GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Am revenit la Hotel Olanesti si in Olanesti, de altfel, dupa vre-o 15 ani. Trebuie sa mentionez ca Olanestiul a fost, practic, ani de-a randul, in copilaria mea, sinonim cu vacanta de vara, mergand acolo cu bunicii, cazati fiind, cu rare exceptii, mereu la Hotel Olanesti. Anul acesta, de 1 mai, aveam nevoie de putina relaxare, si luand in calcul distanta, traficul, si prognoza meteo - toate in defavoarea marii, ne-am indreptat spre Olanesti. Trebuie sa maturisesc ca initial aveam alte planuri de cazare, dar nu am facut rezervari, convinsi fiind ca aveam sa gasim ceva pana la urma. Am dat o raita prin statiune, trecand rapid in revista optiunile initiale de cazare, dar fie ca nu aveau liber, fie ca ceva nu ne-a convenit, intr-un final am ajuns la Hotel Olanesti. La intrare, am fost un pic derutati de cuvantul SANATORIU, care parea sa fie omniprezent, dar odata pasind inauntru, am fost inundat de un sentiment placut de atemporalitate nostalgica, revazand reeceptia si holul (or should I say "the lobby";) ) aproape neschimbate, si totusi in buna stare. La receptie ne-a intampinat un tanar foarte amabil din Roman de origine, care cu un zambet blajin si multa caldura, raspundea natural tuturor solicitarilor. Am intrebat daca au cumva si un apartament, si spre surprinderea noastra aveau, am cerut sa-l vedem si ni s-a inmanat cheia. Vazut, placut, platit, cazat. Da, ati inteles bine, platit inainte - se pare ca politica hotelului cerea achitarea in avans a intregului sejur preconizat. Ciudat, dar nu foarte deranjant.
Apartamentul - mare, probabil rezultat din contopirea a doua camere standard, acestea pastrandu-si si anexele - astffel aveam 2 bai (una cu WC si chiuveta, cealalta cu dus si chiveta) si doua balcoane - ambele cu uscator de rufe pliabil si priveliste superba. Livingul avea o canapea extensibila, un fotoliu, un televizor LCD destul de mare si un minibar (gol). Dormitorul avea doua paturi, noptiere, o masuta cu un televizor mic, mai vechi dar perfect functional, si un dulap incapator. Aspectul general era placut, cu mici semne de uzura, si niste optiuni indoielnice de cromatica decorativa. Lenjeriile si prosoapele aratau bine. Utilitatile functionale.
Serviciile - foarte bune. De receptie deja am pomenit laudativ, sa vorbim un pic despre restaurant, sau cantina, mai bine spus. Spun asta nu intr-un sens peiorativ, si nici negativ - cantina asta mi-a trezit amintiri asa de placute, cu mirosurile imbietoare mult prea familiare, cu amabilitatea si profesionalismul personalului, cu o savoare aparte, rutinata, a preparatelor, inacat as prefera-o oricand oricarui alt restaurant de fite din statiune (optiune confirmata, de altfel, ulterior). Am mancat aici cel mai bun snitel dupa multa, multa veme - exact cum trebuie sa fie un snitel: crocant la exterior, fraged si aburind la interior - multumiri bucutaresei - tot respectul. Sa va mai spun de ceaiul casei - un mix aromat de plante, lasat la discretie pe masa, la micul dejun intr-o cana mare de inox, de painea proaspata, facuta in laboratorul propriu?
Sanatoriu, sanatoriu, sanatoriu - un fel de leitmotiv usor agasant ce te acompania peste tot in hotel sub forma de sageti indrumatoare. La aspectul de spital contribuiau din plin si usile camerelor din termopan alb - oare de ce n-or fi reconditionat si pastrat vechile usi frumoase din lemn? Hotelul era plin de batrani aflati la tratament, ce pareau destul de multumiti, de altfel, si credeti-ma nu-s deloc usor de multumit. Lifturile functionau si aratau bine, de asemenea bine sincronizate.
Statiunea - Valuri de nostalgie si revolta ma asalteaza rand pe rand. Mai mult revolta: s-a naruit pavilionul de bai - chipurile intr-un incendiu accidental, vila 20 demolata, cladiri emblematice lasate in paragina in timp ce rasar tot felul de monstruozitati colorate, abominatii fara gust si fara rost, sau nelalocul lor. Dar cea mai mare aberatie consider ca este sechestrarea izvoarelor. Pune taxa de statiune mai mare, taxe de parcare, orice, dar nu lua izvoarele ostatice. Este cea mai sigura modalitate de a indeparta generatia tanara, un atentat la insasi esenta Olanestiului.
Amintiti-va stimati administratori ca nu sunteti decat umili custozi vremelnici ai unei valori inestimabile ce nu va apartine. Este o mare onoare si o imensa responsabilitate. Nu sunteti voi ctitori ci doar ingrijitori!
Trimis de koga in 08.07.15 07:13:41
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (koga); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 45.20304600 N, 24.24306200 E - neconfirmate încă
ECOURI la acest review
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@koga - Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)Mulţumesc.
Acum doua saptamani am fost la acest hotel (unde erau cazati parintii mei, aflati la tratament). Am mancat la restaurantul hotelului, am remarcat si eu painea delicioasa si snitelul deosebit de gustos. Chiar am intrebat-o pe d-na care ne-a servit, care este secretul snitelului, insa nu a vrut sau nu a stiut sa ni-l spuna. Eu cred ca pieptul de pui este putin fiert inainte de a deveni snitel.
@webmasterX - Coordonatele sunt foarte bune.
@koga - Doamna care detine hotelul Olanesti, are în administrare și izvoarele.
Toți cei care vor să bea apă din acele izvoare, trebuie să meargă la consultație, la medic, numai la cabinetele de la hotel Olănești, numai de acolo poți obține cartelele de acces pentru izvoare, acces valabil doar 30 secunde, fix cât umpli o sticlă cu 300 ml apa. Dacă ți-a căzut sticla, rămâi fară tratament, pentru că apa se oprește automat, totul e gândit în defavoarea noastră, a oamenilor de rând.
@cristinaoranici: Poate ca nu realizeaza inca, dar pe termen lung va fi in defavoarea lor. Eu sunt convins ca apele minerale au doar efect placebo. De aici si pana la a ma lipsi total de izvoarele lor nu e decat un pas. Nici nu-i trece prin cap unui tanar sa stra la coada, se ploconeasca pe la un medic, sa-si caute boli ca sa obtina un card care sa-i permite sa guste niste ape puturoase. Altfel, daca erau la liber, poate ca le incerca, si cine stie, devenea adept. Este o gandire lipsita de perspectiva ce pericliteaza chiar supravietuirea statiunii, pe termen lung
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Oct.2024 Dezastru total... — scris în 17.10.24 de ux136051 din BUCUREșTI
- Dec.2022 Vacanta dezastru — scris în 05.12.22 de daniela gorj din TG JIU
- Feb.2021 Un hotel de 3*+ la pret de 4* — scris în 21.02.21 de olteanul2010 din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2019 Hotel Olanesti din Baile Olanesti — scris în 18.11.19 de Sorle din CERNAVODă - nu recomandă
- Aug.2019 Restaurant mediocru, preturi enorme. — scris în 25.08.19 de humano din TARGU JIU - nu recomandă
- Oct.2018 Hotel Olanesti & Spa Medical — scris în 29.10.18 de Andrei T din RAMNICU VALCEA - RECOMANDĂ
- May.2017 Un concediu binemeritat — scris în 06.06.17 de LaurentiuMan din BRAILA - RECOMANDĂ