ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 07.07.2019
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Baia Mare
ÎNSCRIS: 18.05.10
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
OCT-2018
DURATA: 3 zile
familie cu copii
1 AD. + 1 COPII -- v: 6

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 7 MIN

Road trip: Brasov - Bran - Rasnov - Sinaia

TIPĂREȘTE

Anu' trecut am facut un road trip mult așteptat alături de fiul meu (tocmai împlinise 6 ani).

Am reușit să vizităm în 3 zile și jumătate foarte multe obiective, cam 90% din ceea ce mi-am propus. Desigur, excursia s-ar putea lejer prelungi pe 5-7 zile, noi am fost condiționati de timp, după cele 4 zile trebuia să ajungem în București.

Menționez că am folosit trenul, transportul în comun (din Brasov în celelalte orașe) și Uber (încă era în perioada aceea, acum nu știu dacă mai functionează). Nu am permis auto, deci am organizat excursiile în funcție de locurile în care aveam acces cu acele curse regulate sau cu Uber. Dinspre Brașov am observat că au curse dese spre Bran/Râșnov.

Excursia a fost în toamna lui 2018, am găsit niște notițe scrise la cald, de mine, după ce ne-am întors, le las mai jos. Visez să mai ajungem în toamna asta în acea zonă, aș aloca o săptămână întreagă pentru a vizita și ce nu am apucat inițial și pentru a petrece mai mult timp în unele locuri (de ex Dino Parc). Locuim în Baia Mare, am făcut un drum lung cu trenul până acolo, dar a meritat! L-am mai face bucuroși.

Toamna prin Brașov și împrejurimi s-a dovedit a fi de vis. Colorat de la frunze, căldură domolită, doar diminețile reci, nu a fost aglomerat. Peisajele de toamnă au fost superbe.

Ziua 1: Brașov.

Am ales să vizităm la pas, să explorăm liber. Am pornit la pas de la cazare, am mers pe sub Turnul Alb, o zonă superbă, liniștită, am vizitat Biserica Neagră, am urcam pe Tîmpa cu gondola, ne-am plimbat prin acea pădurice, tot în plimbare am mers pe lângă zidurile de sub Tîmpa și Bastioane (nu erau deschise pt vizită). Sub Tîmpa era un parc/loc de joacă, super frumos, cu multe frunze. Fiul meu s-a jucat, a explorat, eu am avut răgaz să îmi adun gândurile și să admir zona.

Ziua 2: Bran -» Râșnov

- Am mers cu ceva cursă locală în Bran, cursa ne lasă chiar peste drum de Castelul Bran. Circulă foarte des, am plătit vreo 10 lei, cred, împreună cu copilul.

După Castelul Bran, unde fiul meu a fost fascinat de arme, scuturi, cavaleri și ziduri, am luat altă cursă spre Râșnov.

Cu o zi înainte mi-am pregătit orele la care avem cursele de pe autogari.ro, astfel încât să putem jongla cu timpul.

- La Râșnov am folosit google maps și am fost ghidați și de o bunică drăgută să ajungem în zona liftului care urcă la Cetatea Medievală Râşnov. Se poate urca și pe scări (gratuit), noi am ales liftul ca să economisim timp și energie.

Nu am intrat în cetate, ne-am plimbat pe lângă ea. Am ajuns la un punct unde ne-a luat un tractor care avea atașate ceva vagoane și ne ducea până la Dino Parc sau până sus la 2 km de Pestera Valea Cetatii Râșnov (puteai alege unde să cobori). Tractorul era 5 sau 10 lei, parcă/un drum.

Am mers întâi la Peșteră, drumul acela prin pădure e deosebit ????, a fost partea mea preferată din acest #roadtrip. Deși am scos limba de 3 coate urcând până acolo, și picioarele îmi erau ca 2 butuci, a meritat! Ce mi-a plăcut e că e interzis fumatul pe acea alee pentru a se păstra aerul curat.

Am vizitat și pestera, avea ceva păienjeni la intrare, spre bucuria piticului (sunt printre, animalele'' lui preferate :)).

După Pesteră, am coborât la Dino Parc Râșnov (cu tractorul iarăși, dar și cu o mașină luată ad hoc acolo, nu erau taxiuri).

Între Peșteră și piața aceea ce duce la Dino mai sunt 2 trasee de parcurs, acela prin pădure (650 m de urcare) și un traseu pe lângă șosea de 2 km.

La Dino Parc am apucat să stăm 2 h, pt că la 5 se închidea. Au fost 2 h intense, cu bucurie de la mic la mare. Dar clar, Dino merită măcar 4-5 h alocate! Se fac și ateliere pt copii, este și o sală cu lasere (în aceea a apucat să intre). E fascinant parcul!

Am prins și ultimul lift de coborâre de sus din cetate, după aceea am avut surpriza să ne trezim că nu se poate achita cu card la restaurante. Am mai făcut o excursie la bancomat.

Atât la Dino, cât și la pesteră am achitat cash, mă așteptam să pot plăti cu cardul, nu se putea. Deci dacă mergeți pe acolo, luați cash la voi.

Ziua 3: Brașov și Sinaia

Până la prânz am mai explorat Brașovul: Poarta Ecaterina, Poarta Șchei, Strada Sforii.

Am luat trenul spre Sinaia unde obiectivele au fost: Expozitia de Trenulețe Sinaia, Castelul Peleş, Sinaia și Gondola din Sinaia (aici nu am mai reușit să ajungem).

Expoziția de trenulețe a fost fascinantă! Noi am mai fost și-n București la @Muzeul de trenuri din Gara de Nord, și acela e frumos, dar aici a fost mult mai detaliat + loc de joacă cu trenulețe și sine din lemn pentru pici. Am văzut și adulți fără copii care au intrat, eu mă gândeam că sunt subiectivă având un pasionat mic acasă și de aceea îmi place. După Peleș am mai intrat o tură, biletul e valabil toată ziua, s-a jucat, a construit propia lui machetă cu trenurile și șinele din lemn. Pentru el, acesta a fost punctul preferat al excursiei.

La Castelul Peleș a fost destul de aglomerat, dar aici era ghid, asta mi-a plăcut (la Bran nu era). Peleș e fascinant, a fost o plăcere să îl văd și explicațiile ghidului au ajutat mult.

Cu gondola din Sinaia nu am mai apucat, aveam de prins trenul spre București, și era deja ora 17 când am revenit de la Castelul Peleș. Pelișor era în, curățenie" sau ceva în gen, nu se putea vizita.

Emoțiile mele au fost pt drumurile dintre aceste stațiuni. S-au rezolvat cu ajutorul planificării și al autocarelor (curselor locale) care circulă regulat, pe zona Brașovului am folosit și Uber, foarte profi, transparent, știam din start cât costă. În Sinaia am luat taxi din spatele gării, 15 lei a fost până sus la Peleș, am luat nr-ul, și cu alți 15 lei ne-a adus și la retur. Se poate urca și pe jos, dar trebuie timp, noi aveam de prins alt tren.

Ne-a rămas în suflet zona aceea a Brașovului, cu aerului lui curat, cu frunze arămii. Cred ca și primăvara, la final de aprilie-mai când înfloresc copacii, e superb!

Am fi vrut să mai vedem și Rezervația de Urși de la Zărnești, Prima Școală Românească și să ne dăm cu gondona din Sinaia. Timpul a fost scurt. Oricum, am văzut restul obiectivelor propuse.

În final, eu mi-am rupt la propriu pantofii (un soi de teniși), mi-am zis că nu urcăm pe munți, deci merg. Clar, pe viitor o să mă echipez mai bine, cu pantofi sport cu aderență mai bună și mai adecvați pentru drumeții.

Am fost cazați în Brașov - Lucky Villa, am ales o pensiune relativ aproape de centru. Am facut circa 15-20 min pe jos, mers lejer cu copilul până în Piața Sfatului (zona în care e și biserica Neagră). Nu am avut masă, era apartament în cadrul unei case, cu o camera, baie și bucătărie. Am ales o singură cazare și nu ne-am mutat cazarea în funcție de obiective pentru a nu mai căra bagaje pe drum între orașe și pt a nu mai pierde timp cu check in-uri. Cazarea a fost ok, bucătăria a fost un avantaj, am putut pregăti rapid ceva, când era cazul. Nu mă dau în vânt după gătitul în concediu! Dar au fost zile când copilul a refuzat să mănânce ce am comandat, așa că i-am făcut rapid ceva pt el. Cred că e singurul concediu/mini-concediu de până acum în care am gătit :)).

Când mai mergem o să fac la fel, o să aleg un singur oraș pt cazare, fie Bran, fie Brașov. Probabil, dacă mergeți cu mașina/închiriați o mașină se poate opta și pt cazări, unde vă prinde noaptea", eu prefer să știu, de acasă" unde dormim, și să fie totul organizat în avans.

Și acum după câteva luni bune îmi amintesc cu entuziasm de acest road trip și mă bucur că am avut curajul, timpul și resursele necesare pentru a ne bucura de el!

Cel mai important, mi-am dovedit încă o dată că se poate vizita și fără mașină personală (multe excursii am evitat uneori să le facem din cauza asta).

Pt această toamnă visez la un road trip fie prin Brașov și împrejurimi, fie prin Dobrogea și Vulcanii Noroioși «3.


[fb]
---
Trimis de anamaria_2010 in 07.07.19 16:08:34
Validat / Publicat: 07.07.19 17:23:25
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în PRIN şi PENTRU ROMÂNIA

VIZUALIZĂRI: 1669 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (anamaria_2010); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 De pe Tîmpa, Brașov
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 22700 PMA (din 23 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

2 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[07.07.19 17:23:14]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Descoperă România!, PRIN şi PENTRU ROMÂNIA - #DESCOPERĂ ROMÂNIA" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: BUFFER CĂLĂTORIE]

anamaria_2010AUTOR REVIEW
[08.07.19 11:55:32]
»

@webmasterX: super, mersi

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
anamaria_2010
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă România:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.043413877487183 sec
    ecranul dvs: 1 x 1