... Dor... de dor calator... Poporul roman, increstinat la Dunare si Mare, ecou al apelor Iordanului, s-a obisnuit, a inteles si crede... Taina venita din Bethlehem, sau mai bine spus: Viflaiem, ... s-a obisnuit cu smerenia si umilinta Venirii Celui de Sus, si de doua mi de ani, incearca cu sfiiciune si prosternare, sa il aduca in inimile lor, pe Cel negrait numit... Cuvantul!
Poporul roman are colindul, reflexie a cuvantului dacic dor, intraductibil, dar cu cata rezonanta de a exprima, iubirea nemarginita! Ganditi-va ca doar in limba romana, cu gingasia supunerii, spunem... dor de Dumnezeu! Doare lipsa, doare pierderea si indepartarea, toate dor in... DOR!
Poate asa s a nascut colindul, poate astfel s a zamislit priceasna... poate asa... curg lacrimile! Poate! Un gand ce a reiesit, urmarind, poze din cetatea Bethlehemului, acolo unde, in urma cu ceva timp, si din nou in acest timp, se ansambla imensul brad, din fata Biserici Nativitatii-Biserica Nasterii Mantutorului... doar cativa metri, pana la grota, unde acum 2000 de ani, a rasarit Lumina si Vesnicia... Frumos, dar... in jurul bradului, parca lipsea ceva (ati ghicit!)... colindul!
Trimis de pelerin12345 in 09.12.15 12:16:52
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în ORIENTUL MIJLOCIU.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (pelerin12345); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Texttul - deosebit de sărac în informaţii *utile* (din podv turistic) nu se justifica a fi încărcat ca "review" (articol) nou. Mult mai degrabă era mai bine a fi încărcat sub formă de ecou, în completarea articolului precedent scris pe acelaşi subiect
Publicat fără pma std - poate fi votat doar simbolic (+/-1 1PM)
@pelerin12345 -
Pentru acest sir de articole, pe care le descopar acum abia, va multumesc.
Voi pleca, pe cont propriu, zilele urmatoare in Ierusalim. Am mai fost in grup organizat dar de data asta am organizat low-cost individual.
Inca o data MULTUMESC si FELICITARI
@virginia61 - Ma bucur ca veti lua calea pasilor sfinti; va doresc sa fiti binecuvantata si asa va fi, atunci... cand in oarecare loc de inchinare, veti simti lacrimi si pace, ... in acel moment Mantuitorul cu Dreapta Zidirii, va va da salutul... pacii si a bucuriei sfinte! Nimeni din cei care am ajuns acolo "nu am scapat"... de acest dar minunat. Doamne ajuta-va
- Aug.2023 Bethleem, locul sfant al nasterii lui Iisus — scris în 27.08.23 de geani anto din GALAţI - RECOMANDĂ
- Feb.2019 Betleem - leagănul lui Dumnezeu — scris în 28.12.19 de alinafulg din OţELU ROşU [CS] - RECOMANDĂ
- Feb.2018 Israel la început de februarie - Bethlehem — scris în 17.02.18 de mprofeanu din PITEşTI - RECOMANDĂ
- Jun.2017 Bethlehem - oraş palestinian, loc de pelerinaj creştin — scris în 11.11.17 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jun.2015 Bethlehem-ul - într-o zi, cu doar 25 Euro — scris în 08.12.15 de pelerin12345 din SIBIU - RECOMANDĂ
- Apr.2013 Biserica Nașterii Domnului din Betleem – locul de unde Mântuitorul a pornit cronometrul erei noastre — scris în 11.12.14 de mariana.olaru din PITEşTI - RECOMANDĂ
- Feb.2010 Bethlehem - Biserica Nasterii Domnului — scris în 17.12.10 de popescu.borsa* din BORSA-MARAMURES - RECOMANDĂ