ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 14.06.2010
  • *) Email NEFUNCȚIONAL
  • --- M ---
    GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
    DIN: Cluj-Napoca
    ÎNSCRIS: 10.07.09
    STATUS: PREMIUM
    DATE SEJUR
    MAY-2010
    DURATA: 1 zile
    cuplu fara copii
    2 ADULȚI

    GRAD SATISFACȚIE
    CADRUL NATURAL:
    95.00%
    Mulțumit, aproape încântat

    NOTARE MEDIE REZULTATĂ
    95.00%

    AUTORUL ar RECOMANDA
    această destinaţie unui prieten sau cunoscut
    TIMP CITIRE: 5 MIN

    Luxor - 27 mai 2010

    Ilustrație video-muzicală

    TIPĂREȘTE

    Aceasta excursie a fost descrisa pe larg de altii inaintea mea, asa ca voi incerca sa vin doar cu noutati sau adaugiri.

    Inca de la prima intalnire, din aeroport, cu ghizii romani (reprezentantii turoperatorului cu care ati ajuns in Egipt), veti primi printre altele o lista cu preturile excursiilor optionale organizate de acestia, urmand ca pana la intalnirea de a doua zi sa alegeti si sa le platiti. Preturile sunt in euro si in dolari, stabilite, probabil, la inceputul sezonului, asa ca tinand cont de evolutia valutelor in ultimele luni sunt mai convenabile de platit in euro. Excursia la Luxor costa 75 de euro de persoana sau, daca iei un pachet de 3 excursii, pretul scade la 65 de euro, motiv pentru care am ales sa facem toate excursiile cu turoperatorul nostru. Am fost foarte multumiti de organizare, de mijloacele de transport si de pregatirea ghizilor, asa ca am considerat ca am ales bine. Desi e posibil sa gasesti un pret mai mic la agentii locale, din chiar spusele egiptenilor am inteles ca in spatele acestor tarife reduse s-ar putea ascunde unele carente, cum ar fi aerul conditionat din autocare, ghizi vorbitori de alte limbi decat romana etc.

    Inainte de toate tin sa va spun ca un sejur in Egipt de 7 zile, daca alegi pachet de 3 excursii optionale, numai odihnitor nu poate fi; excursiile la Cairo si Luxor sunt epuizante si paradoxul este ca desi ai platit sejur (ultra) all inclusive, ajungi sa rabzi foame prin optionale.

    Excursia la Luxor e foarte obositoare: se pleaca la 6.30 dimineata de la hotel si intoarcerea este la 10 seara. Foarte important este sa aveti la voi cat de multa apa puteti (2 persoane am consumat 8 sticle de 600 ml), aceasta se va pastra rece in compartimentul de bagaje de deasupra scaunelor din autocar; daca nu puteti aduce apa din hotel, o puteti cumpara de la soferul autocarului cu 5 lire egiptene doua sticle de 500 ml sau o doza de cola tot cu 5 lire (1 $ = 5,65 lire). In rest, la punctele de oprire si prin Luxor preturile sunt muuult mai mari.

    In autocar e foarte racoare de la aerul conditionat, deci cei care sunt mai sensibili ar fi bine sa aiba pregatita o esarfa si o bluza cu maneca lunga. Oprirea aerului conditionat sau cresterea temperaturii acestuia s-au dovedit a fi solutii inutile, avand efecte mult mai dezastruoase decat racoarea pe care o poti depasi cu o bluza. Nu uitati sa luati cu voi niste lire egiptene (puteti schimba la bancomatul din holul hotelului) daca veti dori sa mergeti la toaleta pe drum. Taxa este de 1 lira, insa de la 10 nu se da rest. Opririle sunt destul de dese, asa ca nu vor fi probleme, iar in situatii exceptionale se poate folosi toaleta din autocar.

    Nu cred ca mai are rost sa scriu si eu istoria fiecarui punct turistic vizitat ca deja au scris foarte multi, doar pe scurt relatez cum s-a desfasurat excursia: pana la prima oprire veti ramane socati de saracia din Egipt, de indolenta localnicilor, de mizeria pe care acestia o lasa peste tot, de muntii de gunoaie, de casele neterminate si netencuite, fara geamuri, de lipsa regulilor de circulatie sau nerespectarea lor, de multitudinea de militari, politisti, politisti turistici, paznici, arme prezente la tot pasul etc., dar chiar si despre astea s-a mai scris.

    A, ceva important de stiut, ceva de care imi era groaza inainte de a ajunge in Egipt, un motiv pentru care chiar am avut retineri in a vizita Egiptul de cativa ani incoace: stiam ca se calatoreste in convoi, insotiti de armata, prin toata tara. Ei bine, din 2008 (se pare) s-a renuntat la convoaie pazite, insa, la fiecare intrare si iesire din orase si presarate din loc in loc, se gasesc puncte de control cu militari inarmati. De asemenea, toate obiectivele turistice sunt pazite de oameni inarmati.

    Prima oprire a fost la Valea Regilor unde se intra in 3 morminte; se pare ca am fost “norocosi”: cu o saptamana inainte de a merge noi in Valea Regilor, turistii au prins 48 de grade; noi am avut parte de o furtuna de nisip, ce a facut ca temperatura sa fie de “doar” 40 grade.

    A doua oprire - atelierul de alabastru, de unde se pot cumpara diverse suveniruri dupa o indelunga negociere; sunt mult mai dragute decat ce veti gasi prin bazarurile din statiune.

    Templul Reginei Hatshepsut – spre deosebire de Valea Regilor, unde nu ai voie sa faci poze sau sa filmezi, aici pana si militarii se ofera sa faca poze cu tine, cu armele lor etc. (bine-nteles pe bani).

    Ceea ce e putin ciudat (si cred ca nu s-a mai scris), iesirile atat din Valea Regilor, cat si de la templu, sunt astfel organizate incat trebuie sa treci printre tarabele celor mai insistenti si agresivi vanzatori de suveniruri pe care i-am vazut vreodata. Acestia arunca iile pe tine, iti pun in mana papirusuri, statuete, iti spun „3 statuete -1 dolar” si daca faci greseala sa te opresti vei constata ca e doar o momeala, bine-nteles ca pretul e mai mare, dar e prea tarziu sa mai scapi de ei. Trebuie evitati.

    Colosii lui Memnon (adica 2 statui pe un camp) – o oprire de 5 minute doar pentru poze pentru ca nu exista nimic altceva in jur.

    Se merge la masa traversand Nilul cu o salupa; restaurantul nu e cine stie ce si bauturile se platesc, dar preturile sunt rezonabile.

    Templul de la Karnak – impresionant, imens.

    Fabrica de papirus – o demonstratie scurta, poze, suveniruri.

    Concluzie – o excursie interesanta, obositoare, merita doar o data in viata.


    [fb]
    ---
    Trimis de crosbyx* in 14.06.10 14:46:31
    INFO ADIȚIONALE
    • A fost prima sa vizită/vacanță în EGIPT
    NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

    VIZUALIZĂRI: 3000 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    5 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (crosbyx*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P01 Prima oprire in drum spre Luxor (macar e buna cafeaua)
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 4800 PMA (din 8 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest articol

    5 ecouri scrise, până acum

    TORA INGRID
    [14.06.10 15:12:08]
    »

    Un review foarte pragmatic, ar trebui citit de oricine pleaca intr-acolo ptr ca date istorice gasesti peste tot dar amanunte pretioase sau chiar "vitale" cum sunt acestea mai rar

    webmaster13
    [14.06.10 20:13:33]
    »

    crosbyx am atasat aceasta melodie pe care bineinteles o putem schimba daca doresti!

    zpedro*
    [14.06.10 23:00:30]
    »

    la luxor am fost in acelasi autocar Totul e corect in afara de partea cu restul, mereu mi-au dat rest Iar de redus aerul nu l-au redus niciodata.

    crosbyx*AUTOR REVIEW
    [14.06.10 23:33:00]
    »

    Despre partea cu restul am fost avertizati de ghizi, in fiecare excursie, deci probabil se intampla, poate nu intotdeauna. A fost greseala mea ca nu am mentionat acest lucru.

    Aerul conditionat STIU ca a fost redus uneori.

    zpedro*
    [15.06.10 00:35:25]
    »

    asta era placa lui Laszlo cind ne prezenta excursiile optionale, aia cu restul. eu te-am votat, misto review

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    crosbyx*, TORA INGRID, zpedro*
    Alte impresii din această RUBRICĂExcursie Luxor:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.045140981674194 sec
    ecranul dvs: 1 x 1