Orașul Sarande l-am vizitat în timpul șederii noastre în Albania, noi fiind cazați în Ksamil, la aprox. 15 km de Sarande.
Este un oraș care m-a surprins într-un mod foarte plăcut, nu credeam că în Albania o să văd o stațiune așa de frumoasă și cosmopolită. Era foarte aglomerată, plină de turiști, mult tineret, terase foarte frumoase pe malul mării, restaurante care mai de care mai îmbietoare de-a lungul falezei, seara-muzică live la terase.
Angajații teraselor și restaurantelor erau foarte ospitalieri, stăteau în fața localurilor și te îmbiau să vii și să deguști preparatele lor. Noi, fiind gașcă mare, niciodată nu găseam masă suficient de mare să încăpem toți, dar ospătarii rezolvau imediat această problemă: de-a dreptul alergau prin restaurant să aducă mese și scaune și să ne facă pe plac.
Mâncarea a fost foarte bună la toate restaurantele încercate (am mâncat la vreo 4, in cele două zile cât am fost în Sarande) și foarte proaspătă. Mi-au lipsit mult timp toate preparatele din pește din Albania, dar și brânza lor-pe care o găteau în foarte multe feluri.
Faleza mare și frumoasă cu tarabe cu suveniruri peste tot, dar și un mini-bazar pe un culoar lung de unde puteai să îți achiziționezi tot felul de amintiri din Albania.
Plaja din Sarande este diferită față de cea din Ksamil, este plajă cu pietriș, nu foarte lată, dar frumoasă. Tot aici găsiți multe modalități de distracție pentru copii, în apă găsindu-se tot felul de topogane gonflabile și alte chestii de genul, foarte îndrăgite de copii.
Tot din Sarande puteți pleca cu vaporul pe mare în tot felul de excursii organizate. De asemenea, tot aici am văzut și foarte multe vase de croazieră.
Una peste alta, Sarande m-a surprins într-un mod plăcut și mi-a plăcut să-mi petrec aici o parte din timpul alocat Albaniei.
Trimis de Alina Roxana in 04.01.19 15:35:17
- A fost prima sa vizită/vacanță în ALBANIA
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Alina Roxana); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Mutat, la reorganizare, în rubrica "Descoperă Sarande, SARANDE" (deja existentă pe sait)
Frumoasă zonă. Și noi am fost anul acesta în Ksamil și ne-a plăcut. Nu am avut timp, din păcate să ajungem și la Sarande. O seară faină!
@Alina Roxana: În Albania inca nu am ajuns, dar ma tenteaza tare. Am vazut pe net niste locuri foarte frumoase acolo.
Stii cumva daca sunt organizate excursii intre Sarande si Corfu?
Mi se pare ca da, dar parca doar duminica. Erau si spre Parga, stiu ca am vazut afise.
Luna viitoare voi merge, impreuna cu niste prieteni, in Albania. Dilema noastra acum este traseul care sa il urmam. Te-as ruga sa-mi spui daca sa urma drumul Bularia-Grecia sau Serbia-Macedonia?
@hory27: Super! Vacanta faina sa aveti! Nu pot sa ma pronunt asupra drumului pe Bulgaria-Grecia-pt ca nu am fost niciodata...
Noi am mers Serbia-Macedonia.
- Sep.2021 Sejur de 7 nopti in Sarande — scris în 15.09.21 de Azrael din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Aug.2019 Sarande - o surpriza placuta — scris în 01.09.19 de GCC din DROBETA-TURNU SEVERIN - RECOMANDĂ
- Jun.2019 Sarande la prima vedere — scris în 17.07.19 de hory27 din SIGHISOARA - RECOMANDĂ
- Aug.2017 Sejur in Saranda — scris în 20.08.17 de GeorgeTeo din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Jun.2017 Sarandë, fecioara albă a litoralului albanez — scris în 04.10.17 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Jul.2014 Prima data in Albania — scris în 06.08.15 de Carol din CLUJ NAPOCA - RECOMANDĂ
- Jun.2014 Munti, mare si oameni primitori — scris în 11.07.14 de daniel68 din PLOIEşTI - RECOMANDĂ