GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Complexul Oltul-Cozia-Caciulata - deconcertant
Nu pot să scriu doar despre un hotel deoarece toate trei de mai sus fac parte din aceeaşi societate comercială, au management comun, comunică între ele prin coridoare, au bază de tratament comună şi acces comun la piscinele Oltul şi Cozia ca şi la Aqua Park, au site comun şi sistem comun de rezervare şi cazare (dispecerat).
Anul trecut am fost de trei ori - de două ori (în februarie 4 nopţi şi în iunie 7) la Oltul şi o dată, trei nopţi la Cozia la începutul lui decembrie.
Situaţia acestui complex de hoteluri este deconcertantă pentru că îmi dau seama de problemele manageriale serioase şi de neglijenţa uluitoare dintr-un loc în care, pe de altă parte, s-a investit masiv. Complexul de piscine de la Cozia şi Oltul, precum şi Aqua Park-ul, trebuie să fi costat enorm. Sunt într-adevăr o groază de piscine: două interioare la Cozia, două interioare si câteva exterioare la Oltul, inclusiv pentru copii şi o grămadă de piscine şi tobogane la Aquapark, atât interioare, cât şi exterioare. Au tot felul de instalaţii pentru hidromasaj - jeturi din pereţii laterali, un fel de jacuzzi cu bule ca la vulcanii noroioşi de pe fund, căderi de apă pentru masaj cervical şi dorsal, mai toate toate functionale şi mult peste ce am văzut la alte hoteluri de aici precum Orizont sau chiar din Băile Felix, unde am fost, ce-i drept, acum 10 ani.
De asemenea, am înţeles că ar avea o bază de tratament foarte serioasă, una dintre cele mai dotate din ţară, dar nu am fost la tratament.
Iar toate aceste investiţii sunt umbrite de neglijenţa şi indisciplina personalului. Au o atitudine atât de făţişă încât nici dacă le-ar scrie în frunte "nu-mi pasă! " nu ar fi mai clar - la Cozia mai rău decât la Oltul. De aceea am şi renunţat să mai am reclamaţii şi solicitări, îmi dau seama din atitudine că este inutil.
Pentru început, vreau să spun că veţi găsi pe site o grămadă de numere de telefon - dispecerat de cazare, recepţii hoteluri, secretariat la care nu raspunde nimeni.
Am sunat zile şi săptămâni în şir pentru o rezervare şi nişte relaţii şi nu a răspuns nimeni. Pentru rezervarea din februarie au răspuns rapid, la fel şi iunie. Pentru decembrie nu a mai răspuns nimeni. Nu sunt pe booking, nu au sistem electronic propriu functional de rezervări şi la telefon nu raspunde nimeni!
Până la urmă am făcut rezervarea pe facebook, unde mi s-a indicat o adresă de e-mail. Nu am putut comunica telefonic, dacă nu aş fi fost mai înainte la Oltul să ştiu complexul, în decembrie nu mai mergeam la Cozia căci nu puteam afla relaţii despre unitate. Mi s-a spus la faţa locului că nu raspund pentru că sunt foarte ocupate telefoanele şi nu vine ton de ocupat, dar sincer nu mi-au făcut impresia că ar fi aşa de copleşiţi decât în iunie când am prins şi Rusaliile şi a fost într-adevăr o nebunie.
Cazarea se face la un dispecerat pentru toate unitătile Calimăneşti-Căciulata S. A. sau cel puţin pentru toate cele 3 hoteluri mari din Căciulata - Oltul, Călimăneşti şi Căciulata. Acolo plăteşti şi de acolo îţi dau o hârtie cu care te duci la recepţie, unde îţi dau cheia. Totuşi, nu am aşteptat mult. Doar în februarie 2016 a fost ceva coadă la dispecerat dar a mers repede.
Masa a fost bună - fără pretenţii, dar bună. Şi ieftină, chiar la preţuri modice. Există şi meniu fix, cred că pentru cei veniţi la tratament, si un sistem cu card, dar eu am plătit cash mai puţin masa de dimineaţă care era cu bonuri valorice exact ca pe vremea lui Ceauşescu. Erau nişte bonulete tipizate cu data completată de mână şi cu ştampila de la recepţie (ce importanţă avea data? doar preţul era acelaşi!). Masa se serveşte între nişte ore - dimineaţa cred că între 7 şi 9 sau 10, prânzul între 12.30 şi 15.00, seara între 18.00 sau 18.30 şi 20.00 - indiferent că serviţi meniu fix sau a la carte.
Servirea a fost relativ promptă dar cu unele probleme de atitudine. Îi vezi că te-au văzut dar se ocupă de altele - aşează mese, scutură, strâng, etc. Uneori sunt mai multi decât clienţii dar tot nu te servesc. Norocul este că sunt o armată de chelneri şi cu toate problemele, trăgând linie, nu aştepţi din cale-afară de mult. La Oltul, sunt mese de câte 6 sau 8 persoane, vrând-nevrând stai la masă cu străini. Am avut un caz unic la Oltul - o chelneriţă a luat comanda de la un cuplu aşezat la aceeaşi masă cu mine şi fiul meu dar nouă nu! Peste câteva minute a revenit foarte mirată că nu ne-a luat nimeni comanda (la restaurantul Cozia am avut o altă premieră dar despre asta voi povesti la secţiunea dedicată acelui hotel).
Micul dejun cu bonuleţe se servea în câteva variante de meniu (inclusiv 2 variante de post), nu există bufet suedez. Mai bine - probabil nu aş fi mai prins nimic: printre clienţii acestor hoteluri sunt şi din aceia care iau cu sacoşica.
În Oltul şi Cozia este cald iarna şi sufocant vara. Nu am avut probleme cu apa caldă la Oltul (la Cozia am avut!). Camerele sunt relativ spaţioase, la fel şi băile, dar mobilierul şi mochetele sunt vechi. Ambele hoteluri miros urât. E un miros greu în camere. Bănuiesc că se datorează vechiturilor din ele. Altfel, aşternuturile păreau curate, aveam tv cu ecran plat si destule canale şi frigider functional. Nu există aer conditionat. La Oltul, lifturile au capacitate mică şi se cam aşteaptă.
Este uimitor că au cheltuit bani să vopsească pe afară în roşu toate cele 3 hoteluri, dar nu au găsit bani să schimbe mobilierul sau mochetele care put! (mă refer la Oltul şi Cozia, la Căciulata am înţeles că l-au schimbat).
După cum am scris mai sus, piscinele sunt super. Între hoteluri, piscine, Aqua Park şi baza de tratament se comunică printr-o reţea de coridoare. Cum la Oltul am fost cu fiul meu de 7 ani, am stat câte 4-5 ore pe zi în apă şi aproape nu am ieşit din complex: pe el nu îl interesează Mănăstirea Cozia.
Bazinele au apă termală sulfuroasă, cu efect terapeutic în anumite afectiuni.
Chiar făra tratament organizat, după 7 zile în iunie mi-au cedat durerile de genunchi de care sufeream de câteva luni.
În februarie 2016, la plecare, au avut pretenţia să-mi semneze camerista nu ştiu ce formular că e camera în regula, dar în iunie nu au mai avut această exigenţă şi nici la Cozia în decembrie.
Datorită temperaturilor ridicate din apă dar şi din spaţiile interioare, am scăpat de răcelile provocate de înotul în bazine obişnuite, atât eu cât si - mai important - fiul meu. Doar eu am plecat în iunie cu o otită de piscină care s-a rezolvat uşor în Bucureşti.
În iunie, marţi după Rusalii, au anuntat turiştii rămaşi, printre care şi noi, că golesc toate bazinele mai puţin două şi le dau drumul abia la sfărşitul săptâmânii. A ieşit scandal şi, până la urmă, au făcut operatiunea gradual. Deja miercuri aveam mai multe bazine cu apă proaspătă, aşa că, după nervii de rigoare, totul s-a terminat cu bine.
Alte dotări - la Oltul există saună uscată dar accesul este contracost şi numai cu un număr minim de utilizatori (nu mai ştiu câti - parcă 4 sau 5). Tot acolo se fac si masaje, cu programare şi plată dimineaţa la barul de la piscină. Nu le-am încercat.
În februarie şi iunie 2016 accesul la piscine era contracost şi scump chiar dacă stăteai la ei la hotel. În decembrie 2016, accesul era la preţul de 1 leu pe zi la toate piscinele, pentru turiştii cazaţi la ei (nu stiu dacă şi la Aqua Park).
Trimis de cod_gabriel in 02.01.17 23:48:20
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în CĂLIMĂNEŞTI-CĂCIULATA.
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (cod_gabriel); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 45.26651200 N, 24.31929600 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@cod_gabriel: Câteva fotografii realizate de voi acolo ar fi mai mult decât binevenite — atât ca ilustraţie a textului, cât şi ca informaţie utilă, ele fiind căutate, apreciate (şi solicitate) de cititorii interesaţi în această destinaţie... Poţi folosi linkul amfostacolo.ro/pic_addnew ... 49&ridAnt=75570
====
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)@cod_gabriel: Mulțumiri pentru amabilitatea cu care ai dat curs solicitării de a încărca fotografii.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jun.2023 Stațiune excelenta pentru fizioterapie — scris în 18.06.23 de Teodoreanu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jan.2023 Informează -te — scris în 06.01.23 de ux128094 din SLăTIOARA [OT] - nu recomandă
- Jul.2022 Vacanta la Cozia — scris în 28.07.22 de Ely Dinu din ILFOV- SNAGOV - RECOMANDĂ
- Apr.2022 Weekend cu familia! — scris în 18.04.22 de ux124245 din PLOIEșTI - RECOMANDĂ
- Oct.2021 Mici problem dar de ajuns sa te enerveze! — scris în 18.10.21 de Livere din BUCUREşTI - nu recomandă
- Aug.2021 Un concediu dezastruos!!! — scris în 26.08.21 de ux122212 din FăGăRAş [BV] - nu recomandă
- Mar.2021 Zona cu pesisaje frumoase, cazare dezastruoasa — scris în 01.04.21 de Flori Sasu din BUCUREșTI - nu recomandă