ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 17.12.2010
 • *) Email NEFUNCȚIONAL
 • GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
  DIN: Borsa-Maramures
  ÎNSCRIS: 24.09.10
  STATUS: SENIOR
  DATE SEJUR
  FEB-2010
  DURATA: 7 zile
  familie cu copii
  PREȚ 3000 € ?
  cu AVIONUL (toate taxele incluse)
  "ECHIPA" A INCLUS:
  1 AD. + 1 de 14 ani COPII -- v: 1 de 20 ani

  GRAD SATISFACȚIE
  SERVICII:
  NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
  CAZARE [camere etc]:
  NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
  BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
  NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
  CADRUL NATURAL:
  100.00%
  Încântat, fără reproș
  DISTRACŢ. / RELAXARE:
  NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

  NOTA MEDIE REZULTATĂ
  100.00%
  OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

  AUTORUL ar RECOMANDA
  această destinaţie unui prieten sau cunoscut

  La pas prin Betleem

  Bethlehem - Biserica Nasterii Domnului

  Ilustrație video-muzicală
  Stefan Hrusca - Ce-ati vazut pastori

  TIPĂREȘTE

  Cea mai veche şi originală biserică din Ţara Sfântă se află în partea de răsărit a oraşului Betleem, la 8 km de Ierusalim. Este bazilica Naşterii Domnului sau Biserica Nativităţii. Complexul ce o înconjoară, acoperind aproximativ 12 000 metri pătraţi, include în afară de bazilica propriu-zisa, o mânăstire ortodoxă, una catolică şi una armeană.

  Istoria ei începe în secolul al II-Iea, când Sfântul Iustin Martirul a identificat întâia oara grota ce se afla sub ea drept peştera sfântă, locul naşterii lui Iisus. Prima biserică se va ridica aici, în anii 326 de către sfânta Elena, mama împăratului Constantin cel Mare.

  În anul 531, împăratul Iustinian cel Mare o modifică dându-i forma care s-a păstrat până azi. În timpul invaziei perşilor din anul 614, lăcaşul a fost lăsat intact de prădători, care au fost de-a dreptul impresionaţi să vadă reprezentaţi in scena Naşterii Domnului pe magii de la răsărit îmbrăcaţi în haine persane.

  Intrarea pe uşa, foarte joasă, numită sugestiv "Uşa Umilinţei", are propriile ei legende. O tradiţie spune că a fost făcută aşa, în mod ironic, de către musulmani, în timpul dominaţiei lor pentru a le aminti creştinilor că ei sunt acolo doar oaspeţi, şi că trebuie să se încline în faţa adevăraţilor stăpâni.

  O altă părere e că înălţimea uşii a fost fixata aşa de către creştini, pentru a împiedica pe necredincioşi să intre înăuntru călare sau pentru o mai bună apărare în cazul unui atac al musulmanilor.

  Naosul bazilicii este împărţit în cinci nave longitudinale separate de patru rânduri de coloane corintice, câte 11 în fiecare rând. Pe ele sunt pictaţi apostolii Domnului, cu numele scrise în latină şi greaca. Pe jos în unele zone ale pardoselii, mai pot fi văzute chiar părţi din vechile mozaicuri bizantine originale, ce au fost scoase la iveală de săpăturile arheologice.

  Lăcaşul are trei altare: unul central şi două mai mici aflate în absidele laterale. Din aceste abside se coboară în Peştera Naşterii Domnului, propriu-zis o mică grotă naturală, situată chiar sub altarul central.

  În partea de răsărit a ei, localizat printr-o stea de argint fixată în marmură, se află locul unde a fost ieslea. Privirea spre ea este atrasă de o inscripţie în latina: "Hic de Virgine Maria Jesus Christus natus est" (Aici a născut Fecioara Maria pe Iisus Hristos). Cincisprezece candele ard permanent în jurul ei.

  La fel ca biserica Sfântului Mormânt, şi aici, părţi din bazilica Nativităţii se afla sub controlul diferitelor confesiuni creştine. Peştera Naşterii Domnului se află sub jurisdicţia ortodocşilor.

  Într-un interviu recent, actualul patriarh latin de Răsărit, Michel Sabbah, descria biserica Nativităţii drept "un loc de refugiu pentru oricine". El adăuga că se referă atât la israelieni cât şi la palestinieni, sub a căror autoritate se află Betleemul începând din decembrie 1995.

  Şi intr-adevăr, cuvintele sale sunt cele mai potrivite pentru a descrie caracterul unic al acestui lăcaş binecuvântat, locul sfânt de refugiu în care Fecioara Maria a născut pe Domnul nostru Iisus Hristos.

  Sursa: Bărăganul Ortodox

  Am făcut această vizită în Ţara Sfântă, în luna februarie a acestui an, împreună cu copii mei, un fin de-al meu şi mai mulţi prieteni, uni dintre noi cu gândul la iertarea păcatelor. În ziua în care am mers la Biserica Naşterii Domnului a trebuit să aşteptăm câteva ore pentru că ne-am suprapus programul cu cel al unei delegaţii de oficiali italieni, veniţi şi ei probabil, tot ca să se roage întru iertarea păcatelor.

  Nu uitaţi să ţineţi uşa deschisă colindătorilor care bat din poartă în poartă, în seara de Crăciun, la fel ca Fecioara Maria în vremurile sfinte, în căutarea unui adăpost. Prin asta o să vă deosebiţi de cei necredincioşi.

  Vă doresc tuturor Sărbători Fericite.


  ---
  Trimis de popescu.borsa* in 17.12.10 15:56:34
  VIZUALIZĂRI: 5730
  SESIZEAZĂ
  greșeală / conținut, limbaj
  Adn. FAVORIT
  14 ecouri scrise, până acum, la acest articol

  NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (popescu.borsa*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
  Poze atașate (se deschid în pg nouă)
  P01 Bethlehem - Biserica Naşterii Domnului - Pe platoul din faţa Bisericii
  EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
  Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

  Puteți VOTA simbolic articolul - VĂ PLACE? [doar simbolic; articolul NU are PMA std]

  PUNCTAJ CRT: 0 PMA (std) PLUS 8004 PMA (din 20 voturi)
  NOTĂ: Acest articol nu beneficiază de punctajul standard acordat automat.
  NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

  ECOURI la acest articol

  14 ecouri scrise, până acum

  georgiana [17.12.10 16:04:04] »

  O sa tin cont de sfatul tau din ultima fraza! Reviewul tau este pus pe site exact in perioada cea mai potrivita a sarbatorii de Craciun. Astept cu nerabdare si pozele tale.

  popescu.borsa* [17.12.10 17:28:13] »

  @webmaster, roagă-l pe Hruscă să ne colinde

  http://www.trilulilu.ro/Laurentziu75/ede6e33543823b

  webmaster13 [17.12.10 17:37:19] »

  iata melodia solicitata!

  luciaoradea [17.12.10 18:32:59] »

  Felicitari pt review! Interesanta povestea "Usii Umilintei"! Oare care o fi adevarul?

  ilincutei c* [17.12.10 19:37:02] »

  Felicitari! interesant review! Te felicit pentru ca ai asteptat momentul potrivit pentru a pune review-ul pe site!!!

  Cred ca a fost o experienta uimitoare!

  popescu.borsa* [18.12.10 10:59:45] »

  Am adăugat câteva poze de la ,,Biserica Păstorilor’’ construită de călugării ortodocşi greci, imediat lângă peştera subterană unde se adăposteau pastori şi în care, acum se află un paraclis închinat Maicii Domnului.

  Câmpul Păstorilor din Betleem este unul dintre locurile biblice puse în legătura cu Naşterea Domnului, este locul unde înnoptau păstorii, în noaptea în care s-a născut Pruncul Iisus Hristos,

  "Si iată îngerul Domnului a statut lângă ei şi slava Domnului a strălucit împrejurul lor, şi ei s-au înfricoşat cu frică mare. Dar îngerul le-a zis: Nu vă temeţi. Căci, iată, vă binevestesc vouă bucurie mare, care va fi pentru tot poporul. Că vi s-a născut azi Mântuitor, Care este Hristos Domnul, în cetatea lui David. Şi acesta va fi semnul: Veţi găsi un prunc înfăşat, culcat în iesle. Şi deodată s-a văzut, împreuna cu îngerul, mulţime de oaste cerească, lăudând pe Dumnezeu şi zicând: Slava intru cei de sus lui Dumnezeu şi pe pământ pace, între oameni bunăvoire!

  Iar după ce îngerii au plecat de la ei, la cer, păstorii vorbeau unii către alţii: Să mergem dar până la Betleem, să vedem cuvântul acesta ce s-a făcut şi pe care Domnul ni l-a făcut cunoscut. Şi, grăbindu-se, au venit şi au aflat pe Maria şi pe Iosif şi pe Prunc, culcat în iesle. Şi văzându-L, au vestit cuvântul grăit lor despre acest Copil.

  Si toţi câţi auzeau se mirau de cele spuse lor de către păstori. Iar Maria păstra toate aceste cuvinte, punându-le in inima sa. Şi s-au întors pastorii, slăvind şi lăudând pe Dumnezeu, pentru toate câte auziseră şi văzuseră precum li se spusese. " (Luca 2,8-20)

  RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][3 voturi]
  sandu.53 [18.12.10 16:14:31] »

  un review perfect pentru acesta perioada! am admirat si fotografiile! felicitari!

  pepsi70ro [19.12.10 13:47:41] »

  Desi impresiile personale sunt covarsitor mai "subtiri" (doar ultimele doua paragrafe) decat sursa inspiratiei, am admirat fotografiile care mi-au placut foarte mult.

  popescu.borsa* [19.12.10 18:19:14] »

  @pepsi70ro

  Mai multe aş spune dar Ghiţă-i pe masă

  Durerea din.... suflet să scriu nu mă lasă.

  @all

  Vă mulţumesc tuturor.

  Crăciun Fericit!

  webmaster10 [19.12.10 18:42:29] »

  Ponderea informatiilor din sursa citata de catre autor este mult prea mare fata de impresiile personale pe care le consider destul de vagi pentru a beneficia de punctajul standard acordat de site.

  Voturile vor mai compensa acest mic dezavantaj.

  popescu.borsa* [19.12.10 20:11:50] »

  @webmaster10

  Punctele standard sau de oricare ar fi nu reprezinta nimic pentru mine. Nu am scris pentru a beneficia de premii. Nu vreau sa particip la concurs.

  Sarbatori fericite!

  ninaa [21.12.10 18:55:31] »

  Era sa ratez rw pe motiv de deplasare la tara sa-l taiem pe Ghita. Eu nu am ajuns la Betlehem fiindca e in teritoriile arabe si se intampla sa se mai descarce cate o mitraliera asa ca nu am riscat. Felicaitari ca ai avut curaj!

  balasa violeta [29.12.10 12:39:08] »

  Interesant! Pozele minunate! Am sa tin cont de sfatul dumneavoastra, de a tine usa deschisa colindatorilor.

  "Sarbatori fericite! La multi ani! "

  webmasterX [08.12.15 10:29:33] »

  Mutat în rubrica "La pas prin Bethleem, IERUSALIM" (nou-creată pe sait)

  Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

  ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
   (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
  SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
  NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
  EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
  Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

  NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
  Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
  VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  7 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
  balasa violeta, georgiana, ilincutei c*, luciaoradea, ninaa, popescu.borsa*, sandu.53
  Alte impresii din această RUBRICĂ:


   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2021 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  AmFostAcolo recomandă găzduirea la ROHOST.COM
  pagină generată în 0.0862789154053 sec
  ecranul dvs: 1 x 1