GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Dupa o absenta de 8 ani de pe litoralul romanesc, anul acesta ne-am hotarat sa revenim, sperand ca va fi mai bine.
Mamaia a ramas in general aceiasi cu unele schimbari in bine si altele in rau.
Plajele sunt mai pline de sezlonguri, lucru bun pentru cei care isi permit, deoarece astfel ai spatiu sa te desfasori fara sa te calci pe picioare cu altii, existand spatiu mare intre randurile de sezlonguri. In acelasi timp, acesta este un lucru rau pentru cei care nu-si permit sa inchirieze sezlonguri si sunt nevoiti sa stea pe putinele petice de plaja publice unde se sta prosop langa prosop, sau in spatele randurilor de sezlonguri, departe de mare.
Inchirierea unui sezlong nu e tocmai ieftina. Costa 15 lei in cursul saptamanii si 20 de lei in week end. Ti se ofera in banii acestia o masuta si o umbrela care trebuie impartita cu alte 3-4 sezlonguri.
Unele terase ofera in cursul saptamanii o bautura cadou la fiecare sezlong.
Desi am nimerit o plaja fara alge (pana astazi), nisipul nu este foarte curat, intretinerea lui facandu-se printr-o greblare sumara intre randurile de sezlonguri si adunarea mizeriilor mari dintre acestea. Mizerii mici cum sunt mucuri de tigari si alte cele le gasesti in continuare acolo. Sub sezlonguri e jale. Peturi, doze si alte cele, care daca ai noroc sunt adunate pe la ora 10 dimineata, cand trec niste baieti care aduna gunoiul si atat. Cosurile de gunoi lipsesc cu desavarsire pe plaje, existand doar cateva tomberoane din loc in loc, care dupa cateva ore incep sa se revarse fara ca cineva sa se chinuie sa le goleasca.
Din cauza densitatii oamenilor pe mp, este un zumzet continuu care nu-ti prea da voie sa te relaxezi.
Pe langa acestea mai sunt si vanzatorii ambulanti care tipa din rasputeri sa te atraga sa le cumperi marfa (produse, bilete la spectacole, etc)
Faleza este inghesuita ca de obicei, in orele de varf. Sunt tot mai multe terase, buticuri, magazinele etc. E bine deoarece gasesti foarte multe produse, pentru toate buzunarele, sau ceva de genul, deoarece preturile sunt de la mare la foarte mare. De exemplu un colac de baie care in supermarketurile mari se vinde la 6 lei, pe faleza e intre 15 si 20 de lei. O apa plata care are un pret de 2 lei si ceva (la 0,5 l), pe faleza o gasesti la minim 4 lei, dar in majoritatea locatiilor este la 5 lei.
Trotoarele si drumurile de pe faleza nu au fost reparate de mult timp, deci nu sunt in cea mai buna stare. Mizerii pe jos cat cuprinde, iar cosuri de gunoi sunt foarte rare.
Fantanile arteziene ce iti atrageau privirile odinioara sunt acum in paragina. Unele mai functioneaza dar sunt pline de mizerii, inclusiv dupa ce muncitorii lucreaza o zi intreaga sa le curete si sa schimbe apa (ca la noi. Trec cele 8 ore, lasam lucrul in stadiu in care am ajuns). Alte fantani sunt pline de stuf, semn ca au trecut foarte multi ani de cand nu s-a ocupat nimeni de ele.
Spatiile verzi sunt neintretinute si la fel si locurile de joaca pentru cei mici construite cu multi ani in urma si situate printre hoteluri. Sunt si cateva locuri de joaca mai noi, intr-o stare ok.
Mancare se gaseste de asemenea pentru toate buzunare. Preturi de la 3-4 lei portia de hamsii, 2-4 lei un hotdog, 8-12 lei o shaworma, 1-2 lei o gogoasa, 11-22 lei meniul zilei functie de locatie, etc.
Ca aminteam de gogosi. Am mancat de la gogoasa infuriata niste gogosi delicioase. Merita sa stai si la cozile imense care se formeaza uneori acolo.
In restaurantele cu meniul zilei, depinde cum ai noroc, cu cat preturile sunt mai mici, portia este mai mica, dar nu e neaparat o regula. Neplacut e ca se intampla sa dai peste ospatari care nu au nici o pregatire in domeniu, dar nici scoala bunului simt, care trec pe langa tine parca nu existi si trec minute in sir pana te intreaba ce doresti asta daca nu-i strigi sau nu te ridici sa pleci. Daca ti-au luat comanda, mai stai ceva vreme pana se gandesc sa o si aduca.
Alternativa, este la „impinge tava” (autoserviri), unde pretul ciorbelor e intre 5 si 6 lei, iar un fel 2 e intre 12 si 15 lei. La acestea se mai adauga paine 0,5 lei chifla, o salata, un desert, etc.
Exista destul de multe autoserviri. Am incercat 3 pana acum si dintre toate cel mai mult mi-a placut la autoservirea maria. Ma refer la mancare care e foarte buna si consistenta fata de celelalte 2 locatii. Nu mi-au placut insa tacamurile care sunt vechi si uzate si astfel au un aspect de murdar.
Daca ai ajuns dintr-un capat al statiunii pana in celalalt (aproximativ), te poti intoarce cu telegondola. Pret relativ ok 10 lei de persoana iar copii sub 7 ani (cred) gratis.
O alta varianta de deplasare sunt trenuletele care costa doar 5 lei, dar au traseul mai putin de jumatate din traseul telegondolei.
Mai e si varianta bicicletelor cu mai multe locuri, care nu am folosit-o deci nu stiu pretul.
Ca varianta de petrecut timpul liber, in afara de plimbari este satul de vacanta. Gasesti aici tot felul de atractii pentru toate varstele: carusele, trenuletul groazei, masini care se ciocnesc, si cateva atractii „tari” destinate celor mari care merita incercate. Preturile difera, cel mai mare pret platit de noi pe o atracte a fost 12 lei.
Din pacate trebuie sa ai nervii tari cand mergi in satul de vacanta, deoarece fiecare bodega, fiecare carusel, fiecare... au muzica lor si se intrec in a o da mai tare ca vecinul asa ca ai parte de o galagie asurzitoare si un amalgam de melodii din care nu mai intelegi nimic.
In concluzie, aceiasi Mamaia, aceiasi galagie, aceiasi inghesuiala. Va ma trece mult probabil pana vom intra si noi in randul tarilor civilizate si vom putea avea parte de un concediu relaxant pe litoralul nostru, iar de curatentie... probabil si mai multi ani.
Trimis de andreea_c in 23.08.12 06:56:09
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în MAMAIA.
9 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (andreea_c); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
9 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@andreea_c, concediu placut in continuare, iar la intoarcere asteptam cateva fotografii si impresii despre hotelul la care ati fost cazati.
Un review pe care-l asteptam.
Peste doua saptamani voi fi la Mamaia, tot asa, nu am mai fost din 2006.
Am avut mari dubii in ceea ce priveste scurta noastra vacanta. Preferam Grecia fara dar si poate, dar asa, cateva zile de odihna... am ales Mamaia, hotel Tomis la un pret bun. Speram ca fiind septembrie sa nu gasim aglomeratie si mizerie, sa fie mai linistit totul.
Din telegondola lucrurile se vad altfel, de jos, altfel. Ma intristeaza faptul ca un loc atat de frumos, este atat de neingrijit, se pare ca pe Mazare il intereasa doar distractia nocturna.
Am fost acum intr-un circuit in tara, care mi-a lasat un gust amar, nici nu m-am hotarat sa scriu despre el, chiar azi noapte am visat ceva urat legat de acest circuit. Sper sa nu avem parte si aici de ceva neplacut, caci hotelul are recenzii bune, dar din ce citesc aici, Mamaia nu este tocmai ce speram sa gasesc.
Poate puneti niste fotografii.
Sper intr-o ultima vacanta din acest sezon, frumoasa, si mai sper sa nu regret alegerea, vreau sa dau o sansa si litoralului nostru.
Pentru că ai amintit câteva variante de petrecut timpul liber, perimite-mi să-ți mai spun câteva, poate profiți de ele cât mai stai pe litoral.
- Safari in Rezervația Biosferei Deltei, cu multe aventuri incluse, poți conduce chiar tu jeep-ul pus la dispoziție (include vânătoare, pescuit, baie la Vadu, grătar și alte câteva surprize)
- plimbări cu un avion ușor deasupra litoralului românesc
- plimbări cu vaporașul pe mare între Mamaia și Portul Turistic Tomis
- croaziere de o zi în Delta Dunării având incluse și mese pescareșți
- turul litoralului românesc in autocare etajate
- sejururi de 1-2 zile și cură helio-marină pe plajele Sulina și Sf. Gheorghe
- lecții de călărie și călărie la herghelia din Mangalia
- degustări de vinuri si vizită la Cramele Murfatlar
- Atracțiile muzeale ale orasului
- Cluburile din Mamaia, care deocamdată n-au rival nici in Bulgaria, nici în Turcia și nici în Grecia.
Iar dacă in weekend mai ești în Mamaia, iți recomand Caravana carelor alegorice, in această săptămână va fi premiat cel mai bun car alegoric si implicit cel mai bun club din Mamaia.
Și mai există foarte multe atracții, trebuie doar să vrei să le vezi.
Vacanța placută!
@pepsi70ro: Multumesc de sugestii.
Stiu ca sunt foarte multe de facut si vazut in zona, dar fiind cu 2 copii mici (10 luni si respectiv 2 ani jumate) trebuie sa aleg atractii in care sa nu le pun la incercare rabdarea.
Cluburile de noapte nu intra in discutie, deoarece nu avem cum sa ajungem, lectii de calarie avem in Timisoara si am mai fost.
Ma intereseaza daca poti sa-mi oferi mai multe detalii despre caravana carelor alegorice: locatie, timp, etc.
@webmaster28: o sa revin cu siguranta cu poze si alte impresii cand timpul imi va permite
@sniga: nu stiu pe unde ai fost prin tara, dar din punctul meu de vedere exista si la noi locuri care merita vizitate si in care merita sa revii. Ultimele vazute si in care o sa revin cu siguranta sunt Salina Praid si Baile felix. Mi-a placut mult si in maramures.
Din pacate, mazare se adreseaza doar "publicului" situat la acelasi nivel financiar cu el. Cu siguranta la hotelurile de 5 stele e cu totul alta povestea si la fel si in cluburile de fite.
Eu iti doresc concediu placut si sa ai parte de vreme buna.
@andreea_c: multumesc frumos, daca santeti inca la mare, va urez vacanta frumoasa in continuare. Maramuresul mi-a ramas la suflet, am fost cu masina cu cineva in 2009 in Vadu Izei, sant multe locuri minunate cu oameni de isprava, dar este mai greu fara masina, ne descurcam si noi cum putem.
@sniga: da suntem inca la mare si mai stam vreo 5 zile. Multumim de urari.
Intr-adevar o masina e foarte utila in a vizita diverse zone, dar e si varianta mijloacelor de transport in comun care acopera toate zonele. Din pacate unele sunt destul de scumpe.
Ca sa-ti dau un exemplu. Ieri bilet de avion Timisoara - Constanta 325 lei, bilet de tren (vagon de dormit) 260 lei. Curand vom circula mai mult cu avionul decat cu trenul))
Buna. Eu merg la niste cursuri la Hotel Ofeu din 14 iulie. Iau si copilul si sotul. O alta colega este la hotelGociman, mult mai in sud, pe malul lacului Stiutghiol. MA poti ajuta cu niste detalii? Cat de departate sunt cele 2 hoteluri? Cate minute faci pe jos pana in centrul animat al statiunii?
Mersi
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jul.2024 Lupta cu Codul Roșu. Victoria de la Mamaia Nord — scris în 16.07.24 de Yersinia Pestis din MăRăşEşTI [VN] - RECOMANDĂ
- Jun.2024 La mare. La Mamaia Nord — scris în 03.07.24 de Yersinia Pestis din MăRăşEşTI [VN] - RECOMANDĂ
- Sep.2023 Copiilor cuminți li se îndeplinesc dorințele (partea a II-a) — Plaja din Mamaia, Zona Cazino — scris în 24.09.23 de Zoazore din BRăILA - nu recomandă
- Nov.2021 La Mamaia prin Mamaia Nord — scris în 13.11.21 de Yersinia Pestis din MăRăşEşTI [VN] - RECOMANDĂ
- Jul.2021 Plaja Mamaia 2021 - impresii la cald — scris în 17.07.21 de Rofri din BRAşOV - RECOMANDĂ
- Jul.2021 „Adevărul” despre plaja din Mamaia — scris în 08.07.21 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jun.2021 In excursie pe plaja — scris în 28.06.21 de aneta67 din BUCURESTI - nu recomandă