ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 24.03.2019
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 29.10.15
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
FEB-2019
DURATA: 1 zile
single
1 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
AFA RECOMANDĂ: Pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și/sau tururi turistice ale Romei / Vaticanului - recomandăm ghidroma.eu
  • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. +39 324 981 3672
  • TIMP CITIRE: 5 MIN

    Monopolul pe frumusețe poate l-a ratat, dar Monopoli este un oraș de nota 10

    TIPĂREȘTE URM de aici

    Plecând din Alberobello, în drumul meu spre Monopoli, cei 9 km ce mă despărțeau de Locorotondo au fost parcurși de autobuzul de Martina Franca în cel mult 10 minute așa că pe la 13.30 coborâsem deja în stația din Piazza Marconi. De acolo, având în vedere că următorul autobuz spre Fasano venea peste o ora am plecat la plimbare către centrul vechi pe XX Settembre ajungând după vreo 200 m la sediul primăriei din Piazza Aldo Moro.

    Apoi am pătruns în mare viteză în centrul istoric al acestui bine conservat oraș alb al Pugliei, formă lui aproape circulară, de unde vine și denumirea ”locorotondo” (loc rotund), fiind plasat efectiv pe vârful unui deal. Atmosfera este relaxantă dar plină de viață, timpul trece lin atunci când străbați la pas străduțele întortochiate din orașul medieval, deoarece efectiv te simți ca într-un film artistic: auzi și vezi cum se pune lumea la masă, îi auzi cum râd și vorbesc iar pe ușile deschise ajunge la tine mirosul îmbietor al mâncării abia scoase din cuptor.

    Deși nu este o localitate foarte turistică comparativ cu Alberobello pentru mine Locorotondo reprezintă o surpriză plăcută, orașul este plăcut la vedere, viața curge liniștit dar are culoare și gust. Ca să nu risc pierderea autobuzului de legătură am plecat către stație după circa o oră de comuniune cu “locul rotund” al Pugliei.

    Pe la la ora 14.50 a apărut autobuzul spre Fasano care avea datoria să mă coboare din deal cale de vreo 11 km, stația unde am fost lăsat în Fasano fiind lângă un parc central, Parco della Rimembranza de unde se poate intra în centrul vechi unde am apreciat cel mai mult arcadele siameze ce pornesc din Corso Perrini de o parte și de alta la Piazza Mercato Nuovo.

    Se poate vizita tot în această zonă Chiesa Matrice di San Giovanni Battista cu al său turn cu ceas înalt de 28 metri și Chiesa San Francesco da Paola, ambele având forma actuală încă de prin secolul 18. Principala atracția a orașului este ZOOSAFARI FASANOLANDIA, zoosafari.it, al doilea parc auto (ca dimensiune) din Europa, dedicat vieții animalelor sălbatice.

    Cei 17 km dintre Fasano și Monopoli, au decurs lin, fiind lăsat să cobor la a doua stație din acest oraș, în Piazza S. Antonio.

    Prima clădire vizitată în Monopoli a fost o biserică impozantă, Church and convent of St. Francis of Assisi care datează de pe la 1740. Partea de convent (mânăstirea) a fost transformată în secolul 19 în sediu pentru Primăria din Monopoli. Un lucru care mi-a plăcut în acest oraș au fost tăblițele indicatoare Itinerario turistico piedonale, ce te scutesc să cauți pe hartă prea des.

    A urmat apoi la rând Monastero dei Santi Giuseppe e Anna, monument de arhitectură ce ține de secolul XVII. Din păcate starea de conservare a acestei biserici este proastă și e deschisă spre vizitare destul de rar spre deloc.

    Am descoperit apoi Chiesa di San Domenio con Rosone, o biserica frumoasă din secolul XVI, aflată în stare de conservare acceptabilă, pe o latură a bisericii fiind lipit sediul carabinierilor. La numărul 73 pe Via S. Domenico se găsește Cripta Rupestre Madonna del Soccorso (secolul XI). Circuitul religios a ajuns la Basilica Concattedrale Maria Santissima della Madia (secolul XVIII), o construcție impresionantă în stil baroc, a cărei măreție este amplificată și de semețul său turn cu ceas, poziționat strategic în partea opusă intrării în catedrală.

    Plecând de la catedrală spre port am întâlnit în cale o nouă biserică, Chiesa Santa Maria del Suffragio (Purgatorio – sec. XVII), giornaledipuglia.com/2016 ... purgatorio.html, loc unde am remarcat cele 8 mumii ce vegheză în picioare precum și simbolistica cu cranii sau schelete prezentă pe uși și în decorațiunile zidurilor.

    De aici am ajuns destul de repede la Spiaggia Porta Vecchia loc unde am remarcat valurile imense ce acopereau plaja în totalitate. Mergând pe promenada am ajuns în scurt timp la Bastione Santa Maria (unde tunurile păreau pregătite să sperie dusmanii veniți de peste mări), parte a Castello di Monopoli (sec. XVI), care poartă numele lui Carlo V.

    Aproape de port am descoperit Piazza Giuseppe Garibaldi, o oază verde în mijlocul orașului cu multe terase și restaurante ce încep să se umple la venirea serii, în acest loc am găsit și Torre Civica, ce vegheză din secolul XVI pentru siguranța cetășenilor orașului.

    Nu departe de aici, mergând pe străduțele misterioase ale orașului, am întâlnit biserica Chiesa di Santa Maria Amalfitana (Romanico Pugliese sec. XII) care atrage mulți vizitatori prin cripta sa cu picture rupestre.

    În finalul incursiunii mele în bijuteria numită Monopoli am poposit în larga Piazza Vittorio Emanuele, străjuită pe cele 4 laturi de clădiri mai vechi sau mai noi, toate în stare bună de conservare.

    Pe traseul spre gară am găsit o nouă biserică impozantă Chiesa di Sant'Antonio di Padova precum și Conservatorio di Musica Nino Rota, ambele aflate în Piazza S. Antonio, loc de unde începusem incursiunea mea cu 3 ore în urmă. Am fugit apoi repede spre gara deoarece seara venise iar primul tren spre Bari pleca în puține minute… Polignano al Mare urma deci să fie descoperit doar în nocturnă…...

    Citește și CONTINUAREA aici

    [fb]
    ---
    Trimis de ultrasro in 24.03.19 15:55:03
    Validat / Publicat: 24.03.19 19:44:53

    VIZUALIZĂRI: 2379 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    1 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ultrasro); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P04 Chiesa San Domenico
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 34400 PMA (din 26 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest articol

    1 ecouri scrise, până acum

    webmaster
    [25.03.19 09:23:47]
    »

    Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

    — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

    (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă zona Monopoli-Ostuni:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.06322717666626 sec
    ecranul dvs: 1 x 1