Vezuviu, simbolul orasului Napoli
Tot am incercat sa scriu cate ceva despre Napoli. Pentru mine este destul de dificil sa descriu ceea ce am vazut, mi-am pierdut antrenamentul. Sunt deja doi ani de cand am fost acolo dar amintirile au ramas la fel de vii.
Probabil ca sansele de a ajunge la Napoli, in conditii normale, erau destul de mici. Sunt o sumedenie de oferte turistice si e destul de dificil sa te hotarasti ce si cum. Prietenii nostri stabiliti la Napoli pe o perioada determinata, ne-au invitat si au insistat sa profitam de aceasta oferta unica. Nu am ezitat, ne-am rezervat bilete de avion cu 3 luni mai devreme si am asteptat cu nerabdare sa ajungem la Napoli.
Pentru mine personal, faptul ca o sa pot merge prin cenusa Vezuviului, era deja un lucru remarcabil.
Am nimerit intr-o perioada destul de agitata din punct de vedere meteorologic, plafonul norilor era destul de jos si am asteptat momentul prielnic pentru a vizita Muntele Vezuviu.
Acesta asteptare ne-a permis sa vizitam in baza unui abonament de 20 euro (valabil trei zile) Pompei, Ercolano, Cuma si Oplonti. Pentru Oplonti imi amintesc ca ne-am straduit destul de mult sa gasim un loc de parcare (am folosit parcarea unui supermarket cu bariera; ca sa poti iesi din parcare, era necesar sa tastezi codul ce aparea pe bonul de cumparaturi... super ideea).
Muntele Vezuviu este singurul vulcan activ de pe continentul european si o noua eruptie este asteptata in urmatoarea perioada. Ca obiectiv turistic, la fel ca si celelalte, totul este foarte bine organizat. E greu sa mergi pe Vezuviu si sa nu cumperi ca amintire o trusa cu minerale vulcanice.
In Napoli sa circuli cu autoturismul este destul de dificil, stradute inguste, sensuri unice, aglomerat etc.
Zona arheologica Baia (castelul si baile romane) le-am vizitat intr-o singura zi, 4 euro intrarea pentru ambele obiective.
Nu vreau sa fac o descriere a locurilor vizitate deoarece cu siguranta nu voi reusi sa fac bine acest lucru asa ca am anexat cateva imagini (mai mult sau mai putin reusite).
Ceea ce vreau sa subliniez este ca absolut tot ce am vazut a fost remarcabil!
Cei care ajung in zona (Campania) nu trebuie sa rateze Caserta (Palatul Regal si Parcul Caserta) ! Exceptional!
Daca sunteti cu autoturimul si mergeti spre Roma nu uitati ca la jumatatea drumului aveti Manastirea Monte Cassino (cine a citit Sven Hassel sigur o sa faca la dreapta... spre manastire).
In concluzie sunt obiective turistice care nu trebuie ratate si noi trebuie sa incheiem ca la Oscar:
" Multumim prietenilor nostri (Dragos, Nicoleta si Mara) ca ne-au oferit sansa unei vacante memorabile! "
Trimis de gipinel* in 24.05.12 01:31:14
- A fost prima sa vizită/vacanță în ITALIA
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (gipinel*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Mutat la rubrica "Anticul Pompei" (deja existenta pe site); sters rubrica dublura introdusa de autor
Prin ochii lui Porta si Micutul, manastirea pare reala. Felicitari pt vacanta
”Muntele Vezuviu este singurul vulcan activ de pe continentul european
Asa sa fie oare? Atunci Etna, ce-o fi? sau Stromboli? Asta ca sa pomenesc doar vecinii lui din Italia. Ar mai fi cativa prin Islanda si Norvegia (nu le mai scriu numele, oricum sunt imposibil de pronuntat), Santorini din Grecia...
Pacat ca nu ai ajuns si pe insula Capri...
@Dragos: Salut! Multumesc ca ai citit impresiile mele si vreau sa te asigur ca Vezuviu este singurul vulcan activ de pe continentul european. Vulcanul Etna este pe Insula Sicilia, Stromboli e un vulcan activ dar tot pe o insula cu origine vulcanica, Santorini este insula in Marea Egee, etc.
Pe langa Capri au fost si multe alte obiective turistice la care nu am reusit sa ajungem (Procida, Amalfi, etc.).
@gipinel
Cum sa nu spuneti cateva cuvinte despre tot ce ati vazut?
Ar fi mare pacat! Am vizitat si eu Napoli si l-am gasit precum spuneti remarcabil.
La Caserta nu am ajuns dar Palatul Regal de acolo s-a vrut o "copie" a Palatui Versailles mult mai grandioasa!
La Cumae (Cuma) cea mai veche colonie greceasca din Italia unde este celebrul Antro della Sibilla - vestitul oracol si la Baia am ajuns dar tot mi-ar face placere se citesc despre ele...
Lista dumneavoastra este lunga, Monte Cassino, Ercolano locuri interesante dar nu intotdeauna la indemana de vizitat!
@mecut: Buna ziua,
O sa incerc sa adaug si detalii dar m-am gandit ca e mult mai util sa luam informatia despre locatie cat mai corect, din surse specializate. Am vazut multe obiective intr-un timp relativ scurt asa ca pot amesteca usor comentariile cu obiectivele. Pentru cei interesati pot recomanda un site complet, cu informatii despre acasta regiune (www.incampania.com).
Cat despre Caserta... unii sustin ca "e o locatie magnifica si niciodata nu o sa vezi ceva similar" si ca ar fi mai interesant decat Versailles (Jacob Jonas Bjornstaehl, pe la 1771).
La Versailles nu am ajuns asa ca deocamdata Caserta e in top, pe locul 1.
Totusi, ce a costat ata de scump, 1200 e? Avionul si mai ce? Sau ati platit tot voi si cazarea?
@georgiana:
Buna,
Atat a iesit cand am tras linie, am stat totusi 10 zile. Nu am platit cazarea, am stat la prietenii nostri. Totusi am facut mii de kilometri cu masina lor pentru vizitarea obiectivelor, am contribuit la benzina si mancare (atat cat ne-au dat ei voie), am mancat, am baut, taxe pentru vizitare, am cumparat carti, reviste, am incercat si cateva restaurante, suveniruri, etc.). In concluzie nu ne-am abtinut de la nimic si chiar asta ne-am si propus cu mult timp inainte de a pleca. Singurul lucru recomandat in perioada vacantei este sa nu se faca conversia euro-lei pentru ceea ce consumi sau cumperi.
- Oct.2024 Pompei – situl arheologic al orașului antic redescoperit — scris în 08.01.25 de ANILU din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Dec.2023 Pompei, orasul incremenit in timp (partea a II-a) — scris în 21.01.24 de geani anto din GALAţI - RECOMANDĂ
- Dec.2023 Pompei, orasul incremenit in timp (partea I) — scris în 21.01.24 de geani anto din GALAţI - RECOMANDĂ
- Apr.2023 2. Pompei şi Vezuviu — scris în 18.05.23 de DanSta din BRAşOV - RECOMANDĂ
- Oct.2022 Napoli si Coasta Amalfi - partea II — scris în 15.10.22 de alxmst din LIVERPOOL - RECOMANDĂ
- Feb.2020 Perfect conservat sub cenuşa Vezuviului: oraşul antic Pompei — scris în 01.08.20 de irinad din TâRGOVIșTE - RECOMANDĂ
- Jun.2019 Pompei, orașul în care timpul a încremenit — scris în 21.09.19 de Rodel din SIBIU - RECOMANDĂ