ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 13.10.2017
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
DIN: Cluj-Napoca
ÎNSCRIS: 11.07.16
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
SEP-2017
DURATA: 3 zile
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

Satele Pestera si Magura, maretie intre crestele muntilor la cota 1200

TIPĂREȘTE URM de aici

Stiti momentele acelea cand fiind prea obositi de viata cotidiana visam la un loc frumos, aproape intact dupa cum l-a lasat mama natura? Locul acela cu dealuri verzi parca desenate, cer albastru, creste de munti, animale blande care pasc linistite, simplitate si frumusete cat vezi cu ochii?

Ei dragilor cand veti dori sa ajungeti acolo sa va planificati o vacanta in satele Pestera si Magura, acolo veti gasi cele descrise mai sus, cele 2 sate pe care le-as numi terapeutice. Am ajuns la ele cautand locuri de cazare in zona Bran si pentru ca am fost incantata de cele descoperite aleg sa dau informatia mai departe.

Unde sunt localizate satele Pestera si Magura?

Administrativ vorbind cele 2 sate apartin de jud Brasov, zona Bran-Moeciu, mai exact pentru a ajunge la Pestera la iesirea din Bran veti vedea pe partea dreapta un indicator 9km pana la satul Pestera. La Magura se ajunge mergand pe un drum de tara ce incepe de la Pensiune Nobilis din Pestera.

De ce e frumoasa locatia? Fiind situate intre Muntii Piatra Craiului si culoarul Rucar-Bran, la cota 1000-1200m, beneficiaza pe panorame splendide asupra Masivului Bucegi si asupra Muntilor Piatra Craiului. Peisajul e format din creste de munti din acest motiv zona este comparata cu peisajele din Austria sau Elvetia.

Sate turistice

Beneficiind de peisaje extraordinare dar si apropierea de zona turistica Bran, satul Pestera s-a dezvoltata din punct de vedere turistic reusind sa isi pastreze aspectul simplu, rural.

Accesul pana la Pestera este permis de un drum asfaltat, la Magura este drum de tara, zona este dotata cu multe spatii de cazare fiind construite multe pensiuni iar ce am apreciat eu e simplitatea acestora incercand sa nu incarce peisajul cu arhitecturi nepotrivite in acest context.

Este un sat simplu, probabil cu 1-2 magazine, fara restaurante, fara magazine de suvenuri intrucat dinacestea se gasesc din belsig in zona Bran. Ma bucur ca am gasit un spatiu simplu, aerisit in care atractia principala este locatia si nu achizitia de suveniruri.

Si daca nu sunt restaurante unde mananca turistii? Ei bine ideea este sa ne bucuram de produsele locale, gazdele pensiunilor ofera in general bucate din proprie unitate, gatite cu ingrediente din gospodarie, fiind la munte faimoase sunt branzeturile si preparatele din carne in special afumate.

Ce poti face ca turist in Magura si Pestera?

Pe langa vizitarea locatiilor apropiate cum ar fi orasele Rasnov, Zarnesti si zona Bran noi am ales satul Pestera pentru peisajele fantastice, viata linistita, nimic nu se compara cu un apus de soare pe sezlong admirand crestele Masivului Bucegi si Piatra Craiului.

Una din zile am dedicat-o exclusiv obiectivelor din satul Pestera:

-Pestera Liliecilor

-trasee spre Cabana Curmatura, Refugiul Grind, Comuna Moeciu de Jos, ori spre Zarnesti

Asadar in ziua dedicata acestei zone ne-am echipat cu imbracaminte lejera, am mers cu masina pana in capatul satului punctul de oprire fiind Pensiunea Nobilis. Acolo am lasat masina si am continuat pe jos pe drumul ce merge prin spatele pensiunii mergand astfel pe o ulita de sat cu peisaje uluitoare. Stiam ca trebuie sa trecem de Casa Folea ca apoi sa gasim indicatorul cu traseele. Zis si facut in capatul strazii am gasit indicatorul care ne arata 4 variante de trasee:

-la stanga: traseu cu tringhi galben spre Cabana Curmatura 2,45-3,15 ore; traseu cruce rosie spre Refugiul Grind (2-2,5h) prin La table 1,15-1,45 ore

-la dreapta: traseu cruce rosie spre Moeciu de Jos 2,5-3 ore, traseu spre Gara Zarnesti 3,5-4 ore

Am decis sa o luam la dreapta intrucat acela era traseul prin care puteam admira peisajele din Pestera si Magura. De aici totul a fost o frumusete si o incantare, ochii nostri se bucurau vazand atata armonie, dealuri si pasuni cosite, priveliste asupra unei zone extrem de vaste, faptul ca eram la cota 1000-1200 ne permitea sa vedem cele 2 sate plus Masivul Bucegi si Muntii Piatra Craiului.

Nu pot descrie ceva atat de frumos insa pozele cu siguranta vorbesc de la sine. Traseul ales de noi a constat in traversarea unei pasuni ca apoi sa tot coboram pe o ulita ce venea din alt drum al satului Pestera. Am facut nenumarate opriri pentru a admira si fotografia alte si alte unghiuri, in partea dreapta poate fi observata Manastirea Pestera la poalele dealurilor.

Treceam pe langa animale ce mancau linsitite pe pajistile verzi, admiram casele localnicilor constructii vechi si noi, de remarcat era linistea desavarsita aveam impresia ca nu e nimeni acasa toata lumea lucra cate ceva in gospodarie. Ce pot sa zic oamenii aceia si-au ales un loc superb pentru a trai, asta pot numi o viata frumoasa.

Ne-am continuat plimbarea pana ce am gasit primul indicator, o intersectie ce indica la stanga traseul spre Prapastiile Zarnestilor, la dreapta spre manastire/intoarcere in satul Pestera, sau inainte spre Magura. Am ales sa mergem la dreapta pentrua admira si alte unghiuri pe drumul de intoarcere in satul Magura nu am ajuns ci doar l-am admirat din departare.

Drumul ales coboara o portiune apoi se vireaza la stanga si drumul propriu-zis e ulita ce urca spre Pestera, cel pe care l-am vazut din partea opusa, de fapt traseul nostru a fost o bucla, am coborat pe o parte si am urcat pe cealalta. Personal recomand varianta asta si nu invers intrucat prima parte e mai abrupta si e de preferat sa o cobaram nu sa o urcam.

Iata-ne ajunsi in in fata Pensiunii Nobilis, dat fiind ca toata plimbarea durase numai 1,5 ore am decis sa vedem si alte peisaje asa ca ne-am intors pe drumul parcurs initial pana la indicatorul cu trasee, de data asta am mers la stanga obiectivul fiind La Table (1,15-1,45 ore).

Al doilea traseu a fost bine marcat fata de primul, initial se continua pe drumul forestier urmand ca apoi sa intram prin padure, dupa 40 minute ne-am trezit in mijlocul unei poieni la intersectie de drumuri avand 4 directii diferite si niciun indicator. Dupa instinct am mers in fata si in scurt timp marcajele cu cruce rosie au reaparut. Dupa inca 15 minute am ajuns la un indicator la dreapta spre La Table insa am facut pauza intrucat peisajul din fata era uluitor, numai creste de munti si paduri de brad.

Am continuat inca putin spre drumul indicat mai devreme insa am decis sa ne intoarcem si sa ne bucuram de peisajul anterior urcand pe culmea unui deal de unde view-ul era ametitor.

Intorsi la masina alungati de o ploaie marunta, am concluzionat ca pe primul traseu am facut 1,5 ore pe cel de al doilea 2 ore. Am coborat in sat pana la un indicator situat pe partea stanga a drumului spre Pestera Liliecilor simbolul satului.

Am parcurs pe jos un traseu de 10-15 minute pana ca am ajuns la obiectivul situat pe partea stanga, format intr-un masiv stancos. De fapt este o pestera mica si una mare, din pacate neamenajata, poate fi vizitata o prima incapere iar de acolo printr-un portal foarte ingust poate continua explorarea. Ne-am multumit doar cu prima incapere, cat despre lilieci am zarit foarte putini si oricum nu vroiam sa ii deranjam.

Dupa acesta vizita as aprecia ca fotografiile cu satul Pestera ar fi cel mai frumos mod de a face reclama Romaniei, relieful si peisajele naturale sunt o binecuvantare.

Sper ca dupa acest articol sa retineti unde se afla satele Pestera si Magura si ca sunt numeroase motive pentru care ar trebui sa le vizitati.

Enjoy!

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de simplegirl in 13.10.17 10:05:04
Validat / Publicat: 13.10.17 12:31:42
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în MASIVUL PIATRA CRAIULUI.

VIZUALIZĂRI: 5566 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (simplegirl); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P12 Pe traseul spre La Table, intersectie nesemnaliza, traseul nu urca pe acest deal dar cine zice ca nu putem?
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 13050 PMA (din 15 voturi)

ECOURI la acest articol

4 ecouri scrise, până acum

liviu49
[13.10.17 19:04:10]
»

@simplegirl: Felicitari pentru acest traseu deosebit de frumos! Cand ma gandesc ca baiatul meu cel mare ti-ar putea fi tata, parca imi pare rau ca baietii mei au fost acolo, iar eu, nu. Trag de nadejde, ca spanu' de barba ca voi reusi sa ajung si eu acolo. E destul de aproape si imi doresc ca drumurile spre aceasta zona sa nu atraga turistii pantofari, care sa strice si acest colt de natura, inca nedistrusa. Poate ca sunt rautacioas, sau chiar rau, dar, din pacate, drumurile bune au dus la stricarea, daca nu chiar distrugerea unor locuri deosebit de frumoase. Tare mi-e teama ca aceasta zona va avea soarta Moieciului. Si ar fi pacat, mare pacat!

Zona este prea frumoasa, pentru a incerca sa mai adaug eu ceva!

Numai bine si calatorii placute!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Dana2008
[13.10.17 20:35:48]
»

Felicitari pentru articol!

Fotografiile sunt superbe!

Zona este minunată iar crestele munților care ating cerul sunt minunate! Chiar vreau sa ajung în zona Bran, iar fotografiile m-au convins că trebuie să mă grăbesc să ajung acolo.

Frumoasă destinație și drumețiile prin natură într-o zonă liniștită, cu aer curat, nu pot decât să vă încarce bateriile.

Călătorii plăcute!

mishu
[16.10.17 21:19:40]
»

@simplegirl: Un loc minunat unde sa traiesti fara stres. Felicitari, votat cu placere.

simplegirlAUTOR REVIEW
[17.10.17 12:09:17]
»

@liviu49: Da asa este locul e prea frumos si cu siguranta este greu de conservat, eu sper ca totusi ca acei turisti pantofari nu vor aprecia doar niste dealuri si vor cauta ceva mai spectaculos in alta parte...

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
liviu49, mishu, simplegirl
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă zona Peștera:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.070714950561523 sec
    ecranul dvs: 1 x 1