Salonic Thessaloniki in tranzit si 2 ore popas
Treci rapid prin Thessaloniki? Poate ai 2-3 ore la dispozitie, macar sa-ti faci o idee…
Spun de la inceput- in vacante suntem mai degraba amatori de sezlonguri decat de obiective turistice.
Iata ce am punctat noi in 3 ore:
- Turnul alb (folosit de-a lungul timpului atat ca fort de aparare, ca inchisoare, dar si ca observator meteo. Azi gazduieste Muzeul Bizantin, si e simbolul orasului Salonic)
- Portul
- Piata de peste (toate felurile de vietuitoare marine, proaspete)
- Tavernele (3-4 E berea, 8 E cocktail, 6 E salata, etc.)
- Magazinele de suveniruri din port
- Faleza (atentie la negrii care vor sa-ti vanda fortat bratari hand-made, prinzandu-le de incheietura mainii. Nu se mai pot desface prea repede si am vazut turisti nevoiti sa le plateasca)
- Hypermarket Carrefour – in dreptul portului, intr-un mall aflat in faliment. E mult mai saracacios decat ce stim noi din Romania, dar are preturi bune. Are mancare calda, dar numai pentru luat la pachet si doar cateva feluri.
Ce am mai retinut, caci nu stiam- orasul Thessalonik a fost infiintat de catre Cassandru (315 i. Hr) si numit dupa sotia sa, Thessalonike.
Ma bucur mult ca ne-am oprit aici pentru cateva ore si am sa revin pentru a descoperi Thessalonicul mai in amanunt.
Vacante frumoase tuturor!
Trimis de silvia tudoran in 09.07.14 13:47:22
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (silvia tudoran); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Sep.2023 La pas prin vibrantul Salonic — scris în 13.03.24 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Jul.2023 Un colț de țărm egeean: de la Salonic la Nea Irakleia — scris în 18.08.23 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jul.2023 La pas pe strada Egnatia și în împrejurimi — scris în 12.08.23 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jul.2023 Sus-jos în Salonic: Ano Poli și marea — scris în 11.08.23 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jul.2021 Tur obiective istorice Salonic — scris în 29.07.21 de NIKYSAN din - nu recomandă
- Jun.2018 O zi in Salonic (Thessaloniki) — scris în 05.05.19 de madfalcon81 din CRAIOVA - RECOMANDĂ
- Aug.2017 'În pietre nemuritori suntem noi!' Thessaloniki — scris în 01.10.17 de elviramvio din JUD. ILFOV - RECOMANDĂ