Circuit la Mânăstirile din Ardealul de Sud și de Nord
În luna Iulie a. c. am plecat într-un circuit pe la mânăstirile vizitate și nevizitate încă din Ardeal și anume:
Ziua 1
Am plecat pe traseul București - Curtea de Argeș - Sâmbăta de Sus.
Primul popas l-am făcut la Mânăstirea Curtea de Argeș și Catedrala nouă, tot din Curtea de Argeș unde este înmormântat Regele Mihai și Regina Ana, pe urmă am continuat drumul spre Sâmbăta de Sus pe Transfăgărășan (un drum pe care eu îl consider ca fiind cel mai frumos din tară și nu numai), unde am servit masa la Cabana Capra, la Bâlea Lac am găsit zăpadă destul de mare pentru acea perioadă, zăpadă care era transportată în lac cu utilaje specifice, tot acolo era și finalul cursei celei de a doua zi la ciclism, cursă care a îngreunat traficul pe tot parcursul de la Bâlea Lac și până la Cărțișoara.
după ce am ajuns în Sâmbăta de Sus am vizitat Mânăstirea Brâncoveanu și Izvorul părintelui Arsenie Boca iar pe urmă ne-am cazat la Pensiunea Colț de Rai, o pensiune destul de nouă și foarte frumoasă.
Ziua2
Am urmat traseul:Sâmbăta de Sus - Alba Iulia - Cluj Napoca
Primul popas l-am făcut la Mânăstirea Râmet, o mânăstire foarte frumoasă cum bine a fost denumită
”un colț de rai din Apuseni
, am vizitat această mânăstire chiar în cea de a doua zi după ce a luat foc (noroc că mânăstirea nu a fost afectată de loc, a ars decât câteva camere de oaspeți și puțin din cantină), am continuat la cele două mânăstiri din Rimetea și anume: Mănăstirea „Sfântul Ioan Botezătorul” și cealaltă mănăstire, cu hramul „Sfinţii Arhangheli Mihail, Gavriil şi Rafail”, ultimul popas din acestă zi a fost la Mânăstirea Nicula, situată în Nicula, județul Cluj, cu hramul "Adormirea Maicii Domnului", seara ne-am cazat la Pensiunea Route 60 situată pe drumul ce leagă orașele Cluj Napoca de Oradea, un popas cu o cameră destul de modestă fără frigider și o baie destul de rudimentară, la restaurant se mânca destul de bine, fiind un popas foarte frecventat de TIR-iști, dimineața am avut și mic dejun stil bufet suedez.
Ziua 3
Am plecat pe traseul Oradea - Deva - Hațeg
Primul obiectiv a fost Peștera cu Cristale din Mina Farcu, o astfel de peșteră se mai găsește decât în Africa de Sud, o peșteră foarte frumoasă, ușor accesibilă unde intrarea costă 20 lei/pers, pe urmă am continuat deplasarea până în Silivașu de Sus, la Mânăstirea Prislop și mormântul părintelui Arsenie Boca, urmând a ne caza pentru ultima seară la Pensiunea Cora, o pensiune situată la ieșirea din orașul Hațeg.
Ziua 4
Am plecat pe traseul: Hațeg - București.
Primul popas l-am făcut la Mânăstirea Cozia, situată în loc. Călimănești
Județul Vâlcea este ctitorită de Mircea cel Bătrân, următorul popas l-am făcut la Dedulești pentru a servii tradiționalii mici urmând a vizita și ultimul obiectiv din acest frumos circuit și anume: Mânăstirea Cotmeana, construită de Mircea cel Bătrân și fratele său Dan, fiind situată în Comuna Cotmeana -jud. Argeș, la 30 km de Rm. Vâlcea, pe drumul dintre Rm. Vâlcea și Pitești (înainte de Dealu Negru).
P. S. Acest circuit a durat 4 zile și am străbătut cca. 1.700 km.
Trimis de marian_buc in 04.09.19 11:06:02
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în PRIN şi PENTRU ROMÂNIA.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (marian_buc); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Mutat, la reorganizare, în rubrica "Descoperă România!, PRIN şi PENTRU ROMÂNIA - #DESCOPERĂ ROMÂNIA" (deja existentă pe sait)
- Jul.2024 Descoperind România - Drumuri pitorești — scris în 26.07.24 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Mar.2024 Excursie în județul Sibiu — scris în 28.03.24 de cosmin09 din CLUJ NAPOCA - RECOMANDĂ
- Sep.2023 O cu totul altfel de excursie în judeţul Arges — scris în 28.09.23 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2023 Un traseu de excepție: Gura Humorului-Praid — scris în 14.09.23 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Aug.2023 Brăila-Ploiești și retur cu trenul. Amintiri din tinerețe, sau o călătorie în timp — scris în 15.08.23 de Zoazore din BRăILA - RECOMANDĂ
- Jul.2023 Cu trenul prin Romania – spre Ploiești și retur — scris în 13.07.23 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- May.2022 Veșnicia de la sat — scris în 19.03.23 de Daniela H din ARAD - RECOMANDĂ