GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Întâlnirea anuală AFA din 2017 s-a ţinut la Slănic Moldova. Au veni mulţi uzeri, aşa că a trebuit să fim cazaţi în mai multe locaţii. Noi am ales hotelul Dobru.
Un scurt istoric al staţiunii. Se spune că Slănic Moldova este atestată documentar destul de târziu prin 1755, iar primul izvor de ape minerale a fost descoperit în anul 1800. În 1827 s-a construit prima casă de oaspeţi, unde trăgeau boierii vremii care veneau să se trateze. Aşa a luat fiinţă staţiunea Slănic Moldova.
Ca să ajungem la Slănic Moldova am parcurs următorul traseu: Râmnicu Vâlcea – Avrig – Făgăraş – Braşov – Târgu Secuiesc – Oituz – Oneşti – Târgu Ocna – Slănic Moldova. Am parcurs vreo 360 de kilometri. Până la Braşov drumul a fost bun spre foarte bun, apoi între Braşov şi Oneşti iarna şi-a lăsat urmele pe covorul asfaltic destul de des, săpând gropi de diferite mărimi.
Amplasarea. Am ajuns cu bine pe la ora 14:30, hotelul Dobru a fost uşor de reperat fiind aşezat în zona centrală a staţiunii, lângă parcul central, fiind cocoţat pe un deal de unde domină o parte a staţiunii. Adresa exactă a hotelului este: strada Armoniei, nr. 2, iar coordonatele GPS ale locaţiei sunt următoarele: N – 46.203550 şi E – 26.436748.
Parcarea. Hotelul pune la dispoziţia oaspeţilor două locaţii unde se poate parca maşina, una în faţa hotelului iar a doua în spatele hotelului. Cum cea de a doua în prima zi a fost închisă pentru focul de tabăra care a avut loc seara (cel mai frumos foc de tabără pe care l-am văzut în viaţa mea), ne-am înghesuit toţi maşinile în parcarea din faţă şi pe drumul de acces spre hotel. Ambele spaţii pentru parcare sunt monitorizate video.
Hotelul. Hotelul Dobru (numele provine de la muntele Dobru, la poalele căruia se află hotelul) este construit în trepte în funcţie de relieful zonei. De pe situl hotelului am aflat că aici pe timpul comunismului era vila unde se caza ˝tovarăşul˝ când venea în zonă. Locaţia a fost modificată şi reconstruită în anul 2007. Hotelul pune la dispoziţia turiştilor 43 de camere pentru cazare. Recepţia hotelului de află la nivelul 3 al locaţiei, fiind un spaţiu mare şi curat. După ce am complectat formularul de cazare am primit cheia de la camera 304, aflată la nivelul recepţiei.
Camera. Camera era curată şi ca dimensiune destul de mare. Are în dotare un pat matrimonial mare, cu o saltea pe care ne-am odihnit foarte bine. Patul este încadrat de două noptiere, iar deasupra capului la ambele capete se află două veoze. În faţa patului se află un birou pe care se află un telefon, o vază pentro flori şi două pahare. Deasupra biroului pe perete se află un televizor cu ecran plat cu diagonala de 81 cm., pe unul dintre pereţi se află un sifonier care este foarte bine ancorat în perete. În şifonier se aflau două pături groase în caz că e nevoie, dar nu a fost nevoie pentru că căldura a funcţionat foarte bine. În imediata apropiere a uşii de la intrare se află un cuier. În cameră se se mai află două tablouri pe pereţi şi o oglindă mare. Pe jos se află mochetă. Camera are în dotare şi balcon. Balconul de la camera noastră este mare fiind în formă de L. Pentru fumători aici se afla o masuţă şi o scrumieră. Priveliştea din balcon este superbă. Poţi vedea o parte a staţiunii dar şi munţii care domină staţiunea. Dacă ar fi avut şi copacii acele frunze de un verde crud priveliştea era şi mai frumoasă.
Baia. Baia pot spune că este mare. Are în dotare cabină de duş, chiuvetă, vas WC şi un calorifer care a fost fierbinte tot timpul sejurului. Ca şi consumabile am primit două săpunele, gel de duş şi hârtie igienică. Am primit şi cinci proasoape, care dupdupă cum era trecut pe instrucţiunile de pe uşa de la baie când turistul dorea să fie schimbate trebuiau să fie lasate pe jos în baie.
Restaurantul. Restaurantul este amejat în stil vânătoresc cu pereţii plini de blănuri alor diferite animale, urs, lup, râs iar pe lângă stâlpii de susţinere se aflau fazani împăiaţi. Capacitatea restaurantului este de 120 de persoane. Aici s-a ţinut petrecerea din prima seară a întălnirii. Tot în aici am servit micul dejun şi prânzul. Din meniul restaurantului puteţi alege atât preparate româneşti (unele locale) cât şi internaţionale. Porţile sunt mari şi pleci sătul.
Alte facilităţi. Turişti cazaţi la hotelul Dobru au acces gratuit la pişcina cu apă încălzită, jacuzzi, saună, sala de fitnes, tenis de masă aflate la vila Teleconstrucţia.
Concluzie. Dacă ajnugeţi în Slănic Moldova puteţi alege cu încredere hotelul Dobru.
Trimis de zlatna in 20.03.17 09:32:46
19 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (zlatna); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 46.20383800 N, 26.43669300 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
19 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@zlatna: Am placerea primului vot si a amintirilor placute pe care le retraiesc citind articolul. Dobru a fost hotelul in care am fost cazati si noi si ii felicit pentru buna coordonare a activitatilor desfasurate la ei.
Mi-a facut placere sa te cunosc (si pe sotia ta) si sper sa ne mai intalnim.
Felicitari pentru articol, votat cu mare drag.
@mishu: Mulţumesc pentru vizită şi vot. Şi din partea noastră a fost o plăcere şă te cunoaştem, de întâlnit sigur o să ne mai întâlnim poate chiar anul acesta.
Stiam că hotelul este super (din articolul colegei @crismis), şi nu ne-a înşelat aşteptările, chiar ne gândim ca de Crăciun să revenim aici.
Toate cele bune.
@zlatna: Cred ca au un management foarte bun deoarece si eu ma gandeam ca daca as alege aceasta statiune pentru un concediu sau altceva, acesta ar fi locul ales pentru cazare.
@zlatna:
Super Dobru, super personal, orice critica e de prisos.
Ma bucur ca te-am cunoscut anul asta, am priceput de ce nu ne-am dat binete la Cincis, esti modest si oarecum timid. Salutari sotiei si vacante frumoase!
@elviramvio: Sunt timit dar mă tratez, vorba unui film.
Şi eu mă bucur că v-am cunoscut.
@zlatna: Sunt cu tel in mână dar vreau sa îți mulțumesc așa cum pot, pentru moment.
Mulțumesc pentru ca m-ai căutat si m-ai găsit. Eu te-am căutat dar nu am reușit să dau de tine.
Mulțumesc pentru că esti un om deosebit, nu esti ciufut, mă placi chiar dacă nu îți votez articolele despre mănăstiri, ai inteles spiritul AFA, ești un om de calitate. Poza cu noi nu este clară dar aș vrea să ți-o trimit cumva, voi găsi eu o modalitate, știi că mă descurc binișor la vârsta mea
Felicitări pentru articol, pentru contribuția ta pe sait, te voi citi și te voi aprecia în continuare.
Mulțumesc frumos!
@krisstinna: şi eu mă bucur că ne-am întâlnit. De data asta dor 2-3 minute poate cu altă ocazie mai mult.
Îţi mulţumesc pentru cuvintele frumoase pe care mi l-ai adresat, sunt măgulit.
Dacă poza na ieşit bine, e semn că trebuie să mai facem altele, dar vreu să văd modalitatea prin care o să ajungă la mine , poza asta aşa nereuşită.
O zi frumoasă.
@zlatna: Ce rapid ai fost. Numai de bine despre acest hotel care ne-a gazduit la întâlnirea de la Slănic.
Pe noi ne amuza faptul că trebuia să coborâm de la recepţie, nu să urcăm, noi stând la 504.
Mă bucur că am reuşit să ne vedem, să stăm de vorbă şi să ne simţim bine.
Aştept pozele făcute de voi, ştii doar că noi nu am reuşit să facem.
Imi pare rău că nu am reuşit să ne luăm la revedere duminică dimineaţă. Voi aţi fost mai matinali, noi...
Felicitări pentru articol.
Am prins votul 20 cu SB-ul meritat.
Toate cele bune.
@ANILU: Da, e curioasă împărţirea camerelor la Dobru, credeam că la etajele aflate mai jos de recepţie ar fi camerele care încep cu 100 şi 200 (cele de la nivelul recepţiei sunt cu 300) şi acum văd că 504 e jos.
Pozele o să vină în cuând, nu am uitat de ele.
Noi am fost la masă pe la 9-9:15, apoi am pornit spre Vâlcea.
Mulţumesc pentru votul 20 (acum 5 minute am citit articolul scris de @vini -foarte interesant).
O zi bună.
@zlatna: Toate bune si frumoase la Dobru, dar se poate mai @ZLATNA sa nu scrii nimic despre mancarea de la Dobru? Sa stie oamenii ce papanasi fenomenali au, ce ciorba radauteana si ce tochitura moldoveneasca... Si personalul... de nota 10! Sa ne revedem cu bine cand ajungeti prin Alba
@ioana74: nu am scris de papanaşi pentru că nu am mâncat. Am uitat să scriu despre mâncare. Nici ciorbă rădăuţeană nu am mâncat, în schimb am mâncat o ciorbă de burtă foarte bună, iar soţia o mancare cu hribi şi mămăliguţă bune şi alea, eu la felul doi am mâncat o pizza pe care nu am putut să o termin.
Despre personal şi eu pot spune că au fost de nota 10.
O zi bună.
@ioana74:
”Sa stie oamenii ce papanasi fenomenali au, ce ciorba radauteana si ce tochitura moldoveneasca...
Eu fac acasă ciorbă rădăuţeană şi până acum am crezut că a mea este cea mai bună din ţară. Până sâmbătă, la restaurantul de la Teleconstrucţia, când mi-am cam schimbat părerea.
@ zlatna:Felicitări pentru articol şi regret că nu am găsit prea mult timp pentru un schimb de impresii turistice.
Vacanţe de vis să ai în 2017.
@traian. leuca: pentru mine discutia de la micul dejun de sâmbăta dimineaţa despre Cehia, Muntenegru, Croaţia şi Ungaria a fost o plăcere. Iar soţia mea a fost foarte încântată de ce a discutat cu soţia dumneavoastră. Pentru mine a fost un mic dejun fabulos (dpdv al discuţiei), nici nu prea mai stiu ce am mâncat.
O zi bună.
@zlatna: Dacă ajungi în Zadar, nu uita de Trogir, Plitvice şi Krka (parcul natural şi dacă ai timp şi insula cu acelaşi nume).
Beautiful holidays!
Tu ai avut un scaun in camera, eu nu! Si mi-a fost de trebuinta cind m-a trimis Elfa Roth sa fac listele pe mese si participanti, fiecare ce meniu a ales. M-am descurcat luind unul din balcon dar Elfa Mishu a stat pe coate.
@adri-nico: Îmi pare rău de voi că a trebuit să impartiti un scaun două doamne. Noi pe lângă scaunul surprins în poza am mai avut un tamburet. Asa e viața, unii au prea mult iar alții deloc.
Mulțumesc pentru vizita si vot. Salutari si sitului.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- May.2022 O minivacanță încântătoare. Mulțumiri gazdelor deosebite — scris în 18.05.22 de Marcel-mai2022 din - RECOMANDĂ
- Mar.2022 Gazdele din inima naturii! — scris în 09.03.22 de STATE.ALEX din PLOIESTI - RECOMANDĂ
- Dec.2020 Feerie in plina iarna... — scris în 02.12.20 de Mendixy din TULCEA - RECOMANDĂ
- Oct.2020 Minivacanţă reuşită — scris în 03.11.20 de cris1971 din SLOBOZIA (IL) - RECOMANDĂ
- Dec.2018 O locatie superba! — scris în 01.01.19 de mariuspopa69 din GIURGIU - RECOMANDĂ
- Dec.2017 La hotel Dobru Slanic Moldova de 1 decembrie 2017 — scris în 09.12.17 de CATAAS din SUCEAVA - RECOMANDĂ
- Dec.2017 România nu se dezminte — scris în 05.12.17 de Gabi Iliescu din CONSTANTA - RECOMANDĂ