![](/images/printer_off_32.png)
Da, întreb: Unde mai mâncăm în București? Să nu-mi răspundeți “Acasă” pentru că asta știu și eu și apoi, e valabil doar pentru bucureșteni.
Acum, serios vorbind, mai știți vreun restaurant în București unde mai poți savura o pizza sau măcar o cafea fără să fii încondeiat cu număr de telefon și cu data la care ai vizitat localul pentru a putea fi găsit dacă se constată că acolo - taman în aceași zi - vecin cu tine (la o altă masă, desigur, situată la distanța impusă de restricții) a fost și un infectat? Infectat de ce? Știm cu toții! De năstrușnicul Covid-19 care bântuie nevăzut peste tot și îți întră în organism prin toate orificiile fără să știi când și fără ca măcar să ai vreo bănuială. Distanțare, mască pe figură, mâini spălate și dezinfectate des, mănuși… Toate sunt recomandate, toate sunt bune, dar nu și de ajuns. Parșivul virus proliferează, înflorește și se răspândește. Sora și cumnatul meu au fost infectați. Infectată este și familia nepotului meu, adică fiul celor menționați anterior. Dar, fiți fără grijă! Dacă citiți aceste rânduri, să știți că nu veți lua Covod de la noi. Noi nu suntem infectați. Încă. Și-apoi, rudele mele sunt la sute de kilometri depărtare. Stau în izolare și conversăm zilnic la telefon.
Revin cu întrebarea: Unde mai mâncăm în București? Că eu nu știu. Am fost de curând la Restaurant “You & Me” și la Equinoxe - Bar Cafenea Restaurant, ambele din cartierul meu, de aici, de lângă casă, dar nu mai am curaj. Pe lângă toate, acum s-a făcut și mai frig, iar dacă stau la terasă - terasă deschisă, firește, pentru că știm cu toții cum se numără și cum se categorisesc acum pereții unei terase - risc să mă aleg cu o banală răceală și uite-așa… sunt declarată bună de carantinat îngroșând rândul celor infectați cu Covid.
Am găsit soluția. Stau acasă, chiar dacă nu izolată forțat, prin lege și prin tot felul de dispoziții guvernamentale. Mă autoizolez, iar atunci când îmi revine pofta de pizza, o comand. De fapt noi facem asta de mult timp. Avem aproape de noi o pizzerie bună, facem comanda Online, vine băiatul cu livrarea (îi pare și lui bine că nu are de parcurs jumătate de oraș riscând să ajungă cu marfa răcită și să nu mai primească bacșiș) sau chiar mergem unul dintre noi să o ridicăm dacă mai avem și alte interese prin zonă. În treacăt fie spus, sunt (sau cred că mai sunt) și restaurante care livrează mâncare la domiciliu. Fără să muncești prea mult, poți organiza și un festin în doi - că oaspeți nu poți risca să ai. Dar asta nu, nu-mi place! Încă mă mai pot descurca singură la cuptor, la cratiță...
Și cum o bere merge de minune lângă o pizza bună, cu blat pufos… la noi problema este deja rezolvată. Supermarketurile românești oferă din când în când bere Mythos, faimoasa bere pe care o căutăm și o găsim întotdeauna în timpul vacanțelor noastre pe însoritele țărmuri ale Greciei. Atâta doar că în România o cumpărăm mai ieftin. 9,99 lei/4 cutii de 500 ml, frumos înfoliate. Așa se face că încă mai avem în cămară un mic stoc rămas din vara trecută. La o pizza, cu un pahar cu bere gulerată, amintirile din frumoasele noastre vacanțe încep a curge gârlă. Ne uităm la poze, recitim review-uri… Bine zicea venerabila noastră mama @Michi - “Minunatele excursii între patru pereți” . Vezi aici
Aaa, după toate astea dorim uneori și o cafea. Una irlandeză că o cafea la nisip nu se poate. Am încercat. Nu prea mi-a ieșit așa încât - dacă nu putem ieși în oraș, la o cafea “profesionistă” - ne mai amăgim cu un surogat de “cafea irlandeză” . Adică o cafea obișnuită în care turnăm - mai mult sau mai puțin, după preferință - Chocolate Irish Cream Liqueur, și acesta un produs pe care îl găsim în supermarketurile noastre.
Iertați-mi elucubrațiile! Pandemia, bat-o vina!
P. S. Ce bine e că AFA are și zSTRATOSFERA, secțiunea în care putem expune aproape tot ceea ce ne trece prin minte. Nu mai trebuie să scriem la final “Webmaster, vă rog, fără PMA!” .
Trimis de iulianic in 21.11.20 12:06:08
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
![](https://amfostacolo.ro/FOTO/GENUINE/d008/8126/16488_101948_2.jpg)
ECOURI la acest articol
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@iulianic:
Cred că e mai sigur acasă, chiar cu potol de comandă. Nu în totalitate, dar mai bine ca la restaurant. Și acasă ca să pregătești ceva, ai nevoie de ingrediente. De unde să le iei, atunci când locuiești la bloc? De la supermaket bineînțeles. Te pregătești de cu seara, iar dimineața ești printre primii ca să eviți cantitatea de microorganisme "buclucașe".
Idee de rețetă pt. un weekend în familie:
-3 dorade, 3 păstrăvi prăjiți la tigaie cu mămăligă, mujdei de usturoi frecat cu smântână și zeamă de lămâie;
- sauvignion blanc demi-sec cu apă minerală;
-înghețată de vanilie și ciocolată neagră.
Săru' mâna!
@iulianic: Citind articolul tău mă întreb și eu la fel unde mai putem mânca în oraș!? în orașul meu desigur, nu sunt din București...
Nemernicul virus a atins și familia mea, fratele este pe cale de a se vindeca, acum s-a infectat și soția, culmea ea nu de la pacienți, ci de la soț...
Sunt acum blocată mental, nici nu-mi place să discut pe tema virusului...
Noroc cu AFA că mă scoate din starea aceasta...
Multă sănătate familiei și gânduri frumoase!
Of, complicate vremuri... Mai ales pentru niște ființe (atât de) sociale ca noi! Eram obișnuiți să ieșim în oraș aproape săptămânal, era ca o rupere de rutină, să ne răsfațăm cu mâncare bună, gătită profesionist, alături de un pahar de ceva... Cât a fost vremea bună și au funcționat terasele în aer liber, încă am făcut-o. Acum... Ne tot facem că amânăm; nu azi, că avem treabă, nici mâine, că a apărut ceva neprevăzut... De fapt, ne e teamă. Se strânge lațul. Noi și cei apropiați suntem bine, am reușit până acum să-l fentam pe virusache, dar știu multă lume care s-a îmbolnăvit. Constat că mulți pacienți de-ai mei (diabetici), unii vârstnici și cu comorbiditati serioase, au trecut totuși destul de ușor prin boală (culmea e că singurul care a făcut o formă urâtă și a decedat a fost un domn relativ tânăr, bine echilibrat metabolic, fără alte probleme medicale ????).
Revenind la mâncătorii... Gătim acasă deocamdată, m-am specializat în rețete rapide, gustoase și sănătoase. Ne cântărim în fiecare dimineață; în prima parte a anului luaserăm amândoi câteva kg, de care am reușit să scăpăm și ne-am propus cel puțin să ne menținem. Mi-e milă de patronii de restaurante, îi văd cum se străduiesc să-și facă terase încălzite, să-și diversifice oferta... Cred că o să mai comandam din când în când câte ceva, să-i susținem și pe ei...
Greu!... Dar va trece, sunt optimistă!
@iulianic: E mai rău când eşti şi singur, copiii te contactează numai la telefon ca să nu te contamineze (ei lucrând în spitale) şi mai suferi şi de BPOC care-ţi dă dispnee (gâfâit) pentru care trebuie să te oxigenezi ore bune pe zi. Nu ca să fie mai blond părul, ci plămânii, ca să crească saturaţia sangelui. Ce vreau să vă spun, este adaptabilitatea extraordinară a omului la orice situaţie, altfel nu se explică rezistenţa puşcăriaşilor în recluziune ani şi ani de zile. Mai e de adoptat şi o tehnică a pierderii timpului, adică tăiatul frunzelor la câini, care-ţi devine familiară. Cât priveşte masa de la restaurant, am în apropiere un supermarket cu preparate proaspete şi bune, pe care le cumpăr când mi-e lene să gătesc.Las´că trece şi asta şi la vară are să fie cald !
Apropo de asta, duminica trecută am ieșit cu familia la „Cocoșul Roșu” .
Chiar dacă mai se poate lua masa acolo, ba chiar mai fac și livrări la domiciliu prin diverse firme (am vpzut curieri de la vreo trei din astea care au venit să ia comenzi cât am stat noi acol0), totuși nu aș recomanda cunoscuților și cu atât mai puțin prietenilor să mănânce acolo. Poate așa... o bere sau o sticlă de vin (că nu sunt făcute de ei), dar mîncare - no way!!! cred că le-a fugit bucătarul, și probabil și barmanul că am comandat și două cocteiluri (diferite) și erau aceeași zeamă, cu paie diferit colorate!
@zapacitu: Sunt de aceeași părere. E mai sigur acasă cu toate măsurile de prevenire pe care le iau restaurantele. Se pare că virusului nu-i prea pasă de măsurile impuse sau autoimpuse de vreme ce cazurile de îmbolnăviri se înmulțesc tot mai mult. Fiecare zi înregistrează un nou record.
Ideea cu aprovizionarea la supermarket la primele ore este foarte bună. Mulțumim pentru sugestie și mulțumim și pentru ideea de masă în familie. Mai ales că peștele cu mămăligă și mujdei este unul dintre preparatele noastre favorite.
@mprofeanu: Da, se pare că în condițiile actuale nu prea mai putem ieși la restaurante. Sau, oricum, chiar dacă o facem, o facem pe riscul nostru. Ca să nu mai spun că atmosfera - cu atâtea constrângeri, temeri și vești alarmante - nu mai poate fi aceeași.
Mulțumim pentru urări și - la rândul nostru - dorim întregii familii multă sănătate și putere să treacă prin toate! Mai ales celor care au acum de înfruntat parșivul virus.
@crismis: Vremurile sunt tot mai complicate. Nu știu alții cum sunt, dar eu - obișnuită cu plimbările turistice și cu ieșirile în oraș pentru fiecare mic eveniment al familiei care trebuia marcat - mă adaptez destul de greu cu autoizolarea. Deși în primăvară am stat fix 3 luni în casă, fără ieșiri la magazine, la dus gunoiul, etc… (toate acestea le făcea soțul meu), acum fac eforturi.
Cu gătitul… Da, acum facem acest lucru doar acasă. Și mă pregătesc mental și pentru sărbătorile de iarnă în pandemie.
@Michi: Într-adevăr, autoizolarea în singurătate este și mai grea, și mai apăsătoare. Noroc cu telefoanele care ne țin conectați cu cei dragi, noroc cu televizoarele care ne transmit știri de ultimă oră (mai bune sau mai rele, mai adevărate sau mai gonflate…) și noroc cu AFA care ne transpune în atmosfera de vacanță (trecută sau viitoare pentru cei ce mai au curajul să viseze).
Asta cu “tehnica pierderii timpului, adică tăiatul frunzelor la câini” m-a amuzat, dar este perfect valabilă pentru mulți. Când stai numai în casă, când atâtea opțiuni ți-au fost tăiate… Ce să faci? Cauți să omori timpul cumva.
Multă sănătate!
@Dragos: Sunt de aceeași părere cu tine. Și când spun asta nu mă refer neapărat la “Cocoșul Roșu” - restaurant la care noi nu am fost niciodată. În general n-aș recomanda nimănui să exagereze cu ieșirile la restaurant, mai ales în perioada aceasta ciudată, care pare că nu se mai termină.
Semne de întrebare am și legat de livrările la domiciliu. Cum or sta lucrurile în bucătării? Cât de sănătos o fi cel care-mi aduce mâncarea la ușă?
Deși știm că e tristă și situația lucrătorilor din restaurante, iar o comandă înseamnă o mică gură de aer pentru ei, nu putem să nu ne punem și întrebări de acest gen.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jan.2025 Revelionul atunci și acum — scris în 01.01.25 de AZE din SIBIU
- Dec.2024 La schimbarea prefixului — scris în 07.12.24 de Michi din BUCURESTI
- Aug.2024 Atenţionare specială — scris în 20.08.24 de Michi din BUCURESTI
- Dec.2023 Crăciun atunci, Crăciun acum... — scris în 16.12.23 de AZE din SIBIU
- Nov.2023 500 — scris în 21.11.23 de robert din BUCURESTI
- Nov.2023 O mini Întâlnire AFA, așteptată de mult timp. — scris în 12.11.23 de pepsi70ro din CONSTANTA
- Oct.2023 De ce se scrie, se citeşte, se votează mai puţin reviewurile AFA? (II) — scris în 19.10.23 de Michi din BUCURESTI