GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Fix în urmă cu o săptămână, îmi bucuram sufletul într-un loc în care covid-19 nu a ajuns și nici nu cred ca va ajunge prea curând. Într-un loc în care frumusețea și liniștea fac notă discordantă cu toate știrile din ce în ce mai rele pe care le urmărim la tv. Un loc sublim din Delta Dunării, ea însăși binecuvântată ca unul dintre cele mai frumoase locuri de pe planeta noastră.
Lebăda Luxury Resort & Spa, este un colț de rai clasificat la 5 stele, inaugurat în urmă cu un an, localizat în Crișan, pe malul drept al brațului Sulina, la intersecția cu Dunărea Veche. Pe vremea lui Ceaușescu, era unul dintre cele mai căutate locuri de relax ale nomenclaturii comuniste, pe cât de incomod era accesul pe atât de mare era satisfacția vizitatorilor complexului. După 1989 s-a degradat ușor, ușor, a fost vândut și cumpărat, din nou vândut și cumpărat, de această dată de un investitor care a transformat ruinele Lebăda într-un punct de atracție internațional care îmbină frumusețea Deltei cu luxul oferit de către acest complex.
Dacă în trecut era oarecum dificil de ajuns la Lebăda, astăzi există bărci cu motoare super rapide de sute de cai putere care te pot teleporta în raiul Lebăda în aproximativ 45 de minute după ce ai parcat mașina, aproape de locul de îmbarcare.
Îmbarcarea se face din Murighiol, aproximativ 42 km de Tulcea, la ieșirea din localitate către Dunăvăț șe face un drum la stânga iar în apropierea capătului acestuia descoperim o alee care era în curs de asfaltare către pontonul Lebăda. Imediat pe partea dreaptă, un banner ne informează că în acel loc este parcarea complexului Lebăda Resort, asfaltată și amenajată pentru a primi un număr foarte mare de mașini sau autocare. De la parcare si până la ponton este o distanță de vreo 300 metri, pentru cei care au multe bagaje, pot merge cu masina până la locul de îmbarcare, lasă bagajele si apoi se întorc pentru a lăsa mașina în parcarea păzită. Eu așa am procedat.
Așa cum am spus, drumul durează în jur de 45 de minute, există unele restricții de viteză când se trece prin Uzlina, dar este o plăcere să privești pe îndelete pensiunile din zonă sau când se trece pe canale unde mai sunt și alte ambarcațiuni, sau adâncimea este foarte mică. Dacă ai noroc, prin cele două lacuri care se traversează, Isac și Isăccel, poți zări lebede sau câte un pelican rătăcit. Dacă ai apartul de fotografiat la îndemână sau măcar telefonul, poți surprinde imagini inedite.
Lebăda Luxury Resort & Spa ni se dezvăluie în toată frumusețea, la intersecția celor două brațe, Sulina și Dunărea Veche, punctul central, fiind observatorul, un turn înalt din beton, de la înălțimea căruia se poate admira întreg resortul și facilitățile acestuia.
Resorul dispune de mai multe pontoane, cele din spate sunt din plastic tare, flotabile și moderne, adaptate cerințelor complexului, pentru ambarcațiuni mai mici, iar cele din față sunt metalice, pentru ambarcațiuni de dimensiuni mari. Când am ajuns la complex am fost debarcați la pontonul VIP din față, iar bagajele au fost aduse de personalul resortului la recepție, unde am fost așteptați cu un pahar de șampanie din partea hotelului.
Resortul dispunde de 140 de camere în diferite configurații, am aflat că sunt în jur de 18 de tipuri de cameră care pot primi până la 400 de turiști, dispune de un restaurant central compartimentat în două saloane, unul deasupra celuilalt, iar în prezent se află în curs de amenajare un al doilea restaurant, în zona de bbq, există un centru spa cu piscină interioară cu apă sărată, piscină exterioară, saună umedă și uscată, masaj, un centru fitness cu aparatură de ultimă generație.
În plus, resortul promovează concepul Detox, un proces de curățare a toxinelor din corp și de stimulare a funcționării normale a metabolismului. Este un program care înglobează mai multe componente pe parcursul unui sejur de mai multe zile, având la bază sucuri de fructe, legume, băuturi electrolitice combinate astfel încât pe parcursul unei zile, din 90 în 90 de minute să fie consumate după o rețetă riguroasă alcătuită de către personalul de specialitate.
Descoperim un loc de joacă impresionant pentru cei mai mici turiști, având în jur băncuțe de unde părinții își pot supraveghea copii, puțin mai departe îndicatoarele ne dezvăluie Cazinoul, unde există mai multe mese de biliard, și un bar cu multe băuturi internaționale. De jur împrejurul cazinoului, descoperim vilele VIP si corpul de clădire cu apartamente de lux. V-am povestit că sunt 18 tipuri de camere si apartamente, funcție de componența grupului, se poate opta pentru cazarea la unul dintre cele două corpuri de hotel corpul vechi si corpul nou, dar și la vilele care asigură intimitatea de care unii turiști au nevoie.
În zona opusă observatorului, descoperim zona de barbeque, cu gratar și un loc amenajat pentru foc de tabără. Există multe măsuțe în această zonă orientate către Dunărea Veche și pontonul de ambarcațiuni. Dar nu este singurul loc unde ne putem relaxa la măsuțele de pe terasă, cel mai generos astfel de spațiu este amplasat în fața restaurantului principal cu vedere la brațul Sulina și ambarcațiunile care îl tranzitează.
Ce mai descoperim în resort? Un teren de tenis de câmp si fotbal cu gazon artificial, un spațiu amenajat pentru sah, cu piese mari, o tiroliană pentru copii și una pentru adulți, observatorul, un loc amenajat pentru cei care doresc să pescuiască, multe alei împrejmuite de flori, copaci și multă vegetație, fântâni arteziene, mai multe bolte impresionante pe aleile principale, băncute cu mese sub bolte de flori si vegetație, statuete, multe, multe lucruri frumoase. Am să vă las să priviți pozele pentru a vă convinge
Într-adevăr, resortul dispune de o adevărată flotă formată din 38 de ambarcațiuni de diferite mărimi și capacități, pentru transport sau pur si simplu pentru închirieri. Transportul de la Murighiol la Crișan este de 100 de lei dus/întors de persoană, nu este inclus în pretul sejurului, se achită separat.
Se pot organiza excursii opționale pe diferite canale si lacuri din Deltă, pentru pescuit sau birdwatching, traseul se stabilește de comun acord în funcție de preferința excursiei, în viitorul apropiat se pot închiria catamarane pentru a diversifica paleta de opționale. De asemenea, pe unele ambarcațiuni se poate servi prânzul, cina sau alte specialități deltaice, se poate savura o cupă de șampanie sau alte băuturi, putând să optați pentru un ospătar doar al vostru. Ambarcațiunile se închiriază doar cu personal calificat care cunoaște foarte bine canalele din Deltă iar tariful lor diferă în funcție de tipul ambarcațiunii, numărul de persoana și tipul excursiei.
Mai nou, din acest an Lebăda Luxury Resort & Spa dispune de o plajă închiriată la Sulina, cei care doresc să facă plajă la malul mării, în cel mai estic punct al României, putând opta pentru transfer cu barca rapidă, care nu durează mai mult de jumătate de oră. Nu știu exact cât va costa, însă ideea mi se pare foarte bună.
În complex există și o pistă heliport, anul trecut au existat turiști care au ajuns în resort cu elicopterul. Gazdele mi-au povestit că în acest an vor să diversifice oferta printr-un parteneriat cu o firmă care închiriază elicoptere, astfel încât cei care doresc, pot admira Delta Dunării de la înălțime, printr-un srviciu exclusivist de 5 stele, marca Lebăda Resort.
La Lebăda Resort se pot organiza activități de team-building, există săli de conferință dotate cu tot ceea ce este necesar pentru o întâlnire corporate, poate vom reuși să organizăm o întâlnirea AmFostAcolo, dacă majoritatea dintre voi ar dori să descopere minunata Deltă, tarifele nu vor fi mici, dar nici foarte mari, însă detaliile vor face diferența. Va fi o întâlnire de 5 stele!
Anul trecut s-au organizat și nunți, nu-mi dau seama cât de mare a fost efortul organizatoric, însă sunt convins că a meritat din plin, iar mirii și invitații au avut parte de una dintre cele mai frumoase nunți care se pot organiza în România. O nuntă de poveste! O nuntă de 5 stele!
Încă un amănunt – seara resortul este luminat foarte frumos, multe lumini care își schimbă culoarea, practic o plimbare seara prin resort este la fel de plăcută ca una pe timp de zi. În plus, pe aleile din jurul pontonului din spate, există balansoare, un model unic, care nu l-am mai întâlnit în România, dar extrem de relaxant (vezi foto).
Acum să vă povestesc câte ceva despre camere și gastronomia resortului
Am beneficiat de un apartament junior suite, având dimensiunea de aproape 35 mp, cu o vedere fantastică către grădina resortului, ar fi trebuit să vină și soția mea, însă în ultimul moment a fost nevoită să renunțe și am rămas singur... cu aparatul de fotografiat...
Deci apartamentul meu a fost format dintr-un dormitor cu un pat king size si o cameră de zi cu o canapea extensibilă, birou de lucru, scaune, o măsuță, un dulap care ascunde minibarul si seiful, lenjeria suplimentară, halatele de baie si papucii. Veiozele și aplicele sunt moderne, iar design-ul camerei te lămurește că ești într-un hotel de 5 stele.
Există etajere în care descoperim un fierbător și un expresso de cafea Lavazza, cu 2 sticlute de apă plată care este înlocuită zilnic, ceai si capsule de cafea, cești de cafea si ceai, pahare protejate cu capace de carton.
În apartament se intră pe bază de cartelă, doar apropii cartela de fereastra electronică si usa se deschide, este nevoie apoi ca una dintre cartelă să o introduci în fanta din fereastra electronică, de unde ai posibilitatea de a apăsa un buton care permite sau nu accesul celor care fac curățenie.
Există 2 televizoare de mărime mare, cel din camera de zi un smart cu acces la internet, Netflix și Youtube, si cel din dormitor, care inițial am crezut că este o simplă oglindă. Sincer, până acum nu am mai văzut așa ceva, nu mi-am imaginat ca o oglindă se poate transforma în tv. Wi-fi este prezent pretutindeni în resort și este de o calitate foarte bună, iar canalele tv se văd foarte bine, calitatea semnalului fiind foarte bună.
Baia este cu cabină de duș, înstalații sanitare de calitate, tot felul de șamponuri, geluri de duș și mai multe tipuri de gel refreshing de o calitate foarte bună, periuță de unică folosință și pastă de dinți, cască de păr, ustensile de cusut, săpun lichid, câte 3 prosoape de persoană. Apa caldă vine foarte repede iar cabina de duș etanșează perfect, eu am o problemă cu treaba asta, dar aici a fost super ok!
În cameră descoperim un telefon cu acces interior si exterior, reviste si o mapă de prezentare a complexului, două scăunele rabatabile pentru așezat valizele. Ceea ce mi-a plăcut foarte mult este că la tot pasul întâlnim prize, pentru mine ca fotograf este o mare problemă, dar aici totul a fost ok! N-am văzut pe nicăieri un cuier, dar poate asta este si ideea, să pui toate hainele pe umerașe, în dulap.
Minibarul cuprinde cam tot ceea ce ai nevoie, de la ciocolăți și până la sucuri, vinuri sau whisky, eu am consumat un toblerone (18 lei) și o bere heineken (14 lei). Preturile oscilează între 10 lei apa plată sau minerală, 48 lei diferite tipuri de vinuri românesti și 55 lei italienești.
Interesant este sistemul de climatizare, practic pentru fiecare cameră există un sistem propriu de climatizare, electronic, care își face datoria pe deplin.
Pentru că am fost la parter, n-am avut balcon, însă pe de o parte a fost mai bine, am stat mai puțin în cameră și mai mult în grădinile resortului.
Așa cum v-am povestit, resortul dispune de un restaurant central format din două saloane, unul în care se poate servi preparate tradiționale și deltaice și unul internațional, modern, cu un meniu extrem de variat. Noi, toate mesele le-am servit în regim bufet, în salonul de la etaj.
Designul restaurantului este modern, circular, cu mese ergonomic amplasate către mica scenă unde au loc diferite spectacole, într-un colț este amenajat un spațiu al piticilor cu jucării și măsuțe unde pot servi preparate destinate lor. De jur împrejurul restaurantului, pe balcon, există măsuțe cu vederea către brațul Sulina sau către grădinile și locul de joacă exterior.
Restaurantul dispune de o terasă impresionantă cu o mulțime de măsuțe, unde se pot comanda produse barbeque preparate pe moment la grătar sau mâncăruri internaționale sau pur și simplu o bere sau un pahar de vin admirând navele care trec prin zonă sau pescarii din vechile lor bărci pescărești.
Am să las câteva poze cu ceea ce am consumat, prețurile nu mi se par exagerate pentru un restaurant de top ca Lebăda, de exemplu pastrama de crap afumat este 25 de lei, saramura de crap este 50 de lei, scrumbie pe plită – 39 lei, calcan întreg pe plită – 22 lei.
Micul dejun se poate servi în cameră, iar dacă doriți o seară romantică cu partenera/partenerul, puteți alege o excursie opțională care să vă ofere luxul servirii unor preparate speciale și sampanie, admirând apusul din zonele cele mai frumoase ale Deltei.
La micul dejun poți servi tot ceea ce cuprinde un meniu de 5 stele, inclusiv șampanie de foarte bună calitate (vezi foto), există și un bucătar care prepară pe loc omletă, la fel ca marile resorturi internaționale.
Sunt multe, foarte multe de spus despre Lebăda Luxury Resort & Spa, timpul acolo capătă o altă dimensiune, pozele si descrierea mea cu siguranță n-au nici un efect dacă nu veți ajunge acolo, să experimentați un sejur de 5 stele. Puteți găsi tarife foarte bune, de la 350 lei/camera, fără transport inclus. Dacă alegeți o agenție de turism, tariful poate fi mai mic, depinde acum si de perioada aleasă.
Poate în cele din urmă vom reuși să facem o întâlnire sau mini întâlnire AmFostAcolo la Lebăda, este exact locul în care vacanța devine magie iar fiecare clipă petrecută acolo balsam pentru suflet și armonie cu natura.
Vacanțe frumoase, oriunde în România!
Si nu uitati - Totul va fi bine!
Trimis de pepsi70ro in 21.03.20 11:07:06
13 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (pepsi70ro); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 45.17692184 N, 29.35257721 E - neconfirmate încă
ECOURI la acest review
13 ecouri scrise, până acum, la acest articol
web, rog
https://www.youtube.com/watch?v=nDDzhTe3Gb4
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)@pepsi70ro: Asteptam articolul, avand in vedere pozele puse pe FB si care erau superbe. Pare o locatie de vis, un loc unde sa-ti ceri iubita de sotie, unde sa iti faci luna de miere, sau sa sarbatoresti nunta de argint si nu in ultim rand, de unde sa te intorci cu cele mai frumoase amintiri.
Am citit multe despre acest loc, pro si contra, si cred ca cel mai bun lucru de facut (nu ca nu te-as cred) ar fi sa verific si eu , asa am motiv sa ajung pe acolo.
Ai avut noroc si de o vreme minunata si ma bucur ca ne-ai impartasit si noua exerienta ta.
Sa mai comentez de poze? SUPERBE ca de obicei.
Felicitari, votat cu mare drag.
@mishu: Este un loc magic. Este cuvântul care se potrivește cel mai bine și chiar mi-ar plăcea să poți ajunge. Dar poate vom ajunge cu toții cândva, când se termină criza asta. Mulțumesc de aprecieri!
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
@pepsi70ro:
Eu nu sunt fan delta si apa. Dar ce bine pica articolul asta. In paralel vizualizam filmari din Balcic atunci cand am onorat invitatia Mariei la Eforie la Pongal.
Lebada asta de multe stele arata bine de tot.
- Stii ca avem ceva comun cu Constanta si pe la blocul nostru?
- Pescarusii.
Ce superbe sunt canalele Dunarii din delta! ????????????
E fain! Numai de bine! ????
@Dan&Ema: Da pescărușii au început să călătorească din ce în ce mai departe de malul mării.
În ceea ce privește Lebăda, este o magie totală acolo.
Web, coordonatele sunt corecte, mulțumesc!
Excelenta recomandare! Poate o incercam si noi prin toamna... vreau sa te intreb ceva legat de piscine... este si vreuna exterioara? E incalzita? Si ce excursii se pot face de la hotel? Multumesc!
@rentea: Au o piscină exterioară, la momentul vizitei era în curs de operaționalizare, nu știu exact dacă va fi încălzită.
Cât despre excursii, resortul dispune de o flotă împresionantră de ambarcațiuni capabile să atingă orice punct al Deltei. Cred că excursiile se planifică în funcție de dorințele turiștilor, sunt foarte adaptabili la acest capitol.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Dec.2022 Cea mai proasta experienta!! — scris în 23.01.23 de Dragos bitica din BUCURESTI - nu recomandă
- Aug.2021 Locație a cărei splendoare este de neegalat în România — scris în 20.08.21 de diana_20e din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Aug.2020 Lebada Luxury Resort and Spa, o experienta de 5 stele — scris în 02.02.21 de dnip din TIMISOARA - RECOMANDĂ
- Aug.2020 Resort de nivel mondial. Bravo! — scris în 10.10.20 de rentea din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jul.2020 Super vacanța în timp de pandemie — scris în 07.09.20 de loreleyG din BRANISTEA DB - RECOMANDĂ
- Jun.2020 Un hotel excelent, cu servicii modeste — scris în 02.10.20 de StefDS2007 din BUCURESTI - RECOMANDĂ