Am revenit la Balvanyos dupa 10 ani, prima oara cand am fost hotelul facand parte de lantul Best Western, acum devenit Grand Hotel Balvanyos.
Drumul spre hotel a fost ok, recomand varianta de la Tg Secuiesc prin Turia (nu varianta de Bixad).
Locatia este foarte frumoasa, dupa ce treci de statiunea Balvanyos, la poalele padurii, oarecum izolati (doar noi si ursii - da, este plin de ursi prin zona - insa par "prietenosi").
Hotelul are aproximativ 100 de camere (dintre care va recomand camera superioara datorita vederii spre padure si a terasei), un centru spa (foarte modern insa care pare subdimensionat pentru numarul de turisti), 3 restaurante (cel din hotel - cu meniul a la carte sau bufet in anumite zile, Gastrolab - restaurantul romanesc reinterpretat cu meniu diferit in fiecare zi si The Fork - restaurantul fine dining) si aventura park (pret 50 ron/adult, foarte interesant, trasee complexe - si pentru copii si pentru adulti, cu 8 tiroliene foarte challenging care traverseaza tot hotelul).
De la hotel poti face diverse trasee (insa nu se organizeaza tururi de la hotel, trebuie facute pe cont propriu) spre: Grota Sulfuroasa (800m), Izvoarele Tamaduitoare (800m), Mofeta Vallato (1200m), Lacul Sf Ana si Tinovul Mohos dar si spre cetatea Balvanyos (2000m).
Ca si puncte forte ale acestui hotel as puncta:
+ camere foarte spatioase, cu vedere foarte frumoasa
+ diversitate la micul dejun
+ parcul de aventura
+ designul hotelului
+ mancarea de la Gastrolab (si focul de tabara)
Ceea ce nu mi-a placut:
- aglomeratia de la SPA (faptul ca nu erau suficiente sezlonguri pentru numarul de persoane)
- prezenta ursilor in zona (pare intretinuta de cei de la hotel care le dau de mancare)
Pentru un weekend de relaxare este o destinatie foarte buna, la cateva ore de Bucuresti in care chiar ai ce sa faci si nu ai timp sa te plictisesti.
Trimis de ailynuka in 09.09.18 14:06:43
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BALVANYOS.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ailynuka); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Apr.2022 Grand Hotel Balvanyos — scris în 25.04.22 de AlexM82 din BUCURESTI - nu recomandă
- Apr.2021 Balvanyos - prea laudat pentru ce ofera — scris în 08.06.21 de patrick007 din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2019 Un sejur reusit, intr-un cadru natural de poveste — scris în 19.11.19 de bogdi83* din DEVA - RECOMANDĂ
- Sep.2019 Sejur plăcut, dar este loc de mai bine — scris în 11.10.19 de generalu din SATU MARE - RECOMANDĂ
- Sep.2019 Zona frumoasa, servicii de calitate — scris în 28.09.19 de Zori din BRASOV - RECOMANDĂ
- Jul.2019 Este loc de mai bine! — scris în 25.09.19 de rentea din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jan.2019 Bun la prima vedere, prost la final. Am rămas profund dezamăgit — scris în 27.01.19 de Loghin din IAşI - nu recomandă