ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 18.09.2016
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bacău
ÎNSCRIS: 25.07.15
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
AUG-2016
DURATA: 3 nopți
familie cu copii
1 AD. + 1 COPII -- v: 9

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
98.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 38 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 7 MIN

Hotel Dobru - o surpriza placuta

TIPĂREȘTE

Cautand un loc de relaxare si liniste pentru un concediu de 4-5 zile impreuna cu fiica mea am descoperit o locatie noua in statiunea Slanic Moldova si anume Hotel Dobru.

Dar pentru inceput voi scrie cateva randuri despre statiune.

Statiunea Slanic Moldova, supranumita Perla Moldovei, este amplasata pe versantul estic al Carpatilor Orientali, intr-o depresiune strabatuta de raul Slanic. Are un climat de tranzitie, intre climatul dealului si cel subalpin, cu veri racoroase si ierni blande.

Din statiune se pot face excursii de o zi la Salina Targu Ocna (voi face un review si despre ea).

Drumul din Bacau nu este unul din cele mai bune existand portiuni cu denivelari si gropi pana la Onesti. De la Onesti drumul se imbunatateste ca si calitate devenind mai placut odata cu peisajul.

Ce m-a uimit este prezenta multor familii cu copii in ciuda renumelui de statiune de pensionari.

Statiunea este renumita pentru izvoarele minerale. Voi face o enumerare a lor impreuna cu scurte recomandari:

IZVORUL 1 - Cura Interna recomandat pentru colecistita cronica simpla sau litiaza, diskinezie biliara, pancreatita cronica.

Boli metabolice: guta, obezitate, dislipidemii.

IZVORUL 1 bis - Cura Interna recomandat pentru afectiuni gastrice, colecistita cronica, constipatii, ulcer gastric si duodenal, sechele dupa ficat operat (boala reziduala a tractului biliar), boli metabolice (diabet, guta), stari alergice.

IZVORUL 3 - Cura interna recomandat pentru prudenta terapeutica pentru: varstnici, denutriti, surmenati, hipertensivi respectiv gastrite, ulcere hiperacide, colecistite hipotone, constipatii rebele.

IZVORUL 5 - Cura externa recomandat pentru inflamatii cronice oculare sau sub forma de aerosoli, inhalatii, pulverizanti.

IZVORUL 6 - Cura interna recomandat pentru gastrite cronice, hipoacide, insotite de constipatie, constipatie obisnuita, boli de nutritie si metabolism, colecistite cronice, hipotone (Concentratie foarte mare, trebuie folosit cu mare prudenta, dupa investigatii atente).

IZVORUL 8 - Cura interna recomandat in gastrite cronice, hipoacide, insotite de constipatie, constipatie obisnuita, boli de nutritie si metabolism, colecistite cronice, hipotone (mareste secretia gastrica dar nu modifica acidul clorhidric).

IZVORUL 10 - Cura interna recomandate pentru Gastrite cronice, hipoacide, insotite de constipatie, constipatie obisnuita, boli de nutritie si metabolism, colecistite cronice, hipotone.

IZVORUL 14 - Cura interna recomandat in afectiuni ale tubului digestiv (gastrite, ulcere hiperacide, colecistite hipotone, constipatii rebele) si anemir feripriva si celor care nu suporta sulful (Se recomanda prudenta terapeutica pentru: varstnici, denutriti, surmenati, hipertensivi).

IZVORUL 15 - Cura interna recomandat pentru Afectiuni gastrointestinale, mai ales cu spasme, pentru varstnici cu afectiuni gastroduodenale insotite de hiperaciditate si spasme digestive.

IZVORUL CIUGET - Cura interna (unic in tara) recomandat pentru boli hepatobiliare (influenteaza caile biliare si functia ficatului), hepatice cronice (chiar lent evolutive), diabet, guta, litiaze renale.

IZVORUL SONDA 2 - Cura interna recomandat in afectiuni renale si ale cailor renale, afectiuni digestive (ulcer, gastrite), afectiuni hepatice.

Parcul din Slanic este o oaza de relaxare si liniste, curat si ingrijit, cu loc de joaca pentru copii, masa de tenis si aparate de fitness pentru orice varsta.

Partia de schi este inaugurata din 2015 si se afla la intrarea in statiune dinspre Onesti. Exista si terenuri de tenis de camp care inca pot fi folosite, dar se pare ca nimeni nu se mai ocupa de ele si incet, incet incep sa se degradeze. Pacat.

Sa revenim la Hotel Dobru. Am observat ca nu mai exista impresii despre aceasta locatie din 2010. Asa ca voi scrie impresiile mele care sper sa va ajute in urmatoarele alegeri.

Hotelul Dobru este situat pe versantul estic al Carpatilor Rasariteni, la poalele Vârfului Dobru din Muntii Nemira, intr-o depresiune strabatuta de Pârâul Slanic. Hotelul este fosta vila a PCR, la dispozitia cuplului Ceausescu in cazul deplasarilor in zona pâna la Revolutia din Decembrie 1989, dar locatia a fost renovata si marita ca structura in anul 2007. Constructia impresioneaza prin monumentalitate, fiind amplasata pe o stânca abrupta a muntelui, cu o conformatie „in scari” unica pe Valea Slanicului. De langa hotel incepe un traseu usor de 20-30 minute ce are la sfarsit un loc de unde se vede o panorama a statiunii.

Hotelul Dobru, unul dintre cele mai importante obiective ale statiunii Slanic Moldova, a reintrat, din 29 aprilie, in circuitul turistic, dar sub o noua administrare, a tinerei familii Alina si Bogdan Sova. Hotelul a fost preluat in locatie de gestiune de societatea Teleconstructia Moldova, din Bacau, si va lucra in tandem cu Vila Teleconstructia pe care o are societatea bacauana in statiune. Astfel, turistii cazati la Dobru vor avea acces gratuit la baza de agrement de la Teleconstructia. Aceasta dispune de piscina, de sauna, de teren de tenis, de aparate de gimnastica si de fitness si de jacuzzi. Ambele locatii dispun si de sali de conferinta.

Hotelul dispune de 43 de camere (cu baie, televizor, minibar si balcon, de unde se pot admira superbele peisaje din jurul hotelului), dar si de terase restaurant. Oferta de primire a Complexului cuprinde un restaurant de 120 de locuri, bar de zi, sala de conferinta cu 50 de locuri, spatiu verde pentru plimbari si odihna si se afla la doar cinci minute, pe jos, de izvoarele cu apa minerala.

Rezervarea am facut-o pe site-ul lor iar confirmarea a venit la mai putin de o ora. Nu a fost posibila perioada care am vrut (marti - sambata) deoarece de vineri era inchiriat tot hotelul de un grup asa ca am acceptat varianta pana vineri cu speranta ca nu vor venii toti si mai ramane o camera libera. Pana la urma nu am mai reusit sa mai iau inca o zi in ciuda amabilitatii personalului de la receptie care imi spunea in fiecare zi situatia ocuparii hotelului (inca o bila alba pentru personal). Vineri seara am avut parte de o mica surpriza placuta din partea lor (dar voi reveni asupra acestui aspect).

Camera este suficient de mare, curata, cu mobilier nou, renovata de curand, cu minibar, televizor, fara AC (sincer nici nu trebuie). Singurul lucru mai vechi este televizorul, dar nu l-am deschis decat o singura data. Nu exista priza de internet ceea ce cred ca e un neajuns, dar in schimb am avut semnal wifi destul de bun care a suplinit aceasta lipsa. Curatenie se face in fiecare zi, fara exceptie, iar asternuturile se schimba la cerere. Personalul de la curatenie este foarte discret, dar eficient.

Baia este mare, cu mobilier nou, dotata cu cabina de dus, apa calda tot timpul, dar lipseste uscatorul de par. Prosoapele sunt curate si sunt schimbate la cerere.

Balcon mare dotat cu 2 scaune si o masa unde poti sa stai sa te relaxezi. La fiecare balcon exista ghivece cu flori care dau un aer vesel intregului balcon.

Restaurantul este mare, aranjat cu gust, curat, care iti creaza o stare de comfort. Exista si terasa cu mese cu scaune sau cu banci rustice in functie de gusturi (sau de locuri libere). Terasa este aglomerata, multi turisti venind din statiune sa serveasca masa aici.

Exista pe fiecare masa un dispozitiv functional cu care se cere meniul, comanda, plata sau anulare. Prima data am crezut ca este doar de design dar apoi am vazut ca se foloseste iar reactiile sunt prompte (o alta bila alba).

Micul dejun este in sistem bufet suedez cu multe feluri de mancare si suficiente (adica daca te trezesiti mai tarziu nu ramai flamand). Gasesti ochiuri, omlete, produse din carne (sunca, pastrama, salam, carnati), legume proaspete, lapte, ceai, sucuri naturale, cafea, cereale, unt, gem, miere, deci cam pentru toate gusturile. Personalul numeros, atenti, reimprospatau felurile de mancare ce erau pe terminate, dar in acelasi timp discreti.

Masa de pranz este gustoasa si indestulatoare. In fiecare zi exista meniul zile cu pretul de 22 lei care pentru o persoana este suficient. Toate felurile mancate sunt delicioase, bine pregatite. Preturile sunt decente (exemplu noi am platit 60-65 lei pentru doua meniul zilei, doua deserturi, un suc si o bere). Personalul foarte amabil, serviabil, reusea indiferent de cat de mare era aglomeratia sa serveasca in timp record pe toata lumea. Nu am auzit pe tot parcursul sejurul nici macar o data pe cineva nemultumit de modul de servire sau de mancare, dar am auzit multe laude la adresa lor. Recomand din meniu: frigaruile de pui, ciorba radauteana, snitelul de pui, salata de ardei copti (deliciosi se prepara dimineata la un gratar de langa terasa), clatitele, mere coapte si desertul casei (aici exemplific cu o fotografie). Aceste recomandari nu exclud celelalte feluri acestea exceleaza din puncrul meu de vedere.

Cina se poate servi de asemeni in restaurant si pe tereasa acompaniata de o formatie care interpreteaza tot felul de genuri de muzica.

Acum voi reveni la surpriza placuta care am avut-o vineri seara. Fiind cazati la alt hotel unde am constatat cu stupoare ca bucataria se inchide la ora 20 (voi face si un review despre acest hotel Venus) am ales sa incercam sa mancam la hotel Dobru. Surpriza a fost ca desi hotelul si restaurantul era inchiriat in totalitate de un grup, cei de la restaurant si-au facut timp si pentru noi si ne-au pregatit in timp record o cina la fel de buna ca si pana atunci. Acest lucru m-a facut sa recomand cu caldura acest hotel si cu siguranta voi reveni la ei.

In concluzie a fost un sejur foarte reusit unde ne-am relaxat asa cum ne-am dorit.


[fb]
---
Trimis de sdragos24 in 18.09.16 13:05:40
Validat / Publicat: 18.09.16 15:09:53
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SLĂNIC MOLDOVA.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 3613 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (sdragos24); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P12 Panorama statiunii din balcon
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 18200 PMA (din 18 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 38.00 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    3 ecouri scrise, până acum

    webmasterX
    [18.09.16 14:02:18]
    »

    @sdragos24, pe viitor n-ar fi rău să desparţi recomandările despre cazare de cele referitoare la zona vizitată - în două articole distincte, unul de tip "de cazare" şi unul de tip "de călătorie".

    S-ar obţine astfel o structurare mai bună a informaţiei utile - despre cazare, respectiv despre zonă sau împrejurimi (vezi mai jos) şi, deloc în ultimul rând, notele acordate ar reflecta mai bine gradul de recomandare al celor două "obiective" distincte (se întâmplă câteodată să stai într-un hotel pe care nu doreşti să-l recomanzi, dar zona sau localitatea ar merita cu totul altă medie - sau viceversa).

    În plus, cine încearcă să aleagă o cazare în zonă - o gaseşte mai uşor, parcurgând doar lista rubricilor de cazare (fără a mai fi nevoit să citească - în acel moment - informaţii despre zonă); cine se documentează despre zonă - va găsi toate informaţiile căutate într-o singură rubrică (cea dedicată impresiilor "de călătorie"), fără a mai fi nevoit să "baleieze" toate rubricile de cazare (unele poate nu-l interesează, sau poate nu doreşte deloc cazare în zonă).

    -------

    Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

    Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

    sdragos24AUTOR REVIEW
    [18.09.16 15:25:13]
    »

    @webmasterX: OK am sa tin cont de observatiile tale privind separarea "cazarii" de "vizitare".

    Coordonatele GPS sunt OK.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    Dan&Ema
    [13.01.17 18:44:18]
    »

    @sdragos24:

    Felicitari pentru articolul foarte complet! Este genul de informatie pe care o caut atunci cand ma documentez despre o locatie de cazare. Ma bucur ca ai mentionat mai multe asoecte legate de serviciile de care ati beneficiat si v-ati bucurat.

    Felicitari!

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    capatos, Dan&Ema, sdragos24
    Alte impresii din această RUBRICĂDobru Hotel:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.051647186279297 sec
    ecranul dvs: 1 x 1