GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Nu prea am scris articole despre hotelurile sau pensiunile din țară, gândindu-mă că sunt destui care au făcut acest lucru. M-am gândit că este mai util să scriu din lumea largă, de unde informațiile sunt un pic mai limitate.
Zilele trecute mi-am amintit de acest loc unde contrar așteptărilor m-am simțit foarte bine. Complexul Moara Dragaicelor din care face parte si Hanul Cârciumăresei se află la intrarea în comuna Mărăcineni, foarte aproape de Buzău.
Eram la un turneu de tenis în zonă și căutam o cazare bună si ieftină. Mi-a sărit în ochi acest han si am zis de ce nu. Și bine am făcut.
Hanul, care are 28 de camere, este construit în anul 2005, pe un stil vechi, de epocă cu motive tradiționale românești. Eu personal nu mă omor după acest stil, prefer stilul modern. Dar aici au fost atenți la fiecare detaliu și au creat o atmosferă antebelică foarte tare. Camerele au mobilier din lemn masiv sau din fier forjat. Recepția, restaurantele, totul e pe acest stil.
În fața hanului este o parcare gratuită. La recepție nu este nimeni în mod constant, dar există un clopoțel la care îți faci simțită prezența și în două, trei minute apare cineva. Personalul este foarte amabil si zămbitor, așa cum ar trebui să fie în toate unitățile turistice.
Camera pe care am avut-o a fost la etajul 2. Este o cameră în care te simți foarte bine. Parcă te afli în alta epocă. Atât patul (noi l-am avut din fier forjat), cât si restul mobilierului te poartă în trecut. Sunt atenti la toate detaliile ca să recreeze acea atmosferă. Telefonul fix și restul de decorațiuni sunt pe același stil, retro. Dupa părerea mea cam din perioada antebelică. Doar aerul condiționat de pe balcon ne aducea minte de epoca in care trăim. Și POS-ul de la recepție.
Personalul de curățenie foarte discret și eficient. Nu ca la alte hoteluri, unde țipă pe holuri de zici că arde.
Camera beneficia de un balcon mărișor. Noi am avut noroc, deoarece aveam vedere la curtea interioară. Aceasta e foarte bine îngrijită, e plină de flori. Ca si decorațiuni există o caruță traditională, plină cu ce altceva, decât cu flori? Acolo există deasemenea și un foisor unde se poate servi masa și o piscină. Păcat doar, că dupa gardul hanului este o priveliste dezolantă dar asta e, închidem ochii.
Din neferericire în perioada in care am fost noi erau doar două, trei camere ocupate. Se pare că locația si prețul destul de piperat îi ține destul de departe pe mușterii. Probabil se umple la diverse evenimente, nunți, botezuri etc. Din punctul meu de vedere ma bucur ca n-am avut parte de așa ceva.
Aveam și mic dejun dimineața, pe care l-am servit pe terasă afară. Din cauza faptului ca nu mai erau alți mușterii, acesta nu a fost tip bufet. Ne-au adus la fiecare câte o farfurie plină de brânzeturi, gem, unt, mezeluri și legume, plus la cerere câte o omletă țărănească. Au avut și lapte, suc natural de fructe, plus nelipsita cafea. Repet cu toate că nu erau clienți toate produsele erau proaspete si gustoase. Cu mâna pe inimă pot spune, că nici acasă nu mănânc atât de bine și de variat.
In afara teraselor de care am vorbit, una în curtea interioară si cealaltă cu vedere la strada principală restaurantul are două saloane, unul tradițional românesc și celălalt vânătoresc decorate specific. În afară de micul dejun, tot aici am servit și prânzul și cina, deoarece se mănâncă foarte bine. Prețul e un pic mai mărișor, dar merită.
Deoarece de la momentul vizitei mele acolo nu prea am poze, mi-am permis să iau câteva de pe site-ul lor (solicit din această cauză să nu le punctați) doar ca să vă faceți o idee despre ce vorbesc.
Hanul Cârciumăresei cred că merită mai multă atenție, deoarece este deosebit și este autentic românesc.
P.S: Rog melodia: https://www.youtube.com/watch?v=RPN8pFVg4Fo&list=PL_WQqsy3jWIFs7DZbK231wXDyMu9xOjPS
Trimis de robert in 09.04.15 09:38:49
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (robert); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 45.17547600 N, 26.82565700 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat în rubrica "Hanul 'Crâşmăriţa din Buzău' [Mărăcineni, BZ], BUZĂU" (nou-creată pe sait).
===
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)Mulţumesc.
===
Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).
===
PS: o parte dintre pozele preluate au fost șterse la validare, întrucât aveau o dimensiune mult prea mică pentru a fi utile cuiva.
@webmaster: Mulțumesc! Nu sunt setate coordonatele GPS, ca să pot confirma!
@robert. c - scuze, o mică scăpare; am remediat-o între timp, așadar se poate verifica.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jul.2020 Complex Moara Drăgăicilor, un rustic elegant — scris în 10.09.20 de krisstinna din BUCUREșTI - RECOMANDĂ