ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 08.09.2015
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 17.04.11
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
APR-2015
DURATA: 1 zile
single

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
AFA RECOMANDĂ: Pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și/sau tururi turistice ale Romei / Vaticanului - recomandăm ghidroma.eu
  • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. +39 324 981 3672
  • TIMP CITIRE: 13 MIN

    Siracusa - o perlă veritabilă a barocului sicilian

    Ilustrație video-muzicală
    TIPĂREȘTE

    Cicero descria Siracusa precum “Cel mai mare si mai frumos dintre toate orasele grecesti”...

    ORGANIZATORICE

    Bilet autobuz prin Interbus Etna Transporti SPA-tur-retur 9,10 eur

    Bilet tren 6,35/tur compania Trenitalia

    Bilet catedrala: 2 eur

    Parcul arheologic Neapolis:10 eur

    Bilet autobus local / Minibus/1,50 eur/segment de drum. Minibusele care deservesc calatorii in oras sunt pe 3 culori si bineinteles numerotate de la 1 la 3. Ele fac legatura intre insula Ortigia si diferite locuri din oras. Pentru distanta parcursa de mine intre insula Oritigia si Parcul arheologic am folosit linia 2, verde. Biletele se pot cumpara de la orice chiosc AST al companiei locale de transport, de la orice chiosc tabacchi dar si direct de la sofer.

    CENTRE DE INFORMARE IN INSULA ORTIGIA : Via Roma si Via San Sebastiano langa muzeul de arheologie

    CUM SE AJUNGE:

    INTERBUS din Piata Arhimede, vis-à-vis de Stazione Centrale. Statia de autobuz se afla pe Via Rubino si duce la Riva della Posta Ortigia. Se mai poate calatori si cu trenul, despre aceasta varianta voi adauga cateva cuvinte in cuprinsul rew.

    La 60 de km pe coasta sud estica a Siciliei departare de Catania se afla orasul in care s-a nascut si a murit celebrul” om de stiinta” al unor vremuri de mult apuse Arhimede.

    Numele syraka – inseama oras bogat in apa – si intradevar are multe canale

    SUMARE DATE ISTORICE citite de pe wikipedia:a fost o mare putere greaca in bazinul Marii Mediterane timp de 500 de ani. In 734 IH corintienii au colonizat insula Ortigia iar prin contributia sa primul tiran Geleon 540-478 IH a dus la inflorirea economica si culturala a orasului.

    Atenienii rivali au incercat sa cucereasca Siracuza dar au fost invinsi. Prizonierii greci au fost inchisi in cariera de piatra unde este acum parcul arheologic Neapolis. Orasul s-a predat romanilor in 213 IH decazand sub ocupatiile bizantine si sarazine. Si-a mai revenit sub stapanirea normanda si apoi cea spaniola. Orasul a fost reconstruit dupa cutremurul din 1693 iar inima baroca de pe insula Ortigia este referinta pentru intreaga insula siciliana.

    Orasul nou nu mi s-a parut a prezenta un interes aparte. Este coplesit de constructii inghesuite, cu nimic expresive, usor “prafuite” si obosite in stiluri amestecate si de loc interesante. La capitolul curatenie nu exceleaza insa nici nu pot spune ca ar fi un oras murdar, din contra este bine gospodarit.

    PATRONUL spiritual al orasului este Sfanta Lucia care s-a nascut in 283 in Siracuza intr-o familie de nobili foarte bogati. Lucia inseamna “lumina pentru lume” si ea chiar asa se spune ca a fost. A facut juramant de virginitate, dupa ce mama sa s-a imbolnavit si a murit a dat averea saracilor si si-a dedicat viata ajutand vaduvele, orfanii, bolnavii, copiii si pelerinii. Proconsulul Pascasio din timpul lui Diocletian i-a cerut Luciei sa ii cedeze. Aceasta a refuzat si sub ordinal proconsului a fost dusa la un bordel spre a fi data perzaniei. Soldatii nu au putut-o viola ea ramanand ca o stana de piatra. Atunci a fost acuzata de vrajitorie si supusa arderii de vie. Nu a fost afectata de foc si s-a hotarat sa I se scoata ochii. Cu toate acestea ea nu si-a pierdut vederea. Martiriul final a fost hotarat pe 13 dec. 304 si urma sa fie decapitata. Pe locul decapitarii s-a ridicat altarul ei. Este adorata de locuitorii Siracuzei si ai Venetiei fiindu-le patroana spirituala. O venereaza saracii, copiii, fermierii, fotografii, scriitorii, croitorii, geamgii, dar si avocatii. Banutul de argint care se pune pe ochiul mortului este simbolul vederii de dincolo de moartea fizica. Este celebrata pe 13 dec. a fiecarui an atat in biserica catolica, ortodoxa si luterana. Trupul sfintei a fost dus in 1039 la Constantinopol apoi in 1204 la Venetia. Sarcofagul cu masca de argint se afla in biserica sf. Geremias si Lucia din Venetia.

    LEGENDA ORASULUI – povesteste despre tanarul Alfeo care o iubea pe nimfa Aretusa. Aceasta nu-i impartasea sentimentele asa incat Artemis (Diana) pentru a o ajuta a transformat-o intr-un izvor cu apa dulce. De tristete Alfeo s-a transformat in rau care se spune ca venea din Peloponezul grecesc iar apele lor s-au amestecat trecand prin Marea Ionica.

    Excursia mea de o zi pe cont propriu in antica Siracusa a inceput aventuros si a continuat la fel pe parcursul zilei.

    La prima ora a diminetii am parasit hotelul din Catania unde am fost cazata in cele 6 nopti (Hotel de Curtis - vezi impresii) ale sederii mele in Sicilia indreptandu-ma spre Stazione Centrale. Ajunsa in gara ma uit pe tabela vad un tren spre Siracuza la ora 9,30. Gandesc ca ora imi convine si merg spre casele de bilete. La una dintre ele un domn trecut bine de prima tinerete ma indeamna cu privirea sa merg la biroul lui. Nu imi explic motivul lipsei de inspiratie al momentului si il intreb in limba engleza cat costa biletul de tren pana in Siracusa. Nu voiam sa iau decat segmentul de dus spre oras gandind ca ma voi intoarce pe seara dupa ce voi vizita pe indelete tot ce-mi propusesem. Imi scrie pe un biletel 12,30. Gandesc ca este perfect. Platesc /card nu mai ma uit la suma retinuta, iau biletul, ma plimb putin pe peron dupa ce validez biletul si vazand doua functionare ale cailor ferate bine dispuse matinal ma indrept spre ele si intreb la de la care linie voi lua trenul, aratandu-le biletul. Se uita pe bilet si-mi raspund razand ca pana la ora 12,30 cand pleaca trenul mai sunt 3 ore si linia se va afisa cu o ora inainte.Raman bouche bee , - inghit in sec si ma intorc la functionarul casei de bilete si de data asta il intreb in italiana daca ora este 12,30, spunandu-i ca eu l-am intrebat costul biletului nu ora. Se amuza copios, raspunsul este clar ora 12,30 , biletul a costat 6,50 eur, iar trenul afisat pe tabela pentru 9,30 nu opreste in gara.

    Parlamentez in continuare, de ce e afisat un tren daca nu opreste, incercand sa restitui biletul . “Ghinion” nu o pot face pentru ca biletul fusese validat. No comment. Asa incat m-am indreptat cu avant si resentimente pentru functionarul garii si pentru proasta mea inspiratie pentru folosirea lb. engleze in conversatia mea siciliana, bineinteles spre prietenul meu autobuzul liniei Interbus din autogara Arhimede aflata in imediata apropiere a Stazione Centrale de unde mi-am achizitionat biletul magic care avea sa ma duca in Siracusa.

    Autobuzele sunt la mare cautare in Sicilia, fiind folosite atat de catre turisti cat si de localnici sau imigranti care sunt …”fara numar “si se deplaseaza dintr-o localitate in alta. In general se respecta orele afisate in autogara cu oarece intarzieri, iar autobuzele sunt confortabile, curate, civilizate si bine intretinute.

    Drumul spre Siracusa a fost foarte bun, autostrada bine asfaltata si intretinuta, semnalizata foarte bine.

    La intrarea in Siracusa era deja formata o coada consistenta de mijloace de transport pe ruta de acces in oras asa incat m-am simtit foarte “acasa” cu o buna senzatie de centura Bucurestiului mult iubit sau DN1 intre Comarnic si Predeal in week end. Dupa ceas am strabatut intrarea in oras in cca 25 de minute.

    Planul meu de vizitare a Siracuzei era bineinteles intai Parcul arheologic Neapolis care se afla la intrarea in oras si apoi insula Ortigia cu monumentele sale baroce si posibilitatea ramanerii in oras pana spre seara. Cei cativa turisti nordici aflati in autobuz au inceput sa se precipite spre coborare dar mie tocmai atunci mi s-a deschis apetitul sa fac fotografii. Autobuzul a oprit in statia parcului arhjeologic iar turistii s-au dat jos, eu cu gandul aiurea am ramas in autobuz propunandu-mi sa cobor la urmatoarea statie si sa ma intorc.

    Aici insa lucrurile s-au complicat caci autobuzul a inceput sa strabata orasul cu avant lasand mult in urma zona parcului arheologic. M-am resemnat si am mers pana la capatul liniei la autogara orasului schimband astfel prioritatile, urma sa vizitez intai insula Ortigia cu centrul istoric si apoi “pietrele” parcului arheologic, in soarele torid al dupa amiezei ....de aprilie.

    Drumul de la autogara orasului pana la patrunderea pe insula l-am parcurs per pedes si a durat cca 20 de minute pe una dintre strazile de referinta ale orasului, Corso Umberto. Deja erau grupuri de turisti care se indreptatu spre insula iar autocarele lor erau parcate intr-un perimetru bine delimitat inainte de intrarea pe podul Umberto.

    Pe INSULA ORTIGIA se intra de pe 3 poduri care fac legatura cu partea continentala insa podul Umberto este cel principal Vine pe linia corso Umberto artera importanta a orasului si duce direct la TEMPLUL LUI APOLLO. Au mai ramas cateva ruine din acesta si o coloana intreaga.

    Mergand Pe Corso Matteoti spre Piazza Arhimede se pot admira magazine si terase unde sunteti invitati cu insistenta politicoasa la o racoritoare, o bere sau de ce nu sa luati masa.

    Intorcandu-va pe dreapta spre Via Cavour si Via Landolina veti gasi o multime de magazine, restaurante pana in Piazza Duomo . Aici peisajul se schimba substantial si fabulos.

    Pe faleza din partea vestica a insulei se poate vedea ochiul de apa al FANTANII ARETUSA iar de-a lungul marii se afla Lungomare Alfeo, loc de promenada a turistilor veniti sa vada minunea fantanii cu apa dulce si a papyrusului care creste in acel loc.

    PIAZZA ARHIMEDE cu statuia reprezentand legenda ARETUSEI cu fantana si MUZEUL ARHIMEDE sunt puncte de referinta ale insulei la care grupurile de turisti poposesc obligatoriu.

    PIAZZA DUOMO se afla pe locul unui templu ionic din timpul asezarii grecesti. Aici se afla niste tuneluri subterane Ipogei folosite in timpul celui de al II-lea razboi mondial dar si un rezervor de apa care aprovizioneaza Palatul Arhiepiscopal corp comun cu catedrala orasului

    Ramasite ale templului se afla si in Palazzo Senatorio construit in 1600 .

    PALAZZIO BENVENTANO DEL BOSCO reconstruit dupa 1700 este reprezentativ pentru oras.

    PALAZZO EPISCOPAL medieval cu terasa si gradina suspendata se afla in dreapta catedralei si este monumental.

    DOMO –In 480 IH grecii au construit un templu pentru a-i multumi zeitei Atena pentru ca i-a ajutat in lupta cu cartaginezii,36 de coloane originale sunt inca in plina glorie pe langa peretele din stanga.In sec. I Gaius Sicinius a distrus tablouri de valoare ale unor regi sicilieni. Cu fatada sa in stil baroc a devenit biserica crestina in anul 640 iar dupa ce spatiul dintre piloni a fost inchis a devenit catedrala. Din epoca normanda au ramas peretii navelor decorate cu mozaicuri. A fost afectata de cutremurele din 1542 si 1693. A fost refacuta si decorata cu statui de mare valoare a sculptorului Sicilian Ignazio Marabitti. In catedrala sunt remarcabile picturile lui Caravaggio. Pe fatada se afla statuile reprezentand pe sf. Lucia si Sf. Marciano, pe mijloc o alta sfanta spaniola. Fatada in stil baroc reconstruita de Andrea Palma intre 1752-1753 cu coloane corintiene este coplesitoare prin frumusete si eleganta.Sala divinitatii unde intrau numai preotii se poate vizita de asemenea. In interior o cristelnita cu bazin de marmura din sec. XII, statuia de argint a sf. Lucia de la 1599, o statuie a Madonei Zapezii – Madonna della Neve din 1512 de Antonello Gagini sunt expuse sub atenta observare a persoanelor de ordine. Nu se fotografiaza cu blitz, nu se vorbeste la telefon.Cuvantul de ordine este.... respect.

    Biletul de intrare a costat:2 eur . Poate ca acest Duom ca si constructie m-a impresionat atat de mult caci rare ori mi-a fost dat sa vad o imbinare atat de maiestrita de stiluri cu coloane autentice cu o vechime de peste 2000 de ani, cu altare si ornamente atat de complexe. Numai si pentru acest duom un drum in Siracuza merita a fi facut o data in viata.

    PALAZZO VERMESCIO – in care se afla sediul primariei include fragmente ale unui templu ionic din sec. v IH. Cladirea este foarte frumoasa si eleganta, maiestoasa.

    PALAZZO BELLOMO pe via Capodieci adaposteste Muzeul de arta al Siracuzei.Nu l-am vizitat, la ora la care ma aflam in zona era inchis.

    BASILICA SANTA LUCIA pe locul unde sf. Lucia a fost martirizata in 304. A fost distrusa si la reconstructie I s-au adus multe modificari. Din vechea biserica s-a pastrat portalul, 3 abside . Sub biserica se afla Catacombele Santa Lucia.Acum isi desfasoara activitatea o mica comunitate franciscana.In biserica se poate admira o pictura celebra a lui Caravaggio infatisand supliciul prin ardere a sf. Lucia. Nu este permisa fotografierea insa te poti aseza pe un scaun si contempla in nestire frumusetea tabloului.

    CASTELO MANIACE sau Svevo amplasat in Piazza Federico di Svevia este remarcabil. Numele sau vine de la generalul bizantin care in 1038 a scos orasul de sub dominatia araba.Constructie din 1240 patrata cu turnuri rotunde pe fiecare colt are un aer defensiv si pozitie strategica. A fost locuit de regine siciliene, in timp devenind si inchisoare. Pe portalul central se poate admira stema imperiala a lui Carol V , acvila bicefala in marmura colorata.Din pacate este deschis numai dimineata asa incat nu l-am putut admira si in interior. Transmite o senzatie de fortareata sigura.

    JEWISH ritual bath – baile rituale evreiesti se afla sub vechiul cartier evreiesc. Sub hotelul Alla Giudeca pe Via Alagona 52 – bilet de intrare 5 eur. Spaniolii care conduceau orasul la 1492 i-au alungat pe evrei, acestia au inchis usile si au umplut baile. Baile se viziteaza in grupuri mici insotiti de un ghid al hotelului , fotografierea este interzisa.

    Pentru intoarcerea de pe insula Ortigia in orasul propriu-zis m-am orientat spre unul dintre minibusele care fac legatura cu trei zone ale acestuia, in speta in zona Parcului arheologic Neapolis pe care urma sa il vizitez.

    Asa dupa cum am mai povestit in Sicilia timpul este mai relativ decat in alte zone ale batranului continent, asa incat ora siestei se respecta cu sfintenie fie chiar si pentru transportul local. La plecarea de pe insula m-am instalat in prima statie situata pe Corso Umberto, intamplator fiind si un indicator rutier cu semafor. Si am asteptat, si iarasi am asteptat, caldura mare si rabdare putina. Dupa cca. 20 de minute timp in care nu a trecut nici un minibus si nici un taxi macar,la un moment dat la semafor s-a oprit o masina. Tanarul de la volan s-a uitat cu intelegere la mine, probabil figura mea descompusa ii transmisese frustrarea mea si m-a intrebat unde vreau sa ajung. Firesc, Parcul arheologic i-am raspuns. Spre marea mea dezamagire si-a cerut scuze ca nu ma poate ajuta, drumul lui era insa spre spitalul orasului, fiind medic dar exprimandu-si totodata intelegerea si scuzandu-se pentru relativitatea orarului de transport. Finalitatea discutiei a fost : “totusi suntem in Sicilia, de ce va grabiti? Parcul arheologic este acolo de peste 2000 de ani si probabil va ramane acolo inca pe atat”. Intr-un tarziu dupa cca 30 de minute de asteptare a sosit si minibusul , linia 2 verde, care m-a dus in cateva minute la zona arheologica a orasului unde ma astepta si teatrul grec dar mai ales Urechea lui Dionisos.

    Inainte de parcul arheologic se afla SANTUARIO DELLA MADONA DELLE LACRIME- In 1953 o statuie din ipsos din casa unui fermier a inceput sa verse lacrimi. S-a luat o proba si s-a stabilit faptul ca acestea au compozitia lacrimei umane. Din 1956 au inceput lucrarile iar constructia efectiva in 1966. Este situat intr-o zona rezidentiala din sec. VI, pe niste ruine si drumuri antice in apropierea parcului arheologic. Are dimensiuni foarte generoase inaltime 74 m, diametru intern 72 m si acopera aprox. 4000 mp.Constructia este mi s-a parut mie anacronica prin masivitate si arhitectura cu zona din imediata apropiere a parcului arheologic insa este magnifica si coplesitoare. Din pacate nu am putut-o “admira” decat la exterior deoarece ora siestei siciliene nu mi-a permis vizitarea in interior.

    PARCUL ARHEOLOGIC NEAPOLIS se intinde pe cca 240000 mp. si se afla pe Viale Paradiso.

    TEATRUL GREC direct in stanca a suferit nenumarate modificari de-a lungul anilor insa inima lui este aceeasi iar pesterile taiate in stanca sunt inca vizitate.

    GROTE CU STATUI DE NIMFE sunt chiar deasupra teatrului

    LATOMIA DEL PARADISO sau Paradisul Quarry loc cu vegetatie bogata, citrice, lamai,copaci bine mirositori cu pestera numita Urechea lui Dionisos. Se pare ca numele i-a fost dat de Caravaggio. Se spune ca de aici conducatorii Siracuzei , in speta Dionisos, ascultau discutiile prizonierilor care erau incarcerati si aceasta datorita bunei acustici a pesterii.

    Grota dei Cordiari este si ea un loc frumos ce merita a fi vizitat

    Iesind pe Via Romagnoli cu grote se presupune ca acolo se afla si mormantul lui lui Arhimede.

    AMFITEATRUL ROMAN mai mic insa foarte frumos, cu multa verdeata se afla in afara parcului dar este inclus in biletul de intrare in parc.

    La 5 minute de mers pe jos pe deal se vede teatrul roman antic TEATRUL LINEARE.

    MUZEUL ARHEOLOGIC Paolo Orsini pe Viale Teocrito 66 poarta numele marelui architect care a facut cele mai importante si consistente descoperiri arheologice ale orasului.Nu am avut timpul material sa-l vizitez.

    BASILICA SAN GIOVANNI din Siracuza recunoscuta mult timp ca si catedrala. Acolo a fost ingropat primul episcop de Siracuza, sf. Marciano. In timpul romanilor crestinii nu aveau voie sa-si ingroape mortii in oras asa incat si-au ingropat mortii in catacombele Sf. Ioan din Siracuza. Aici se spune ca Sf. Pavel a predicat. Se afla peste 20000 morminte crestine timpurii in aceste catacombe cu tuneluri si pasaje.Biserica a fost construita de normanzi si distrusa in 1693 in timpul cutremurului. A fost partial restaurata chiar peste cripta martirului sf. Marciano

    Basilica si CATACOMBELE din Siracuza se afla in apropierea Muzeului arheologic Paolo Orsini . Catacombele sunt din vremea crestinilor care erau persecutati pentru credinta lor. Sunt tuneluri cu urme de pictura ce se pot admira. Turul dureaza 40 de minute si include si biserica un un naos deschis spre gradina. Sub biserica se afla cripta lui San Marciano primul episcop al Siracuzei. In biserica din piatra sunt numeroase fresce si o lespede pe care se spune ca s-a odihnit sfantul. Nu stiu cat a costat biletul de intrare deoarece intamplarea a facut sa ma atasez intamplator unui grup organizat de turisti englezi a carei ghida m-a inclus si pe mine in grup.

    Excursia mea era pe sfarsite asa incat din zona parcului arheologic am luat acelasi minibus spre autogara orasului. Linia de autobus pentru Catania are statii si in zona parcului insa am preferat sa merg la autogara aflata in celalat capat al orasului mai aproape de insula Ortigia gandindu-ma la aglomeratia care ar putea fi.

    Si am intuit bine, caci ajunsa in autogara foarte multi turisti si nu numai care se indreptau spre Catania si multi dintre ei spre aeroportul din Catania asteptau cu bagaje consistente autobuzul. Bineinteles ca si acesta a avut oarece intarziere si mai ales a fost full pana in Catania.

    Siracuza este o destinatie siciliana tipica care chiar nu trebuie ratata. Este orasul care imbina istorie, arta, cultura, arhitectura baroca de exceptie dar si o atmosfera tipic siciliana , destinsa si foarte vioaie mai ales la ceasul inserarii.

    Si pentru ca amfostacolo pot spune acum si eu “evrika” pentru ca am gasit aceasta minune a Siciliei, parafrazand cu umilinta anecdota celebrului om de stiinta din antichitate Arhimede transmisa de Plutarh si Vitruviu. Conform relatarilor se spune ca dupa ce a descoperit principiul care ii poarta numele, adica legea staticii fluidelor, aflandu-se intr- vana cu apa, Arhimede ar fi iesit si fugit gol prin cetate strigand EVRIKA.

    Surse: siracusaturismo.net

    Va doresc vacante frumoase

    Il rog pe web daca poate introduce de pe you tube : sicilian folk dance - Tarantella si ii multumesc anticipat


    [fb]
    ---
    Trimis de amero in 08.09.15 16:15:44
    Validat / Publicat: 08.09.15 17:03:25
    INFO ADIȚIONALE
    • Nu a fost singura vizită/vacanţă în ITALIA.

    VIZUALIZĂRI: 6694 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    11 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (amero); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P06 La intrarea pe insula Ortigia te intampina Templul lui Apollo
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 73750 PMA (din 58 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
    Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).

    ECOURI la acest articol

    11 ecouri scrise, până acum

    webmasterX
    [08.09.15 17:02:56]
    »

    Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

    Michi
    [08.09.15 18:08:57]
    »

    Îti multumesc pentru impresiile postate care mi-au adus aminte de excursia pe care am făcut-o în Sicilia în 2010. Am aflat multe despre Siracuza abia acum pentru că într-o excursie în grup cum am făcut noi, nu a fost timp si răbdare să vezi totul.

    ameroAUTOR REVIEW
    [08.09.15 18:26:57]
    »

    @webmasterX - multumesc

    ameroAUTOR REVIEW
    [08.09.15 18:30:02]
    »

    @Michi - Va multumesc dna Michi pentru vizita si rabdarea de a citi rew. meu. Am fost foarte placut impresionata de Siracusa, sigur din prisma locurilor vizitate mai ales a zonei baroce a orasului.

    webmaster
    [08.09.15 18:42:28]
    »

    Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

    ameroAUTOR REVIEW
    [08.09.15 19:08:31]
    »

    @webmaster - multumesc

    ariciu
    [08.09.15 20:01:27]
    »

    Siracusa este marele meu regret și motivul principal pentru care îmi doresc să revin în Sicilia. Deși am fost de două ori până acum, nu am reușit să vizitez acest oraș. Poate data viitoare. Deși are multe de oferit, Urechea lui Dionissos este pe primul loc pentru mine în ceea ce privește "de făcut în Siracusa". Sper să merite...

    Felicitări pentru excursie și pentru review! Este un loc unde poate voi ajunge și eu vreodată.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    ameroAUTOR REVIEW
    [08.09.15 20:11:40]
    »

    @ariciu - multumesc ptr. vizita, cu siguranta vei ajunge si in Siracusa, ia totul ca pe o provocare, faptul ca nu ai ajuns in cele doua calatorii inseamna ca trebuie cu siguranta sa mai mergi in Sicilia. Urechea lui Dionissos, mda, merita... dar nu numai ea. Mi-a placut insula Ortigia si zona baroca a orasului, parca eram in alta lume si alte vremuri... Ori poate m-am sugestionat eu desi eram la sfarsit de sejur si foarte obosita tot m-am straduit sa nu ratez prea mult din cate ofera Siracusa.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    mprofeanu
    [09.09.15 13:35:19]
    »

    @amero - Ce poze minunate, un cer albastru fara nori!

    Credeam ca numai Grecia are astfel de cer dar vad ca si Sicilia!

    Am fost in Sicilia in anul 1998 dar prin Siracuza nu am trecut.

    As dori sa o mai revad o data!

    ameroAUTOR REVIEW
    [09.09.15 15:47:09]
    »

    @mprofeanu - multumesc ptr. vizita. Desi am fost la sfarsit de aprilie temperatura a fost ridicata 28-30 de grade, cerul complet senin si o atmosfera foarte placuta. Sigur Sicilia merita a fi vizitata, iar Siracusa in mod special.

    nicmis
    [11.02.17 14:21:17]
    »

    @amero: Buna ziua si multumiri pentru articol.

    Eu si sotia vom face in Mai o saptamana de Sicilia pe cont propriu: Taormina, Catania si Siracusa. Ne-am fixat traseele simijloacele de transport. Ceva detalii legate de biletele Bus sau tren Andante/Ritorno, procurare, valabilitate, validare daca ne puteti oferii ne-ar fi de folos.

    Altfel, vreme buna si sanatate, noua si d-voastra.

    Toate cele bune.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    amero, Michi, mprofeanu, nicmis
    Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Siracuza și împrejurimile:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.055086135864258 sec
    ecranul dvs: 1 x 1