Drumul spre Lefkada prin Serbia si Macedonia

Am zis sa contribui si eu la aceasta sectiune, si anume la cum mai e drumul pana in Lefkada prin Serbia si Macedonia. Pe mine, unul m-a ajutat f mult reviewul cu drumul pt ca mi-am facut o idee cam cum va fi si sper sa ajute pe cati mai multi.
Am ajuns in vama Stamora-Moravita undeva in jurul orei 18. Calatoria noastra a durat pana la ora 9 dimineata urmatoare. Eram ajunsi la destinatie. Ca si timp undeva intre 15-16 ore. Dar sa aveti 2 soferi, pt ca e f obositor. Bun. Intre Timisoara si vama nu exista decat 2 statii de benzina si anume la Sag un Petrom, si Deta un Lukoil. Eu unul am oprit pt alimentare in Serbia la Vrsac-primul oras dupa granita-avand un OMV. Pretul e mai bun ca in Romania. Dar daca alimentati in Serbia sau Macedonia ar fi mai bine sa platiti cu cardul pt ca restul va fi in moneda nationala, chiar daca platiti in euro.
Si acum drumul. Noi am ales in Serbia ruta Vrsac-Bela Crkva-Kovin-Smederovo si intrarea pe autostrada la Ralja. Mare grija sa ajungeti ziua pe autostrada pt ca s-ar putea sa pierdeti noaptea intrarea. Este un singur indicator. Drumul pe aceasta destinatie pana la autostrada este f bun si se face cam in 2 ore.
In Serbia exista 2 taxe de autostrada una de 2E si una de 5E. Drumul este f bun pe tot parcursul tarii. Ca si statii de benzina, dc nu ati alimentat la Vrsac puteti sa o faceti pe autostrada. Mai este o statie OMV cam la 150km dupa ce ati intrat pe autostrada. E f buna motorina lor.
In Macedonia e o alta poveste. Vb de calitatea drumului. E destul de prost drumul, cu multe denivelari si gropi mai mici. Pot spune ca e mult mai proasta autostrada lor decat Bucuresti-Pitesti. Deci atentie mare si circulati cu viteza mai redusa ca sa nu aveti probleme. Ca si taxe, sunt in nr. de 3 si anume 50,60,50 dinari. 1E=60 dinari Macedonieni. 1E=110 dinari Sirbesti. Dar prostia la Macedonieni e ca nu accepta monezi, ci numai bancnote in euro. Le dati 5 euro si va dau rest in dinari. Nu stiu la ei cum e benzina, dar va recomand sa faceti plinul in serbia pt ca am incercat si e f buna, mai ales ca am incredere in OMV.
Ca si timp drumul prin Macedonia il faceti cam in 2-2 ore si jumatate.
Si acum vb de Grecia. Aici tre sa aveti grija cu benzina in sens ca pe autostrada nu va fi nici o statie de benzina. Ori alimentati la intrarea in Grecia (sunt cam 70 km pana la autostrada) ori pe autostrada sunt iesiri spre anumite orase si daca aveti gps o sa gasiti usor o statie de benzina, ori la iesirea de pe autostrada.
Oricum motorina e f buna. Eu am alimentat atat de la SHELL cat si de la AEGEAN. Pretul e undeva in jur de 1.6-1.7E. Ca si taxe, sunt in nr. de 3:2. 4,2. 4,1. 2E, plus taxa de tunel de la Preveza de 3E. Ca si taxe in total dus-intors=38E. Drumul e impecabil. Se urmareste A2-Egnatia Odos, si se coboara dupa aproximativ 250km la IOANINA. Se urmareste Preveza pe unde se trece prin tunelul pe sub mare si apoi Lefkada. Ca si distanta veti avea de parcurs de la granita pana in Lefkada cam 1100km.
Sper ca am fost de ajutor.
Drum bun sa aveti.
Trimis de bogdi83* in 13.07.14 09:51:37
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (bogdi83*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
pretul la motorina e undeva la 1.35-1.40 asta saptamana trecuta. numai bine
@bogdi83: Salut! As dori sa te intreb daca esti dragut din momentul in care iesi dupa autostrada in Serbia, si pana la vama cu Macedonia, drumul cum este? Eu am trecut anul trecut in timpul zilei, si se muncea pe cea mai mare parte a acestei zone! Anul asta cum era? Mai ales ca eu vreau sa trec noaptea!
Multumesc anticipat!
@romitalimadab: Salut! Pot sa-ti spun ca dupa Nis mai sunt cam 70km de autostrada spre Macedonia. Dupa acea portiune mai sunt mici portiuni de autostrada, in rest se lucreaza intens la noua autostrada si tre sa mergi mai incet. Dar nu e nici o problema nici noaptea. sunt bine semnalizate zonele cu probleme.
Drum bun si concediu placut
@bogdi83 - Buna. Poti sa-mi spui, te rog, daca ai trecut in Grecia pe la Gevgelija sau pe la Bitola?
- Aug.2020 De la Salonic la Lefkada: date tehnice — scris în 06.09.20 de onlyoctavian din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2020 Calatorie in Lefkanda in pandemie — scris în 09.07.20 de muzzy din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2020 Vacanta in vreme de pandemie (Lefkada) - drumul — scris în 26.06.20 de adrian153 din BRăILA - RECOMANDĂ
- Sep.2019 Drumul cu masina catre Lefkada — scris în 08.09.19 de gotty din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Aug.2019 Lefkada - Drum - Plaje — scris în 03.09.19 de Alex Costin din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Jul.2019 Lefkada - o perlă din coroana Eladei (1) — scris în 18.01.20 de Artiglio din HUNEDOARA - RECOMANDĂ
- Jun.2019 Drumul cu masina catre Lefkada iunie 2019! — scris în 17.07.19 de indiralisa_26 din PITEşTI - RECOMANDĂ