ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 03.08.2016
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Râmnicu Sărat
ÎNSCRIS: 09.05.11
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
JUL-2016
DURATA: 2 zile
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 6 ani

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
87.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 11 MIN

Două zile la Techirghiol

TIPĂREȘTE URM de aici

La finalul săptămânii trecute am ajuns pentru două zile la Techirghiol. Nu a fost o ieșire planificată cu mai multă vreme înainte, ci am mers acolo întrucât ne-am dorit să petrecem un weekend călduros la malul mării. Deoarece este vârf de sezon pe litoral, singura cazare rezonabilă pe care am putut să o găsesc pentru perioada dorită a fost la vila Elina din Techirghiol. Am achitat de joi contravaloarea cazării prin depunere la bancă, așa că mi-au rămas la dispoziție mai puțin de două zile ca să aflu anumite informații despre Techirghiol, stațiunea în care urma să ne cazăm de sâmbătă până luni dimineața. Am căutat aceste informații deoarece la prânz și seara ne-am plimbat prin Techirghiol, în restul timpului mergând la plajă în Eforie Nord.

Pentru început, o să prezint câteva date cu caracter general: Techirghiol este un oraș din județul Constanța, aflat la doi kilometri de Eforie Nord, așadar localitatea este poziționată aproape de țărmul Mării Negre. Prima atestare documentară a acestei așezări datează din secolul al XVI-lea, iar numele orașului vine de la cunoscutul lac Techirghiol aflat în vecinătate (renumit pentru proprietățile apei și ale nămolului sapropelic).

Techirghiol este cunoscut ca stațiune balneară din anul 1899; un pas important în realizarea acestei stațiuni balneare pe malul lacului Techirghiol l-a reprezentat faptul că în anul 1894 Ministerul Agriculturii și Domeniilor a vândut Societății Eforia Spitalelor Civile din București 100 de hectare de pământ pe malul lacului. Au fost construite apoi numeroase vile și hoteluri, iar multe dintre personalitățile vremii și-au construit case de vacanță la Techirghiol (pot fi amintiți aici Mihail Kogălniceanu, Mircea Eliade, Tudor Arghezi sau Ionel Teodoreanu).

Cel mai important obiectiv este, fără îndoială, limanul Techirghiol (mai cunoscut sub denumirea de lacul Techirghiol). Cu o suprafață de 10,68 km², acesta este cel mai întins lac salin din România. Nu trebuie să fii un priceput înotător pentru a face baie în apa lacului, salinitatea ridicată te menține practic la suprafață. Însă adevărata comoară se află pe fundul apei – nămolul sapropelic de Techirghiol, cunoscut pentru proprietățile sale terapeutice; având efect antiinflamator, nămolul este utilizat în tratarea unor afecțiuni vasculare, neurologice, periferice, respiratorii sau ginecologice.

Pe marginea lacului există mai multe locuri unde se poate face plajă și unde oamenii se ung cu nămol. La ieșirea din Eforie Nord către Techirghiol există un camping și o zonă de plajă, apoi începe aleea de promenadă amenajată pe malul lacului, alee ce continuă pe câțiva kilometri până pe malul opus, în dreptul Sanatoriului Balnear și de Recuperare Techirghiol.

Am străbătut și noi la pas o bună porțiune din această faleză, prilej cu care am observat unele amenajări recente care pot reprezenta un punct de plecare în modernizarea acestei stațiuni. Din loc în loc au fost realizate parcări gratuite, iar după intrarea în stațiune este amenajată o plajă publică, cu toalete și punct de prim ajutor, dar și cu vreo două scări care coboară până în apa lacului (cei doritori să facă baie pot trece astfel mai ușor de zona cu bolovani de pe margine).

În vecinătatea acestei plaje se află o piscină de mari dimensiuni, dar și două terenuri pentru sport (unul de tenis și unul pentru fotbal). Sâmbătă și duminică după-amiază era aglomerație la această piscină; seara când am ieșit la plimbare am aruncat o privire din apropiere și am văzut programul (între orele 10.00 – 18.00), dar și tarifele pentru accesul la piscină (15 lei/adult și 10 lei pentru copiii mai scunzi de 1,30 metri). În ceea ce privește terenurile de sport, o oră pe terenul de tenis costă 20 de lei, iar pentru terenul de fotbal tariful este de 80 lei/oră.

Zona centrală a falezei este și cea mai frumoasă; este amenajat un părculeț pe malul lacului, cu mai multe alei de promenadă, bănci de lemn, dar și cu flori sau arbuști de diferite dimensiuni. Însă cel mai interesant loc de aici ni s-a părut a fi statuia bătrânului Tekir însoțit de măgarul său, practic monumentul-simbol al orașului. Amplasați pe o alee pietruită care intră în bazinul unei fântâni arteziene, cei doi amintesc de o cunoscută legendă a lacului Techirghiol. Conform acesteia, ”un tătar bătrân, olog și orb a ajuns cândva pe malul acestui lac însoțit de măgărușul său care avea și el mai multe răni; animalul s-a repezit în apele lacului și a început să se scalde. Bătrânul s-a chinuit ore în șir să scoată animalul din nămolul lacului, însă încăpățânatul măgăruș nu voia să iasă. Bătrânul a rămas uimit când, într-un final, a reușit să iasă pe mal: ochii lui distingeau din nou lumina zilei, iar picioarele începuseră iar să îl asculte. În ceea ce îl privește pe măgăruș, rănile de pe spatele lui se vindecaseră. Oamenii au auzit despre această întâmplare miraculoasă și au venit în număr tot mai mare pe malul lacului, pentru a se scălda și pentru a se unge cu nămolul vindecător. Întrucât Tekir și măgărușul lui au descoperit beneficiile lacului, această apă a fost numită Techirghiol (Lacul lui Tekir). ” (legenda am preluat-o de pe acest site, unde mai puteți lectura și alte informații referitoare la lacul Techirghiol)

Continuând plimbarea pe faleza orașului, am ajuns în dreptul unui loc de joacă pentru copii; spațiul este dotat cu mai multe leagăne, balansoare sau tobogane, așa că cel mic a fost încântat de faptul că s-a putut juca aici aproape o oră duminică seara. Intrarea este liberă, iar dotările sunt în stare bună.

După alte câteva minute de mers, faleza se termină la Pavilionul ”Băile Reci”; aici este un sector de plajă amenajat unde se poate face tratament cu nămol și baie în lac într-un cadru amenajat. Există sectoare separate pentru femei și bărbați, dar și un sector comun, iar accesul se face contracost. Chiar dacă nu am venit aici să facem plajă sau să beneficiem de proprietățile terapeutice ale nămolului, am trecut totuși pe la casierie pentru a reține tarifele, în ideea că cineva de pe AFA ar putea fi interesat: 15 lei de persoană pe zi; abonamente – 60 lei/persoană (pentru 5 zile); 75 lei/persoană (pentru 7 zile) sau 105 lei/persoană (pentru 10 zile).

Pe peretele de lângă casierie am găsit informații despre realizarea corectă a împachetării cu nămol de Techirghiol: ”Tratamentul începe cu expunerea la soare timp de 10-20 de minute, urmată de o baie în lac. După o reîncălzire scurtă la soare (10-15 minute) se aplică pe tot corpul un strat de 0,5 mm de nămol. Uscarea nămolului se produce, în funcție de temperatura aerului, în aproximativ 20-30 de minute. După uscarea nămolului se face o baie în lac, cu imersie completă până la nivelul umerilor și cu mișcări active. Imersia se face progresiv până la obținerea unei senzații de răcorire plăcută. Pentru producerea efectelor terapeutice este suficientă o singură aplicație de nămol pe zi. ”

În parcarea de la ”Băile reci” existau câțiva comercianți care ofereau spre vânzare nămolul terapeutic, ambalat în sticle de 2 litri (la prețul de 10 lei sticla) sau la bidoane de 5 litri (25 de lei).

Dincolo de ”Băile Reci” de la Techirghiol există un alt sector de plajă publică, iar peste drum se află Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol. Spațiul din jurul sanatoriului este îngrijit iar parcarea era plină, semn că există numeroși oameni care vin aici la tratament.

Cam acestea sunt punctele de interes de pe faleză și din apropierea acesteia, însă la Techirghiol există și alte obiective (le voi prezenta pe cele pe care le-am vizitat pe parcursul minisejurului nostru):

- Monumentul Eroilor se află după intrarea în oraș dinspre Eforie Nord, la intersecția drumului principal cu strada Victor Clinescu. Pe soclu este așezat un soldat care ridică brațul în semn de victorie. De jur-împrejurul soclului sunt amplasate mai multe plăci de marmură; lecturând informațiile afișate, am aflat că acest monument a fost inaugurat în 1931 pentru a cinsti memoria vitejilor de pe aceste meleaguri care și-au dat viața în luptele din Primul Război Mondial. Tot aici, pe una dintre aceste plăci, este notată informația potrivit căreia ”pentru recunoașterea faptelor sale istorice întru propășirea țării, la împlinirea vârstei de 90 de ani, s-a acordat titlul de Cetățean de Onoare al orașului Techirghiol Majestății sale Regelui Mihai I al României”.

- peste drum de Monumentul Eroilor se află clădirea Teatrului de Vară ”Jean Constantin”. Pe peretele dinspre stradă am văzut un mozaic în care este înfățișat cunoscutul actor interpretând personajul Izmail din ”Toate pânzele sus”. Jean Constantin (1927 - 2010) s-a născut la Techirghiol și este Cetățean de Onoare al acestui oraș.

- Mănăstirea ”Sfânta Maria” este un alt obiectiv cunoscut din Techirghiol; situată pe strada Ovidiu, nr. 5, această mănăstire este un mic colț de rai unde te poți plimba pe aleile de promenadă înconjurate de arbuști, flori multicolore sau arcade de piatră printre care s-a împletit iedera. În curtea mănăstirii poate fi admirată o bisericuță de lemn construită în stil maramureșean; această biserică a fost adusă inițial de către Carol al II-lea lângă Castelul Pelișor de la Sinaia, iar după instaurarea comunismului a rămas în paragină până când patriarhul Justinian a adus-o la Techirghiol și a restaurat-o. În incinta acestei biserici am admirat mai multe icoane realizate direct pe lemn, iar cadrul restrâns ne-a îmbiat parcă la câteva clipe de reculegere.

Plimbându-ne prin curtea mănăstirii am ajuns în dreptul Izvorului Vieții, de fapt o fântână zidită unde izvorul care murmură neîncetat este vegheat de către statuia Sfântului Pantelimon. Această sculptură în bronz este opera artistului Ion Jalea.

În spatele ansamblului mănăstiresc a fost ridicată o nouă biserică, mult mai încăpătoare; nu am putut intra, însă i-am admirat interiorul din pragul ușii, fiind permis acest lucru. Tot în curtea mănăstirii există ”Centrul Social Pastoral Sf. Maria”, în fapt un hotel de două stele cu bază de tratament.

Părintele Arsenie Papacioc a fost părintele duhovnic al acestei mănăstiri timp de 35 de ani, între 1976 și 2011, anul în care părintele a trecut la cele veșnice. În curtea mănăstirii poate fi vizitată chilia în care duhovnicul a viețuit, dar și mormântul acestuia, loc unde se poate depune o floare sau se poate aprinde o lumânare.

O vizită la acest frumos lăcaș de cult poate fi oricând o opțiune pentru cei care merg pe litoral; noi am fost acolo, ne-a plăcut și vom reveni cu siguranță și cu altă ocazie!

- în Techirghiol există și o geamie; aceasta se află pe strada Nicolae Bălcescu, nr. 42. Am ajuns acolo duminică după ora prânzului și am admirat lăcașul de cult doar din exterior deoarece înăuntru se oficia o slujbă. Această geamie a fost ridicată în anul 1934 și la construcția ei au participat majoritatea credincioșilor de rit musulman din localitate.

- un ultim obiectiv pe care trebuie să îl amintesc aici este Grădina Botanică din Techirghiol. La acest obiectiv am ajuns urmând indicatoarele din oraș; am trecut de Sanatoriul Balnear și de Recuperare apoi am virat dreapta pe un drum neasfaltat și am ajuns duminică în jurul prânzului la poarta obiectivului. Din păcate atunci era închis, programul de vizitare este cuprins în intervalul orar 13.00 -21.00 (de miercuri până duminică; luni și marți este închis), astfel că am aruncat câte o privire doar din exterior prin gardul de plasă, însă ne-am făcut o idee destul de clară asupra acestui obiectiv. Există o seră închisă, numeroși arbuști mici (sunt plantați de curând), alei de promenadă, coloane ornamentale, statui, o tablă de șah de mari dimensiuni, dar și băncuțe sau foișoare unde vizitatorii se pot relaxa. Această grădină botanică a fost realizată avându-se ca model mult mai cunoscuta grădină botanică de lângă Castelul Reginei Maria de la Balcic. Ne propunem să revenim aici la anul, atunci când arbuștii vor mai crește și vor transforma zona într-un colț de rai pe malul Techirghiolului.

Pentru cei interesați să ajungă mai repede acolo, voi mai preciza că tariful actual de vizitare este de 5 lei/adult, pensionar sau copil peste 5 ani.

În afară de prezentarea obiectivelor vizitate, voi mai adăuga faptul că plimbându-ne printre străzi am văzut locații de cazare care arată destul de bine (multe dintre ele le găsiți pe site-urile de rezervări și majoritatea au comentarii și evaluări foarte bune din partea turiștilor). Tot referitor la cazare, am văzut atât în apropiere de Eforie Nord, cât și pe malul opus al lacului (dincolo de Sanatoriul Balnear și de Recuperare), mai multe rulote și corturi instalate practic ”la liber” printre tufișurile de pe marginea apei.

Din păcate, ca în majoritatea locurilor de la noi de pe litoral, există și mai multe aspecte negative ce ar putea fi îmbunătățite pe viitor, însă numai cu o implicare hotărâtă din partea autorităților locale: multe străzi lăturalnice nu sunt iluminate corespunzător pe timpul nopții; există prea multe clădiri lăsate în paragină+gunoaie ce dau o imagine dezolantă stațiunii; străzile din cartierele lăturalnice (unde s-a construit mult în ultimii ani) nu sunt asfaltate; există mulți câini vagabonzi (din acest punct de vedere ne-am simțit ”ca acasă”).

Ajuns la finalul articolului, pot spune că Techirghiol este o destinație de luat în seamă pentru cei care merg pe litoralul românesc! Chiar dacă nu vă cazați acolo, într-o vizită de câteva ore puteți descoperi locuri frumoase în această stațiune balneară aflată lângă Marea Neagră. În încheiere, sper că fotografiile pe care le voi atașa vor completa în mod inspirat cele prezentate mai sus!

Călătorii plăcute tuturor!


[fb]
---
Trimis de Floryn81 in 03.08.16 18:21:23
Validat / Publicat: 03.08.16 19:14:20
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în TECHIRGIHOL.

VIZUALIZĂRI: 17603 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

11 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Floryn81); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P16 Un ponton ceva mai lung pătrunde în apele lacului Techirghiol (se află în zona centrală a falezei).
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 72400 PMA (din 56 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).

ECOURI la acest articol

11 ecouri scrise, până acum

webmaster
[03.08.16 19:13:47]
»

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

mishu
[03.08.16 19:38:40]
»

Am sa incep cu finalul, intr-adevar o plimbare prin Techirghiol chiar si pentru putina vreme merita. Noi am stat cativa ani la rand in Eforie Nord si automat macar o data mergeam la Techirgiol si ne plimbam pe acolo. Ce-i drept nu am vazut tot ce ai prezentat aici si parca imi pare rau.

Nu stiam legenda numelui si mi-a facut placere sa o citesc, la fel si modul de impachetare cu namol.

Asadar am aflat lucruri noi. Felicitari, votat cu placere.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mprofeanu
[03.08.16 20:28:06]
»

@Crazy_Mouse - Foarte bine venit acest review! Nu am mai fost la mare de foarte mult timp. Prin Techirghiol treceam destul de des atunci când mergeam la Costinești.

Mi-a făcut plăcere să aflu despre Părintele Arsenie Papacioc despre care știam doar de anii săi grei de detenție dar nu că a fost aici părinte duhovnic.

elviramvio
[03.08.16 21:14:42]
»

@Crazy_Mouse -

Mi-a facut placere sa nimeresc sb. In Techirghiol chiar n-am mai fost de mult timp si ne-am propus, poate in toamna asta o excursie prin Dobrogea. Legenda o stiam de multi ani de la un batran. Acolo la sanatoriu in anii dinainte de '89 era plin, spitalul TBC la care lucra tatal meu trimitea obligatoriu bolnavii la cure. Imi amintesc ca am fost intr-o scurta vizita si parintii m-au obligat sa ma dau cu namol care, pe atunci avea chiar efect. Stiu ca de atunci se discuta ca nu este bine ca apa de la dusuri sa se scurga in lac. Dar unde nu-i cap... Acum namolul se pare ca nu mai este prea bun.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Floryn81AUTOR REVIEW
[03.08.16 21:38:43]
»

@mishu; @mprofeanu - Mulțumesc frumos pentru aprecieri! Și pentru noi Techirghiolul a fost o surpriză plăcută, deși mai sunt multe de îmbunătățit pe acolo. Într-un sejur scurt nu te plictisești, există suficiente obiective de vizitat în oraș. Un lucru totuși ne-a scăpat - în Techirghiol există o biserică nemțească despre care citisem câte ceva înainte, dar de care am uitat când am vizitat stațiunea.

Floryn81AUTOR REVIEW
[03.08.16 21:51:15]
»

@elviramvio - Într-adevăr, salinitatea lacului Techirghiol a scăzut semnificativ în ultimii ani, ceea ce afectează proprietățile terapeutice ale apei, dar mai ales ale nămolului. Prin anii 1950 - 1960 concentrația de săruri din apa Techirghiolului era de 85 - 90 g/litru, iar în prezent salinitatea a ajuns la 55 - 60 g/litru, ceea ce reprezintă o scădere importantă.

Pe timpul regimului comunist au fost efectuate irigații pe terenurile din vecinătatea lacului, ceea ce a dus la infiltrarea apei dulci în lac. Deasemenea, defrișările din zonă au condus la formarea unor viituri în perioada 2004 - 2005, ajungând din nou o cantitate importantă de apă dulce în lacul Techirghiol. Am citit faptul că s-au efectuat unele lucrări pentru a opri intrarea unor cantități mari de apă dulce în lac, însă va mai trece multă vreme până când salinitatea va începe să crească iar.

Mulțumesc pentru lectură, ecou și vot!

calatorul
[04.08.16 08:40:17]
»

@Crazy_Mouse - Multumim pentru informatiile oferite, interesante si binevenite. Eu fac parte din generatia care a apucat sa faca bai si impachetari cu namol pe malul lacului, in amenajarile de la Eforie Sud si Nord. As fi repetat experienta acum, dupa 30 de ani, dar nu am fost convins de conditiile de plaja si baie din Techirghiol. Sunt insa placut surprins de eforturile locale de a dezvolta oferta turistica a localitatii, destul de greu de promovat in conditiile concurentei uriase facute de statiunile litorale. In orice caz, reviewul asta face cat efortul pe un an al primariei, prin promovarea statiunii pe un site de marimrea si categoria AFA.

tata123 🔱
[04.08.16 11:38:32]
»

@Crazy_Mouse - Un ghid interesant dedicat orașului Techirghiol - felicitări. Îmi aduc aminte și acum de unica vizită făcută pe malul lacului Techirghiol, acum vreo 12-13 ani - nu uit nici acum mirosul nămolului cumpărat la pet și bălăceala în apa sărată a lacului. De curând citisem despre noua grădină botanică, cu un model preluat de la Balcic - mă bucur să văd câteva fotografii de acolo.

Publicația Dobrogea Jună din august 1925 scria despre viitorul strălucit al stațiunii: La Techirghiol, localitate balneară însemnată prin apele lacului cu acelaşi nume ce conţine elemente cu putere radioactivă, importanţa lui este capitală, stârnind admiraţie şi invidie în rândurile străinătăţilor. Techirghiol are un mare viitor şi va deveni una din cele mai mari staţiuni balneare din lume, concurând toate nămolurile de pe cele cinci continente. Faima lui va atrage bolnavii din toate colţurile lumii.

Interesant de reținut că primele analize ale apei lacului Techirghiol au fost făcute de fratele ing. Saligny - dr. Alfons Saligny în 1893. Densitatea descoperită era de 1,0552.

elviramvio
[04.08.16 13:21:18]
»

@Crazy_Mouse -

Din pacate problema este mult mai complexa iar salinitatea este doar un pretext sa nu-si piarda sanatoriul clientii. De ce a scazut procentul de sare si cum afecteaza fauna foarte importanta a lacului, se pastreaza secret caci pana la urma totul se reduce la comert. Este si aici acelasi efect ca si la Pomorie, civilizatia chiar distruge, de foarte multe ori. Un lucru este sigur in ambele lacuri (Techirghiol si Pomorie), nevertebratele responsabile de producerea namolului au cam disparut.

FANDANGO
[22.08.16 10:02:06]
»

@Crazy_Mouse -

acel namol se poate cumpara doar de la asa zisii comercianti sau exista si alte locuri mai sigure, ma gindeam la farmacii spre exemplu?

multumesc

Loghin
[06.08.17 17:50:25]
»

Foarte frumosa și precisa descrierea.

Am fost anul trecut aici și am constatat multe lucruri neconforme. De exemplu, "esplanada lacului" se zice ca ar fi realizată cu fonduri europene.

În același timp am constatat ca vestiarele cu dușuri stăteau mai mult închise și de aceea în câteva rânduri când erau deschise imediat le "impuscam" un vârf de scobitoare în yala pt a nu mai putea fi încuiate.

Scările care fac accesul în lac se termină exact acolo unde este nevoie mai mare de ele, adică sunt făcute pe uscat iar trecerea în lac se face prin bolovai și nămol gros fiind o adevărată aventură pt un om normal dar pt unul cu deficiente locomotorii este imposibil.

Anul acesta, vestiarele sunt deschise însă dușurile sunt descompletate, nimeni nu face curățenie iar de apa caldă nu vorbim ca am fi prea pretențioși.

Totuși un lucru bun s-a întâmplat, avem echipa SMURD-SALVAMAR în permanență alături.

Am încercat si varianta cu plată la "bai reci" Aici ai circa 200 de șezlonguri și peste 2000 de turiști. Intrarea 15 lei/persoană și nămol la găleată. Ceva mai accesibil în lac întrucât lipsesc acei bolovani și este un strat de nisip. În rest, aceleași dușuri reci, mizerie incredibilă peste tot în interior și exterior. Bălării cat casa, pavelele abia montate deja sunt măcinate.

Anul trecut din discuții aflasem ca fostul primar a fost "recoltat" de către DNA pt ceva lucruri nelegale, drept să vă zic ma trecea o ușoară bucurie sperând ca actualul o sa fie "altceva"

Acum am găsit o stațiune mai dezolanta și mai neprimitoare decât anul precedent.

Cred ca o sa rămân fidel stațiunii Sovata care zic eu este o perla turistica.

Va doresc concedii plăcute tuturor!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
7 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
calatorul, elviramvio, FANDANGO, Loghin, mishu, mprofeanu, tata123 🔱
Alte impresii din această RUBRICĂDescopera Techirghiol:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.39198279380798 sec
    ecranul dvs: 1 x 1