ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 16.04.2012
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Brașov
ÎNSCRIS: 12.11.11
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
OCT-2010
DURATA: 16 zile
single
1 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
96.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 2 MIN

Grotele din Logmen-langa Luoyang

TIPĂREȘTE

Luoyangul a fost construit in timpul dinastiei Ming, in 64 iHr, iar la baza construirii lui a stat o legenda.

Intr-o noapte imparatul Ming a avut un vis, in care o zeitate aurita zbura prin fata palatului. A doua zi imparatul a cerut sfatuitorilor sa-I interpreteze visul, acestia i-au spus ca era Buddha.

Atunci imparatul a trimis, oameni de la curte in India, pt. a-i aduce scripturile. Dupa mai multi ani, ei s-au intors pe 2 cai albi, cu scripturile buddhiste. Acestea sunt primele scripturi Buddhiste aduse in China, si pastrate in templul Calului Alb, dedicat celor 2 cai.

Orasul, a fost capitala a zece dinastii, este situat in provincia Henan, la sud de fluviul Galben, in afara de primul templu buddhist construit in China, Templul Calului Alb (la 10 km de oras), in imprejurimi se gasesc.

Pesterile de la Longmen, un minunat relicvariu, al artei buddhiste. Gloria orasului a apus, cand triburile Jurchen, din timpul dinastiei Song de Nord, au jefuit orasul.

Apoi dezvoltarea ind. din perioada comunista, a dus la dezvoltarea orasului, azi fiind un oras modern, cu multe spatii verzi si chiar la intrare, este construita o copie o Disneylandului.

Pesterile din Longmen - De la intrare, prin partea nordica, mergi de-a lungul raului, pe malul vestic, pana ajungi la primele pesteri, Binyang, care sunt cele mai vechi, incepute in timpul dinastiei Wei de Nord.

Toate sculpturile sunt realizate in peretele dur al stancii, aflate de-a lungul raului Li, si care e la 14 km de Luoyang, de catre sculptori evlaviosi, intr-o perioada de 600 ani. Pt. a le putea realiza, sculptorii buddhisti, stateau atarnati din varful muntelui, cu capul in jos si sculptau in peretele muntelui.

Este cea mai mare reprezentare a unui set de Buddha mari si neterminati, si ne arata zeitati iesind neterminate din stanca, sugerand teme buddhiste ale metamorfozei, transcendentei si schimbarii eterne.

Multe statui ale lui Buddha sunt fara cap, acestea au fost furate de colectionarii de antichitati, iar alte reprezentari au fetele sfaramate, se pare de forte antibudiste.

Mai sunt si pesteri cu peretii inegriti si deteriorati de focul facut de tarani, in perioada cand au fost rechizitionate de acestia. Cu toate acestea, datorita duritatii stancii si anvergurii mari in care a fost realizata aceasta lucrare de sculptorii budisti, astazi mai putem admira aceasta lucrare.

In total sunt 1400 de pesteri, 2800 inscriptii, 100000 de statui-cea mai mica fiind de 2,5 cm inaltime., iar cei mai mari, care se gasesc in Pestera Venerarii Strabunilor, sunt in cea mai mare parte intacti.

Pestera Venerarii Strabunilor, a fost realizata in timpul dinastiei Tang, si este cea mai impresionanta, statuia centrala avand 16,5 minaltime si este flancata de bodhiattva si un gardian fioros (infatisarea statuii centrale se presupune ca ar fi a imparatesei Wu Zetian).

Pestera Retetei Medicale, e ornata cu mici retete medicale.

Pestera Florii de Lotus, are tavanul decorat cu flori de lotus, iar aici e un Buddha fara cap, sculptat in 527. Multe grote (sau pesteri) sunt sus si acolo se ajunge urcand pe scari.


[fb]
---
Trimis de grecudoina in 16.04.12 14:02:07
Validat / Publicat: 16.04.12 15:49:38
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în CHINA
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2069 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (grecudoina); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P02 Gara din Luoyang,tren pe linie magnetica,cu care am parcurs distanta de 400 km.in 1,30h,atingand vit. intre statii de 350 km/h
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 3600 PMA (din 5 voturi)

ECOURI la acest articol

4 ecouri scrise, până acum

Larissa
[16.04.12 17:20:44]
»

Doamna Doina, noroc cu fotografiile (de la celelalte review-uri), care stau mărturie că ați fost acolo. Totuși, eu nu văd nicio impresie turistică, numai informații pure de pe wikipedia, fragmentate în multe review-uri, așa cum ne-ați obișnuit de data trecută. Măcar atunci știam exact ce suc preferați sau ce animale sălbatice mângâiați!

Îmi cer scuze, nu vreau să fiu lipsită de respect, apreciez documentarea dumneavoastră în legătură cu cele văzute, totuși, acesta este un site de impresii turistice, informația trebuie combinată cu percepția personală și nu mi se pare corect față de alți utilizatori, să se permită postarea unor review-uri copiate integral din enciclopedii sau materiale publicitare.

station5*
[16.04.12 20:39:57]
»

Bine ai revenit draga Doina, am asteptat rws-urile tale despre China! ptr mine a fost util si rw-ul de fata, chiar daca este posibil sa fie imprumutate datele (cum sustine larissa-te salut cu drag larissa!) si, intr-adevar, l-as fi savurat mai mult daca adaugai impresii personale ptr a-ti cunoaste pctul de vedere despre cele vizitate

ar putea fi si asta o varianta de prezentare a unei destinatii: citarea (cu mentionarea sursei) unui text cu informatii complete istorico-geografice-politice-etc despre o destinatie (mai ales cand e vorba de destinatii atat de complexe sub aspectul informatiilor cum este china) si completarea articolului cu propriile impresii/experiente despre acea destinatie

si, ca si consumator avid de informatie turistica, recunosc ca as prefera acest gen de articol in locul unuia care descrie cu lux de amanunte si "lux" de pareri personale o strada/un turn/si alte "chestii" turistice de importanta minora.

Doina, asteptam continuarea, multumim!

grecudoinaAUTOR REVIEW
[17.04.12 12:47:30]
»

@larissa2012: eu nu am copiat din enciclopedii, tot ceea ce am scris, s-a bazat pe informatiile primite in timpul excursiei, de la cei 2 ghizi. Excursia a fost destul de concentrata, se faceau explicatiile istorice, dupa care eram lasati, un timp, pana in 30 min. pt. fotografii, am fost lasati liber, numai in Beijing, 3h, la cumparaturi, in molul Prieteniei, unde pe 5 niveluri, poti achizitiona, tot felul de obiecte contrafacute din celebrele brenduri, imitatii perfecte. Si in Shanghai, unde intradevar am fost lasati, de capul nostru, o zi, atunci m-am desprins, de grup, si am putut cunoaste si ceva din viata adevarata a chinezilor, in rest numai istorie, asa cum mi-am notat-o, de la ghid. Am sa dau la sfarsit, aceste impresii, cat si despre buna impresie pe care mi-a lasat-o, toate hotelurile, indiferent de nr. de stele, din China. Pana atunci, aproape totul, a fost un traseu urmat pe drumul istoriei Chinei Imperiale

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
grecudoinaAUTOR REVIEW
[17.04.12 15:01:44]
»

am sa mai adaug la acest rw. -Grotele Longmen, realizat in 400 ani, este considerat, cel mai mare tezaur sculptural din pesteri, din China, si reprezentarile se desfasoara pe toata inaltimea muntelui, iar accesul pe inaltime iti e asigurat, de o scara metalica, cu intreruperi, pe mai multe nivele, fiecare nivel iti asigura, vederea intregii sculpturi. In partea de jos, statuile sunt de marimi mai mici, la ultimul nivel, este reprezentata cea mai mare statuie a lui Buddha. Am sa mai atasez si cateva poze, pe care le-am omis, cu interiorul trenului, pe linie magnetica, si viteza atinsa pe parcurs, intre statii

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
grecudoina, station5*
Alte impresii din această RUBRICĂLa pas prin China Imperială:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.035770893096924 sec
    ecranul dvs: 1 x 1