Tel Aviv e cu siguranta cel mai cosmopolit oras in care am avut ocazia sa ajung. Diversitatea etnica, culturala, de orice fel, e impresionanta.
Orasul a fost fondat in 1909, ajungand o importanta destinatie turistica internationala, si este faimos pentru viata de noapte, baruri, restaurante, cafenele, dar si ca una din destinatiile de top ale comunitatii gay.
Tel Aviv are a doua cea mai dezvoltata economie din Orientul MIjlociu, iar preturile sunt pe masura, fiind cel mai scump oras din Middle East.
Am ramas surprinsa cat de mult costa totul intr-un simplu supermarket, iar in Dizengoff Center, primul mall construit vreodata in Tel Aviv, si loc unde s-au petrecut ceva atentate cu bomba de-a lungul timpului, nu imi amintesc sa fi cumparat ceva.
Ce poti face in Tel Aviv? Sau mai bine zis ce am facut eu in cele 4 zile pe care le-am avut la dispozitie. In prima zi am vizitat Palmach Museum, si nu regret, pentru ca am reusit sa inteleg multe aspecte legate de originea acestei tari. Turul este foarte interactiv, o combinatie intre istorie pura si entertainment. Mi-a placut...
Un must see este vechiul oras Jaffa, un mix de culori, artisti, galerii, strazi inguste si restaurante care te imbie sa le treci pragul.
Pe celebra Dizengoff shopping street poti cumpara orice iti face cu ochiul, de la haine de designer pana la suveniruri, tablouri si accesorii vintage.
Si la final preferata mea Tayelet, cea mai frumoasa faleza pe care am vazut-o intr-un mare oras, cu hoteluri deosebit de inalte si plaje cu nisip fin, faleza ce leaga vechiul oras Jaffa (yafo in ebraica) de Tel Aviv.
In ultima zi am vizitat Jerusalimul, un loc aparte caruia vreau sa ii dedic un alt post.
Trimis de roxana.tomina in 08.05.12 22:43:07
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în ORIENTUL MIJLOCIU.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (roxana.tomina); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Mutat la rubrica "Descopera Tel Aviv" (nou-creata pe site).
- Nov.2019 Atentie pestii musca :) :( — scris în 19.11.19 de Aditzul din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Jun.2019 Informatii utile Tel aviv — scris în 11.06.19 de Maddie din PITESTI - RECOMANDĂ
- Jan.2019 Tel Aviv - 2 zile la sfarsit de ianuarie — scris în 31.01.19 de cata2106 din CLUJ-NAPOCA - RECOMANDĂ
- Nov.2018 Vacanta la TEL AVIV, chiar în noiembrie, la plaja si plimbare, intre pelerinaj si recreere — scris în 04.12.18 de rodirodicuta din PITEşTI - RECOMANDĂ
- Feb.2018 Israel la început de februarie – Tel Aviv, la pas prin Orașul Nou — scris în 30.04.18 de mprofeanu din PITEşTI - RECOMANDĂ
- Feb.2018 Israel la început de februarie – Jaffa, Orașul vechi de mii de ani — scris în 14.04.18 de mprofeanu din PITEşTI - RECOMANDĂ
- Jun.2017 Mireasa mării, Jaffa — scris în 28.06.17 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ