GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Am promis o povestire despre acest loc, necunoscut multora, dar care poate fi un punct de atractie, de nimeriti prin zona.
In cadrul concediului petrecut la Koln, o zi a fost destinata vizitarii acestei cetati, sau a celei ce a mai ramas din ea. Am plecat dimineata din Koln, cca 80 km pana la Bonn, un oras linistit si frumos, am lasat masina in parcare, si ne-am indreptat spre statia de tren, care ne duce spre Drachenfells. Alternativa ar fi fost o trasura cu 2 cai frumosi, sau magarusii, calare pe magarusi, dar cred ca ar fi durat prea mult. Asa ca am luat trenuletul, un fel de mocanita de-a noastra, care parcurge cca 1,2 km. pana in varf. Stanca cu ruina, cam 321m deasupra nivelului marii, este impunatoare si se vede de la mare departare. Trenuletul cu pricina a fost pus in functiune in 1883. De atunci, multi vizitatori au urcat acolo, dorind sa afle crampeie de poveste.
Cetatea Stanca Dragonului (in traducere), este ruina unei cetati, situata pe muntele Siebengebierge, pe malul Rinului, intre orasele Konigswinter si Bad Honnef. Ea a fost construita intre anii 1138-1168 si de-a lungul timpului a suferit multe stricaciuni, cele mai mari in 1634, iar de atunci, prin exploatarea pietrei din cariera care se afla la baza muntelui, zidurile s-au tot deteriorat. Abia in 1807 se intezice exploatarea pietrei, iar in 1836 statul prusac cumpara aceste ruine. De amintit ca aceasta roca –trahitul care este de natura vulcanica si bogata in cuart, a fost folosita inclusiv la constructia Domului din Koln. Din 1967 mai cad stanci, producand mari distrugeri si abia cativa ani mai tarziu se consolideaza varful stancii prin ancore de otel si beton armat. Exista si cateva legende care spun ca insusi Siegfried-eroul Nibelungilor, a omorat dragonul, apoi s-a scaldat in sangele lui si astfel a devenit invulnerabil. O alta legenda populara aminteste de sacrificiul unor prizonieri, printre care o fata crestina, fecioara pura, care avea o cruciulita la gat, iar dragonul, de frica a sarit in Rin si de atunci a disparut. Desigur ca sunt multe povesti si fiecare face parte din istoria locului.
Cam la jumatatea drumului spre Drachenfells, este un castel, Drachenburg, construit foarte rapid, in doi ani (confom Wikipedia) intre 1882-1884, pe aceeasi stanca a dragonului, in Konigswinter. A fost resedinta baronului Stephan von Sarter, iar acum este monument istoric si gazduieste un muzeu cu pictura pe sticla. Noi nu am avut norocul de a-l vizita, atunci fiind inchis pt. restaurare. Panorama de sus, din varf este frumoasa, asta daca aveti norocul de o zi senina, fara ceata. Cu siguranta ca si copiilor le-ar place foarte mult peisajul, deci poate fi un loc bun de vizitat pt. toata familia. Exista si un restaurant, puteti servi ceva, ori poate cate o inghetata. Se mai urca putin si pe jos pana la ruinele propriu-zise, dar nu strica ceva miscare, nu?
Dupa ce constatati ca dragonul nu-i de gasit, faceti cale intoarsa, caci trenuletul circula din jumate in jumate de ora, asta daca nu o luati pe carare, pe poteca magarusilor.
Aceasta excursie poate fi o ocazie buna de iesire in aer liber, de petrecere a unor clipe linistite, dupa nu stiu cate ore, undeva in muzeu sau la shopping. Noua ne-a placut foarte mult si o recomand cu drag in cazul in care sunteti in trecere pe acolo.
Trimis de maryka in 21.03.12 16:42:48
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în GERMANIA.
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (maryka); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@webmaster13: Melodia e ok, se incadreaza in peisaj!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Dec.2015 La plimbare prin Bonn — scris în 14.02.16 de Radu Tudoran din CăLăRAşI - RECOMANDĂ
- Jul.2012 O plimbare prin Bonn-Zentrum — scris în 15.06.16 de Costi din PITEşTI - RECOMANDĂ
- Jul.2012 Prin muzeele din Bonn — scris în 12.06.16 de Costi din PITEşTI - RECOMANDĂ
- May.2011 Intr-o joi, prin Bonn — scris în 02.06.11 de dragos1326 din QUAKENBRUCK - nu recomandă
- Jul.2010 La casa natala a marelui meu Beethoven — scris în 23.11.10 de ileanaxperta* din BUCURESTI - RECOMANDĂ