Am plecat din Bucuresti dimineata la ora 8.00 pe traseul Constanta - Mangalia - Vama Veche - Albena. La ora 12.00 am ajuns la hotel, in 5 minute am primit bratarile si camera. Camera amplasata la etajul doi, cu vedere la mare si la piscina hotelului alaturat. Camera mare, cu un pat dublu de 1,80 m latime, unde am putut dormi toti trei fara probleme, si o canapea. Daca aveti doi copii, nu aveti probleme cu spatiul de dormit. Curatenie zilnica, se schimbau prosoapele lasate pe podea, lenjeria de pat a fost schimbata o data pe sejur.
Despre masa nu am multe de spus. Daca as enumera toate felurile de mancare, mi-ar trebui o pagina intreaga. Totusi nu ma pot abtine sa nu enumar fructele: grefuri, portocale, banane, piersici, mere, prune, curmale, smochine, stafide plus miez de nuci si de seminte (toate impreuna si toate la fiecare masa). Mancarea gatita era din carne de porc, vita, pui, iepure, am avut si purcelus de lapte, fructe de mare. In gradina era un gratar la care se faceau aripioare de pui, ceafa de porc, peste. In alt loc se facea pizza pana la ora 18.00, cea mai buna pizza pe care am mancat-o la un hotel (mult peste cea din Turcia). Cu alte cuvinte oricine gasea sa mamance ceva pe pofta lui.
La hotel erau 4 baruri (cel din restaurant, barul de la receptie deschis non stop, barul de la piscina si alt bar in hotel, deschise pana la ora 23.00 In ceea ce priveste bauturile erau si straine (3,4 feluri de whisky, si vodca, rom, tequila, bacardi, sampanie, coniac etc). Berea era bunicica, vin alb si rosu demisec, vin alb si rosu de sangria, 7-8 feluri de bauturi racoritoare.
In cadrul complexului erau trei piscine (una de copii 0,50 m., una medie 1,30-1,60m. si una pentru adulti 1,70m - 2,10 m. Piscinele erau curate, sezlonguri suficiente, existau si animatori. Exista de asemenea si un club pentru copii. Nu pot sa spun mare lucruri despre piscine si programele de animatie, deoarece eu am stat numai pe plaja.
Plaja este lata, nisip fin, intrare lina in mare. Sezlonguri suficiente pe plaja. Aici as vrea sa nuantez putin. Eu coboram la masa la ora 7.30. Inainte de a ajunge la restaurant, ma duceam pe plaja si lasam prosoapele pe sezlonguri, In primele 3-4 zile am gasit locuri libere in al doilea rand, insa spre sfarsitul sejurului am gasit ocupate primele 4 randuri. Ce se intamplase? In acea perioada au venit multi romani la hotel si toti erau foarte matinali. Deci locurile libere pe plaja le gasiti in functie de cati romani sunt la hotel.
In incheiere as vrea sa spun si cateva cuvinte despre statiune. Este linistita, micuta, foarte curata, multe locuri de joaca pentru copii (free sau cu plata), multe magazinase cu preturi cam piperate. Atentie, Albema este o statiune pentru familiile cu copii. Daca vreti discoteci pe plaja, baruri de fite, care alegorice, in nici un caz nu gasiti aici asa ceva. Eu o sa vin si la anul.
Daca cineva doreste si alte detalii, ii stau la dispozitie cu placere
Trimis de adrianradu in 30.07.14 12:44:32
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BULGARIA. A mai fost în/la: Kaliakra Palace - Nisipurile de aur
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (adrianradu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
@adrianradu: Te-am ruga să (re)verifici coordonatele GPS, mai precis localizarea acestei unități pe harta interactivă AFA. Ne poți spune dacă-i ok? (mărește zoom-ul cât e necesar, până la afișarea la nivel de stradă - dacă-i posibil)
Mulțumesc.
@webmaster21: Nu este OK, Kaliakra Superior este ceva mai spre stanga. Acum pointerul ala indica piscina.
@teoanton: rog aruncă o privire peste următorul link maps.google.ro/maps?q=43. ... &hl=ro&t=m&z=16.
”"Eu coboram la masa la ora 7.30. Inainte de a ajunge la restaurant, ma duceam pe plaja si lasam prosoapele pe sezlonguri, In primele 3-4 zile am gasit locuri libere in al doilea rand, insa spre sfarsitul sejurului am gasit ocupate primele 4 randuri. Ce se intamplase? In acea perioada au venit multi romani la hotel si toti erau foarte matinali. Deci locurile libere pe plaja le gasiti in functie de cati romani sunt la hotel. "
Nostim. Dumneavoastra va plangeti de asta, in conditiile in care tot dumneavoastra nu respectati ceea ce scria mare in 4 limbi (inclusiv romana) pe panourile amplasate pe plaja? Folosirea unor astfel de practici ("rezervarea" sezlongurilor inaintea micului dejun) nu e permisa nici pe plaja, nici la piscina, oriunde in lume (am vazut asta si la greci si la turci).
@ webmaster : coordonatele sunt 43.371006, 28.085586
@danah71: Mulțam fain. Am modificat "cursorul", rezultând noua poziționare de aici.
În plus, am adnotat coordonatele drept confirmate
@danah71: Imi pare rau, dar nu este problema mea ci a administratorului plajei. El trebuia sa nu permita NICI UNEI PERSOANE sa ocupe sezlongurile cu prosoape.
La ora 8.30 cand ajungeam la plaja erau 20 de persoane prezente si 100 de sezlonguri rezervate.
Repet, daca administratorul nu ar fi permis rezervarea sezlongurilor, la ora la care ajungeam eu stateam pe randul 2.
Ce ai fi vrut sa fac? Sa stau cu un copil de 4 ani pe randul 10 la departare de mare pentru a respecta ce era scris pe panouri, care oricum nu respecta nimeni.
Regula trebuia IMPUSA de administrator, nu de turisti.
Daca prosoapele erau aruncate, nimeni nu le mai lasa acolo.
Am inteles... deci daca unul incalca regula, fac si eu la fel, nu? Altul (administratorul) e responsabil, evident...
Eu am stat cu copil de 3 ani pe randul 10, nu m-a deranjat fiindca nu era aglomerat ca in Romania si puteai ajunge foarte usor la mare. In general ajungeam in jur de 9, asa ca nu aveam pretentie la primul rand.
@danah71: Te felicit pentru respectarea regulamentului.
as dori recomandari pv cazarea cu 2 copii mici (etaj superior, etc)
@deliapt: Camera dubla superior are un pat mare 2×2 m si o canapea pe care poate sa doarma lejer o persoana. Pentru 2 doi copii ai loc suficient. Eu am fost cazat la etajul 2 insa la orice etaj este Ok camerele sunt la fel.
Iti doresc concediu placut si te asigur ca o sa te simti foarte bine la acest hotel.
@adrianradu:
”Camera dubla superior are un pat mare 2×2 m si o canapea pe care poate sa doarma lejer o persoana. Pentru 2 doi copii ai loc suficient. Eu am fost cazat la etajul 2 insa la orice etaj este Ok camerele sunt la fel.
Nu toate camerele din corpul superior sunt la fel. Eu am avut tot așa un pat dublu foarte mare și o canapea extensibilă de trei locuri, pe care puteau dormi lejer doi copii chiar mai mărișori, dar am văzut și camere în care patul dublu nu era la fel de mare ca al meu și care aveau și un pat simplu de dimensiuni normale, precum și o canapea, dar mai micuță.
@deliapt:
Spațiul este mai mult decât suficient. Recomand cazarea la un etaj superior pentru panorama perfectă asupra mării.
@nicole33: multumes
O intrebare important
Cand am facut rezerv unul dintre copii nu avea 2ani si am omis total k va avea 2ani si 3 luni la sejur. se verif varsta copiilor?
@deliapt: Cand m-am cazat ne-a cerut pasapoartele la toti trei (inclusiv si la copil) deci teoretic pot verifica varsta. Incearca si tu cu o spaga - poate merge.
@deliapt:
Încă din momentul rezervării sejurului la agenție, pentru minori se solicită explicit data nașterii. La check in se solicită documentele de identitate ale tuturor turiștilor înscriși pe voucher.
Din câte cunosc eu politica hotelului Kaliakra, în cazul a doi copii cu vârsta cuprinsă între 2 și 12 ani, unul este gratuit, iar celălalt beneficiază de o reducere de 70%. Dacă unul din copii ar fi avut sub doi ani la data sejurului, ambii copii ar fi beneficiat de gratuitate.
salut, cum ai procedat cu locurile de parcare? banuies ca ai mers cu masina proprie...
multumesc.
@Lord Hades - Salut
Nu sunt probleme cu parcarea. Hotelul are o parcare mare, cred ca cea mai mare din Albena. Cand primesti camera primesti si cardul care iti permite accesul in parcare. Parcarea este gratuita. Eu am fost in plin sezon si erau locuri la discretie. Si anul acesta o sa merg la acelasi hotel
Mulțumesc de raspuns. Eu am rezervat deja pt luna august poate ne vedem acolo
- Jul.2023 Excelent totul! — scris în 25.07.23 de ux129202 din GALAţI - RECOMANDĂ
- Aug.2022 O vacanta frumoasa — scris în 05.01.23 de dyna21 din BISTRITA [BN] - RECOMANDĂ
- Jul.2021 Vacanta cu nervi si umilinta la pachet — scris în 26.07.21 de ux121268 din PLOIEşTI - nu recomandă
- Aug.2019 Nu mergeți la acest hotel - raportul preț / calitate prost — scris în 05.08.19 de vid313 din CONSTANţA - nu recomandă
- Apr.2019 Dilit Kaliakra superior, dilit Albena — scris în 01.05.19 de fanespoitorul din BUCUREșTI - nu recomandă
- Apr.2019 Kaliakra - ce ai fost si ce ai ajuns.... — scris în 29.04.19 de cilie din BUCURESTI - nu recomandă
- Aug.2018 S-a terminat cu acest 'hotel' — scris în 23.08.18 de gheorghiu_dana din PLOIESTI - nu recomandă