori.

Legat de excursii, le-ați luat pe toate de la aceeași formă? V-au luat de la hotel? Ați negociat vreun pic fiind mai mulți?

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
raduconduracheAUTOR REVIEW
[16.08.18 19:17:42]
»

@fra: Buna, La Diving sunt doua opriri diferite la recif de corali ale vasului pentru scufundat. Divingul e super daca se opteaza pentru scufundat, experienta e one in a life time. Copiii pot face snorkeling sau diving la 1-2 metri adancime daca au curaj si peste 10 ani

In cazul in care se opteaza doar pentru snorkeling e ok si Paradise Island. Adica balaceala la malul insulei plus o oprire la recif plus show traditional.

Toate excursiile le-am achizitionat de la o singura agentie. detalii in mesaj privat. Discutiile si preturile le-am discutat inca din Romania, reprezentantul a venit la hotel la noi in prima zi.

Vacanta faina!

raduconduracheAUTOR REVIEW
[16.08.18 19:22:00]
»

@fra: In excursii am fost preluati de la hotelul Desert Rose cu autocarul (Cairo si Luxor) respectiv cu microbuzul (Paradise Island, Diving, Sahara Park) iar la terminarea programului de asemenea condusi la hotel fara costuri suplimentare

krisstinna
[16.08.18 21:41:42]
»

@raducondurache: Excelent articol, pozele sunt deosebite, felicitări pentru vacanță!

Ce haios ești!

Copiii sunt foarte frumoși, să vă trăiască!

sorinut
[17.08.18 11:44:52]
»

@raducondurache: buna, am citit "articolul" tau despre hurgada, si noi urmeaza sa ne cazam tot la desert rose, din ce am inteles eu nu ai colaborat cu ghidul pentru a achizitiona excursiile; de unde le-ai luat -am aceeasi problema cu preturile mari la acesti ghizi, multumesc si o vara frumoasa in continuare

raduconduracheAUTOR REVIEW
[17.08.18 19:33:10]
»

@krisstinna: Multumesc Krisstinna! Nu toti copii din poze sunt ai mei Doar domnisoara blonda si cavalerul mai inalt ca mine. Amfostacolo cu inca o familie cu 2 copii. Toate cele bune!

raduconduracheAUTOR REVIEW
[17.08.18 19:36:33]
»

@sorinut: Buna Sorinut. pe site nu putem da astfel de detalii. Ar trebui fie sa-ti activezi mesajele personale (incearca sa-mi trimiti unul) sau scrie-mi nr de tel. Toate cele bune, Radu

fra
[21.08.18 15:18:27]
»

Am recitit articolul și mă interesează dacă pentru vizitarea plantației de banane din excursia la Luxor ați mai plătit separat încă ceva. Adică e inclusă în cei 39dolari de care spuneați?

Și la diving mi se pare mic prețul (toate mi se par mici, dar ăsta mai tare). Citisem undeva că cei care au prețuri mici au aparatură învechită și că trebuie mare atenție la buteliile de oxigen. E adevărat? Au fost profesioniști cei cu care ați mers? V-au învățat tot, inclusiv cum să respirați și semnele pe care să le faceți? Noi avem doi ani de când facem snorkeling și ne place mult și mă gândesc că dacă e să facem diving vreodată, clar Marea Roșie are ce oferi, dar aici aș prefera să plătesc mai mult și să fiu tratată cu profesionalism. Pe de altă parte, nici să dau mai mult decât face nu aș vrea... Ce îmi recomandați?

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
raduconduracheAUTOR REVIEW
[21.08.18 21:31:43]
»

@fra: Buna Fra, excursia la Banana Island nu a presupus costuri suplimentare fiind inclusa in program.

La diving a fost totul perfect, incepand cu vasul Benny, continuand cu membrii echipajului si echipamentul. Nimic invechit, totul super!

Din instructiunile primate cele mai utile mi s-au parut:

- daca iti intra picaturi de apa in gura, apasand membrana exterioara a dispozitivului de respirat apa se elimina automat

- daca iti intra picaturi de apa in masca (ochelari), privesti inainte, apesi cu palma partea superioara a ochelarilor si expiri de cateva ori pe nas - apa se va elimina pe la partea inferioara a ochelarilor

- daca simti presiune in timpane, blochezi narile prin masca cu degetele si concomitent incerci sa expiri pe nas de cateva ori. Astfel presiunea se egalizeaza si disconfortul resimtit scade.

- semnul cu degetul mare in sus indica faptul ca doresti sa revii la suprafata

Dupa prima scufundare la 6 metri puteti opta la a doua oprire doar pentru snorkeling. Totusi nu cred ca o veti face.

An experience one in a life-time!

Mai postez cateva poze cu vasul si echipamentul.

Vacanta faina!

Marius_84
[27.08.18 14:58:11]
»

Buna ziua,

In legatura cu excursiile, m-ar interesa sa imi spuneti si mie cu ce agentie sa merg. Ati luat toate excursiile de la aceeași agentie? Ați negociat pretul?

Multumesc!

O zi frumoasa.

raduconduracheAUTOR REVIEW
[28.08.18 19:33:27]
»

P. S. Nu uitati sa va aprovizionati din Romania cu o cutie de saprosan, din care sa va autoserviti la primele simptome de asa-zisa "boala turistului' - o forma relativ usoara de tulburare digestiva/diaree.

ARA
[06.09.18 20:14:04]
»

Mi-am amintit cu drag ca acum 15 ani ne invarteam in jurul scarabeului cu mana pe niste funii! Un prieten ne filma si radea!

Vreau sa spun ca dorinta pusa acolo din suflet s-a implinit! Obligatoriu de urmat ritualul!

laura25ro
[13.09.18 15:02:42]
»

@raducondurache: Buna ziua! V-am lasat si eu un mesaj in privat. Multumesc!

symox
[18.10.18 10:33:52]
»

Buna.

Imi poti spune si mie cu ce agentie ati cumparat excursiile optionale? . Multumesc!

Buzasannamari
[09.12.18 12:13:46]
»

@raducondurache: Buna ziua! M-ar interesa si pe mine de la care agentie ati cumparat excursiile facultative. Pe adresa [...] puteti trimite raspunsul? Va multumesc!

webmaster39
[09.12.18 18:26:04]
»

@Buzasannamari: Pe AmFostAcolo nu acceptăm postarea în clar a informaţiilor cu caracter personal (nume, numere de telefon, adrese de mail, etc). Aceste info se pot trimite/primi însă prin mesaje private, destinatarul primind aceste mesaje în aceeaşi căsuţă de mail în care primeşte şi înştinţările despre ecouri.

Pentru a transmite un mesaj personal: click pe linkul "mesaj pers" afişat la fiecare ecou, lângă username (ori click pe username, apoi - în fereastra nou-deschisă - pe linkul "trimite mesaj pers").

Notă: Este necesar ca destinatarul să aibă bifată opţiunea ACCEPT PRIMIRE MESAJE DE LA CEILALŢI UTILIZATORI. Opțiunea se poate seta/deseta din secțiunea CONTUL MEU.

madlene10
[28.01.19 15:19:13]
»

Buna ziua!

Si pe mine ma intereseaza agentia prin care ati achizitionat excursiile optionale, date contact. Multumesc! Util articolul!

ancapercec
[21.02.19 16:54:07]
»

Buna ziua!

Si eu sunt interesata de agentia prin care ati achizitionat excursiile optionale, date contact. Multumesc anticipat! Foarte util articolul!

liniuta
[03.03.19 10:36:39]
»

@ancapercec: multumim pt utilele informatii, daca se poate date despre agentia de unde ati contractat excursiile!?

Sorina Sz
[07.05.19 13:07:11]
»

Buna,

As dori si eu numele sau un contact al agentiei de la care ati achizitionat excursiile.

Multumesc.

sorinut
[07.05.19 15:21:26]
»

@Sorina Sz: cauta pe FB amir mario, e un timp super ok si dedicat 100%

Sorina Sz
[08.05.19 10:44:33]
»

@sorinut: multumesc

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
13 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
ancapercec, ARA, Buzasannamari, fra, laura25ro, liniuta, madlene10, Marius_84, mishu, raducondurache, Sorina Sz, sorinut, symox
Alte impresii din această RUBRICĂOpționale cu plecare din regiunea Hurghada:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.096433877944946 sec
    ecranul dvs: 1 x 1