EXCELENT
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Konigsee - sau cum arata Paradisul
Si ne intoarcem din nou in zona lacurilor, de data aceasta in Parcul National Berchtesgaden pentru o plimbare pe Konigsee. Konigsee este un lac natural situat in Bavaria aproape de granita cu Austria. Se afla cam la o ora de mers de Salzburg si cam o ora si jumatate de Munchen. Este un lac de natura glaciara format in era glaciara (poate ca asa se intelege si apa rece a lacului, si o sa va spun o glumita despre asta, dar mai incolo).
Despre numele lacului primul gand ne duce la o traducere gen “Lacul regelui”, insa cum istoria spune ca Bavaria nu a avut rege pana la Maximilian I, adica la inceputul secolului XIX, am citit ca numele lacului ar proveni de undeva de prin secolul XII de la vechiul nume al lacului, Kunigsee.
Lacul are circa 8 km lungime si 1,7 km latime, si se pare ca este unul dintre cele mai curate lacuri din Germania, de altfel, ambarcatiunile turistice de pe acest lac sunt prevazute cu motoare actionate electric.
Am ajuns acolo intr-o frumoasa zi de august, un drum minunat, si dupa ce autocarul ne-a lasat in parcare fiecare si-a facut programul. Eu imi doream o plimbare pe lac, sa vizitez biserica Sf Bartolomeu, si ce s-o mai putea. In drum spre debarcader am admirat ceva magazine, terase, insa vedeam deja casele de bilete dar si coada deja destul de mare. Am cam stat ceva la coada la bilete asa incat nu am vrut sa risc si am luat bilet doar pana la prima oprire, adica peninsula respectiv biserica Sf Bartolomeu. Nu vreau sa spun ca asta era neaparat tinta mea, insa asa cum este pozitionata, aceasta biserica reprezinta un punct de reper, iar tot ce inseamna publicitate din zona, arata lacul si biserica.
Asadar, si cateva date despre preturi, o calatorie pana la Sf Bartolomeu (dus-intors) costa 15.5 euro, un drum dureaza aproximativ 35 minute, iar pana la a doua oprire (Salet) costa 19 euro, un drum pana acolo dureaza 55 minute. Exista si bilete pentru copii, caine, familie.
Am urcat si in barca si primul lucru dupa ce s-a umplut barca, sa nu credeti ca veti sta confortabil, barcile sunt pline intotdeauna, asa ca fiecare bucatica de loc disponibil este valorificata a fost prezentarea echipajului, asta insemnand capitanul si stewardul (care avea si atributii de ghid) si am aflat ca pe acest lac nu au voie decat ambarcatiunile omologate pentru transport persone pe lac, asta deoarece cele aproximativ 20 barci au motoare electrice pentru a reduce poluarea.
Dar nici nu am pornit bine ca drum ca am trecut pe langa o mica insulita numita Christlieger, o insulita micuta de doar 60 m lungime unde se afla un monument pe care se afla statuia Sf. Nepomuk (patronul perimejdiilor pe apa). Se pare ca acest monument a fost ridicat drept recunostinta de patru persoane salvate in ultima clipa in urma rasturnarii unei barci.
Apa lacului este extrem de limpede, de o culoare superba si am aflat cate ceva despre originea ai, suprafata, dar si ca ajunge pana la 190 m adancime, si aici a fost prima prima glumita. Se spune ca apa lacului este atat de rece incat intri rege si iesi regina. Lacul este cel mai adanc din Bavaria, dar si in primele trei din Germania. Ne-a mai prezentat un loc in care ar fi murit in 1688 niste pelerini ce mergeau spre Sf Bartolomeu unde in data de 24 august este hramul bisericii.
Mai vreau sa va atrag atentia asupra unui fapt, desi sunt multi turisti straini, limba in care sunt spuse povestile este germana, si doar vreo 10% se traduce si in engleza, asa ca sunt convinsa ca as fi auzit mult mai multe chestii dragute. Noroc ca aveam vecin de banca un mosulica care fusese cu mine in autocar si el imi mai povestea una alta.
Pe malul stang al lacului (la dus) ese o cascada numita Königsbach, de altfel destul de mare, o sa o vedeti in flmulet, mi s-a parut interesanta, si barca s-a oprit, in primul moment gandind ca sa vedem cascada mai mult timp, insa nu, stewardul a luat o trompeta, a glumit putin cu noi si a “cantat”trei note si a zis ca este suficient, si a dat sa stranga trompeta, dupa care ne-a spus ca a glumit si a cantat mai departe. Imi pare rau, o sa vedeti filmuletul insa ecoul nu se aude decat slab de tot, noi pe lac l-am auzit ceva mai bine, caci asta era rolul acestei opriri, este un loc unde ecoul face un adevarat spectacol.
Dupa acest moment artistic, a urmat rasplata, adica strangerea darului, nu am vazut pe nimeni care sa nu puna 1-2 euro, asa ca la o zi de munca le iese ceva.
Si drumul continua frumos mai departe spre peninsula Sf. Bartolomeu, biserica se vede tot mai aproape, ea oglindindu-se in lac, iar in spate muntii cu zapada pe creste, ai senzatia ca ai ajuns in Paradis si in momentul in care am ajuns la debarcader mare parte dintre noi am debarcat, iar vasul si-a continuat calatoria mai departe spre Salet, de unde aveti cateva destinatii de plimbare, sau in circa 10 minute sa ajungeti la un lac ceva mai micut (Oberssee).
Dar sa revenim in locul in care m-am oprit eu. Acum sa nu ocoliti locul pentru ca acolo se afla o biserica, dar ea este mai vizibila decat terasele, sau cararile pe munte. Aici este un restaurant, de fapt acesta este un restaurant mai maricel cu terasa, dar mai este si unul ceva mai mic exact langa debarcader, dar la el am sa revin.
Dar aceste restaurante nu sunt doar restaurante, au ca obiect de activitate si pestele si prelucrarea lui. De aici de la adebarcader se poate porni pe carari de munte in diverse drumetii, exista si o capela amenajata intr-un tunel natural sapat intr-un ghetar, cam la o ora distanta de locul in care ma aflam, insa ma inteles ca este bine sa va interesati inainte de a porni la drum, daca vremea nu este buna pe drum nu se gaseste nici un refugiu.
Aici in zona se intra de fapt si in parcul natural si era foarte frumos, insa in final am ales sa ma plimb pe malul lacului, retragandu-ma mai apoi spre biserica, deoarece trebuia sa o vad si pe aceasta, e micuta, este foarte veche, are sute de ani, insa cred ca cel mai mult atrage nu cum arata biserica, ci unde este plasata, dar o sa o vedeti in poze. M-am uitat si la restaurantul a carui terasa era plina, nu prea aveam loc, era plin asa ca m-am gandit ca si servirea va mai dura, asa ca mi-am continuat drumul si bine am facut. Langa debarcader este un mic restaurant care poate nu va spune mare lucru, insa nu il ocoliti, aici puteti sa va luati un sandvis cu peste, si apropo de asta pestele in marea majoritate provine din acest lac sau din rauletele de munte, sau au si o oferta speciala, inghit in sec cand imi aduc aminte, asa o bunatate nu am mai mancat vreodata, pe o hartie cerata primiti un peste (pastrav) usor afumat proaspat copt, care cand este servit este inca caldut, si primiti si o felie de paine neagra si un cubulet de unt, dar si o bere, si daca nu am uitat, a fost undeva in jur de 10 euro. Daca ajungeti pe acolo incercati si o sa ma pomeniti.
Acum parca totul era si mai frumos, dar trebuia sa ma intorc de unde am plecat, asa ca am luat vasul, care de data asta nu a mai oprit pentru ecou, asa ca ne-a debarcat urmand sa plece intr-o noua calatorie. Mergand spre autocar am mai tras cu ochul si la muzeul dedicat lui Romy Schneider, dar daca vreti, exista un telescop prin care daca te uiti vezi cuibul de vultur al lui Hitler situat in varf de munte, Cum insa nu aveam timp suficient la dispozitie, asta ramane pentru alta data.
Este un loc pe care cu siguranta l-ati indragi asa ca va invit la o plimbare acolo.
Trimis de mishu in 16.05.20 10:35:23
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în GERMANIA.
20 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mishu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 47.55026900 N, 12.97374800 E - neconfirmate încă
ECOURI la acest articol
20 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Fain de tot la Königsee! Am admirat pozele unde panta muntelui este scaldata de apa lacului. Felicitari pentru articol! Numai bine! ????
@mishu: Konigsee un loc de poveste... ceva asemănător am văzut eu la Cazanele Dunării. E minunata natura!
Ce frumos că ai ocazia sa mergi în excursii minunate și ai bunăvoința să împărtășești cu noi frumusețile naturii pe care le descoperi la distanta mare de Romania. Mulți dintre cititori vor rămâne doar cu aceste povești din locurile fascinante ale planetei noastre.
Felicitări pentru aarticol și fotografiile superbe!!!
Sănătate și spor la scris! ????????
Superb loc, într-adevăr! Iar păstrăvul ăla... Îmi plouă în gură, am crezut că nu-i niciun pericol să citesc un articol de călătorie înainte de masa de prânz! ????????????
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
@webmaster: Multumesc frumos, un sfarsit de saptamana linistit!
@Dan&Ema: Este frumos intradevar si pentru un iubitor mare al naturii asa cum esti tu, sigur ti-ar placea, realitatea este mult mai frumoasa. Multumesc pentru vizita si aprecieri.
@Dana2008: Este intradevar un loc de poveste, si recunosc cinstit ca am avut norocul sa vad aceste locuri frumoase si multe altele, pentru ca am avut aceasta oportunitate de a lucra in Austria si aceste locuri au fost usor accesibile.
Dar acest noroc are si reversul lui, nu am mai ajuns acasa din ianuarie, asa ca familia mea e doar pe Skype, dar se va termina si asteptarea asta, asa ca pana una alta ma bucur ca pot imparti cu voi bucuria plimbarii prin aceste locuri.
Multumesc pentru vizita si aprecieri.
@crismis: Sa stii ca a fost fara intentie, si nu e nici publicitate mascata, insa asa ceva nu trebuie ratat, mai ales ca ei fac tot, de la prindere (majoritar) si pana ti-l pun pe farfurie (sau coala, ce-o fi). Multumesc frumos pentru vizita si aprecieri.
Zona arată superb, atât lacul cât și munții ce-l înconjoară! Mi-ar plăcea să mă plimb pe acolo, dar cine știe când?! Și bisericuța-i frumoasă, chiar dacă este mai micuță! Îți dă un sentiment de liniște, de intimitate!
Mi-au plăcut și pozele P37 și P38. Peștele din P37 arată de parcă ar fi butaforie (chiar era de mâncat?!), iar P38 este ingnioasă, cu „omul-trunchi de copac” cu cele două „brațe-cișmea”!
Cred că și plimbarea cu vaporașul a fost plăcută!
Felicitări, am votat - ca de obicei - cu drag!
Frumoasă această zonă și parte a Austriei! Pozele și filmulețele spun totul! Interesant cât sunt de patrioți, prezintă poveștile doar în germană, oricum pentru mine care nu știu nici engleza și germană am făcut doar 2 ani de liceu cât să pot pronunța corect denumirile, era același lucru...
Rămân însă amintile și aceste articole despre atâtea locuri frumoase despre care poți afla câte ceva și care te pot inspira... Am citit și despre trasee și pentru amatori sunt binevenite aceste informații...
@doinafil: Lacul fiind atat de intins ai norocul sa vezi multa natura si faptul ca pe lac nu se plimba prea multe ambarcatiuni fac ca sa vezi astfel natura nealterata, este un loc in care m-as intoarce cu mare drag, de data asta pentru a merge pana la capatul excursiei, adica cel de-al doilea punct de oprire.
De asta mi-a placut si mie copacul cismea, interesant.
Cat despre butaforie, te asigur ca a fost cel mai bun perte mancat vreodata si daca mai ajung pe acolo, as manca tot la acest mic local, cred ca as fi ros si oasele, minunat.
Multumesc pentru vizita si aprecieri.
@ mishu
Am fost de trei ori în zona aia pe aproape, după la un moment dat am și vrut să fac o rezervare și de cazare in zona lacului dar am renunțat până la urma, vroiam să ajung și la reședința din vărful muntelui aia a lui Hitler. Știu că e o zonă superbă dar în momentul de față nu mai e pe listă. De vină e și... avionul... care până recent costa mult mai puțin, să vedem în viitor cum va mai fii cu... avionul... poate va fii ca și înainte de izolare sau cine știe cum va mai fii.
@Nicu: Da, cred ca va trebui sa vedem viitoarele optiuni si sa alegem, zona este minunata.
Multumesc pentru vizita si aprecieri.
Am fost la Konigsee cu o lună înaintea ta (iulie 2019). Din păcate nu ne-am plimbat cu vaporaşul, am făcut doar o scurtă plimbare pe malul lacului.
Coborâsem de la "Cuibul lui Hitler", cozile la casele de bilete erau mari şi nu prea mai aveam timp de vaporaş, mai ales că aveam cazare în Stirya, Austria, la aproximativ 100 de km.
Într-adevăr zona este foarte frumoasă, iar lacul, care se vede şi de sus de la "cuib"într-o panoramă de vis, îşi merită numele de regal.
@traian. leuca: As putea spune chiar mai putin, deoarece eu am fost pe 8 august, asa ca mai aveam putin si ne intalneam , si as fi putut alege la fel de bine sa vad cuibul de vulturi, insa pozele pe care le vazusem cu acest lac m-au facut sa ii dau prioritate, si sunt convinsa ca de sus lacul se vede minunat, mai ales daca si ziua este frumoasa.
Insa toata zona este frumoasa, asa ca indiferent de alegere, rasplata este pe masura.
Multumesc de vizita si aprecieri.
@mishu: Într-adevăr o zonă mirifică, parcă desprinsă din vederile de la munte!
Atât de multă liniște și pace, lumină și culoare, încât mă relaxez doar privind pozele!
Și aerul parcă e mai pur, mai curat...
Ești o fericită că poți ajunge ușor în astfel de locuri, dar și eu sunt fericită că ni le arăți și nouă și-mi pot odihni sufletul în poze și-n descriere!
Pe mine m-au impresionat foarte mult P44 și P45! Acolo mi-ar fi drag să locuiesc!
restaurantul micuț pare a fi mai repede o cherhana! Și ce bine arată totul!
Să-ți fie de bine plimbarea!
@Zoazore: Poate cu riscul de a ma repeta, este unul dintre lacurile care mi-au placut cel mai mult, poate tocmai pentru ca am vazut multa natura, multe liniste avand in vedere ca lacul este atat de mare si are si niste restrictii impuse.
Am mai vazut lacuri frumoase, dar acesta mi s-a parut mai special si ma bucur ca ti-a placut si tie.
Multumesc pentru vizita si aprecieri.
@mishu: Superb, mimunate priveliști, frumoasă plimbarea pe lac. Cand voi merge la băiatul meu in Austria am deja o listă pregătită, iar Konigsee este pe listă. Votat cu drag!
@Mika: In mod sigur o sa iti placa, te sfatuiesc insa sa mergi pana la statia finala si eventual sa mergi si la celalalt lac, sau daca te opresti la Sf Bartolomeu si esti echipata potrivit, cred ca Eiskapelle ar fi o experienta interesanta.
Cat despre lista, cred ca trebuie sa o faci pe ani la cate ai de vazut si la cat de mult iti plac tie muntii.
Multumesc pentru vizita si aprecieri.
Mutat, la reorganizare, în rubrica «Konigssee - cel mai frumos lac al Alpilor Bavarezi» (nou-creată, între timp, pe sait)
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2011 Königssee - Lacul de la poalele masivului Watzmann — scris în 09.09.14 de osna din CS - RECOMANDĂ
- Aug.2010 Königssee - cel mai curat lac din Europa — scris în 04.05.11 de nicollec din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- May.2009 Konigssee - lacul din poveste — scris în 17.02.12 de sigcristina din VALCEA - RECOMANDĂ