ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 28.03.2010
DE geni
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: onesti
ÎNSCRIS: 30.04.08
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
JUN-2008
DURATA: 2 zile
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
PLAJA şi MAREA:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
AFA RECOMANDĂ: Pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și/sau tururi turistice ale Romei / Vaticanului - recomandăm ghidroma.eu
  • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. +39 324 981 3672
  • TIMP CITIRE: 5 MIN

    Mini-vacanta surpriza!

    TIPĂREȘTE

    In vara anului 2008, mai precis in luna iunie, am avut posibilitatea sa vizitam aceste locuri deosebit de frumoase din nordul Italiei. Trecusem prin zona respectiva de numeroase ori, dar nu am facut altceva decat sa admiram peisajul de pe autostrada pentru ca destinatia noastra era alta.

    La invitatia unor parteneri de afaceri am poposit pe aceste meleaguri si am fost deosebit de incantati de frumusetea acestor locuri. Programul mini-vacantei a fost... surpriza si pregatit de o agentie de turism din Italia. Stiam doar ca vom sta 4 nopti, ca plecam/sosim pe Baneasa si... cam atat.

    Dupa o prima noapte petrecuta in Brescia si o jumatate de zi petrecuta "cu sponsorul" am urcat in autocar si am pornit la drum spre lacul Maggiore (in sfarsit organizatorii au renuntat, partial, la mister... macar stiam unde vom ajunge).

    Situat in nordul Italiei, lacul Maggiore este al doilea ca marime si constituie o granita naturala intre Italia si Elvetia. Inconjurat de localitati mici si pitoresti, cu o vegetatie abundenta, lacul ofera o priveliste de neuitat: o impresionanta oglinda “zgariata” in toate directiile de vaporase si barci care fac legatura intre localitatile aflate pe tarm si cele trei mari insule care strapung luciul lacului: BELLA, MADRE si PESCATORI.

    Am stat 2 zile in Stresa si am fost cazati la Hotel SIMPLON. Chiar daca are o deschidere mica la strada, odata patrunsi in interiorul lui, am realizat ca nu degeaba este incadrat la categoria 4 stele: camerele sunt mari, luminoase si foarte luxoase. Cele cu vedere in curtea interioara dispun de terase mari, cu sezlonguri si masute de unde poti admira frumusetea gradinii interioare. Sala de mese este enorma iar personalul care o deserveste deosebit de atent cu clientii. Hotelul dispune de parcare proprie, sala de conferinte, de un bar luxos, de o terasa si piscina exterioara cu jacuzzi unde te poti racori si bronza in liniste in zilele toride ale verii. Curat, foarte elegant si discret, servicii ireprosabile. O galerie subterana leaga hotelul Simplon de hotelul Dino (aproximativ 300 de metri), dar nu este doar un pasaj de legatura intre cele 2 locatii ci o adevarata expozitie de arta, peretii galeriei fiind acoperiti de numeroase picturi.

    Prima destinatie stabilita de organizatori: Rocca Borromeo -o fortareata medievala, apartinand familiei Borromeo, situata in sudul lacului Maggiore. Am parcurs distanta intre Stresa si Angera (destinatia noastra) nu pe autostrada, unde nu am fi vazut din frumusetea acestor locuri, ci am urmat o sosea de coasta care a urmat tarmul lacului si a strabatut toate localitatile pana la destinatie: Belgirate, Lesa, Meina, Arona, Dormelletto, Lisanza si in final Angera.

    Prin toate localitatile pe care le-am strabatut, am intalnit vile superbe care rasareau in mijlocul unor gradini foarte frumos amenajate si intretinute, palate, parcuri si terase cu vederea spre lac, portulete, plaje mici si cochete, cu nisip fin, cu umbrele si sezloguri, cu terase la care puteai sa stai la o cafea sau o bere sa” savurezi” in liniste frumusetea lacului.

    Toata istoria acestei zone este legata de cea a familiei Borromeo. Nu exista locatie din zona in care aceasta familie “nobila” sa nu-si fi lasat amprenta si in care sa nu aiba proprietati. De ce “nobila”? Din cate ne-a povestit ghidul, inaintasii familiei erau de conditie modesta dar cu bani au reusit sa cumpere titluri nobiliare si totodata foarte multe proprietati.

    Rocca Borromeo este o fortareata medievala situata pe cea mai inalta cota a localitatii Angera, intr-o zona strategica de unde se putea controla intreg traficul de pe lac si apartine familiei Borromeo.

    Complexul este incojurat de ziduri inalte, cu coridoare si creneluri pe care le foloseau candva soldatii, intrerupte de un turn urias. Turnul principal ofera o panorama de o rara frumusete asupra lacului Maggiore a orasului Arena si a Alpilor.

    In interiorul zidurilor se afla curtea interioara care duce la un al doilea zid de aparare, accesibil numai prin intermediul unui pod rulant, care din pacate nu mai exista. La intrare in curtea interioara, pe partea dreapta se afla un teasc urias care dateaza din secolul 17.

    In Cladirea Visconti am admirat “Sala Justitiei”, realizata in stil gotic si impodobita cu fresce foarte bine conservate si care povestesc in imagini istoria acestor locuri.

    Punctul de atractie il constituie colectia impresionanta de papusi (peste 1000 de exponate), jucarii si haine pentru copii, carti si mobilier pentru papusi, care ocupa 12 camere din aripile Visconti si Borromeo. In ultima camera am avut surpriza sa descoperim o impresionanta colectie de papusi Barbie, semn ca modernismul isi spune totusi cuvantul.

    Aceasta expozitie este cea mai mare din Europa iar exponatele mecanice sunt in perfecta stare de functionare.

    Un ghid ne-a indrumat pasii prin numeroasele incaperi ale fortaratei, ne-a prezentat istoria si semnificatia fiecarei camere si fresce de pe peretii acestora si a avut grija sa ne atraga atentia ca nu putem fotografia sau filma nimic. Din dorinta de a nu crea dificultati organizatorilor ne-am conformat acestor reguli si am ramas doar cu vazutul si cu fotografiile facute la exterior. Am putut cumpara ilustrate si suveniruri de la magazinul muzeului situat chiar la intrare.

    Surpriza mare pentru noi a venit din partea unei familii de romani care de 6 ani de zile lucrau la acest edificiu, iar cand ne-au auzit vorbind romaneste au fost foarte emotionati: eram primul grup de turisti romani care vizitau fortareata!

    Dupa o cafea mult asteptata la snack bar-ul de la intrarea in fortareata am aflat urmatoarele destinatii. Si noi care credeam ca avem program liber...


    [fb]
    ---
    Trimis de geni in 28.03.10 19:56:10
    NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

    VIZUALIZĂRI: 5031 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    7 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (geni); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P01 unul din mijloacele de transport de pe lacul Maggiore
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 7800 PMA (din 12 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest articol

    7 ecouri scrise, până acum

    lizuk
    [28.03.10 22:09:51]
    »

    Doamne, ce aer curat trebuie sa fi fost acolo! cata liniste si relaxare "emana" pozele voastre...

    geniAUTOR REVIEW
    [28.03.10 22:34:56]
    »

    Lizuk,

    Aer curat chiar a fost, liniste asemenea (chiar daca era iunie, zona nu era asaltata de turisti... poate doar noi... grupul avea 40 persoane), singurul regret este ca vremea nu prea a tinut cu noi. A fost rece, innourat mai tot timpul si a si plouat. In cele doua zile petrecute langa lacul Maggiore au fost doar cateva ore cu soare.

    Dar indiferent de vreme, zona este superba, merita vazuta si pana sa ajungem acolo nu stiam decat de existenta lacului (despre lacul Como auzisem/citisem mai mult) si chiar am fost incantati. Cireasa de pe tort a fost insula Bella (imi fac timp si revin cu detalii si fotografii).

    georgiana
    [29.03.10 12:48:11]
    »

    Deci... aveai acest subiect si-l tineai secret doar pentru tine din... 2008? O sa te ''pedepsesc'' de 400 de ori, Geni!

    dandy_pete*
    [29.03.10 12:54:13]
    »

    Foarte frumos si amanuntit povestit, de parca am fost si eu acolo. Si de la mine aveti 400 pma.

    mirelab
    [29.03.10 13:25:10]
    »

    ...si super-bonusul a plecat la Onesti...

    Foarte frumoase impresiile, dna sotie a lui Geni

    geniAUTOR REVIEW
    [29.03.10 15:07:02]
    »

    Multumesc tuturor pentru aprecieri.

    Este adevarat ca am stat pe ganduri daca sa postez sau nu, dat fiind faptul ca au trecut aproape 2 ani de atunci. In final m-am hotarat sa o fac (la sfatul cuiva...) mai ales ca este o zona despre care nu s-a scris.

    piti
    [29.03.10 21:26:26]
    »

    Ne minunam de aerul curat din zona, dar e de remarcat in toate fotografiile cu lacul, padurea nelipsita.

    Si la noi in putinele locuri " virgine " ne bucuram de aerul fain pe care il respiram. Intrebarea e pana cand?

    La ritmul de defrisari (Arieseni, Harghita, Piatra Craiului sunt cateva exemple) in cativa zeci de ani vom merge nu numai la ski in Austria... Intr-o vizita in portul Constanta, acum cativa ani, m-au mirat numarul naveor din Orientul apropiat si mijlociu, incarcate cu cherestea.

    @geni scuze de off topic m-a furat peisagiu... sic. Mi-a placut pe lacul Maggiore. Multumim.

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    dandy_pete*, geni, georgiana, lizuk, piti
    Alte impresii din această RUBRICĂLacul Maggiore:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.044486045837402 sec
    ecranul dvs: 1 x 1