'Vanatori de cascade' in Malham - Yorkshire Dale National Park
Malham este locul perfect pentru a petrece o zi in aer liber. Exista doua parcari mari unde sa va lasati masina si de aici continuati plimbarea la pas... Peisaj placut, din pacate lipsesc padurile.
Cu totii am auzit de Robin Hood si de padurile pe care le strabatea, evident fiind vorba despre un parc national noi ne asteptam la o padure. Ulterior am citit pe bbc ca astazi suprafata paduriilor nu depaseste 12% din suprafata tarii.
In schimb exista alei peste tot, deci este un traseu usor de parcurs. Am fost surprinsa sa vad cat de multa importanta s-a acordat acestei zone din punct de vedere turistic.
Dupa un drum nu mai lung de 30 min pe jos am ajuns la cascada Gordale Scar... Pe drum ne-am bucurat de un peisaj stancos impresionant, precum puteti observa si in pozele atasate ☺. Dupa ce ne-am odihnit si am facut sute de poze la cascada am ales sa ne intoarcem pe un alt drum... Mergand inapoi am descoperit pe rau un loc de balaceala perfect (cascada Janet Foss)... pentru altii :), nu pentru noi, ca apa era chiar rece. Datorita caderii de apa s-a format un bazin cu apa mai adanca, loc unde cateva persoane s-au decis sa se balaceasca. Noi ne-am multumit doar sa admiram peisajul ☺. Tot aici am gasit si un trunchi de pom plin cu monezi... Evident cu 1 si 2penny. Nu ne-am imbogatit daca asta credeati :p.
Interesant este ca o parte buna din parcul national este proprietate privata, ingradita (de obicei pe fiecare parcela imprejmuita se afla oi) insa accesul este permis. Ulterior am aflat ca mai era o cascada de vazut: Malham Cove, insa pe care noi am ratat-o.
Deci ne-am bucurat de o zi relaxanta in natura...
Daca se intampla sa fiti in Yorkshire, sa vreti sa mergeti in inima naturii, cu siguranta acesta este un loc potrivit!
Trimis de Rox.Patrik in 15.10.17 21:41:49
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în MAREA BRITANIE.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Rox.Patrik); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
@Rox. Patrik:
Frumoase cascade, frumoase poze, fain! Bravo! ????
@Dan&Ema: Multumesc. Sincer in zona sunt destul de multe zone amenajate pentru plimbari. Un alt loc este Bulton Abbey (si aici se gaseste o cascada ☺).
@Rox. Patrik: Tineretea voastra razbate prin fiecare poza si prin fiecare cuvintel din acest articol si parca aud si veselia celor din jur. Felicitari, votat cu mare placere.
@mishu: Multumesc ☺ nu varsta conteaza ci "cheful de duca". ????
- Jun.2021 York — scris în 14.06.21 de alxmst din LIVERPOOL - RECOMANDĂ
- Aug.2017 La pas prin York — scris în 20.10.17 de Rox.Patrik din ARAD - RECOMANDĂ
- Aug.2017 O zi pe plaja Marii Nordului Scarborough — scris în 06.10.17 de Rox.Patrik din ARAD - RECOMANDĂ
- Mar.2017 Skipton, parfum de târg medieval — scris în 04.10.17 de Radu Tudoran din CăLăRAşI - RECOMANDĂ
- Aug.2016 York Minster - bijuteria gotică a Angliei — scris în 20.01.17 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2012 York, istorie si prezent — scris în 04.09.12 de elena_iasi din IASI - RECOMANDĂ