ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 28.05.2019
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Roșiori de Vede
ÎNSCRIS: 16.04.13
STATUS: CONSUL
DATE SEJUR
MAY-2019
DURATA: 1 nopți
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg

TIPĂREȘTE URM de aici

Un titlu mai sugestiv ca acesta nici că mai găseam, oricât m-aş fi străduit să caut! Una am zis la plecarea în concediu şi alta am făcut la întoarcere, nici în mine nu mai am încredere!

La întoarcerea de la Râu de Mori nu am dorit să trecem prin Târgu Jiu, şi din Bumbeşti-Jiu am urmat indicatorul cu oraşul Novaci, virând la stânga, pe DJ 665. Drumul printre localităţile Olteniei de Sub Munte este plăcut, se circulă bine, nu sunt gropi, nu este aglomeraţie.

După ce am traversat comuna Muşeteşti, jumătatea mea îmi spune că i s-a făcut foame, se făcuse deja ora 14.00, şi n-aş fi refuzat nici eu ceva de mâncare. Cum prin zonă nu prea ştiam un local unde să putem mânca, am zis să ne oprim în Novaci, sau dacă nu eram hotărâţi, să oprim la Horezu.

Pe raza comunei Crasna, deşi începuse o ploaie torenţială, circulam cu viteză redusă, soţia mi-a arătat, undeva pe partea dreaptă, o clădire albă, impunătoare, se vedea că nu este construită de mult timp, oprim în dreptul acesteia, făcusem ochii mari, ştiţi cum se spune când vezi ceva nou, să iei o piatră în gură :)... ne aflam în faţa pensiunii Hanul Banului, din comuna Crasna, satul Aninişu din Vale, la 9 km. de Novaci.

Am stat încă 5 minute în maşină, până s-a mai domolit ploaia, apoi am intrat şi am întrebat dacă putem să mâncăm ceva, fiind poftiţi să luăm loc la masă, în restaurant. Din meniu eu am ales să mănânc ciorbă de găină de ţară iar soţia a cerut ciorbă de burtă, ambele excelente, servite în boluri mari. După ce am mâncat, am intrat în vorbă cu administratorul, un oltean de toată isprava, întrebându-l câte ceva despre pensiune.

Omul s-a oferit să ne prezinte locaţia, atât interiorul cât şi exteriorul, doar noi eram pe-acolo într-o zi de joi, m-am întors către soţioara mea, ne-am înţeles din priviri, după aproape 25 de ani de căsnicie nu mai e nevoie să ne întrebăm unul pe celălalt, o privire e de ajuns... rămânem aici o noapte, deşi odrasla noastră ne ameninţase că dacă nu venim acasă joi seara va suna la 112, semnalând dispariţia noastră, şi va solicita să fim daţi în urmărire la nivel naţional! :)

Cu promisiunea că o să-i aducem ceva bun, doar să nu facă vreo boacănă, am rămas la Hanul Banului, luând o cameră dublă matrimonială, fără mic dejun, ziua următoare urma să plecăm destul de devreme.

Pensiunea Hanul Banului are în componenţă două corpuri de clădire, cea în care se află restaurantul, unde am stat şi noi, cu 6 camere duble, şi o alta cu 12 camere, la 50 m distanţă, toate camerele fiind prevătute cu balcon şi aer condiţionat. În clădirea unde am stat noi, cele 6 camere de la etajul 1 au primit numele unor animale reprezentative pentru fauna din zona Munţilor Parâng: cerbul, ursul, vulturul, cocoşul de munte, veveriţa şi lupul, noi primind camera denumită ,,cerbul''.

Parcarea este destul de mare, cam pentru 10-12 maşini, iar în partea dreaptă se află terasa. În spatele pensiunii turiştii se pot relaxa în foişor, la un grătar, iar în spatele foişorului curge pârâul Negrişoara, pe malurile căruia pot fi văzuţi printre alte specii de arbori şi aninii, de fapt ce a mai rămas din pădurile de anini de altădată, de unde şi denumirea satului - Aninişu din Vale. Restaurantul este imens, datorită numărului mare de locuri, peste 200, aici se pot organiza diverse evenimente. În clădirea cu 12 camere nu am intrat, în schimb administratorul mi-a arătat piscina care se va deschide cât de curând, situată vizavi de pensiune, peste stradă.

Camera noastră ne-a încântat, curăţenie exemplară, pat mare, boieresc, măsuţă şi 2 scaune, tv lcd mare, aer condiţionat, balcon imens, cu vedere spre stradă. Nici baia nu ne-a dezamăgit, curăţenie lună, prosoape curate şi consumabile la dispoziţie.

Seara am coborât în restaurant, iar la recomandarea gazdelor am mâncat carne şi cârnaţi la garniţă, cu mămăliguţă şi salată de murături, însoţite bineînţeles de un vin bun.

Ploaia ne-a dat peste cap planurile, nu am mai mers nicăieri, dar dacă veniţi aici, pe lângă timpul petrecut la piscina care va fi deschisă cât de curând, puteţi vizita Mănăstirea Icoana, din satul Cărpiniş, aflată la o distanţă mică de pensiune, cam 2-3 km, oraşul Novaci, sau puţin mai departe Baia de Fier şi Polovragi. Seara, la un pahar cu vin, printre altele administratorul ne spunea că la Hanul Banului, pe lângă turiştii obişnuiţi se cazează mulţi vânători, atraşi de numeroasele specii care pot fi vânate pe domeniile de vânătoare din zona Munţilor Parâng.

Ne-a plăcut la Hanul Banului, este o locaţie selectă, amplasată într-o zonă pitorească a Olteniei de Sub Munte, pe care o recomand cu toată convingerea.

Vacanţe frumoase vă doresc!


[fb]
---
Trimis de Safta Radu in 28.05.19 16:12:45
Validat / Publicat: 28.05.19 23:13:20
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în CRASNA [GJ].

VIZUALIZĂRI: 2174 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

7 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Safta Radu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P02 Pensiunea Hanul Banului, de la o distanţă mai mare. În partea dreaptă se află terasa.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 61800 PMA (din 46 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

7 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[28.05.19 23:11:50]
»

Fain și această recomandare

Mutat în rubrica "Hanul Banului, CRASNA [GJ]" (nou-creată pe sait)

--

Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

webmaster
[28.05.19 23:15:05]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

crismis
[29.05.19 07:30:32]
»

@Safta Radu: Wow! Excelent! De ținut minte.

Astfel de locuri căutam și noi: cazare bună, " poveste" (măcar un pic) și restaurant (apreciez și posibilitățile de autogospodărire, dar prefer ca în vacanță să-mi dea altcineva de mâncare).

Bravo, să descoperiți cât mai multe astfel de locuri minunate!

Zoazore
[29.05.19 08:32:07]
»

@Safta Radu: Bine ca macar ai fost uman si n-ai pozat ciorba de burta a Ninei!

Si iata cum pleaca omul la drum si i se face foame de n-are unde dormi!

Pacat ca a plouat! Dar acum, stiindu-te, sunt convinsa ca vei mai calca plaiurile ale si " pe uscat" ca sa vizitati una-alta!

L-ati impacat pe Octav?

Safta RaduAUTOR REVIEW
[29.05.19 10:33:04]
»

@webmasterX: Coordonatele GPS sunt setate corect.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Safta RaduAUTOR REVIEW
[29.05.19 10:45:42]
»

@crismis: Da, este o locaţie plăcută, cochetă, modernă, chiar e de ţinut minte!

Cazarea corespunde standardelor actuale, mâncare bună găseşti, cel puţin ciorbele sunt foarte bune, Nina chiar spunea că demult nu a mai mâncat o ciorbă de burtă atât de bună. Despre poveşti, ştii cum e, fiecare loc are poveştile lui, proprietarul pensiunii este din Craiova, care, să nu uităm, este Cetatea Banilor, zona a fost colindată în lung şi-n lat de Tudor Vladimirescu şi ai săi revoluţionari, poveşti sunt, doar să-ţi doreşti să le cauţi şi să le asculţi.

Mulţumesc pentru vizită şi vot.

Safta RaduAUTOR REVIEW
[29.05.19 10:55:44]
»

@Zoazore: Bine că mi-ai spus, de-acum înainte pe unde mănânc ciorbă de burtă, am să şi postez o fotografie, sâc! De, ce să-i faci, nu aduce ziua ce aduce ceasul, una am vorbit la plecarea din Râu de Mori, alta am făcut la Crasna, dar nu-mi pare rău, chiar am găsit un loc frumos, o pensiune faină. Lui Octav îţi dai seama că i-am cumpărat tot ce-a vrut el, că doar un copil am, nu zece!

Mulţumesc de vizită şi vot.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
crismis, Safta Radu, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂHanul Banului:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.058411121368408 sec
    ecranul dvs: 1 x 1