ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 24.02.2022
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 30.03.10
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
SEP-2021
DURATA: 5 zile

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 11 MIN

Emoții... faraonice

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

Pentru fond muzical: youtu.be/UV78_3-SgpA

Vă invit la muzeu. Muzeul amintirilor mele egiptene. E gratis, de fapt vă costă doar câteva minute din timpul vostru prețios. Dacă ar fi să atribui un singur cuvânt pentru toate excursiile din Egipt, acesta ar fi: emoția. Un mare gol în stomac, aceeași senzație ca la îndrăgosteală. Și nu, nu sunt tânără să mai am fluturi în stomac.

Ceea ce etichetează o amintire cu adevărat specială în ceea ce mă privește, este emoția. Amintirile se estompează pe parcursul vieții, alergarea după sătucuri, clădiri, râuri, lacuri, muzee, clădiri, biserici, stânci, fac parte din rutina fiecărui turist, pare ceva banal în comparație cu fluturii și golul provocat de… ceva.

Închid ochii și mă concentrez asupra imaginilor, mirosurilor, sunetelor egiptene. Un stol de momente unice și-au pus amprenta puternic asupra mea.

Excursiile le-am achiziționat de la un egiptean foarte de treabă, din Hurghada, Medo. L-am contactat pe wapp, ne-a trimis două liste cu excursiile care se pot face din Hurghada, liste scrise în limba română. Am refuzat să mergem în excursii cu agenția parteneră, omul de legătură era absolut respingător, nu vorbea deloc limba română, a solicitat un translator pentru toți turiștii români, adică a întrebat dacă poate cineva să traducă ceea ce spune el. Nu avea prețuri la nicio excursie, le fabrica pe loc, în funcție de cerințe. M-a uimit faptul că prețul pentru Cairo era mai mic decât cel pentru Luxor. Pentru că l-am refuzat politicos ne-a tratat cu dispreț pe durata întregului sejur, nu ne-a comunicat nici ora la care trebuia să vină să ne ia mașina de la hotel, în ultima zi, pentru aeroport. Noroc cu @adrianbogdan care a luat o excursie de la el, doar cu ei comunica.

Așadar, am ales din lista lui Medo câteva excursii, noi ne-am dus în Egipt să ne uțupim, nu să ne odihnim. Am primit pe wapp (înainte de a merge în Egipt) planificarea pe zile pentru fiecare excursie în parte. Prețurile sunt irelevante, depinde de numărul de persoane, de lună, de anotimp, de aglomerație, de nr de excursii, totul se poate negocia.

Noi am dorit mașină privată pentru Cairo și Luxor, am primit un microbuz de 14 locuri, cu doi șoferi și ghid la destinație.

Înainte cu câteva zile de plecarea în Egipt am trimis poze cu pașapoartele noastre, pentru rezervările la muzee. Banii pentru excursii i-am dat a doua zi, înainte de a începe prima escapadă, prima excursie.

Pentru Orange Bay a venit Medo şi ne-a luat de la hotel cu maşina lui şi ne-a dus până în “port” , pentru Safari şi Sheraton Rd a trimis un microbuz. 
Mi-e tare greu să povestesc, încerc să comprim ceea ce e important, sper să reuşesc şi să nu mă-ntind prea mult deoarece n-am timp să scriu despre fiecare excursie în parte, în articole distincte, așa cum ar fi normal.

1. Cea mai grea şi obositoare excursie a fost Luxor, am plecat de la hotel la ora 5 dimi şi ne-am întors la ora 21,30, am ajuns la Meraki pentru cină. Am vizitat Karnak, templul lui Hatshepsut, coloşii lui Memnon, am traversat Nilul cu bărcuţa şi-am prânzit la terasa unui local drăguț. Preparatele erau super, s-a ocupat ghidul de aranjamente, era un mare palavragiu, descurcăreţ, volubil, în căutare de soție româncă (una locală are deja). M-am oferit să-i găsesc eu una, contra a zece mii de euro, cu gândul că nu ne va mai stresa cu această dorință :D

După prânzul excepţional am fost la Valea Regilor, am vizitat 3 morminte, mai doream să vizităm și altele contra cost dar eram deja morţi vii, ne-am oprit la un ceai la terasa din Valea Regilor, ne-am mai odihnit şi răcorit. Am pornit apoi spre Necropola din Teba, am făcut o scurtă oprire la un atelier de ceramica (contrar dorinței noastre), apoi spre templul lui Hatshepsut (favoritul meu) de care mă îndrăgostisem încă de acum doi ani :)

În drum spre casă, după senzaţionala Vale a morților ne-am oprit la Coloşii lui Memnon. Drumul de întoarcere este extrem de greu, nu-i autostradă ca la Cairo, chiar dacă sunt km mai puţini din Hurghada spre Luxor şoseaua e cu denivelări pentru a limita viteza, localităţile prin care am trecut sunt dezolante, sărăcăcioase, prăfuite, cu mai mult de 30km/oră nu se
poate circula. Un amănunt interesant pentru mine a fost acela că aproape toate casele din localități par nefinalizate, guvernul nu percepe impozite dacă declari că ai casa neteminată și mai lași câteva „moațe” aiurite în beton sau nu zugrăvești exteriorul.

Toalete pe drum? Nu! Am oprit în acelaşi loc ca şi dimi, în acelaşi bazar cu toalete, terasă şi chioșc. La benzinării nu au oprit șoferii, cică acolo sunt toalete doar pentru bărbați.

Pentru această excursie aveți nevoie de haine lejere, preferabil din bumbac, de culoare deschisă. Încălțările trebuie să fie comode, exclus șlapi sau sandale, e mult praf. Un evantai ar fi ideal mai ales pentru vizitele în morminte, o sticluță cu apă, ochelari de soare și ceva de acoperit căpățâna :)...

2. Cea mai frumoasă, cea mai cea, cu super şoferi (Yasser și Abdul) şi un ghid de excepţie a fost excursia la Cairo. 
În ce a constat: plecare la ora 3,30 de la Meraki, cu MD la pachet (super pachet) de la hotel, la 5,30 primul popas de 15 min pentru pp, cafea şi halimos, apoi mers în convoi însoţiţi de poliţie, la ora 8 eram pe autostrada spre Cairo, la 10 dimi eram la Muzeul de Egiptologie. Ce-am văzut din maşină mi-a plăcut, n-am zărit mizerie, n-am prins aglomeraţie, eroii noştri - cei doi super şoferi s-au descurcat minunat, admirabil. Nu m-am simţit în nesiguranţă dar oricum nu m-aş duce de capul meu în Egipt, niciodată. După minunățiile de la muzeu am vizitat un superb magazin de bijuterii (la cererea noastră) apoi am mers la o cârciumioară cu autoservire, a fost drăguţ, cu mâncare bună, băuturile nu erau incluse. Adică sucurile, v-am spus că nu suntem mari consumatori de alcool.

După prânz am mers la Piramidele de la Giza apoi la Sfinx, la ora 17 plecam spre casa noastră temporară, Meraki. Singura oprire de pe traseu a fost la acelaşi popas de la ducere, pentru pp şi cafeluţă. Am ajuns la cină, terminaţi dar satisfăcuţi după o superbă de excursie.

Aceleași recomandări ca și pentru excursia Luxor: haine deschise la culoare, încălțăminte comodă, exclus șlapi sau sandale din cauza prafului, un evantai pentru momentele în care sunteți în muzeu, o guriță de apă, ceva de acoperit capul.

3 Sahara Park a fost de departe cea mai tare excursie din viaţa mea. La ora 12 ne-a luat de la hotel un microbuz, pe noi şi pe soţul Roxanei. Eram 5 adulţi. Am mers spre Crystal Safari (baza, locul de întâlnire al tuturor turiștilor, locul de relaxare, de hidratare, de mâncare), acolo ne aşteptau nişte UTV-uri, ne-am zbenguit puțin cu ele după care ne-am relaxat pe pernele de la Cristal Safari. Acolo am închiriat ochelari pentru plimbarea în deșert, ne-am împopoțonat cu câte un Arafat (eșarfe) și ne-am urcat în niște rapandule de maşini de teren, fără banchete normale în spate, după multe zgâlţâieli deranjante pentru soţul meu am ajuns într-un loc amenajat după chipul şi înfăţişarea unui sat al beduinilor. Un tânăr ghid ne-a povestit despre viaţa şi obiceiurile beduinilor, ne-a prezentat câteva produse ale acelor oameni ai deşertului, ne-am plimbat cu dromaderii conduşi de femeile mascate, am gustat din lipia făcută de alte femei mascate, ne-am urcat în rapandulele 4X4 şi-am plecat spre bază. Distracția a continuat cu uțupeala atv-urilor conduse de noi prin deşertul mai mult prăfuit decât nisipos, soţul Roxanei şi al meu copil s-au zbenguit maxim, se credeau cascadori, domnul C a stat pe pernele de la Cristal, ne-a aşteptat cuminte.

După această minunată experienţă am participat la un prânzo-cină în timp ce am admirat şi am participat (doar eu) la dansuri alături de egipteni, a fost un spectacol drăguţ, mâncărika ok, nimic spectaculos la acest aspect, a fost autoservire, am avut parte de salate, garnituri și carne la grătar, sucuri și apă. La ora 19 am plecat spre hotel, super, super încântaţi, aveam ce povesti Roxanei.

4. Cea mai plictisitoare excursie a fost Orange Bay, pierdere de timp în opinia mea, e frumos doar în poze, mai bine, mult mai bine era o relaxare la hotel. Ne-a luat Medo pe la ora 9.45, cu maşina personală, ne-a dus la o tentativă de port, ne-am îmbarcat pe un yaht, s-au mișcat ăia un pic de pe loc, ne-am învârtit vreo 5 min şi apoi au parcat yahtul pentru a se da lumea cu salteaua, colacul şi alte plastice din dotare. Ne săturaserăm aşteptând.

Yahtul pe care ne aflam era drăguț, avea doua punți, cea de jos, din interior, era foarte curată, mobilată cu băncuțe și mese. La etaj eram protejați de umbra unei prelate, aveam bănci și mese, curat și acolo. Pe puntea asta exista o suprafață pentru plajă, aveam saltele pentru această plăcere nevinovată.

După un timp s-a îndurat Domnul să-i facă să ridice ancora, am înaintat spre insulă pentru prima bălăceală, marea era albastră, nimic spectaculos. Oprește yahtul, ne bucurăm, dar marea e foarte rece, curenţii foarte, foarte puternici, erau şi valuri, abia am înotat spre ambarcaţiune, mă trăgeau curenţii-n larg, m-am lovit cu capul de scară din cauza valurilor. În fine, nu a fost nimic wow, pleacă vaporaşul către a doua oprire, apa avea o culoare fix ca în Protaras, Aya Napa, Zakynthos, Lefkada, Kefalonia, Creta, cine a fost acolo va recunoaşte culoarea grecească în poze.

Apa mării era beton, am intrat şi-am ieşit repede. Plecăm, mergem spre Orange Bay, de la depărtare este frumos peisajul. Vine o barcă pensionară şi ne ia de la vaporaş, ne duce pe insula minune. Coborâm. Trecem peste un pod. Marea fugise, avea să se întoarcă după plecarea turiştilor, soarele ardea ca nebunul. Ne-au numărat băieţii-ghizi-navigatori. Mergem ca oile. În faţă văd baruri pe dreapta, stânga era plină cu ţarcuri cu perne aşezate pe nisip, umbrite de acoperişul flocos al unor imitaţii de construcţii din lemn. Fiecare grup avea un ţarc. Acolo ne-a lăsat băiatul, de acolo ne lua după două ore. Pff, ce naiba fac în ţarcul ăsta două ore? Mare nu aveam, umbra flocoasă era cam schiloadă, măi insula asta-i lăudată prea mult, părerea mea. Of, ce departe a fugit marea! Merg după ea, multe minute prin apa până la gleznă, când apa mării mi-a ajuns la genunchi m-am lăsat pradă dorinţei de înmuiere, apa era rece ca gheaţa, m-am răcorit şi m-am îndreptat spre nisip unde mă aştepta omul meu, tolănit pe o pernă. Dar o plimbare pe la barul cu sucul de fructe tot am făcut, am cumpărat sucuri proaspete de mango, scumpe dar demenţiale.

Rezumat excursie: aglomeraţie, buluceală, fără mare, pernele de la plajă sunt îngrămădite, lipite una de alta, aşa-i în ţarc. Preţuri mari la toate produsele de la barurile acelea. Concluzia familiei mele: timp irosit, culori ca în Cipru și-n Grecia, nu merita efortul, mai bine era la Meraki. Nu recomand excursia asta, i-am spus şi lui Medo. Sigur că nu am să scad nota finală, nu tot ce nu-mi place mie e urât, la întoarcere ne-am pricopsit cu manele pe yaht, se auzea Vali Vijelie în difuzoare, cică ar fi închiriat manelistul vaporaşul ăsta în urmă cu câteva săptămâni înaintea noastră şi l-au plăcut tare mult egiptenii pe solistul nostru român drept pentru care au primit un CD de la Vijelie.

Am prânzit pe vaporaş, masa era inclusă în preţul excursiei, mâncarea a fost
excelentă, bucătarii tineri şi amabili, simpatici foc. Pe parcursul excursiei am avut parte de ness, apă, Cola și Fanta dar și banane și pepene galben, incluse în prețul modest al plimbării pe apă.

Ultima excursie trebuia să fie o scufundare dar a rămas pe altă dată, copiii erau epuizați maxim. Am hotărât să mergem la ceas de seară pe Sheraton Rd., la şopingăreală, a trimis Medo o maşină şi ne-a luat pe toţi 6, am mers la agenţia lui, am primit în dar un platou cu prăjituri pentru că i-am spus că sunt supărată pentru excursia Orange, că e nașpa și nu merită deranjul:(

Ne-am plimbat pe bulevard la apus de soare până când am obosit. Ne săturasem de magazine, de dulcegării şi de admirat luminiţe, rochiţe, dulciuri, bijuterii. A fost ca o încununare a vacanţei noastre, această seară minunată.

A doua zi plecam spre casă, după prânz am desfăcut platoul cu prăji de la Medo, în loc de tort pentru Roxana, era ziua ei de naştere. Avionul era la ora 21, aveam timp berechet. Ne-am răsfăţat cu dulce alături de un alt cuplu de români, alături de salvamar şi de barman, n-am avut lumânări decît cele două degete din mijloc ale mâinilor noastre, le-am folosit amuzate, eu şi Roxana alias @adrianbogdan a noastră. Poze nu pot să pun de la petrecerea Roxanei, eram la plajă.


despre DISTRACȚIE & RELAXARE

Vechi și nou, trecut și prezent, toate acestea se îmbină armonios în Egipt, fără putere de separare. Temple funerare aliniate la poale de munțișori, cocioabe din cărămizi de noroi, cărări înguste și vechi de mii de ani, benzi de asfalt negru întinse într-un pustiu ars de soare, încâlceală de străzi zgomotoase, Nilul cel negru și lat contopit cu terenuri cultivate dar și cu deșert, hoteluri opulente, desene scrijelite, toate spun o poveste, povestea unor vieți care se pierd în negura istoriei. În timp se schimbă totul dar esența rămâne aceeași, este ca o fundație solidă. Așa am perceput eu Egiptul…


[fb]
---
Trimis de krisstinna in 24.02.22 10:42:28
Validat / Publicat: 24.02.22 11:54:10

VIZUALIZĂRI: 1829 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

19 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (krisstinna); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P07 Prin Hurghada
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 51500 PMA (din 55 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

19 ecouri scrise, până acum

webmaster
[24.02.22 14:01:18]
»

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

Rodel
[24.02.22 18:34:15]
»

Agenția lui Medo a fost și alegerea mea pentru excursii. Foarte mulțumită! Egiptul cred că mă va chema și anul acesta. Mi-a plăcut.

Felicitări pentru impresiile și pozele postate!

krisstinnaPHONEAUTOR REVIEW
[24.02.22 18:39:19]
»

@webmaster:

krisstinnaPHONEAUTOR REVIEW
[24.02.22 18:40:10]
»

@Rodel: Mulțumesc frumos!

Vacanțe reușite îți doresc!

mishu
[24.02.22 18:55:59]
»

Citind ce ai povestit imi aduc aminte de ce mi-ai povestit mie. Din pacate flacaii mei nu au reusit sa faca excursiile mai lngi din lipsa de timp insa poate si datorita tineretii, asa ca la ei (nu ma toti ca unii mai si munceau , a fost calatorie cu caii, o plimbare cu submarinul, Orange bay, si normal, asta nu scapau, safari si cand imi povesteau ei parca te auzeam pe tine.

Frumos, trebuie sa ma incumet si eu sa ajung in Egipt, mai astept povesti, felicitari, votat cu mare drag.

maryka
[24.02.22 20:06:49]
»

Cu aceeași emoție am citit și eu, curioasă dacă ți-a plăcut, curioasă de ce ai văzut, ce excursii ai luat! Am privit la multe din locurile știute deja, dar și altele unde noi nu am fost. Înțeleg că ți-a plăcut acest amalgam de sentimente, nu? de imagini-frumoase, absolut unice, superbe, cu sărăcie, tristețe și mizerie în multe locuri.

Întotdeauna m-am mirat cum pot coexista toate astea împreună, iată cum, pur și simplu! iar acolo trăiesc oameni, unii ca acum o mie de ani, nici nu știu că ar trebui să fie și altfel. Pentru cine nu știe asta, este o mare problemă, pentru va suferi cea mai mare dezamăgire.

Eu am spus despre asta și recunosc, mie mi-a plăcut tot. Așa cum e!

Mi-au plăcut mult și pozele tale, se vede ești fericită acolo!

adrianbogdan
[24.02.22 20:55:00]
»

Buna seara!

Multumesc lui Dumnezeu, a fost bine cu tine... te-ai agitat si pentru noi. Recomand si eu excursiile private la Cairo si Luxor, poti atipi un pic si chiar ajuta in economia excursiei.

Noroc cu @adrianbogdan care a luat o excursie de la el, doar cu ei comunica. - în acesta excursie am avut un ghid tanar si misto, a facut saracul tot ce am zis eu, s-a abatut destul de mult de la traseul standard propus numai ca sa vad eu ce vreau.

As vrea sa mai spun ca atat la soferi cat si la ghizi, le-am dat ceva banuti. Nu pot sa uit lacrimile de fericire din ochii ghidului care ne-a plimbat prin Cairo... un om de exceptie, din toate punctele de vedere. Imi pare rau ca l-am suparat la Sfinx,

Ghidului de la Luxor, agasant pe alocuri pentru ca isi cauta nevasta romanca nu pot decat sa-i multumesc ca a avut grijă de mine pentru ca mi-a fost tare rau deoarece in acea dimineata am uitat sa imi iau tratametul. Un alt merit al acestui ghid este faptul ca ne-a explicat pe sleau mecanismul de functionare a hijabului si ce semnifica el pentru o femeie musulmana/araba/egipteana in raport cu ce vrea ea sa transmita in societate.

Multumim Krisstinna!

krisstinnaPHONEAUTOR REVIEW
[25.02.22 07:34:06]
»

@mishu: Deci au fost incantați băieții tăi, mă bucur tare mult!

Safari a fost cea mai veselă excursie din viața mea, tot ceea ce e tineresc îmi place enorm.

Sper să ajungi cât mai curând in Egipt, merită din plin.

krisstinnaPHONEAUTOR REVIEW
[25.02.22 07:43:59]
»

@maryka: Înainte să ajung in Egipt am spus tuturor "îmi place enorm, o să mai merg acolo, simt că nu va fi prima mea intalnire cu Egiptul"

Si așa a fost Golul si fluturii din stomac mi-au confirmat ceea ce bănuiam. Astfel de emoții nu am simțit decât la Veneția, unde am început să plâng fără să vreau

Mi-a plăcut Egiptul cu tot ceea ce mi-a oferit el, nu am crezut că voi ajunge acolo vreodată, soțul meu nu suportă arabii si respingea mereu această destinație, așa cum respinge ideea de a merge in multe alte locuri

Mulțumesc frumos pentru vizită

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
krisstinnaPHONEAUTOR REVIEW
[25.02.22 07:58:48]
»

@adrianbogdan: Lacrimi de fericire? Să-l fi văzut la Sfinx pe ghid cum tremura, se vedea la închisoare, te vedea la teroriști, tremura tot. Ești zăpacită rău

După cum ai observat eu nu am menționat nicio sumă de bani, nici măcar bacșișul. Asta pentru că nimeni nu a cerșit nimic, s-au comportat admirabil, noi am dat la final de excursie bănuți, nu ne-am simțit obligați ci doar recunoscători pentru grija purtată, pentru profesionalism.

Ambii ghizi au avut grijă de tine, ai fost in atenția lor încă de la început. Cu toate că m-au văzut mai zgubilitică și la început au crezut că le voi crea probleme, tu ai fost cea sensibilă și i-ai pus pe jar

Stii că tu ai fi bună pentru ghidul din Luxor: ai vârsta potrivită, nu vrei copil, nu fumezi, nu consumi alcool Mai greu cu statul in casă, tu ești cam plimbareață

Mi-a făcut plăcere compania voastră, ne-am distrat de minune. Și am fost bucuroasa pentru ca al meu copil a avut cu cine să se zbenguie, Bogdan al tău e ca el, plin de viața și iubitor de adrenalină

AndreeasmilePHONE
[14.04.22 07:49:23]
»

Buna????

Ne poti spune te rog in ce perioada ai fost in Egipt si cum a fost vremea? Noi ne dorim sa ajungem in Egipt-Hurghada in prima saptamana din Septembrie dar ne cam sperie temperaturile prea ridicate max 41gr. A fost ok pt plimbare/plaja?

Multumesc mult!!

krisstinnaPHONEAUTOR REVIEW
[14.04.22 19:22:54]
»

@Andreeasmile: Am fost in Egipt la sfârșit de septembrie, vremea a fost perfecta pentru plaja și baie, am avut noroc că nu a bătut vântul decât in ultima zi din sejur, am făcut plajă la adăpost, la piscină, am găsit un loc ferit de vânt.

In privința excursiilor, temperaturile sunt insuportabile la Cairo și Luxor, in muzeu simți că te sufoci, este o caldura umedă amestecată cu praf și arome de transpirație, musai să aveți un evantai, apă și gumă/bomboane mentolate.

La Luxor, pe Valea Regilor, este extrem de cald, in morminte este aceeași atmosfera ca și in muzeul egiptean, îți curge apa din păr, îți iese apa din piele, ai de coborât și de urcat și simți că te topești.

Iar la Hatshepsut e mult de urcat, soarele arde puternic, este aproape insuportabil.

Safari și Orange au fost Ok, datorită activităților intense nu simți caldura îngrozitoare, parcă mai uiți de ea

Dar, cu toate că sunt cardiaca nu am pățit nimic, m-am hidratat și m-am îmbrăcat corespunzător, și cu toate astea eu aș repeta experiența numita Egipt in fiecare zi a anului, mai puțin Orange, insula aia e un..., nimic wow, nimic special (părerea mea)

Vacanță frumoasă vă doresc!

partout
[26.06.22 21:06:46]
»

Felicitări pentru excursie, felicitări pentru postarea spumoasă, cu multe detalii utile!

Pregătesc un sejur la Hurghada pentru luna octombrie și caut să mă documentez cât mai bine. Doresc să fac și câteva excursii și de aceea te rog să-mi oferi câteva informații utile:

-ai avut oferte de preț pentru excursii doar de la Medo (cu care ai și colaborat) sau ai avut, spre comparație, și alte oferte de la agenții locale?

-prețurile oferite de Medo au fost finale sau ai mai negociat? Ai acceptat prețurile înainte de sejur sau ultima negociere a fost după sosirea la Hurghada?

-deși sunt conștient că prețurile au crescut într-un an iar ultima perioadă chiar a fost un boom, te rog să-mi spui cât au costat excursiile la Cairo și Luxor;

-în afară de prețul excursiei, ce alte cheltuieli au mai fost în timpul excursiei (alte intrări, plimbări opționale, bacșișuri, fără cheltuielile personale, evident);

-am reținut recomandarea generală: trebuie să avem dolari. Dar e util să ai și moneda locală? Unde e indicat s-o folosești?

-pentru moneda locală, cum e mai bine să o procuri: -schimbând dolari la casele de schimb sau de la ATM, folosind un card în lei?

-și o întrebare importantă referitoare la comunicare/telefon. Cu o cartelă locală se poate vorbi la telefon cu Romania? (pentru prețul minutului pe roaming iau informații de la operatorul meu de telefonie mobilă)

Din diverse postări am înțeles că folosind datele mobile, WhatsApp, nu se poate nici vorbi, nici comunica video; e corect?

Mulțumesc foarte mult dacă ai ceva timp pentru răspunsuri.

Multe excursii frumoase!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
nicole33
[26.06.22 21:17:27]
»

@partout:

și o întrebare importantă referitoare la comunicare/telefon. Cu o cartelă locală se poate vorbi la telefon cu Romania? (pentru prețul minutului pe roaming iau informații de la operatorul meu de telefonie mobilă)

Cartelele locale cumpărate de mine în fiecare vacanţă petrecută în Egipt, cel mai recent luna aceasta, aveau incluse doar minute naţionale (cu numere de Egipt) şi GB de internet după nevoie şi dorinţă.

Din diverse postări am înțeles că folosind datele mobile, WhatsApp, nu se poate nici vorbi, nici comunica video; e corect?

Ai înţeles bine. Nu poţi efectua apeluri audio sau video prin WhatsApp, dar poţi vorbi fără probleme utilizând mess-ul de la FaceBook, inclusiv video.

Eu am reuşit să vorbesc pe WApp, inclusiv video, doar de pe WIFI-ul resortului la care eram cazată, unul scump şi cu pretenţii, nu şi de pe cartela locală.

partout
[26.06.22 22:13:14]
»

@nicole33:

Mulțumesc, nicole33, pentru promptitudine și amabilitate!

Mi-ar fi utile răspunsurile și la celelalte întrebări, legate de prețuri și oferte.

Sau nu se pot spune prețuri pe această platformă?

Înțeleg că nu se pot menționa numele agențiilor românești.

Dar prețurile achitate în Hurghada???

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
nicole33
[26.06.22 22:56:21]
»

@partout:

Mi-ar fi utile răspunsurile și la celelalte întrebări, legate de prețuri și oferte.

Eu nu am apelat niciodată la agenţiile locale din Hurghada şi nici nu intenţionez să o fac pe viitor. Îmi este suficient cât m-am enervat citind diverse aberaţii aici pe sait

Sunt doi "faraoni" locali despre care a curs multă "cerneală" pe AFA. Pe unul l-am cunoscut personal. Prea şmecher şi prea alunecos pentru gustul meu. Alţii au fost în extaz după interacţionarea cu ei. Degustibus

Am făcut toate excursiile care mă interesau cu ocazia primei vacanţe de două săptămâni petrecute în Hurghada cu touroperatorul cu care am fost atunci şi la preţuri absolut comparabile cu cele practicate de agenţiile locale, însă cu un ghidaj de excepţie. Preţurile valabile în urmă cu patru ani nu-ţi vor fi de niciun folos acum.

Oferta agenţiilor locale multlăudate pe sait este avantajoasă dacă iei la pachet, pe lângă Cairo şi Luxor şi alte excursii mai slabe, gen Orange Bay, mai ieftină şi mai naşpa ca Paradise Island, safari şi alte aiureli. Reducerea se face pe pachet.

=

În Egipt TOTUL este negociabil.

Ca bani, dolarul este încă la putere, chiar dacă a mai pierdut teren în faţa euro. Eu negociam preţul în euro şi apoi plăteam suma negociată doar că în dolari şi nu am fost niciodată refuzată.

Şi unele agenţii locale au trecut preţurile pe euro, o scumpire mascată, cel puţin astea cu mare căutare la turiştii români .

În primii ani am retras lire egiptene de la ATM-urile din holurile hotelurilor la care eram cazată, dar am plătit şi cu card unde s-a putut sau în dolari. Anul acesta am folosit lirele rămase de anul trecut şi în rest am plătit cu Revolut. Dolarii i-am folosit pentru ciubucurile zilnice la camerist, ospătari, barmani, şoferi etc.

În orice ţară cel mai avantajos este să plăteşti în moneda ţării respective, lire egiptene în cazul de faţă. Altfel, fiecare vânzător îţi va echivala valuta la ce curs vrea el, însă cu certitudine la un curs dezavantajos pentru tine.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
partout
[26.06.22 23:51:58]
»

@nicole33: Mulțumesc, mulțumesc, mulțumesc!

Răspunsuri utile și la obiect.

Voi avea un sejur de 14 nopți. Vreau să „fac” Luxorul în 2 zile pt plimbarea cu balonul din ziua a doua, Cairo (cu tot efortul drumului), să descopăr snorkeling și să rămână destule zile să știu că „am fost la mare” .

Puțin probabil și alte atracții. Fake-uri cu sate de beduini am trăit în Tunisia, inclusiv plimbări cu cămila și ATV, Orange Bay-uri și Paradise -uri am mai văzut în Turcia...

Voi compara ofertele celor doi faraoni locali cu cele „oficiale” și... mai văd. Nu voi opta pentru oferta cea mai mică, că nu e contract cu statul...

Vacanțe frumoase mulți ani de acum înainte!

P. S.

poate mă voi încumeta să scriu impresii la revenirea din vacanță; de mulți ani îmi tot propun.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
krisstinnaPHONEAUTOR REVIEW
[27.06.22 07:55:58]
»

@partout:

Sigur că am avut termen de comparație in ceea ce privește prețul fiecărei excursii in parte: aveam prețurile de la agentia parteneră din România, i-am solicitat lui Amir lista cu prețurile excursiilor, la fel i-am solicitat lui Medo. Cele mai mici prețuri le-a avut Medo, plus că am avut chimie cu el, am comunicat perfect și rapid.

In mai a fost o colegă de-a noastră la Meraki, a fost in excursii tot cu Medo, a avut aceleași prețuri la excursiile Cairo și Luxor, ghizi vorbitori de limba română, a fost incantata de organizare, de ghizi, a fost cu autocarul.

Noi am fost 6 adulți, am închiriat o mașina cu soferi, am avut prețuri diferite pentru un plus de confort.

Câteva prețuri din lista lui Medo:

Cairo 55 E/pers, Luxor 45 e/pers, Safari 15e/pers, Orange 25e/pers.

La toate ai prânzul inclus, mai puțin băuturile pe care ți le plătești tu.

In seara dinaintea excursiei, când mergi la cină, soliciți mic dejun la pachet, îl ridici dimi înainte sa urci in autocar. Când soliciți MD la pachet, trebuie să spui la receptie că vrei o cină târzie pentru fiecare seară in care veniți din excursie.

Nu am folosit moneda locală, nu am utilizat niciun card bancar, am avut dolari și euro.

Am cumpărat viza și cartela SIM din aeroport, nu contează stelele unui hotel sau viteza net-ului, in Egipt sunt restricționate apelurile către alte țări, de wapp vorbesc, eu nu am FB. Așa era când am fost noi.

Descarca aplicația TunelBear, cu ajutorul ei poți vorbi pe wapp, dar trebuie să cumperi o cartelă SIM din aeroport.

Nu am negociat cu Medo dinainte, i-am spus pe wapp că vreau un discount Per total. Noi am fost 6 persoane, am achiziționat mai multe excursii, reducerea am primit-o in ziua plății, in ziua primei excursii. Prețurile și reducerile se fac in funcție de nr de persoane și de nr de excursii.

Banii obținuți din discount i-am dat la soferi și la ghizi. Nu e obligatoriu să le dai acestora ceva dar noi am fost incantați de servicii și la finalul excursiei le dădeam bănuți.

Îți trimit prin mesaj privat nr de tel al lui Medo, îl poți contacta pe wapp și îi soliciți prețurile, va fi prompt, ai să vezi.

Succes!

partout
[27.06.22 09:21:17]
»

@krisstinna:

Foarte mulțumesc, krisstinna!

Foarte utile sfaturile, le-am notat.

Acum am cam toate informațiile dorite. Urmează să găsesc o agenție cu cel mai bun preț pentru sejurul de bază.

Toate urările de bine!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adrianbogdan, Andreeasmile, maryka, mishu, partout, Rodel
Alte impresii din această RUBRICĂOpționale cu plecare din regiunea Hurghada:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.11628818511963 sec
    ecranul dvs: 1 x 1