ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 24.07.2015
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Buzău
ÎNSCRIS: 13.07.12
STATUS: SENIOR
DATE SEJUR
JUL-2015
DURATA: 6 nopți
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 5 ani

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CAZARE [camere etc]:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
PLAJA şi MAREA:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

TIMP CITIRE: 9 MIN

Garden of Eden reloaded

TIPĂREȘTE

Cu ce sa incep? ...

Cu inceputul... Imi vine in minte replica lui Pristanda din "O scrisoare pierduta", "familie mare, remuneratie dupa buget mica". Familia nu chiar asa mare, mami, tati si Alesia in varsta de 5 ani, bugetul in schimb a fost limitat asa ca pe ultima suta de metri am ales tot Garden of Eden ca si in urma cu doi ani (vezi impresii), beneficiind si de o oferta (last minute sa-i zicem) speciala, cu niste preturi foarte bune rezultate din renuntarea la serviciile de curatenie. Astfel ptr 6 nopti la inceputul lui iulie, am platit 41 de euro/noapte ptr un studio, plus taxa de statiune rezultand un total in jur de 270 de euro.

Principala noastra temere a fost in privinta studioului. Apartamentul in care am stat in urma cu doi ani era situat la nivelul unu din corpul Boriana, noi presupunand ca studiurile fiind mai mici sunt situate la etajele superioare, asta implicand multe drumuri cu liftul, caldura mai mare, si tot felul de alte neplaceri. Problema curateniei am zis ca o rezolvam singuri, sau daca nu ne descurcam, apelam la femeile de serviciu din complex, platind la fata locului.

Cu o zi inaintea plecarii a fost ziua de nastere a Alesiei, asa ca am alergat mai toata ziua, spre seara am fost la cumparaturi, pana noaptea tarziu am facut bagajele, astfel incat si eu si sotia mea am fost foarte obositi. Dimineata am incarcat bagajele in masina... si am pornit

Noi suntem din Buzau, iar drumul la mare a fost intotdeuna o problema... pe unde sa o luam ca sa ajungem mai repede si in conditii mai bune la Slobozia? Exista doua variante Buzau - Pogoanele -Slobozia, sau Buzau -Urziceni-Slobozia. prima varianta este mai scurta, dar drumul este horror, in sensul ca este plin de hopuri si foarte denivelat. Varianta a 2-a este mai lunga, drumul este insa bun, fara gropi, fara denivelari, in schimb intrea Urziceni si Slobozia, cred ca sunt numai sate, asa ca ori repecti viteza legala si mergi cu maxim 60 de km / h, ori risti pe propria piele (a se citi proprii bani/ puncte de amenda)

De data aceasta am ales varianta cu gropi (prin Pogoanele). Slobozia- Calarasi drum foarte bun. A urmat trecerea cu bacul la Ostrov. Exista doua firme care se ocupa cu asta (respectiv doua bacuri). Noi am nimerit chiar la prima (am inteles ca cea situata putin mai departe ar fi a Navromului si pretul este un pic mai mare), am coborat din masina si am platit biletul (15 lei o traversare, sau 25 de lei dus-intors, cu pastrarea chitantei ptr intoarcere), apoi ne-am suit pe bac. Cred ca am fost penultima masina, asa ca dupa maxim 5 minute bacul a plecat.

A urmat vama de la Silistra, imediat dupa coborarea de pe bac, unde am avut ceva emotii, in sensul ca vamesul ne-a intrebat daca suntem din Romania, masinile cu numere de RO fiind trase pe una din cele doua benzi, iar dupa ce ne-a cerut documentele a disparut cu ele in cladirea vamii probabil ptr ceva verificari (la celelalte vizite in Bulgaria a fost de ajuns verificarea sumara a buletinelor si a certificatului masinii, toata treaba durand maxim 3 minute). Oricum emotiile nu si-au avut rostul, ptr ca vamesul a revenit cu documentele si ne-a urat "concediu placut".

Am facut inca o oprire imediat dupa vama la parterul unui bloc, unde sunt cateva alimentare si magazine unde poti cumpara vignieta sau poti schimba bani. Asa am si procedat, vignieta pe doua saptamani (50 lei). plus schimbat lei in leva, la un curs care mi s-a parut foarte bun (era mai bun fata de cel de la hotel, unde am schimbat ulterior)

A urmat Silistra- Dobrych, drum foarte bun, putin circulat. Dobrych - Varna, portiune destul de buna si aceasta, existand totusi portiuni de drum deteriorate. Centura Varnei intra si ea in categoria Horror (la intoarcere am ocolit in ultima clipa o groapa care zic eu ca avea o adancime de ~ 30 de cm, pe o portiune unde se circula cu viteza). De la Varna pana la intrarea in Sunny Beach, asfalt destul de bun (nu perfect), drum de munte cu serpentine (mai ales in apropiere de Sunny Beach)

Si iata-ne ajunsi... da, se vede marea... la prima intersectie din Sunny Beach viram la stanga, apoi iar la stanga. Parca am ajuns in alta lume. Dupa ce drumul prin Bulgaria a fost dezolant, cu sate si orasele ce pareau parasite, aici totul parea perfect. Drumuri perfecte, hoteluri frumoase si curate. In sfarsit ajungem si la Garden of Eden. Intrarea este putin mai ciudata, in sensul ca-ti apare oarecum brusc pe partea dreapta.

Cunoscand deja locurile de acum doi ani, am vrut sa parchez in parcarea de sus din fata hotelului propriuzis pana facem checkinnul. Surpriza... au aparut bariere, si un angajat care le pazeste, care intelegea partial limba engleza. I-am explicat ca urmeaza sa ne cazam, a ridicat bariera, am parcat si am mers la receptie. Ne-au intampinat doua domnisoare partial cunoscatoare de limba engleza, ne-au solicitat voucerele si buletinele, si ne-au invitat sa asteptam pe canapelele din hol. A durat in jur de 15 minute pana au vorbit la telefon cu cameristele si acestea au confirmat igienizarea camerei. Am primit o harta a complexului, cateva explicatii in ce priveste internetul (care este contracost, in afara de lobby) si cheia camerei 217 din corpul Boriana. Emotiile de la inceput in ce priveste camera au parut sa se confirme, in sensul ca am intrebat daca este la etajul doi si mi s-a raspuns afirmativ. Faptul ca am primit camera tot in corpul Boriana nu m-a mirat prea tare, banuind ca acordarea camerelor se face in functie de agentia de turism.

A urmat traseul cunoscut, cu masinuta de golf, care ne-a preluat pe noi si bagajele, am ajuns la Boriana, ne-am urcat in lift, etajul 2, bacsis 10 lei baiatului care ne-a ajutat sa ducem bagajele in fata usii.

Deschidem usa si intram... surpriza maxima... o camera uriasa, cred ca are in jur de 40 metri patrati, mobilata modern (gen Ikea). Pe partea dreapta chicineta dotata cu plita electrica, cuptor electric, hota, cuptor cu microunde, cana electrica ptr incalzit apa, filtru de cafea, prajitor de paine, vesela (farfurii, pahare, tacamuri, oale, tigai) in stanga chicinetei, ocupand un colt al camerei se afla un hol si baia. In hol masina de spalat, boilerul de 120 de litri, mop si galeata de spalat pe jos. Baia moderna, cu cada, toate instalatiile functionand foarte bine.

Camera mai cuprindea un pat matrimonial (confortabil), canapea extensibila de mari dimensiuni (pe care am gasit-o gata intinsa), masa cu patru scaune, comoda cu sertare, sifonier cu mult spatiu de depozitare si spatiu ptr umerase, o masa mai joasa (ceva de genul masuta de cafea), o noptiera langa patul matrimonial si o comoda de televizor, televizor cu tub, ecran destul de mare, dar care Nu prindea nici un post romanesc :) Intr-un sertar al comodei erau uscatorul de par si fierul de calcat

O alta surpriza placuta am avut-o cand am deschis usa "balconului". Complexul fiind in trepte, ceea ce pe partea dinspre mare era etajul 2, pe partea dinspre munte era de fapt parterul, asa ca am beneficiat de o gradinita frumoasa chiar in fata piscinei principale, dotata cu masa si patru scaune, plus suport pentru spalat rufele

...

Am citit din nou reviewul meu de acum doi ani, si constat ca informatiile de atunci se potrivesc si acum asa ca o sa incerc doar sa detaliez anumite aspecte. In primul rand mi s-a parut ca totul arata la fel de bine ca si acum doi ani, poate chiar mai bine. Parcarea subterana pe 5 nivele, spatiile verzi super frumoase, ingrijite cu multa atentie, cele 7-8 piscine si inca ceva, ceva ce am omis data trecuta... animatia. De data asta animatorii si-au facut simtita din plin prezenta. La fiecare activitate veneau la piscine si pe plaja si te intrebau daca vrei sa participi, foarte simpatici, pana la urma pacalindu-te sa intri in joc. Nu mai tin minte exact activitatile, stiu ca erau gimnastica, volei in apa, darts, volei pe teren sintetic, fotbal pe acelasi teren, seara era minidisco ptr cei mici, si tot seara mai tarziu concursuri ptr cei mari la barul de la piscina principala (de genul :recunoasteti filmul dupa coloana sonora). Alta surpriza a fost gradinita care avea program fractionat de la 10-12 si de la 15-18, unde fiimea s-a simtit foarte bine, adesea fiind incurcata daca sa stea la piscina sau sa se duca la gradinita. Gradinita este amplasata langa piscina din dreptul corpului Nevena, drept urmare dupa ce dimineata mergeam la mare, dupaamiaza ne mutam cartierul general la piscina respectiva, astfel incat cea mica sa poata face ture intre gradinita si piscina :D

Initial am vrut sa numesc acest review "viata printre rusi", deoarece in jur de 90 % erau turisti rusi, mai ales in primele zile, dupa care am constatat o modificare a ponderii acestora, aparand si nemti, englezi, olandezi, tarile nordice... Drept urmare, ca si acum doi ani, animatia a fost numai in limba rusa, totusi fiimea s-a simtit bine intelegandu-se in limba internationala a copiilor, adica ea isi spunea necazurile in romana, iar colegii de joaca le spuneau in limba rusa...

De cand am plecat de acasa mi-am propus sa fac multe poze ptr colegii de AFA, dar evident ca am uitat sa fac poze in camera (mea culpa). Intr-o seara cand am pornit sa facem poze prin complex, am facut si cateva poze de pe digul unde acosteaza vaporasele care merg in Sunny Beach si la Nessebar si am constatat, ca de fapt plaja de la Garden este izolata, in partea stanga spre complexul Etara cat si in dreapta spre statiunea Elenite fiind stanci. In legatura cu plaja de la Garden, acelasi gust amar de data trecuta in legatura cu plata sezlongurilor si a umbrelelor (atenuat de faptul ca stiam ca se platesc), in schimb mi s-a parut ca s-a mai lucrat la plaja, in sensul ca era mai mult nisip! In rest apa curata (fara alge) si intrare lina in mare.

Am mai constatat disparitia bratarilor, ceea ce mi s-a parut un fapt pozitiv, insa a aparut un angajat al resortului, care se plimba toata ziua prin complex si caruia trebuie sa-i arati cheia de la camera sau cartonasul in care primesti cheia (pe care sunt trecute data de checkinn si checkout). Nu ne-a deranjat foarte tare deoarece in camera am gasit un set de reguli, printre care si aceea de a prezenta cartonasul respectiv la cererea angajatilor hotelului. Tipul respectiv a fost destul de ok, cerandu-ne o singura data cheia, dupa care de cate ori ne intalneam ne saluta politicos.

Intruna dintre zile, cand a fost innorat am hotarat sa facem un drum cu autobuzul pana la Nessebar. Din pacate se pare ca din cauza vremii urate aceeasi idee au avut-o si alti turisti, autobuzele fiind foarte aglomerate, atat la dus cat si la intors. Un bilet costa 2 leva si platesc atat adultii cat si copiii acelasi tarif. Despre vechiul Nessebar nu pot sa spun decat ca este un orasel istoric foarte frumos, cu monumente vechi, stradute comerciale foarte frumoase, arhitectura deosebita. Mie mi-a placut foarte mult si portul unde am putut admira de aproape ambarcatiuni de pescuit, iahturi moderne, iahturi cu panze, etc.

Cand ni s-au terminat proviziile, am facut un drum pana la supermarketul Mercur, situat la intrarea in statiune pe partea stanga, unde am gasit produse foarte bune si la preturi acceptabile ptr litoral.

In incheiere recomand cu draga inima Garden of Eden ptr sejururi in regim self catering, si statiunea Sveti Vlas celor doritori de liniste si relaxare. Noi o sa ne reintoarcem cu siguranta daca nu anul asta, atunci sigur la anul :) O sa inchei cu un paragraf din setul de "reguli" pe care le-am gasit in camera, nu mi-l mai amintesc cu exactitate, dar era ceva de genul "purtati-va civilizat, aici nu suntem in Sunny Beach! "


[fb]
---
Trimis de nightwish in 24.07.15 18:46:37
Validat / Publicat: 24.07.15 19:21:00
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 3753 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

1 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (nightwish); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P02 [fără descriere]
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 9000 PMA (din 11 voturi)
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com

  • ECOURI la acest review

    1 ecouri scrise, până acum

    webmaster45
    [31.08.21 22:26:20]
    »

    Autorul acestui articol a încărcat recent un al treilea set de impresii din această destinație.

    AmFostAcolo sprijină și încurajează astfel de "actualizări", considerându-le benefice pentru evidențierea evoluției în timp a calității serviciilor și condițiilor oferite etc.

    Cum însă Regulamentul nu admite 3 sau mai multe seturi de impresii CU NOTE din partea aceluiași autor (vezi punctul B.10) - articolul de față va fi republicat FĂRĂ NOTE (ptr a respecta regula "maxim 2 seturi de evaluări ale unei destinații de cazare din partea aceluiași "evaluator").

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂGarden of Eden Hotel:

    INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.037147998809814 sec
    ecranul dvs: 1 x 1