O excursie interesanta
Am petrecut patru zile minunate in Napoli, insula Capri si Pompei.
Am ajuns cu peripetii la Napoli deoarece am ales sa zburam cu Alitalia. Calatoria se compune din 2 pasi: Bucuresti-Roma si Roma-Napoli. Zic cu peripetii deoarece este un interval de 80 minute intre cele doua zboruri. Nu am avut bagaje la cala ci doar cate un rucsac fiecare (2 adulti si un copil de 11 ani). A trebuit sa ne grabim deoarece Alitalia te lasa pe terminalul 1 (non Shengen) si trebuie sa pleci de pe terminalul 3 (Shengen). Intre cele 2 terminale, in cele 80 de minute, trebuie sa treci de controlul pasapoartelor (unde am stat la o coada maricica) si apoi trebuie sa treci si prin filtrul bagajelor de mana, unse stai la alta coada.
Recomandarea mea, daca urmati aceasta varianta, este sa verificati din timp poarta de imbarcare pentru zborul urmator si sa verificati indicatoarele din aeroport care sunt clare (indica si timpul necesar sa ajungeti dintr-un anumit loc la terminalul si poarta dorite).
De la aeroportul din Napoli am luat ALIBUS-ul, un autobuz care ne-a lasat la gara centrala din oras, in piata Garibaldi. Statia se afla in partea stanga cum iesi din aeroport, la apx 75 metri. Costul calatoriei: 3 euro daca iei bilet din unica tutungerie deschisa in aeroport (Tabacchi) sau 4 euro daca iei bilet de la sofer. Atentie sa datati biletul la unul din cele 2 aparate din autobuz, altfel riscati amenda.
In Napoli ne-am cazat la Ramada Naples, langa gara centrala. Nu dau prea multe date despre hotel dar pot sa va spun ca servirea si conditiile de cazare au fost perfecte.
Am plecat a doua zi la Pompei cu un tren pe care l-am luat din gara centrala. Se numeste Transvesuviana. Am plecat din gara la ora 09:20 (trenurile circula din 20 in 20 minute). Itinerariul pana la Pompei cuprinde 20 de statii. Am coborat la Pompei Scavi dupa aproximativ o ora. Trenul a fost foarte aglomerat, ducand in special turisti. Ajunsi la Pompei am fost asaltati de vanzatori de harti, CD-uri, suveniruri care mai de care strict "autentice". Preturile acestora incep de la 15 euro la prima strigare. Daca negociezi poti obtine ceva reducere. Am cumparat un medalion cu o mica bucata de fosta lava prelucrata la un pret de 19 euro. Lava data de la ultima eruptie din anii '90 (nu am inteles exact anul).
De la gara (unde este unica toaleta pt care platesti 50 centi/pers) trebuie sa procuri bilet de acces (am platit 11 euro, copilul intrand gratis). In partea stanga a casei de bilete se afla un stand cu prospecte in limbile franceza, germana, spaniola si engleza (acestea insa lipseau). Odata intrati in complex ne-am lipit de un grup de turisti care aveau un ghid in limba engleza si am vazut obiectivele mai importante din complexul expozitional. Nu sunt foarte multe dar sunt raspandite pe o suprafata destul de mare. Consider ca in doua ore poti vizita cele mai importante relicve ramase. Oamenii pietrificati si cainele contorsionat de durere ne-au marcat emotional. Aveti grija sa luati apa cu voi daca este cald caci in complex nu este decat o cismea dar apa este calda. Afara din complex puteti bea apa, limonada facuta pe loc (fresh de lamaie este delicios) sau bere.
La intoarcere am luat trenul spre Napoli din aceiasi gara, dupa ce am datat biletele la casa de marcat amplasata in vecinatatea casei de bilete. Recomand aceasta excursie daca aveti timp s-o faceti.
Trimis de Cipolino in 07.07.14 17:21:07
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în ITALIA.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Cipolino); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
@Cipolino: bun-venit în comunitatea AmFostAcolo.ro.
”ne-am cazat la Ramada Naples
ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.
Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.
[În plus, dacă vreodată vei solicita informaţii aici, pe sait, cei care îţi vor răspunde o vor putea face cât mai adecvat "profilului" tău turistic (funcţie de locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc) ]
Poţi folosi linkul SCRIE IMPRESII (se deschide într-o fereastră nouă)
- Oct.2024 Pompei – situl arheologic al orașului antic redescoperit — scris în 08.01.25 de ANILU din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Dec.2023 Pompei, orasul incremenit in timp (partea a II-a) — scris în 21.01.24 de geani anto din GALAţI - RECOMANDĂ
- Dec.2023 Pompei, orasul incremenit in timp (partea I) — scris în 21.01.24 de geani anto din GALAţI - RECOMANDĂ
- Apr.2023 2. Pompei şi Vezuviu — scris în 18.05.23 de DanSta din BRAşOV - RECOMANDĂ
- Oct.2022 Napoli si Coasta Amalfi - partea II — scris în 15.10.22 de alxmst din LIVERPOOL - RECOMANDĂ
- Feb.2020 Perfect conservat sub cenuşa Vezuviului: oraşul antic Pompei — scris în 01.08.20 de irinad din TâRGOVIșTE - RECOMANDĂ
- Jun.2019 Pompei, orașul în care timpul a încremenit — scris în 21.09.19 de Rodel din SIBIU - RECOMANDĂ