ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 18.09.2011
  • *) Email NEFUNCȚIONAL
  • --- M ---
    GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
    DIN: Craiova
    ÎNSCRIS: 18.01.09
    STATUS: PARTENER
    DATE SEJUR
    SEP-2011
    DURATA: 10 zile
    single
    1 ADULȚI

    GRAD SATISFACȚIE
    BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
    95.00%
    Mulțumit, aproape încântat
    CADRUL NATURAL:
    100.00%
    Încântat, fără reproș
    DISTRACŢ. / RELAXARE:
    95.00%
    Mulțumit, aproape încântat

    NOTARE MEDIE REZULTATĂ
    96.67%

    AUTORUL ar RECOMANDA
    această destinaţie unui prieten sau cunoscut
    TIMP CITIRE: 6 MIN

    De la Offenburg la Triberg

    Ilustrație video-muzicală
    TIPĂREȘTE

    Este clar, vitrinele magazinelor din Franta arata mult mai bine decat in Germania, bucataria lor este mai rafinata decat cea germana, vinurile frantuzesti nu discuta cu cele germane, iar frantuzoaicele sunt mult mai dragute decat nemtoaicele (strict parerea mea) atunci de ce vin atat de multi francezi in Schwarzwald? Sa fie oare fiindca este mai ieftin? Eu cred ca nu.

    Am stat 10 zile in aceasta regiune Padurea Neagra, m-am plimbat in lungul si in latul ei am sa va descriu doar un itinerariu drumul de la Offenburg la Triberg cam 60km si poate citind impresiile mele veti gasii dumneavoastra raspunsul.

    Offenburg este situate in vestul acestei regiuni la doar 25 km de Strasburg, centrul vechi este un amestec de cladiri in stil baroc, neoclasic si cladiri vechi ornate cu barne de lemn, in zona pietonala sunt multe terase si bistrouri, pe Lange Strasse (strada lunga) artera principala din centrul pietonal este un dute- vino nonstop, terasele sunt pana noaptea tarziu animate, preturile domestice, in fiecare zi afisau cate o oferta, exemplu ceafa de porc cu garnitura de cartofi 6,5 euro, orasul este infrumusetat cu o serie de statui din metal amplasate peste tot, un sarpe urias care intra si iese din pavajul trotuarului, doi pinguini amplasati pe un piedestal care se roteste din cand in cand spre deliciul copiilor, etc. Exista cateva biserici cea reformata in stil neogothic si cateva in stil baroc, cladirile vechi istorice precum cea a primariei sunt infrumusetate cu flori, impresia mea dupa prima zi a fost ca in acest oras nimeni nu munceste, ca toata lumea se plimba, se relaxeaza la terase, se incalzeste la soare in pietele largi ornate cu fantani arteziene Bulevardele adiacente centrului istoric abunda de vegetatie, sunt largi si in stanga si dreapta se gasesc propietati foarte bine ingrijite. Martea si vinerea zona pietonala se transforma in piata, micii producatori din zona vin sa-si vanda legumele, fructele, florile, produsele de brutarie si patiserie, gemuri facute in casa, schnaps si vin cat si obiecte de decor specifice toamnei.

    Am plecat pe drumul 33 cu scop final de a vedea cascada de la Triberg cea mai mare de acest gen din Germania. Drumul serpuieste usor printr-o vale larga urcand incet spre muntii din inima regiunii (munti este cam mult spus sunt mai mult dealuri inalte impadurite). Totul este pus la punct nimic nu este lasat neingrijit, portiunilr de culturi de vie (Offenburg se afla in districtul Ortenau o zona viticola cunoscuta a Germaniei) alterneaza cu lanuri de porumb inalt de 2 metri verde si foarte viguros, de fapt totul este verde, acolo unde exista portiuni de pasune, iarba pare proaspat tunsa. Imediat dupa iesirea din Offenburg in stanga se vede castelul din Ortenburg cu zidurile si crenelurile sale rosietice se inlata semet din mijlocul dealului acoperit cu podgorii, a fost construit in prima jumatate a secolului 19 in stil englezesc pe ruinele unui castel medieval, in prezent gazduieste un fel de hostel pentru tineret si un centru experimental viticol.

    Prima localitate care ne iese in cale este Gengenbach despre care am scris, apoi drumul strabate o zona doar cu paduri. Exploatarea lemnului este indeletnicirea de baza aici in Schwarzwald, am vazut multe camioane care transporta busteni proaspati taiati insa toata aceasta activitate este facuta cu cap si cu mare atentie si nu lasa urme ca de exemplu la noi. In drum exista numeroase gatere insa trebuie sa privesti atent ca sa-ti dai seama despre ce este vorba pentru ca si acestea par niste gospodarii traditionale asa ornate cu flori si nu aduc a unitati industriale!

    In dreptul localitatii Biberach exista un indicator spre Zell am Harmersbach un alt sat cu un centru istoric deosebit, pe langa multitudinea de magazine aici cladirile traditionale in stil Fachwerk alterneaza cu cele in stil Art Nouveau.

    Urmeaza apoi linistitul sat Haslach im Kinzigtal, am ajuns aici in jurul orei 14, soarele stralucea puternic pe cer si ajuns in zona centrului istoric am avut impresia ca este o explozie de lumina si culori, case pictate si colorate in culori vesele, si peste tot flori, in jurul bisericii din piata centrala a orasului, in jurul fantanilor, pe poduri si la ferestre.

    In marea majoritate a acestor localitati la intrare sunt panouri in care sunt descrise diferite trasee pentru amatorii de drumetii, drumetii care se pot efectua la pas, cu bicicletele sau calare. Se promoveaza mult, peste tot acest gen de turism chiar si in spoturile publicitare Padurea Neagra pare locul ideal pentru iubitorii mersului pe jos, aici clima este cea mai blanda din Germania, nu exista industrie grea, si in general peisajul seamana cu cel din Pasul Tihuta de la noi.

    In Offenburg am fost la centru de informatii turistice aflat langa primarie de unde am luat harti si pliante despre aceasta regiune, rasfoindu-le ulterior am observat ca exista foarte multe complexuri hoteliere asezat in mijlocul naturii departe de locurile populate si axate in special pe spa si wellness, cateva dintre acestea sunt vizibile si de pe drumul 33.

    Urmatoarea localitate importanta este Gutach, aici se afla singurul muzeu in aer liber din Padurea Neagra, un fel de muzeu al satului si nu numai, nu l-am vizitat am ajuns prea tarziu, acesta se inchide la ora 18 si nu mai este permisa intrarea cu o ora inainte, muzeul fiind foarte vast.

    Deja drumul acum urca sustinut, in stanga si in dreapta paduri dese de foioase amestecate ici colo cu conifere, semn ca am urcat ceva apoi se deschide o vale mai ampla si pe o coasta de munte vedem orajul Triberg, un oras vesel primitor in care nu poti uita o clipa ca te afli in tara ceasurilor cu cuc, aici se afla si cel mai mare ceas cu cuc din lume, cucul respectiv este aproximativ de marimea unei lebede!!! Se poate vizita mecanismul ceasului care este in totalitate din lemn, alaturi se afla un muzeu al ceasurilor cu cuc si cateva magazine cu souveniruri. Principala atractie a orasului o reprezinta insa cascada in lungime de peste 180 de metri, este de fapt o insiruire de cascade, vizitarea acesteia costa 3 euro pentru un adult, fiind amenajate carari si poduri peste aceasta, se poate ajunge pana in varful acesteia.

    Daca ajungeti aici nu ratati sa gustati din Tortul cu Cirese din Schwarzwald costa cam 2,75 euro Portia si merita cu prisosinta.

    In concluzie pentru mine Schwarzwald este o zona predestinate turismului de recreere, nu este o zona ieftina insa sunt si alternative, exista o multime de campinguri din pacate nu cunosc nimic despre acestea.

    Exista si cateva lucruri neplacute, prima ar fi problema parcarii, atentie unde parcati masina, este bine sa folositi parcarile cu plata insa costa 1 euro ora (intre orele 9-19) si de obicei automatele nu elibereaza tichete mai mari de 2 ore, in rest in orasele mari locurile de parcare sunt strict semnalizate printr-un dreptunghi alb, chiar si asa trebuie sa aveti un Besuchkarte, carte de vizitator un cartonas pe care sunt inscriptionate ziua (este valabil pana a doua zi la ora 12) numarul masinii si zona de parcare (zona 1 centru, 2 adiacent centrului sau 3 industriala) aceste cartonase se pot lua fie de la hotel fie de la un ghiseu amplasat in primarie.

    Incredibil dar nu am putut schimba o amarata de suta de dolari, nu exista case de schimb, cel putin in Offenburg, iar bancile nu schimba decat de la clientii care au cont in banca lor asa ca atentie, nu uitati acasa cardul de credit!

    Atat timp cat este clar ca ai scopuri turistice oamenii sunt amabili, in momentul cand nu mai este clar acest lucru (la supermarket de exemplu) te lovesti de o raceala evidenta a localnicilor nevoiti sa faca fata unui val tot mai mare de imigranti.

    Va multumesc ca ati citit si vacante tot mai frumoase sa aveti!


    [fb]
    ---
    Trimis de Cristian_h* in 18.09.11 13:50:38
    Validat / Publicat: 18.09.11 15:46:21
    NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

    VIZUALIZĂRI: 9283 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    9 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Cristian_h*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P01 In veselul oras Triberg
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 20450 PMA (din 21 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest articol

    9 ecouri scrise, până acum

    webmaster15
    [18.09.11 15:45:06]
    »

    Am adaugat melodia de mai sus, drept ilustratie muzicala a review-ului. Sper sa placa...

    motaneata
    [18.09.11 22:47:39]
    »

    @cristian_h,

    Acum vreo 25 de ani am primit cadou un... ceas cu cuc! Cum mie nu-mi place sa primesc cadouri, l-am aruncat intr-o debara. L-am gasit dupa vreo 10 ani si, din curiozitate, l-am desfacut. Era... din plastic! Am incercat sa-l pun in functiune: mergea! Dar am aruncat cadoul-kitsch din nou in debara. Dupa catva timp l-am cautat din nou: disparuse. "Unde este ceasul meu cu cuc? "- o intreb pe sotia mea. "L-am aruncat, stiam ca nu-ti place"- imi raspunde ea. "Bine ai facut", ii zic, dar parca imi parea rau de nevinovatul ceas cu cuc.

    Acum 6 ani am fost in sudul "Padurii Negre" (Freiburg, Stein am Rhein), dar nu am mai ajuns pe Deutsche Uhrenstrasse (Soseaua Ceasurilor Germane). Am inteles ca sunt vreo 30 de localitati in care se fac ceasuri cu cuc adevarate. Daca ajungeam, probabil imi cumparam unul. De curiozitate: cat costa un ceas cu cuc?

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    Cristian_h*AUTOR REVIEW
    [18.09.11 23:06:30]
    »

    Depinde, in muzeul cu prezentare si vanzare alaturat cel mai scump era un ceas gen pendula cu bogate decoratiuni din lemn si costa 10.000 de euro genul acele de mobilier inalt de aproape 2 metrii, cele mici de duzina din plastic decorate cu papusele si braduti porneau de la 25 de euro, iar un ceas adevarat cu cutie din lemn si sculpturi aplicate din lemn era undeva la 250 unul cu latura de 15 cm si 400 unul cu latura de 25 cm

    culmea este ca prietenii la care am fost in vizita aveau in camera copilului un asemenea ceas (din plastic) cumparat chiar din Triberg si mi-au spus ca este made in China

    Frieburg mi-a parut unul dintre cele mai frumoase orase din Germania.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    icata24
    [30.11.11 15:19:35]
    »

    @motaneata: Buna, cam tarziu raspunsul meu dar, acum caut si eu ceva in acea zona...

    Am fost si noi in zona Freiburg in Februarie anul trecut si vom ajunge in Iunie 2012 inca odata (speram), in Freiburg, ceasurile cu cuc variau ca si pret, de la 20/30 de Euro, ceva mic de tot, si cam nefunctional, bun poate doar ca o amintire ieftina,

    la ceasuri mari, care ajungeau si la 500 Euro, nereusind sa le "deschid" nu pot garanta ca erau din lemn,

    insa, iti trebuie un loc special sa-l poti agata pe perete...

    multe ecxecutand varii miscari atunci cand se dadea ora exacta, nu e doar un simplu cuc iesind/intrand!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    Michaell
    [30.11.11 16:49:36]
    »

    @icata24

    nu vreau sa te dezamagesc dar majoritatea acestor ceasuri provin din china. nu doar cele de 20/30 € ci cele de 500 €. trist dar acesta este adevarul.

    icata24
    [30.11.11 16:54:54]
    »

    @Michaell:

    nu sunt nici macar dezamagit, cred ca era de asteptat de altfel, ... a mai ramas ceva, chiar traditional, nefabricat acolo?

    Noroc cu ciocolata, ca e perisabila!!

    icata24
    [30.11.11 17:39:08]
    »

    @Cristian_h:

    Salut Cristian,

    ai incercat din delicatesele oferite la vanzare in piata din Freiburg?

    Noi nu stiam ce sa mai cumparam, cantitati mici, caci sunt cam pricey, dar,

    calitate ultra!

    motaneata
    [01.12.11 22:00:11]
    »

    @icata24, cred ca pot sa gasesc un loc pentru ceasul cu cuc in garsoniera mea de la mansarda. La nevoie eliberez peretele pe care am "Rapirea din Serai", dar oare merita sa renunt la "Rapirea din Serai" pentru un ceas cu cuc chinezesc?

    Recomandare: daca vei ajunge la inceputul lunii iunie in sudul Germaniei iti recomand sa vizitezi Insula Mainau -paradisul florilor-. Este un loc de o frumusete incredibila.

    icata24
    [02.12.11 12:33:47]
    »

    @motaneata:

    Sub nici o forma sa dai jos "Rapirea... " pt un ceas cu cuc!

    Hai, un "Cap de Bour" ar fi mers (dat jos) dar "Rapirea... "

    nope, este simbolul copilariilor noastre (alei mele cel putin)

    Multam de pontul cu aceasta insula.

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    icata24, Michaell, motaneata
    Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Schwarzwald (Pădurea neagră) :


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.11498808860779 sec
    ecranul dvs: 1 x 1