ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 20.04.2017
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Râmnicu Vâlcea
ÎNSCRIS: 28.06.12
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
SEP-2016
DURATA: 1 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

Muzeul oului Vama - Bucovina

TIPĂREȘTE URM de aici

În aceste zile de sărbătoare când toată creştinătatea serbează Învierea Domnului, m-am gândit să scriu un articol dedicat unei alte ˝vedete˝ a a momentului şi anume despre ou, mai precis despre un muzeu dedicat oului.

Sincer nu ştiam că există un asemenea muzeu în ţara noastră. Ne întorceam casă din Moldova pe traseul Suceava - Vatra Dornei – Bistriţa –Tg. Mureş la Râmnicu Vâlcea. După ce am trecut de localitatea Gura Humorului pe marginea drumului a apărut un panou publicitar care ne înştinţa că peste un anumit număr de kilometri ajungem la Muzeul Oului. Ce muzeu o fi ăsta? Hai să-l vizităm. Mergem mai departe şi panoul publicitar apare iarăşi, şi vedem mai bine că muzeul se află în localitatea Vama. Ajungem în Vama, distanţa până la muzeu scădea, la un moment dat apare un panou care ne informa să virăm la stânga dacă dorim să mergem la muzeu. Am ratat intrarea, dar nu a fost o mare problemă pentru că imediat am găsit o parcare laterală pe marginea drumului şi am pornit pe jos până la muzeu, aveam de mers 250 de metri după cum zicea panoul. Din drumul principal pâna la muzeu drumul nu este asfaltat, este pietruit dar destul de bun. Plimbarea ne-a făcut bine, ne-am mai desmorţit puţin, am admirat casele din localitate, biserica iar la capătul străzii am ajuns la ultimul panou publicitar care ne spunea că am ajuns la Muzeul Oului.

Ne–am îndreptat spre poarta de la intrare, dar nici nu am apucat să o atingem că în curte a început un câine să latre şi să sară pe poartă mai să o rupă, atentam la propietatea lui, a venit cineva să deschidă poarta şi atunci am văzut cine ne ţinea afară, un mic căţeluş (din rasa şoricar, cred) care acum era foarte prietenos.

Înainte de a intra în muzeu vă spun că acesta se află în localitatea Vama din judeţul Suceava, pe strada Gării, la numărul 20. Pentru cei care vin direct cu maşina (şi nu ratează intrarea spre muzeu) coordonatele GPS ale locaţiei sunt următoarele: N – 47.566805 şi E – 25.695996.

Cea care a înfiinţat acest muzeu este doamna Letiţia Orşivschi. Ea însăşi fiind un artist artizanal a pictat unele dintre ouăle prezente în muzeu. Este o artistă foarte apreciată în acest domeniu, mărturie fiind diplomele şi premiile câştigate la concursurile naţionale şi internaţionale la care a participat. O parte dintre aceste premii sunt expuse în muzeu. Dar cum i-a venit ideea creerii unui astfel de muzeu. În Bucovina există credinţa că, dacă oul sfinţit de Paşte nu se sparge până la Paştele următor, familia va fi ocrotită tot anul. Familia artistei punea în fiecare an un ou sfinţit într-o covată şi cu timpul s-au strâns multe ouă. Aşa a început obiceiul colectării ouălelor iar de aici pâna la expunerea în faţa lumii întregi a mai fost doar un pas.

Programul de vizitare a muzeului este de luni până duminică între 10-18. Preţul unui bilet pentru adulţi este de 10 lei. Pentru diferite categorii de vizitatori (studenţi, pensionari, copii, grupuri) se aplică anumite reduceri. Taxa foto este de 10 lei. Casă fi recunoscut în timpul vizitei că ai plătit taxa foto primeşti un ecuson care trebuie păstrat la vedere. O dată cu achiziţionarea biletului primeşti un ghid audio înclus în preţul biletului) cu ajutorul căruia în faţa fiecărei vitrine primeşti informaţii despre obiectele pe care le ai în faţa ochilor. Acest ghid audio funcţionează în mai multe limbi de circulaţie internaţională.

La intrarea în muzeu ne întâmpinat chiar doamna Letiţia Orşivschi, de la care am cumpărat biletele şi am primit ghidul audiu. Înainte de a porni în călătoria noastră prin lumea ouălelor, domna ne-a povestit puţin despre muzeu, cum este structurat, cum i-a venit idee creerii lui, la ce vitrine să insistăm mai mult pentru că sunt unele ouă unicat şi altele.

Cu audio ghidul în buzunar, căştile pe urechi şi aparatul foto în mână am pătruns în minunata lume a ouălelor. În muzeu sunt expuse peste peste 6000 de ouă provenite din 85 de ţări care sunt aranjate pe categorii în 22 de vitrine. Pe fiecare vitrină există un număr iar cu ajutorul ghidului audio asculţi povestea ouălelor expuse în aceea vitrină. Cantitatea de informaţie primită la fiecare vitrină este extrem de mare fapt ce te face să zăboveşti mai mult timp în faţa vitrinei.

Colecţia începe cu ouăle adunate din străinătate de către doamna Letiţia de la concursurile internaţionale la care a participat. Sunt expuse ouă din Ucraina care sunt foarte asemănătoare cu ouăle închestrite în Bucovina, apoi ouă din Austria, de pe acestea nu putea lipsi chipul reginei simbol a acestei ţări, Sisi. Cele din Ungaria sunt vopsite majoritatea în roşu (paprika). Ouăle din Cehia sunt încondeiate prin tehnica perforării, cele din Germania sunt încondeiate prin tehnica zgârierii. Nu lipsec nici ouăle din porţelan englezeşti. Grecii folosesc mult motivele religioase pe coaja oului sau pe porţelan, iar ruşii au adevărate icoane pictate pe coaja oului sau pe lemn. Nu lipsesc ouă de pe continentul asiatic unde motivul elefantului este prezent pe cele din India, iar chinezi au realizat adevărate opere artistice pe ou. Trecem la continentul sud american de unde găsim ouă de flamingo, emu şi altele păsări din zonă pictate frumos. Din Australia avem oul de struţ australian pictat de către aborigeni. Pe lângă faptul că ouăle sunt aranjate în vitrină pe ţări, ele respectă şi anumite teme, găsim aranjate ouă cu teme florale, cu teme religioase, jocuri de alb şi negru, ouă din porţelan, ouă din lemn etc.

În acestă parte a muzeului sunt câteva lucrări deosebite. Într-un ou de struţ în interiorul acestuia a fost construită la dimensiuni mici Capela Sixtină căreia i s-a pus şi un sistem de iluminat. Un alt ou care impresionează este un ou de emu care are o vechime de aproximativ 120 de ani. Dar oul care este singular în muzeu este un ou care a ecluzat (adică puiul a spart coaja). Mai puteţi vedea în partea internaţională a muzeului ouă de broască ţestoasă, de crocodil, de struţ, flamingo dar şi ouă de dimensiuni mici ca cele de vrabie, porumbel, potârniche alături de cele de fazan, păun prepeliţă, raţă găscă, curcă.

Oul bucovinean ocupă o vitrină întreagă. Aici găsim ouă care aparţin familiei artistei dar şi alte ouă din zonă. Sunt încondeiate ouă pe care găsim soarele, trifoiul, grebla, ştergarul, motive florare, motive religioase şi motive zoomorfe. Pentru încondeierea ouălelor se foloseşte o tehnică veche denumită batik. Acestă tehnică de încondeiere foloseşte băile de culoare, motivul fiind trasat cu ceară naturală de albine şi trasat cu chişiţa. Chişiţa este acel băţ de lemn ce susţine un tub metalic în care se află un fir de păr de cal sau porc, pentru a limita debitul de ceară. O altă tehnică de încondeiere a ouălelor este cea straturilor de ceară în relief care este unică în lume şi se aplică cu succes în Bucovina.

La terminarea turului sunt expuse pentru a putea fi cumpărate ouă încondeate de către artista Letiţia Orşivschi la preţul de 20 lei bucata.

I-am înapoiat doamnei ghidul audio, i-am spus că ne-a plăcut ce am văzut, i-am mulţumit pentru explicaţiile pe care ni le-a oferit apoi am plecat la drum.

Noi am fost la muzeu aproape de ora deschiderii (pe la 10:30), am fost primii vizitatori din aceea zi şi de aceia doamna a avut timp să ne explice atâtea lucruri, când este aglomerat nu cred că are timp să stea cu toţi vizitatorii la fel de mult. Tot aici doamna are şi atelierul propiu unde vizitatorii (care stau mai mult timp) pot deprinde tehnici de încondeiere a oului.

Dacă ajungeţi în zonă vizitaţi acest muzeu.


[fb]
---
Trimis de zlatna in 20.04.17 09:47:05
Validat / Publicat: 20.04.17 10:44:19
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în VAMA.

VIZUALIZĂRI: 9008 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

26 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (zlatna); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P06 în centrul imaginii se află capela sixtină în oul de struţ
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 66800 PMA (din 52 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

26 ecouri scrise, până acum

webmaster26
[20.04.17 10:51:10]
»

Mutat în rubrica "Muzeul Oului, VAMA" (nou-creată pe sait)

===

Am setat coordonatele GPS conform indicațiilor, rezultând următoarea poziționare pe harta interactivă AFA.

Am adnotat, deasemenea, aceste coordonate ca fiind confirmate.

zlatnaAUTOR REVIEW
[20.04.17 10:53:58]
»

@webmaster26: ok

mishu
[20.04.17 11:34:40]
»

@zlatna: Foarte interesant ca in interval de doua zile aud pentru a doua oara de acest muzeu. Aseara m-am uitat la un concurs nou, a inceput saptamana aceasta si se difuzeaza pe TVR2, moderator Virgil Iantu, concursul se numeste "Castiga Romania" si se doreste a fi un concurs de cultura generala. Este dragut si una dintre destinatii fiind Judetul Suceava a venit vorba de acest muzeu.

Acum am ocazia sa citesc despre el iar ceea ce am citit si vazut chiar mi s-a parut foarte interesant. La fel de interesant mi s-a parut si ca ati avut audioghid, util daca este bine documentat si nu are cine altfel sa-ti prezinte lucrurile.

Felicitari, votat cu mare placere.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Mihai18
[20.04.17 11:51:37]
»

Reviwul are caracter de noutate pe AFA și este interesant la lectură, însoțită de fotografii. Foarte bună organizarea din muzeu. Nu bănuiam că oul roșu vopsit la sărbătoarea Sfântului Paște este atât de mult răspândit în lume.

Reviewul dv. ar fi bun și ca subiect la Telencicolpedie pe care o urmăresc din anii tinereții și mă bucur când văd pe micul ecram numele Corneliei Rădulescu și aud genericul muzical care dăinuie de decenii.

Ați scris un review foarte bun și vă mulțumesc.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
webmaster
[20.04.17 11:53:11]
»

Articol selectat ca fiind „de interes turistic crescut” (din punct de vedere al politicii saitului!)

— e fie (1) dintr-o destinaţie apreciată ca „inedită”, fie (2) despre un obiectiv/destinație la care, la momentul publicării, nu existau impresii recente.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

-

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

elviramvio
[20.04.17 11:58:35]
»

@zlatna:

Nu am vizitat muzeul dar am văzut la tv acum doi ani un reportaj făcut acolo și pe doamna respectivă. Mi-am notat locul dar cum încă n-am ajuns în zonă, mă bucur deocamdată de articolul tău.

Sincer, nici nu-mi aminteam de ouăle de Monaco sau poate atunci nu le-au arătat la tv.

Este un loc ce merită vizitat, este o muncă teribil de migăloasă să faci un astfel de ou.

zlatnaAUTOR REVIEW
[20.04.17 12:15:14]
»

@mishu: Îţi mulţumesc pentru cuvintele frumoase dar şi pentru informaţia despre emisiunea de pe TVR 2, îmi plac la nebunie concursurile de cultură generală (păcat că nu sunt multe la tv).

Chestia cu ghidul audio este foarte bună şi modernă ca în marile oraşe din Europa. Ghidul audio este în engleză, franceză, germană, spaniolă şi italiană, nu mai reţin dacă e şi în limba rusă.

Muzeul merită vizitat.

Toate cele bune.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
zlatnaAUTOR REVIEW
[20.04.17 12:21:18]
»

@Mihai18: ˝ Ați scris un review foarte bun și vă mulțumesc˝ - este o frază care îmi aduce multă bucurie. Eu vă mulţumesc pentru aceste cuvinte frumoase.

˝Reviwul are caracter de noutate pe AFA˝ - nu e chiar noutate colegul @ dan&ema a mai scris un articol despre el acum vreo 3 ani pe care doar acum l-am descoperit.

Telenciclopedia îmi place şi mie, este cea mai logevivă emisiune de cultură generala din România.

Nici eu nu ştiam că vopsirea oului este aşa răspândită.

Vă mulţumesc încă odată şi vă doresc vacanţe plăcute.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
zlatnaAUTOR REVIEW
[20.04.17 12:23:33]
»

@webmaster: vă mulţumesc.

zlatnaAUTOR REVIEW
[20.04.17 12:29:53]
»

@elviramvio: Când ai timp neaparat vizitează acest muzeu. Este cam departe de Ilfov, dar o excursie în Bucovina se merită.

Eu până acum nu am ştiut de acest muzeu şi pentru noi surpriza a fost mare când l-am descoperit. Pe lângă ouăle din Monaco şi alte ţări pe care le-am redat eu prin poze sunt multe ouă foarte frumoase, dar din păcate nu toate fotografiile mi-au ieşit bune, din cauza reflexiei din ferestrele vitrinelor unde sunt expuse. cel mai mult îmi pare rău că nu mi-a eşit poza cu oul ecluzat.

Toate cele bune.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Mika
[20.04.17 15:06:17]
»

@zlatna:Felicitari pentru articol. Nici eu nu am stiut dsepere acest muzeu până in sâmbăta mare de anul acesta, când am văzut un documentar realizat de TVR la acest muzeu. este pe lista mea cand voim mai ajunge in zona.

zlatnaAUTOR REVIEW
[20.04.17 15:18:06]
»

@Mika: Mulţumesc pentru aprecieri. Se pare că toată lumea în sâmbăta mare s-a uitat la televizor şi au văzut emisiunea despre muzeu ( trebuie văzută audienţa). Înseamnă că articolul meu a căzut la fix.

Vă recomand să vizitaţi muzeul se merită să parcurgeţi drumul de la Bucureşti până acolo.

Toate cele bune şi concedii reuşite

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
tata123 🔱
[20.04.17 15:32:11]
»

@zlatna: O colecție impresionantă, un muzeu mai aparte, culori și modele nenumărate. Este cu atât mai mult de lăudat cu cât vorbim aici de un muzeu privat care atrage sute de turiști și este promovat în toată zona.

A încondeia un ou de Paști presupune tehnică, pasiune, răbdare, credință. Simbolurile închistrite pe ou au semnificații profunde.

Folcloristul Artur Gorovei publica în 1937 un studiu consistent intitulat „Ouăle de Paști” de unde aflăm lucruri interesante: Ceva specific ouălor încondeiate românești este că, oricare ar fi motivele care se desenează, nu se reprezintă niciodată un obiect în întregime, de pildă un arbore cu trunchiul, ramurile și frunzele lui, sau corpul întreg al unui animal: iepure, berbece, gâscă, etc., ci se alege partea caracteristică distinctivă a fiecărui obiect. [... ] Se găsesc, prin Muzeele noastre, ouă de Paști ornamentate cu animale întregi, și cu oarecare detalii; acestea sunt, însă, inovații recente, influențe străine.

Județul Suceava se mândrește cu trei muzee dedicate ouălor încondeiate. Pe lângă muzeul din localitatea Vama, mai există două astfel de muzee: în Moldovița și în Ciocănești.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
mishu
[20.04.17 16:27:29]
»

@zlatna: adevarul.ro/entertainment ... b8a9/index.html

aici se povesteste despre concurs. Saptamana asta insa orele de difuzare nu prea s-au respectat, aseara a fost de la ora 21.00, probabil din cauza de concurs de gimnastica. Insa va fi de luni pana joi.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
zlatnaAUTOR REVIEW
[20.04.17 16:33:16]
»

@mishu: Mulțumesc pentru informație.

Dan&Ema
[20.04.17 20:09:35]
»

@zlatna:

Doamna Letitia este o promotoare activa a traditiilor romanesti in tara si peste hotare. Am cunoscut-o in doua ipostaze si am vazut-o si la televizor la un targ de promovare a Romaniei.

In Vama, la Pensiunea Casa Vero unde am petrecut cu niste ani in urma Sf. Pasti (cu zapada ca acum) a fost invitata doamna Letitia si ne-a explicat simbolurile desenate pe oua si dupa o demonstratie de inchistrire a oualor ne-a lasat si pe noi turistii sa ne descoperim talentul.

Muzeul Oului din Vama mi-a placut mult si l-amprezentat si eu candva. Merita insa mai multe articole, aprecieri sau pareri pur si simplu.

Felicitari pentru articol.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
zlatnaAUTOR REVIEW
[21.04.17 07:51:09]
»

@Dan&Ema: Am citit articolul tău şi ştiam că ai avut ocazia să te întâlneşti cu doamna Letiţia de două ori. Mi-a plăcut când la a doua întâlnire nu ai fost mirat că nu te-a recunoscut doamna (deşi mustăcioara trebuia să-i rămână pe retină).

După ce te-ai antrenat cu doamna Letiţia la încondeiat ouă cred că anul acesta ale voastre au fost cele mai frumoase din cartier .

Toate cele bune şi multe concedii plăcute.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Dan&Ema
[21.04.17 08:52:16]
»

@zlatna:

Cat timp au fost vopsite si de copii, cu siguranta au fost pentru noi cele mai frumoase din cartier. Chiar din Cartierul General

Michi
[21.04.17 10:42:41]
»

Foarte interesant review atât ca îndemn de a-l vizita cât şi ca informare pentru cei care nu vor ajunge prea curând pe meleaguri bucovinene. Pentru mine, care mă lăudam că acum câţiva ani am făcut Bucovina la pas, a fost o surpriză şi mă bucură faptul că sunt useri care l-au văzut sau au auzit de dna Letiţia sau urmăresc emisiunile culturale. Felicitări.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
zlatnaAUTOR REVIEW
[21.04.17 11:10:34]
»

@Michi: Mama Michi, mă bucur că v-a plăcut articolul meu. Doamna Letiţia este o comoară a tării nostre iar prin ceea ce face cu acest muzeu aduce multă bucurie celor care îi trec pragul.

Bucovina are o mulţime de obiective turistice pe care ca să le vizitezi pe îndelete îţi trebuie cel puţin o săptămână.

Toate cele bune şi multe concedii plăcute.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Denisa13
[21.04.17 11:11:16]
»

Felicitari pentru vizita deosebita. Pentru mine a fost o adevarata surpriza sa citesc despre muzeu. Citind titlul ma gandeam " ce poate fi intr-un muzeu al oului? " Ei bine, ce este in acest muzeu al oului este mult peste asteptarea mea. Nu ma gandeam ca sunt atat de multe si de diferite, din atat de multe colturi ale lumii. O reala surpriza placuta. Pozele m-au socat si mai mult decat cuvintele. Multe si frumoase oua, toate in acelasi loc. M-am uitat la poze impreuna cu fetita mea care a fost foarte incantata si a spus sa mergem si noi acolo. Superb.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
zlatnaAUTOR REVIEW
[21.04.17 11:21:48]
»

@Denisa13: mă bucur că v-a plăcut articolul meu. Mă felicit şi pe mine că am avut inspiraţia să-l scriu acum în peajma Paştelui.

Cand aveţi prilejul de a pleca pentru un weekend mergeţi şi vizitaţi muzeul. Cum am mai spus într-un ecou unele poze nu mi-au ieşit prea bine din cauza reflexiei luminii din ferestrele vitrinelor şi sunt unele ouă deosebite. Pentru cea mică ar fi un răsfăţ.

Toate cele bune şi concedii plăcute.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
cristianam
[21.04.17 21:20:51]
»

In zona exista 3 muzee de acest gen: la Vama - despre care foarte frumos ati vorbit, la Ciocanesti si la Moldovita. Muzeul de la Moldovita este unic, desi mai mic ca dimensiuni, este Muzeu de autor. Zilele acestea promit ca voi descrie si voi posta foto din aceste locuri.

zlatnaAUTOR REVIEW
[21.04.17 21:27:25]
»

@cristianam: Am aflat că sunt trei astfel de muzee în zona de curând. În momentul vizitei noastre nu știam de nici unul asa că pentru noi a fost o surpriza placuta.

Așteptăm articolul dumneavoastră despre muzeul de la Moldovița. Am vizitat mănăstirea mai demult, dar cum am spus nu știam de muzeu oului de aici.

Toate cele bune și concedii plăcute.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
nrs †
[25.04.17 12:12:31]
»

si te-ai inrosit ca oul de Paste

zlatnaAUTOR REVIEW
[25.04.17 12:15:17]
»

@nrs: daaaaaaaaaaaaaaa,

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
10 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
cristianam, Dan&Ema, elviramvio, Michi, Mihai18, Mika, mishu, nrs, tata123 🔱, zlatna
Alte impresii din această RUBRICĂMuzeul Oului:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 1.9178259372711 sec
    ecranul dvs: 1 x 1