ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 11.05.2021
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 23.09.20
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
APR-2021
DURATA: 1 zile
Prieteni
2 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
BUN

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 9 MIN

O excursie prin grădinile subacvatice cu submarinul Sindbad

TIPĂREȘTE URM de aici

În cea de-a doua dimineața a sejurului în resortul Premiere le Rêve (vezi impresii), a avut loc întâlnirea noastră cu un corespondent al agenției prin care am cumpărat vacanța, cu scopul de a rezerva excursiile ce urma să le facem. Pentru că suntem genul” statico-activ” , ne place să lenevim la soare cu o carte sau un rebus sub nas, dar și să hălăduim pe coclauri ca să vedem câte ceva și să simțim vibrația locurilor în care ajungem, am făcut un mix & match.

Cine a mai citit despre sau a ajuns în Egipt, s-a prins că pe lângă excursiile standard la Cairo-piramide/Alexandria sau Luxor, sunt excursii care merită să le faci și unele cărora trebuie să le zici” pas” .

Din lista de vreo 15-16 excursii pe care ni le-a prezentat corespondentul agenției (de fapt o doamnă care vorbea română), am ales 3. Nu pentru că n-am fi avut voie mai multe, ci pentru că din săptămâna petrecută în Egipt, voiam ceva activitate, dar și un pic de odihnă și relaxare. Este deja arhi-cunoscut că din zona Hurghada (Sahl Hasheesh) în care eram cazați, ca să mergi la Cairo (să vezi piramidele sau muzeul de egiptologie), excursia durează în jur de 20 de ore, iar la Luxor (să vezi Valea regilor – mormintele faraonilor sau templul Karnak) excursia este de aproximativ 15 ore.

Acestea fiind stabilite, am ales (1) să mergem la Luxor, (2) să facem o scufundare cu submarinul și (3) să mergem într-o croazieră pe mare cu oprire pentru snorkelling și apoi trândăveală de 2 ore pe Insula Paradisului, toate astea în detrimental altor distracții de genul safari cu Jeep-urile sau ATV-urile și vizita la un sat–fake de beduini, scufundări la Orange Bay sau spectacol la delfinariu. Cairo – ne-am hotărât să-l lăsăm pentru un city-break pentru a-l savura în întregime cu tot ce înseamnă istorie și cultură egipteană sau natură și peisaje pe Nil.

Deși a fost prima în ordine cronologică, nu voi începe cu povestea excursiei la Luxor – o să mai las subiectul ăsta să se răcească – ci vă povestesc experiența noastră cu submarinul Sindbad.

Cum am ajuns la Sindbad

Dimineața la ora 8:00 grupul nostru de cinci persoane s-a prezentat în lobby și a așteptat, preț de vreo 5 minute, microbuzul care ne-a preluat și ne-a dus pe malul mării în Hurghada, unde ne-am îmbarcat pe o navă rapidă cu 2 punți, ce ne-a transportat pe mare până la platforma de care era acostat submarinul Sindbad. Pe barca rapidă ne-am reunit în jur de 25 de persoane, din mai multe microbuze, formând un grup din câteva naționalități.

Dar trebuie să vă spun că nici n-am urcat bine pe această barcă, să ne luăm locurile în primire, că am fost asaltați de vreo trei sau patru pozo-cameramani profesioniști de Egipt, cu zâmbete largi cât toată fața și gureșei ca un stol de mierle.

Care mai de care își oferea serviciile, filmau și fotografiau urcarea noastră pe barcă, ne provocau cu regíi de genul: ridică mâna și spune hello! , stați la poză de grup – dacă sunteți mai mulți, priviți în larg cu pletele-n vânt la prova, pe modelul Titanic – dacă sunteți un cuplu de îndrăgostiți ori ședeți cap-în-cap dacă sunteți mama și fiul, ginerele cu soacra, nașa cu finul sau mai știu eu cine!

Nu puteai să faci poze în grupul tău restrâns sau vreun selfie, că apărea o față insistento-zâmbitoare care se oferea să-ți dea sugestii și fotografia la greu orice mișcare sau nemișcare de grup statuar, până se plictisea de reacțiile sau mutrele tale, apoi trecea la alt grup sau alt cuplu.

Unii turiști erau dornici de astfel de servicii, pozau în fel și chip și chiar erau încântați de faptul că la final vor avea ca amintire un album fizic sau un set de poze digitale salvate pe un suport durabil. Așadar, depinde ce-ți dorești! Dacă nu ești interesat de serviciile pozo-cameramanilor, este bine să refuzi de la început și să-ți faci propriile fotografii cu device-urile din dotare, fără a relaționa prea mult cu profesioniștii.

Am navigat așa în atmosfera creată de pozografi până la platformă circa 45 de minute, timp în care am stat pe puntea superioară, pentru o priveliște cât mai cuprinzătoare asupra împrejurimilor și culorilor verzi-albastre ce se arătau la acea oră a dimineții.

Am debarcat pe platforma marină din larg și am început coborârea în submarin prin cele două căi de acces. Cei ajunși primii în submarin, am putut să privim pe ecranele din dreptul fiecărui loc, imaginile luate prin periscop (vezi poză), cu cei care se aflau deasupra pe submarin și se îmbarcau.

Călătoria în grădina Mării Roșii

Căpitanul, un tip atletic și foarte înalt pentru media de statură a egiptenilor, a urcat ca orice vedetă, ultimul și a ocupat unul dintre cele două locuri din cockpit, celălat loc fiind liber pentru oricine voia să se așeze și să privească scufundarea și călătoria de la cârma submarinului!

Noi ne-am așezat pe rând și tipul a fost foarte simpatic și sociabil, vorbea o engleză curată și ne-a răspuns la întrebări, a făcut selfie-uri cu noi și ne-a spus că are un prieten care este în România, iar el personal, a fost de 2 ori la Galați cu treburi marinărești. Ei… nu știu dacă a zis doar așa, de dragul discuției, având în vedere că în altă excursie în care am fost, toți care aflau că suntem români fuseseră la Cluj sau la Brașov (ha-ha!)

Alte pregătiri se fac și în exteriorul submarinului; după o scufundare ușoară, noi am privit prin hublouri cum doi scafandri ștergeau geamurile și treceau de la un hublou la altul gesticulând și dându-ne de înțeles să ne apropiem cât mai mult de geam, ca să ne imortalizeze din exteriorul habitaclului în care ne aflam.

Submarinul a început deplasarea și a coborât până la 18 m adâncime, însoțit de cei doi scafandri care aruncau din când în când hrană pentru pești. N-a trecut mult până ce puzderie de specii multicolore au înconjurat scafandrii care făceau tot felul de giumbușlucuri prin apă: își scoteu din gură tubul de oxigen, se răsuceau cu capul în jos în mijlocul unui vârtej de pești sau chiar imitau interpretarea unei serenade la una dintre înotătoarele scose dintr-un picior, pe post de mandolină.

Am călătorit către grădinile subacvatice create de corali în colonii dantelate, trecând pe lângă epava unei corăbii antice (puteți vedea în filmulețele atașate), la care prova sculptată în forma unui cal arab s-a păstrat aproape intactă =)), apoi pe lângă cufărul pierdut probabil de o gașcă de pirați beți, care mai conținea și acum o parte a comorii.

Nu ne-am mai săturat privind fauna atât de variată și colorată, care ieșea de prin ascunzișuri, stârnită de micul dejun servit pe neașteptate. Ne-am oprit pentru câteva minute pe fundul nisipos al mării, am stat așa privind și imortalizînd lumea mirifică de dincolo de hublouri, apoi am făcut cale întoarsă și am urcat din nou la suprafață.

După aproximativ două ore ne-am reîmbarcat pe nava rapidă care ne adusese acolo și am fost conduși din nou către tărm, lăsând în urmă o lume fascinantă și plină de viață.

Pe timpul călătoriei de întoarcere, au început negocierile cu pozografii care s-au aruncat din nou pe noi, încercând să ne convingă să cumpărăm materialele filmate și fotografiile care erau livrate sub formă fizică (pe albume) sau digitală (CD/stick). Negocierile începeau de la 45-50 euro/album și – parcă - 40 de euro CD/stick, la care se adăugau alte prețuri pentru cei care au solicitat poze speciale sau filmul excursiei.

Noi nu am dorit să achiziționăm acele fotografii sau filmulețe, astfel că am fost lăsați în pace, dar” am zdrobit sufletele” profesioniștilor. Am contribuit totuși cu câte ceva la cutiile de tipsuri afișate la vedere pe platforma marină, dar și pe barca rapidă. Prietenii noștri și-au luat albumul și un CD, acestea urmând să le fie livrate la recepția hotelului nostru, a doua zi.

Sfaturi (posibil) utile

Oricât ar fi de cald, pe mare briza se simte destul de bine, mai ales că viteza de croazieră este mare, așa că un hanorac mai subțire, o bluză cu mânecă lungă sau ceva pe cap, sunt accesorii care ar putea să vă fie utile, așadar nu strică să le aveți cu voi.

Pe timpul excursiei nu se asigură mâncare sau băuturi, astfel că o sticlă cu apă pusă-n rucsac nu strică.

Nu vă lăsați prinși în lațul fotografilor profesioniști, iar dacă nu vreți să vă facă ei poze, spuneți-le de la început, ca să nu vă agaseze pe timpul călătoriei… Dacă totuși doriți să cumpărați pozele, lăsați-vă greu și negociați la sânge orice album/film/poze digitale pe CD/stick pe care îl cumpărați.

Pozografii, spre deosebire de alții care nu făceau diferența, negociau prețurile potrivit valutei în care plăteai (euro sau USD). Este bine să aveți bani potriviți, cu care să plătiți fix prețul negociat.

Dacă a doua zi după această excursie este ziua plecării voastre din vacanță (mai ales dacă plecarea este de dimineață), nu vă comandați albume ci doar poze digitale, care vă pot fi trimise electronic, întrucât restul materialelor se vor livra doar a doua zi. Prietenii noștri au intrat în posesia lor abia spre seară.

Excursia a durat per total aproximativ 4,30 ore și a costat 40 de euro/persoană. Este una dintre excursiile pe care le recomand pentru că ocupă doar jumătate dintr-o zi în care poți face și alte activități, este distractivă și mai ales inedită. O călătorie minunată într-o lume miraculoasă!


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Submarinul este acostat de o platformă în largul mării, decorată foarte sugestiv, cu elemente inspirate din lumea subacvatică. Apa este extraordinară, culorile sunt incredibil de albastre.


despre DISTRACȚIE & RELAXARE

Scufundarea la 18 metri adâncime și vizitarea timp de 2 ore a lumii din adâncuri este un lucru inedit și distractiv, o activitate care nu necesită un efort deosebit, cu alte cuvinte o excursie relaxantă. Totul se petrece în siguranță și cu grijă pentru confortul turiștilor.

Un lucru puțin deranjant ar fi asaltarea de către fotografii profesioniști, dacă nu ești interesat de serviciile lor.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de k-lator in 11.05.21 13:23:16
Validat / Publicat: 11.05.21 15:36:17
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în EGIPT

VIZUALIZĂRI: 2632 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

14 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (k-lator); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P03 Platforma marină de care este acostat Sindbad - submarinul
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 32600 PMA (din 34 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

14 ecouri scrise, până acum

krisstinnaPHONE
[11.05.21 21:34:14]
»

@k-lator: Distractiv articolul, ca și excursia. Ai un fel aparte de a descrie totul, mi-ar plăcea sa te cunosc. Ești vorbăreață de fel?

Am văzut și filmulețele (sunt pe telefon) și tare mi-au plăcut peștișorii. In ceea ce privește comoara piratilor, așa cum ai "zis"

Importantă e povestea, intenția, atmosfera creată

O excursie pe gustul meu, cu toate ca sunt îngrozită de "fotografi", eu fac multe poze in fiecare vacanță, in jur de 2000

M-am relaxat citind, felicitări!

C.DanaPHONE
[11.05.21 21:54:46]
»

@krisstinna: offf ????????????

Nu era de ajuns un an si mai bine de pandemie in care nu am reusit sa strang bani pentru concediu din lipsa de activitate. Mai sunt si clienti îngroziți de fotografi. Uite asa imi moare breasla de foame draga mea. ???????????? Si eu care ziceam sa mi iau sculele in geamantan. Poate poate prind ceva clientela nepregatita in concediu vara asta. Sa scot si eu macar de o bere Mythos. Bine ca macar Dl C este șofer si nu trebuie sa fac eforturi pentru doi. ???? Te salut draga mea! Si eu am citit articolul cu zâmbetul pe buze. Parca ii si vedeam pe fotografii din review. ????????????

PS: unde mai pun ca mi-ai invatat odrasla la Tulin... si imi solicita săptămânal buget pentru faimoasa ta înghețată. Si au croit traseu Cismigiu - Tulin. Sau era invers? ????

k-latorAUTOR REVIEW
[11.05.21 22:01:26]
»

@krisstinna: Mulțumesc mult pentru lectură, aprecieri și mai ales pentru ecou! Ca întotdeauna, mă simt onorată când cineva îmi adresează câteva cuvinte, pe acest site.

Dacă sunt vorbăreață? Aș zice mai degrabă că nu sunt eu prima persoană care inițiez conversația... că mama m-a învățat să nu vorbesc neîntrebată . Eu vreau să îi cunosc pe mulți de pe aici, mai ales de când am reușit să citesc și să vizualizez materialele de la întâlnirile AFA!

În ceea ce privește excursia, a fost cu adevărat ceva frumos, lejer și distractiv. În Egipt trebuie să faci și așa ceva, nu numai excursii la temple,” pietroaie” și deșet cu mult, mult praf. Ar fi chiar păcat, Marea Roșie este de departe un loc de o bogăție inegalabilă... cică cea mai nordică mare tropicală

Mă bucur că ți-a păcut și te-ai amuzat.

Toate cele bune! ????

k-latorAUTOR REVIEW
[11.05.21 22:07:43]
»

@C. Dana: Eiii... chestia cu fotografii a fost una dintre părțile amuzante ale excursiei. Eu m-am dus pregătită în Egipt pentru treburi de genul ăsta. Oamenii aceeia te asaltează să-ți ofere orice: produse, servicii, să-ți ceară tipsuri, să-ți facă poze cu telefonul tău...

Trebuie să tratezi totul cu relaxare și bună-dispoziție! Doar mergi în vacanță, nu?

Mulțumesc pentru ecou. O seară plăcută!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
C.DanaPHONE
[11.05.21 22:21:32]
»

@k-lator:

Dacă sunt vorbăreață? Aș zice mai degrabă că nu sunt eu prima persoană care inițiez conversația... că mama m-a învățat să nu vorbesc neîntrebată

Asta este o calitate. Sa te faci placut intr-o conversatie fara să te impui in vreun fel anume. Naturaletea comportamentului este probabil punctul tau forte. Eu am reusit cumva sa vad prin cuvintele tale acea calatorie care m-a amuzat copios. Unde mai pui ca lucrez in aceasta lume a fotografiei... si povestea ta m-a pus cand in pielea fotografilor cand in pielea @krisstinna care este ingrozita de fotografi. ???????????? Dupa 10 ore de stat cu ochii in monitor acum chiar m-am relaxat printre randurile asternute de voi asa frumos.

C.DanaPHONE
[11.05.21 22:29:59]
»

@k-lator:

Oamenii aceeia te asaltează să-ți ofere orice: produse, servicii, să-ți ceară tipsuri, să-ți facă poze cu telefonul tău...

Asta imi aminteste de fotografii de pe vremuri... pe plajele din Mamaia Eforie sau Costinești. Sau cei de prin Calimanesti Caciulata Ocnele Mari Borsec. Cand ajungeam... cel tarziu a 2a zi ne si pozam. Ca sa avem timp sa ne luam si poza pana plecam. ????

Uite ca mi-ai trezit amintiri. Ar trebui sa mai am pozele cu ursul sau cu colacul in jurul taliei. ????????????

Chiar aveam nevoie de un moment de relaxare. Eu iti multumesc pentru asta.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
k-latorAUTOR REVIEW
[11.05.21 22:30:19]
»

@C. Dana: Mă bucur că te-ai delectat cu scrierile noastre, aveai nevoie să-ți limpezeși ochii cu altceva... D-aia existăm noi! ????

Mulțumesc că m-ai citit... adică articolul, vreau să zic! ????

C.DanaPHONE
[11.05.21 22:36:08]
»

@k-lator: "Sa imi limpezesc ochii"

Nici eu n-o puteam zice mai bine. Daca eu te-am citit... tu chiar "m-ai citit" ????????

O seara frumoasa draga mea!

maryka
[11.05.21 23:10:39]
»

Frumoasă excursia de adâncuri... noi n-am mai ajuns acolo, după plimbările „grele” am preferat să ne odihnim, așa că doar am lenevit la plajă. Dar cu mare plăcere am citit aventura voastră, iar pe viitor, cine știe?

k-latorAUTOR REVIEW
[11.05.21 23:25:06]
»

@maryka: Da, știu cum te simți după ce ai fost într-o” excursie grea” , din acest motiv am ales și noi să facem doar Luxorul de data asta.

Mă bucur că te-ai delectat cu povestea excursiei noastre, și nouă ne-a plăcut foarte mult.

Mulțumesc pentru lectură și ecou și îți doresc să mai ajungi în Egipt. Eu vreau să mai merg cel puțin într-un city-break, la piarmide.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
krisstinnaPHONE
[12.05.21 07:49:44]
»

@C. Dana: Să înțeleg că a fost bună recomandarea mea, Kilimanjaro

Uite, n-am scris despre un alt loc in care poți mânca (printre altele) un delicios desert, o lava cake acoperită cu înghețata de vanilie, e dumnezeesc, dacă închizi ochii ai impresia că te afli într-un loc exotic in timp ce mănânci. Vă recomand din suflet restaurantul Le Boutique food concept Store, am petrecut acolo clipe minunate, nu e un loc ieftin (ca și Tulin) dar atmosfera, personalul și preparatele sunt de calitate, acolo am mâncat cel mai bun calamar umplut cu feta și cea mai bună lava cake din viața mea

Intră pe site-ul lor și vezi ce super meniu au, noi am fost 8 persoane, toată lumea a fost incantata, fiecare a comandat altceva iar fumătorii au fost fericiti

Nu am scris și din acest motiv, nu am vrut să le fac rău.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
C.DanaPHONE
[12.05.21 08:57:35]
»

@krisstinna: Multumesc draga mea! Le voi recomanda copiilor. Studenti fiind (fiica si iubitul) sunt cam zgarciti ???????????? dar cand este vorba de mancare uita de orice restrictie. Pupici ????

micutzuPHONE
[12.05.21 12:04:01]
»

Salut kalatorule. Așteptam cu deosebit interes următorul tău review despre vacanta din Egipt. Ma gândeam ca o sa fie din Cairo sau de la piramide. M-ai surprins total cu aceasta inedita excursie. Nu cred ca sant prea multe articole pe AFA despre acest gen de excursie. Excursia pentru tine și articolul pentru mine au fost o experienta inedita. Dacă pentru avion am o imensa fobie cu submarinul as merge oricand, la orice ora din zi sau din noapte. Despre insistentele asa zisilor fotografi am mai citit, iar în Marakesch fiica mea a avut o experienta foarte neplăcută cu un fotograf care a cerut cu insistenta bani pentru ca au fotografiat un obiectiv fără sa ii ceara voie. Daca excludem acest aspect excursia a fost o reusita totala, o dovedesc și fotografiile. Toate cele bune.

k-latorAUTOR REVIEW
[12.05.21 12:43:30]
»

@micutzu: Aaaa... sigur!... vă povestesc și d-alea cu temple, morminte, drum lung și înțepeneală în autocar... care sunt mai pe tristess așa!... dar am zis să încep cu ceva distractiv și ușor, despre care se scrie mai puțin sau în fuga unui articol în care se povestește toată vacanța în Egipt.

Pe de altă parte, consider că cei care ajung în această țară este bine să-și selecteze cu atenție excursiile pentru a nu se pune în pericol.

Într-una dintre excursii, o doamnă cu o fetiță de 8 ani ne-a povestit cum a luat o excursie - safari cu ATV-urile și când a ajuns la un anumit moment dat, a vrut să renunțe și să ceară întorcerea la hotel. Prin deșert, ATV-urile se stricau (erau ultra vechi și nesigure, încropite într-un hambar) și venea repede un egiptean cu o șurubelniță și un ciocan, îi trăgea doi pumni, un picior... și gata! îl repara... De asemenea, atitudinea lor față de expunerea la pericole, accidente și viață/moarte este una uimitoare: încercau să o convingă pe doamna respectivă să o lase singură pe fetița de 8 ani, să conducă ATV-ul buclucaș!!! Copii egipteni de 5-6 ani erau lăsați să călărească acele ATV-uri, fără frica de pericol... care totuși există!...

Acuma sigur, te poți arunca în astfel de aventuri, dacă ești cu mult sânge în instalație... și consideri că îți prisosește . (depinde de vârstă, dacă ești genul aventurier etc...)

În altă ordine de idei, după cum am spus și în review, cu submarinul este safe, nu am simțit nicio secundă vreun pericol, iar organizarea... jos pălăria! Recomand cu căldură!

Mulțumesc de aprecieri și ecou! Numai bine!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
C.Dana, k-lator, maryka, micutzu
Alte impresii din această RUBRICĂOpționale cu plecare din regiunea Hurghada:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.069108963012695 sec
    ecranul dvs: 1 x 1