GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Prea mulți bătrâni pe AFA spunea cineva nu demult, știti la cine mă refer, multi pensionari si mulți viitori pensionari (viitorul sună bine) mai nou unii au ajuns să fie izolați pe criterii de vârstă, mă refer la cei din categoria de vârstă din care fac si eu parte 65+, unii îi denumesc bătrâni aroganți, alții folosesc alte forme de exprimare, alții spun stați acasă că ne imbolnăviti și pe noi, alții stați dracului acasă etc, alții că sunteți ipocriti că ieșiți din casă.
E si o categorie care spune hai că nu e asa.
Repet... nu vă obligă nimeni să fiți de acord cu ce scrie mai sus.
Revin la subiect
Am vrut să merg în vacantă în Italia (în sud acolo era planificat) dar nu s-a mai putut, plecarea trebuia să fie în extrasezon în martie, a apărut problema virusului și Italia a trecut pe... lasă că mergem altădată... om vedea care alta dată.
Dacă nu e Italia atunci hai la băi cu bilet de pensionar că acum e februarie și poate sunt sanse că nu e sezon.
Merg la casa de pensii si primesc bilet la Băile Olanești, nu erau probleme cu virusul când am plecat la inceput de martie, statul român, casa de pensii elibera bilete la hotelurile cu baza de tratament dar numai la alea proprietatea casei de pensii, la celelalte urma atribuirea biletelor la inceputul sezonului, când mă refer la celelalte bilete mă refer la hotelurile cu baza de tratament din stațiuni unde casa de pensii nu are unități de cazare si alea sunt proprietate privată.
Pe treaba asta unde e mai bine cu bilet de pensionar la hotelurile casei de pensii sau la hotelurile care nu aparțin de casa de pensii e mult de discutat.
Apare cuvântul... privat... si cuvântul... profit... unde apar aceste două cuvinte apar si interpretări diferite.
Stațiunile unde casa de pensii are unități de cazare cu baze de tratament le găsiti aici tbrcm.ro
Sejurul are 16 nopți cu acest bilet, de data asta nu a mai avut 16 nopti fiincă a apărut situatia de urgență și a fost ceva mai scurt sejurul, pentru unii mai scurt, pentru alții mult mai scurt, depinde când au început sejurul.
Trebuie bilet de trimitere de la medicul de familie sau specialist, fără asta nu se poate, biletul se numește de tratament nu bilet de odihnă, fără trimitere de la medic nu primești bilet de la casa de pensii, dar nu te obligă nimeni să faci tratament.
Prețul unui bilet de tratament este în jur de 1850 lei plus minus puțin,
Prețul plătit de pensionar este altul nu cel de mai sus, pensionarul plătește 50% din pensie, unii ajung să plătească prețul întreg, alții plătesc 350 lei, cei care au o pensie mai mare nici nu apelează la casa de pensii pentru bilet de tratament și merg la agentii de turism sau direct la hotel.
Pensionar in România înseamnă si ăla care nu a lucrat nici o data legal undeva și primeste pensie de 700 lei si cel ce a lucrat 15 ani și primește tot 700 lei si cel ce a lucrat peste 50 de ani și ia alta pensie.
Nu continui cu ce e corect si ce nu e corect fiincă și aici sunt diferite abordări și contradictii, ex - de ce e ăla denumit pensionar dacă nu a lucrat legal nici o zi.
Aici am ajuns adică aici am primit biletul de tratament, nu știi unde vei primi biletul de tratament decât doar când ai biletul în mână, până atunci ști doar stațiunea, se spune că te repartizează calculatorul dar știam că în acea perioadă doar acest hotel din Băile Olanești era în proprietatea casei de pensii fiincă celelalte hoteluri erau private și nu era sezon.
Despre acest hotel și câte locuri de cazare are și ce se tratează aici găsiti pe acest sait tbrcm.ro/statiunea-de-tra ... ar-olanesti.php
Am ajuns la hotel, am făcut formalitațile de cazare, mai nou am și plătit pentru prima dată de când merg la băi de pensionar și o taxă de oraș si coplata în valoare de 15 lei.
Există lift unde nu trebuie să aștepți doar în perioada mesei stăteai maxim 5 minute.
Am primit o cameră la etajul 3 corp B, există si cazare în corpul A. Camera cu două paturi care pot fi unite, Tv mare cu programe prin cablu (pensionarii vor la televizor) balcon unde am găsit și un uscător de rufe si doi tabureți, vedere în spate spre munte.
Baia. Mică dar curată cu o cabina de duș, apa caldă non stop, hârtie igienică mai la rație.
Per total bine, căldură în cameră foarte bine.
Fară wifi în cameră cu toate că pe fiecare nivel era router internet, mai nou si pensionarul vrea internet, era doar la recepție unde erau cateva fotolii unde dacă chiar vroiai era si wifi.
Am mers cu biletul de trimitere la cabinetul medical unde am primit recomandarea pentru tratament, despre ce se tratează aici scrie pe saitul atașat mai sus. Ești programat la anumite ore și se respectă programarea, sâmbata si duminica nu se face tratament. Cu acest bilet ai 12 zile de tratament inclus.
Ca si tratament aici ai si cura de ape, ce fel de ape să bei și în ce cantitate și la ce ore vei fi informat de medicul la care mergi.
Unele ape se vor bea înainte de masă, altele după masă în diferite cantități și la anumite ore.
Hotelul e foarte bine poziționat chiar la 10 minute de zona unde sunt izvoarele adică lângă Grup Central Izvoare. Mai sunt câteva izvoare chiar lângă hotel, alt izvor la 15 minute de hotel și cel mai departe izvorul 24 cam la 30 - 40 minute distantă de hotel.
Mai este și un izvor cu apă plată la 20 minute de hotel.
Mulți pensionari sau daca vreți pacienți pleacă dimineața devreme, unii de la ora 6 spre izvorul scris pe listă de medic să ia apă. Si felul ăsta de a merge după apă la program e o formă de tratament în natură, dimineața devreme la aer curat și miscare.
Acesul la izvoare este permis tuturor dar asta nu inseamnă că vei și lua apă, fiecare izvor are un nume ex- izvorul 5,10,12 etc. etc, unele curg la liber altele nu.
La hotel vei primi un card (plătești garanție 30 lei și la final predai cardul și primești bani înapoi) și în funcție de indicațiile medicului mergi să iei apă de la izvor. Apropii cardul și apa curge max 0,5 litri, nu ai card nu bei apă la izvor.
Apele de la Olanești sunt concesionate unei firme private care administrează aceste izvoare. Că e corect sau nu iară e de discutat, cum să concesionezi apele minerale ale unei stațiuni din România. Uite că se poate și asa ceva.
În stațiunea Băile Olanești sunt cele mai multe izvoare din România.
Trei mese pe zi meniu fix, mancare bună gătită bine, programul de masă mic dejun la 7,30 prânz la 12,30 si seara la 18,30 masa în două serii în sezon. Față de privat unde am fost cu bilet de pensionar masa mai buna, o fi de vină termenul... profit... sau... privat... nu știu. Poate cineva are un alt răspuns, eu așa am observat.
În perioada aia hotelul era plin cu pensionari și urma să funcționeze așa până la sfarșitul anului dar între timp situatia s-a schimbat.
Unii au început să se panicheze și să plece acasă, la un moment dat am fost anunțați să stăm liniștiți că totul decurge normal, a doua zi primim informația că trebuie să plecăm acasă și avem un termen până vom pleca acasă și hotelul se va închide. Dispozitia vine de la București și e valabilă pentru toate hotelurile unde sunt pensionari, celelalte hoteluri rămân deschise.
La trei zile s-au închis și celelalte unități de cazare din Băile Olanești.
 
Despre Băile Olanești numai de bine, Oltenia de sub munte.
Vacantă în România în vremuri de criză, martie 2020.
Trimis de Nicu in 03.04.20 15:37:48
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BĂILE OLĂNEȘTI.
13 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Nicu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 45.20527400 N, 24.23491400 E - neconfirmate încă
ECOURI la acest review
13 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat în rubrica "Livadia Hotel, OLĂNEȘTI" (nou-creată pe sait)
-
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)--
Încărcând inițial impresiile la o rubrică de călătorie, rubrica de CAZARE (CAMERE) a fost nedisponibilă pentru notare. Te-aș ruga să indici o notă și pentru acest capitol - cazarea / camera - folosind linkul EDIT IMPRESII, afișat cu roșu mai sus și disponibil permanent la publicare (şi timp de 30 minute după aceasta).
Ulterior, poți scrie notele de la CAZARE şi sub formă de ECOU — le vom adăuga noi în caseta tehnică.
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
@webmasterX:
Pozitionarea este corecta, este ultimul hotel pe partea stanga mergand spre zona izvoarelor.
Am notat si cazarea.
@nicu,
Puteau fi postate și niște poze din cameră, să văz și eu mobilierul, zugrăveala, spațiul de zbenguială. Am intrat recenr prin camerele de la Parâng și mi s-au părut foarte strâmte, cu mobilier vetust, provenind din orânduirea pionierilor și șoimilor patriei.
Legat de contribuția pecuniară a beneficiarului de bilet la tratament furnizat prin casele teritoriale de pensii, se plătește jumătate din pensia brută doar dacă domnul/doamna obține venituri doar din pensie. Dacă are și alte venituri în afară de pensie, declarate, se va plăti jumătate din suma tuturor veniturilor obținute.
Se dă și o declarație pe propria răspundere (tot e acum în mare vogă) cu venitul, iar cine o semnează își asumă eventualele " dosiri" omise.
Pensionarii de invaliditate sunt scutiți de plata oricărei contribuții.
Dumnezeu mai știe când se va mai da drumul programului aista, cu belete de tratament, dacă nu vor introduce și alte criterii de acordare după sosirea în stațiuni a " peștisorului" asiatic guvid19.
Cu stimă generație 65+!
@ zapacitu
Nu am poze din camera, eu am pus reviewul la rubrica Vacanta la Olanesti dar a fost mutat la rubrica de cazare.
La Hotel Parang am fost acum vreo 13 ani, am fost si acum in vizita si nu prea arata bine, am fost doar in hol. Acolo e proprietar sindicatul.
Pensionarii de invaliditate si altii sunt scutiti de plata dar exista si rubrica te-ai calificat la bilet dar nu sunt locuri.
Legat de cat plateste unu si altu e de discutat fiinca unu care mai are alte venituri in afara de pensie nu se mai duce sa ceara bilet.
@Nicu: Nu prea îmi dau seama din poze dacă la izvorul 24 se poate lua apa doar cu cartela. Îmi poți spune dacă “e liber” sau e încuiat de “mafie”?
Prietena doamnei cu frunza turismului a concesionat izvoarele pe zeci de ani, așa-i in “tenis”...
@zapacitu: La hotelul Parâng nu toate camerele sunt mici și ponosite. Am stat de câteva ori acolo, îmi convenea poziția lui centrală, camerele din fața hotelului, din dreapta sunt mai largi și au o vedere frumoasa asupra statiunii. Cele din stânga-spate sunt îngrozitoare, mici și întunecoase. Plus ca liftul din hotel se odihnește după ora 21, ori ești cuminte și in pat la nani, ori urci pe scări dacă-ți vine sa te plimbi prin stațiune după ora 21.
Am fost acolo de câteva ori cu bilet de la o agenție de turism, eu nu sunt sindicalistă, de fapt sunt liberă, nu fac parte din niciun grup mincinos
După ce m-am “certat” cu directoarea de la Parâng din cauza unor nereguli sesizate in hotel și restaurant, am renunțat la cazările de acolo, aveam multe alte variante de cazări centrale.
Personal nu recomand nici hotel Parâng și nici hotel Olanesti, ambele sunt ancorate in politica, o cazare la acestea reprezintă o întoarcere amara in comunism, mă refer la conceptii, conducere, personal.
@krisstinna,
Așa e cum zici, hotelul era " perfuzat" de conjuctură în perioda în care l-am văzut. Era spre finalul vacanței de vară, început de septembrie 2018... H. Parâng gemea de copiii veniți cu profii de mate la studiu timp de o săptămâna-două. Mi-am adus și eu fata și atunci am văzut și camerele.
Pentru persoanele în vârstă care se aflau la tratament și erau cazate acolo, cred că a fost un calvar să suporte sutele de copii puși pe năzdrăvănii. Dar hotelul a fost la capacitate maximă și asta l-a revigorat pentru scurt timp.
Politica de conjunctură, lipsa de perspectivă în abordarea sectorului turistic, are un final previzibil : ruinarea fizică și din nefericire și cea morală. (... hai că am luat-o pe arătură...) ????
@krisstinna
La izvorul 24 deocamdata apa e la liber dar totul e pregatit pentru card, la izvorul 5 e doar apa cu acel card si program pana la ora 12, acolo merge multa lume, la grup central izvoare doua sunt la liber si celelalte doar daca ai card, in fata hotelului Livadia acolo jos sunt 3 izvoare la liber dar se lucra la sala unde vor fi mutate pentru a lua apa doar cu, card. In afara de izvorul 5 la celelalte izvoare programul este pana la ora 8 seara.
Apa de la izvoare doar daca ai card si asta inseamna bani in plus. Ramane peisajul dar si acolo e de discutat.
Drumul ala care duce spre izvorul 24 este al primariei dar ce este la stanga drumului este proprietate privata, daca vrei sa te plimbi undeva la stanga intrii pe teren privat.
@Nicu: Care drum este “privat”? Cel pietonal sau cel pentru auto?
Cum privești spre aleea cu izvoare, la stanga avem strada care duce la hotel Livadia și aleea cu izvoare-până la izvorul 24 și n dreapta șoseaua de la baza “muntelui”.
Sau te referi la drumul superb de la 24 prin pădure spre Comanca?
Of, oricare ar fi răspunsul tău sunt deja furioasa pe mafioți. Nu le mai ajunge, nu-i mai satura Dumnezeu!
Auzisem ca in plin sezon, vara, apa din izvoarele țării mele, apa de la Olanesti costa mai mult decât un bilet cu masa și cazare 18 zile achiziționat de un pensionar sau de un sindicalist. Mi se pare scandalos, mai cu seama ca cine se revolta acolo (localnici, proprietari de pensiuni) se trezesc cu amenzi, controale, dosare, doamna respectiva are puteri nelimitate.
Mulțumesc pentru răspuns!
Drumul ala care duce spre izvorul 24 este al primariei dar ce este la stanga drumului este proprietate privata, daca vrei sa te plimbi undeva la stanga intrii pe teren privat.
De la iesire din statiune dupa zona izvorului 5 adica dupa grup central izvoare mergand spre izvorul 24 pe stanga drumului adica unde este padurea (padurile) este proprietate privata. Nu drumul este privat ci padurea de langa.
Vad ca cunoasteti situatia si ati scris asa... doamna respectiva are puteri nelimitate.
@Nicu: O, da, Olanesti este stațiunea mea de suflet, vreo 20 ani am mers vară de vară acolo, era locul in care oameni de toate vârstele se bucurau de liniște, de natura, de frumos. Mi se părea că toți aveam aceeași vârsta, eram cu toții intr-o armonie perfecta.
M-am împrietenit cu o familie înstărita de acolo și am aflat mai mult decât îmi doream, sunt furioasa și acum, când îmi amintesc detaliile.
De-ai ști tu câte plângeri au făcut toți oamenii locului, au fost susținuți și de tipul ăla de la o emisiune tv (prima tv), tip care are o frumoasa pensiune acolo.
Deci a luat și pădurea moka, nu i-au ajuns izvoarele...
Mă ia capul când mă gândesc la frumusetea aia de pădure ciordită de la mine, de la tine, de la noi.
Sincer, îmi e dor de Olanesti și de oamenii de acolo, poate îmi iau inima-n dinti și fac o vizita când o deceda Covid.
Și sa îți spun un secret: până nu am apelat la un doctor, n-am avut niciun rezultat bând apele alea puturoase
In plus, educatoarea copilului meu a ajuns de la Olanesti direct la spital, cura de ape i-a mișcat pietrele de la fiere și a trebuit sa se opereze de urgență.
Bune sau nu, apele alea sunt ale țării mele și așa trebuie sa rămână.
Mă rog... visez și eu
Îmi doream de foarte multă vreme să citesc un review despre Livadia și chiar m-am mirat, la un moment dat, că nu fusese nimeni pe acolo. Iată, însă, că recenzia pică cum nu se poate mai bine. Deși merg la Olănești de vreo 20 de ani, n-am reușit să ajung niciodată la Livadia (doar în vizită la parter, pe stânga, acolo unde chiar și regele intră singur). Anul trecut am avut ceva mai mult”curaj” și m-am aventurat și la restaurant în speranța că s-ar putea servi și ceva a la carte.”Ghinion de neșansă” [sic! ]. Erau afișate doar orele de servire a mesei, pe serii, ca la cazarmă.
Se pare că unele izvoare mai funcționează încă pe bază de card de acces. Personal, dar numai personal, consider că accesul la apele minerale pe bază de plată a cardului este o pierdere de bani și de timp, și nu face altceva decât să acumuleze frustrări.
Din fericire, izvorul de la care îmi”iau lumina”, celebrul izvor 24, este la liber. Cândva, acum câțiva ani, și acolo accesul era limitat, iar urmele se văd și astăzi. Acolo încă mai”dăinuiește” cabina ”cerberuluui”, de unde, alături de camerele de filmat, te urmăreau în permanență niște perechi de ochi. Acolo încă mai există acele trinchete prin care, efectiv, te strecurai ca să poți ajunge sa iei acea juma’ de litru de apă. Nu știu și nici nu vreau să mă gândesc cum reușeau persoanele grăsuțe sau obeze să se strecoare pe acolo unde doar adolescenții sau persoanele slabe reușeau să treacă. Nu vreau să intru în detaliile politice pentru care se concesionaseră izvoarele, pentru că, așa cum îmi spunea cineva,”politica distruge prietenii”.
”@zapacitu: La hotelul Parâng nu toate camerele sunt mici și ponosite. Am stat de câteva ori acolo, îmi convenea poziția lui centrală, camerele din fața hotelului, din dreapta sunt mai largi și au o vedere frumoasa asupra statiunii. Cele din stânga-spate sunt îngrozitoare, mici și întunecoase.
La hotel Parâng am statanul trecut (2019), toamna, pentru prima dată într-un hotel”civil”. Până atunci, stătusem ori sus, la complexul 1 Mai, ori la”Plopul”, ori, pur și simplu, la pensiuni. Așadar, revenind la hotelul Parâng, am primit cameră într-o aripă”modernizată”, considerată”mare”. Ei, bine, fiindcă am fost cu bilet de odihnă, și nu de tratament, a trebuit să plătesc dacă vreau minibar în cameră, dacă vreau cameră cu balcon sau fără, dacă vreau meniu fix sau cu bonuri etc. În puține cuvinte, hotelul Parâng a rămas ancorat în comunism, atât din punct de vedere al viziunii pe termen lung al conducerii, cât și a atitudinilor personalului cu mentalități de”șpagă cuvenită” pentru orice serviciu sau înlesnire solicitată și care, de altfel, era, culmea, inclusă în serviciile plătite în avans.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Oct.2023 Afara-i vopsit gardul.... — scris în 08.11.23 de CornelP din BRăILA