ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 14.03.2019
  • *) Email NEFUNCȚIONAL
  • GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
    DIN: Bucuresti
    ÎNSCRIS: 24.03.08
    STATUS: PRETOR
    DATE SEJUR
    SEP-2018
    DURATA: 1 zile
    familie cu copii
    3 AD. + 1 COPII -- v: 8

    GRAD SATISFACȚIE
    SERVICII:
    100.00%
    Încântat, fără reproș
    CADRUL NATURAL:
    100.00%
    Încântat, fără reproș
    DISTRACŢ. / RELAXARE:
    100.00%
    Încântat, fără reproș

    NOTARE MEDIE REZULTATĂ
    100.00%

    AUTORUL ar RECOMANDA
    această destinaţie unui prieten sau cunoscut
    TIMP CITIRE: 4 MIN

    Dino Parc din Rasnov

    Ilustrație video-muzicală
    TIPĂREȘTE

    Adresa: Str. Cetatii, Rasnov 505400

    PROGRAM:

    Luni, marti, miercuri si joi 10.00 - 17.00 - vinery si sambata: 10.00 - 18.00

    duminica: 10.00 - 17.30

    Pret bilet: copii sub 3 ani intrarea libera. Copii 3 – 14 ani 22 lei. Adulti 28 lei.

    Stiti ca exista in Romania langa Rasnov, singurul parc de distratii care are ca tema dinozaurii? Si este si cel mai mare din SE-ul Europei.

    Intr-o nu prea frumoasa zi de toamna, cu mic cu marea am luat directia Rasnov. Am ajuns la Dino Parc pentru a ne intoarce – simbolic - cu cateva milioane de ani in urma, pentru a petrece cateva ore in mijlocul padurii printre dinozauri, pentru a viziona un film 9D si pentru a ne si distra intr-un mod simplu dar placut.

    Parcarea este la poalele unei coline: acolo am lasat masina si am platit biletele pentru tractorul cu remorca care ne-a dus la intrarea in zona parcului de distractii. Drumul nu este greu, poate fi parcurs si la pas, dar noi am preferat sa ne pastram energia pentru ce ne astepta sus. In fata cladirii care este intrarea in parc, am facut prima sedinta foto si am luat cunostiinta de pe un panou informative, cu amplasarea diferitelor oferte de distractie din incinta.

    Am intrat in caldirea ce are deopotriva, o mini expozitie cu cranii de dinoazauri, magazine de suveniruri si cinematograful 9D la etaj. Am cumparat bilete de intrare si am pasit in lumea distractiei.

    De pe un pliant am aflat ca sunt 47 de dinozauri in marime naturala, realizati din fibra de sticla si o rasina ce asigura pastrarea formei si culorilor pentru 50 de ani. Dinozaurii sunt realizati in marime naturala conform celor mai recente date paleontologice. Parcul tematic acopera o suprafata de 1,5 ha.

    Dupa ce am trecut de cladirea de care am spus, am intrat in prima zona care este practic un parc de distractii. Acolo, pe deasupra capetelor neostre, la 6 metri inaltime, copii mari si mici, isi testau curajul pe un “ traseu de aventura” lung de aprox. 100m. Sunt admisi copii ce au mai mult de 1,3m inaltime iar biletul costa 10 lei.

    Nu departe este traseul de tiroliana, pentru copii de peste 11 ani. Traseul are 150m. lungime, iar biletul costa tot 10 lei.

    Din pacate micuta familiei nu s-a incadrat in nici una din aceste doua cerinte, asa ca noi am plecat pe traseul amenajat prin padure, in cautarea dinozaurilor.

    Una din primele distractii a fost in labirintul cu lasere. Intr-o casuta din copac, rand pe rand am intrat in camera cu lasere. Intr-un intuneric deplin, trebuia sa trecem peste sau pe dedesubtul catorva randuri de lasere, combinate in fel si chip, incat provocarea sa fie cat mai grea. Nu am reusit sa nu atingem nici un laser si nu am obtinut “Diploma de agent 007” pe care o merita doar cei foarte indemanatici “spioni”. Dar distractia a fost maxima. 5 lei fiecare tura.

    Tot in acea casuta din copac, se organizeaza pentru copii, ateliere de pictura si un mic concurs de cultura generala, la care cei mici dupa ce au vazut dinozaurii din parc sunt invitati sa raspunda unui mic chestionar. Si aici premiantii primesc diplome.

    O alta atractie a casutei – care este foarte mare - este zona in care vizitatorii au ocazia sa vada o cabana din epoca de piatra si cateva amprente de dinozauri.

    Am inceput apoi traseul prin padurea bine amenajata, unde nu doar ca ne intalneam cu dinozauri de diverse specii, raspanditi printre copaci, dar am vazut cum se comporta un Vulcan in eruptie si pe o platforma din lemn, am simtit cum se cutremura pamantul cu ocazia unei eruptii. Traseul a inceput din zona lacului unde sunt reprezentati primii dinozauri ce au populat planeta noastra urmand sa facem cunostinta cu restul, in ordinea apritiei lor pe Pamant. Langa fiecare dinozaur expus, exista cate un panou informativ (scris in romana, engleza si germana) cu numele, perioada cand se estimeaza ca a trait specia respectiva si zona unde au fost gasite fosile.

    Dar exista si un al doile fel de panouri: cele cu intrebari si raspunsuri. Spre exemplu pe un panou era intrebarea “ Stiau dinozaurii sa inoate? - Da, cu colac si pernite, era raspungul glumet” iar pe reversul panoului era raspunsul serios, corect din care toti aveau de invatat ceva. Aceste panouri mi s-au parut foare amuzante.

    Treaseul a fost usor de parcurs, caci pe pasarele late din lemn pot trece multi vizitatori simultan. Cand am terminat, am fost sa vizionam un film 9D. Echipati cu ochelari speciali, am intrat in micuta sala de proiectie. Efectele erau atat de obositoare pentru mine, incat am stat mai mult cu ochii inchisi. Noroc ca nu a durat mult.

    De la magazinul de suveniruri, am cumparat cate ceva, iar drumul de intoarcere l-am facut pe jos, nu cu tractorul cu remorca.

    Pentru unii poate nu este o mare opera de arta sau cel mai Wauu…. parc de distractii. Dar noi l-am privit prin ochii micutei noastre si asta l-a facut sa fie fantastic. Cred ca macar din cand in cand, este bine sa lasam exigentele la o parte si sa ne bucuram de lucrurile simple din viata noastra. Asa am petrecut noi cateva ore acolo; simplu si placut.


    [fb]
    ---
    Trimis de Diaura* in 14.03.19 15:17:16
    Validat / Publicat: 14.03.19 19:32:32
    INFO ADIȚIONALE
    • Nu a fost singura vizită/vacanţă în RÂȘNOV.

    VIZUALIZĂRI: 777 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    1 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Diaura*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P20 La Dino Parc din Rasnov.
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 13050 PMA (din 15 voturi)

    ECOURI la acest articol

    1 ecouri scrise, până acum

    webmaster13
    [17.03.19 09:07:35]
    »

    Coloana sonoră ataşată se poate şterge sau schimba!

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂDino Parc:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.059428930282593 sec
    ecranul dvs: 1 x 1