Muzeul Satului Bucovinean - Suceava - istorie si credinta
Am trecut in ultimii ani destul de des prin oras, dar de aceasta data am hotarat sa vizitam si orasul. Nu ne-a parut rau, asa poti descoperi cel mai bine istoria acestuia. Am ramas profund impresionati de cea am vizitat:
- Cetatea de scaun a Sucevei - veche cetate de aparare, cu ziduri foarte groase, situata intr-o zona mai inalta a orasului, accesul se face pe un pod din lemn
- Manastirea Zamca - manastire ortodoxa armeana, este inconjurata de ziduri din beton, asemanatoare cu ale manastirii Sucevita
- Muzeul Satului Bucovinean - un complex impresionant compus din mai multe case traditionale specifice anumitor zone din judet
- Biserica Sf. Nicolae - situata in centrul orasului, este asemanatoare cu o manastire
- Biserica Sf. Dumitru - aflata in zona centrala a orasului
- manastirea Sf. Ioan - aici se afla moastele Sf. Ioan
Din zona am ajuns la manastirea Dragomirna, aflata la 10 km de oras. Este un oras curat, frumos, plin de parcuri si verdeata
Trimis de cristi82d in 28.09.10 22:09:53
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (cristi82d); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Am vizitat si eu in acest an Cetatea de Scaun, insa am fost dezamagita ca nu a fost restaurata. Nu se compara cu Cetatea Neamtului.
Ma asteptam sa vad ceva asemanator cu Cetatea Neamtului si din acest motiv am fost dezamagita.
uite ca am ajuns pentru a doua oara in Bucovina, dar nu m-a "tras ata" catre Suceava, cred ca e un oras prea mare pentru a fi vizitat intr-o vacanta.
Cetatea Neamtului era intr-o stare mult mai proasta decat Cetatea de scaun a Sucevei inainte de a fi renovata, dar si la Suceava s-a mai facut ceva in ultimii ani. Va recomand sa vizitati muzeul satului de la Suceava, o sa va placa
In primavara vreau sa ajung in nordul Moldovei si nu aveam in lista vizitarea orasului Suceava. Din cate vad este necesar sa trec si acest obiectiv.
Daca ajungeti, sa nu ratati Muzeul Satului Bucovinean, este chiar langa Cetatea de Scaun a Sucevei... l-am vizitat curand, mi-a placut mult de tot
- Jun.2021 Muzeul Satului, varianta din Moldova — scris în 03.07.21 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Oct.2019 Muzeul Satului Bucovinean – autentic și tradițional — scris în 11.11.19 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Oct.2016 Muzeul Satului Bucovinean — scris în 05.04.17 de Soso42 din BUZAU - RECOMANDĂ
- Sep.2016 Muzeul satului Bucovinean — scris în 04.04.17 de zlatna din RâMNICU VâLCEA - RECOMANDĂ
- Jul.2011 Arome, sunet si culoare in Muzeul Satului Bucovinean — scris în 28.07.11 de ilincalif* din SUCEAVA - RECOMANDĂ
- Aug.2010 Muzeul satului bucovinean / Suceava - istorie, credinta si traditii — scris în 02.10.10 de cristi82d din CAMPINA - RECOMANDĂ