Sassari
din cele 4 nopti petrecute in Sardinia, am ales ca pentru o zi sa iau trenul si sa merg sa vad si altceva decat nisip si mare... asa ca am luat bilet de tren dus- intors 3.10 euro sens catre SASSARI capitala regiunii cu acelasi nume...
Dupa 30 minute de mers printr-o zona muntoasa si arida, am ajuns in Sassari... din gara am luat o strada la intamplare si am ajuns la Dom...
practic in "centrul istoric", catedrala Sassari se află în inima orașului, construită în secolul al XVIII-lea după liniile romanice Pisan, dar fiind retușată cu forme gotice care îi conferă fațada sa barocă, una dintre cea mai importantă din această perioadă în Sardinia.
Orasul are un nucleu modern, de construcții recente, care înconjoară centrul istoric, cu străzile înguste și restul zidului pisano care a protejat orașul și castelul deja dispărut, cel mai mare care avea insula, construit de aragonezi în anii 1330 și distrus în 1877. Din cele 36 de turnuri defensive rămân doar 6, dintre care Turondola, pe care le putem vedea în Piazza Università.
Orasul aduce cumva cu un orasel spaniol, chiar piata centrala unde se afla prefectura iti aminteste de arhitectura spaniola... ca puncte de interes, Chiesa di San Giacomo, Chiesa di Santa Maria di Betlem, Palazzo ducale, Palazzo di Giustizia, Chiesa della Santissima Trinità
Orasul este intesat de mici baruri, terase si restaurante, magazine care vand o inghetata grozava, magazine de suveniruri, dar si magazine de "firma"
Preturile mi s-au parut mai mici ca in Alghero sau in Porto Cervo...
Trimis de viorelgeorgescu in 30.10.17 19:51:01
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în ITALIA.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (viorelgeorgescu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Mutat, la reorganizare, în rubrica "Descoperă Sassari & nordul Sardiniei, SASSARI" (deja existentă pe sait)
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecție.
@viorelgeorgescu: Interesant oras, felicitari, votat cu placere.
@mishu: ma bucur ca am fost de folos... merita vazuta Sardinia... avion ieftin, cazarea buna... oameni placuti si amabili... merita... primavara aprilie-mai si toamna sept-oct... multumesc pt. apreciere, o sear linistita
- Sep.2024 Nuraghe la Prisgiona - urme ale trecutului îndepărtat în Sardinia — scris în 12.10.24 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 Aggius - Muzeul Etnografic și Muzeul Banditismului — scris în 05.10.24 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Apr.2018 Descopera Porto Torres — scris în 05.05.18 de dianamea din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2009 O saptamana perfecta — scris în 23.10.09 de Pami* din MANNHEIM GERMANIA - RECOMANDĂ
- Jun.2006 Capo Testa — scris în 14.03.10 de Cristian_h* din CRAIOVA - RECOMANDĂ
- Jun.2006 Nuraghe si ape de smarald — scris în 27.02.09 de Cristian_h* din CRAIOVA - RECOMANDĂ