ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 05.10.2016
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 09.06.13
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
SEP-2016
DURATA: 10 zile
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 4

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 17 MIN

Romania - din Delta Dunarii in Ardeal in 10 zile

TIPĂREȘTE

In primul rand sper sa aveti rabdare sa cititi tot. Veti regasi si separat in rubrica aferenta popasurile acestei calatorii. Atasat am pus si cele mai reprezentative poze din locurile vizitate.

Dupa cativa ani in care tot am planificat sa mergem in Delta Dunarii in sfarsit am reusit sa concretizam o plecare vineri-duminica. Din Bucuresti pana la Murighiol drumul dureaza 3,45-4 ore, in prima faza surprinzator pentru mine se iese de pe autostrada la Drajna, urmand drumul prin Slobozia, Tandarei, Harsova, Tulcea. Cel mai mare avantaj al acestei iesiri a fost ca am plecat impreuna cu un bun-prieten care cunoaste bine Delta, fiind un pescar impatimit si care cel mai important are barca. Barca echipata full, avea cabina cu loc de dormit, frigider, dus, plasa de tantari, ustensile de pescuit ne astepta deja pregatita la Murighiol. Am alimentat pe apa la statia de benzina de pe apa, benzina aici 5.29, la benzinariile uzuale 4.85. Nu se plangea nimeni fiindca era singura benzinarie pe apa din zona. Cel mai important lucru de retinut, daca nu ai barca in Delta depinzi de altii, pentru asta iti vor trebui destul de multi bani. O plimbare relativ scurta am inteles ca este intre 50-100 lei de persoana, depinde de pensiunea unde esti cazat si oricum se face impreuna cu inca cel putin vreo 5-6 persoane. Avand barca am avut privilegiul sa vad aproximativ 80% din bratul Sf. Gheorghe cu toate zonele salbatice, cu multe locuri frumoase unde turistii nu sunt plimbati fiindca benzina e scumpa. Oricum in 2 zile am consumat benzina de vreo 600 de lei dar a meritat pe deplin. Cazare am avut la pensiunea Tamarin pe canalul Uzlina vezi impresii. Un punct forte il reprezinta masa, la pranz si seara aproape exclusiv peste, sa simti ca ai venit in Delta. Avand copii, am avut si supa de legume, carne de pui dar si pastrama de oaie. In rest crap, caras, stiuca, somn in diverse forme : ciorba, plachie, la cuptor, cu legume, salata marinata, icre etc. Pretul pentru pensiune completa la cei cazati 80 lei /zi /persoana, la fiecare masa inclusa si palinca. Veneau foarte multi din exterior la pranz, 40 lei pe zi pentru acesti dar mancai cat puteai de aceasta suma. Cazarea modesta, 120 lei camera /noapte, vila cu 2 camere duble si 1 mica sus, living jos, 2 bai comune (una sus, una jos). Mocheta peste tot dar montata acolo dintotdeauna, curatenie minima, frigiderul si televizorul din viluta nu mergeau. Imprejurimile pensiunii destul de neingrijite. Panze de paianjen, piscina nerenovata am inteles ca functioneaza numai in iulie-august, vilele nevopsite pe dinafara de ceva timp. Din discutiile cu amicul meu am inteles ca oricum cazarea in Delta este mult mai scumpa decat la munte-mare iar aici raportul calitate-pret este mai mult decat corect. In vecinatatea Tamarin se afla si alte pensiuni Cormoran, Egreta, conditii nu extrem de deosebite dar cazarea mai scumpa iar mancarea foarte scumpa raportat la ce ofera. La Tamarin tot pestele de la masa este prins din Delta, la ceilalti spunea patronul de aici nea Zorica ai sanse 70% sa fie cumparat din supermarket. Pescarii veneau aici sa vanda pestele mare cu 5 lei pe kg fiindca la cherhana li se da 3-4 lei la gramada, cand te gandesti la cat ajunge la supermarket... Un plus sunt foisoarele acoperite cu stuf din fata pensiunii exact pe marginea canalului Uzlina, unde te puteai relaxa. Cum va spuneam, avand barca am avut sa vad privilegiul sa vad locuri unde nici foarte multi oameni din partea locului nu aveau de ce sa ajunga. Am vazut pelicani, cormorani, egrete. Am mers intr-un loc unde erau plaje de nuferi, neinfloriti din pacate in septembrie, am inteles ca primavara e superb. Sa mergi pe apa pe un ”drum „serpuit printre nuferi, ceva unic. Am vizitat casuta unui pescar de pe un canal unde rar ajungea cineva, omul avea casa in Tulcea dar de luni pana vineri era ca la servici. Pe un canal mic am intalnit un utilaj care sapa albia pentru a impiedica procesul de colmatare, m-a bucurat sa vad ca exista interes. Cand opreai motorul barcii si se facea liniste, in cateva minute apareau diverse pasari pe care le puteai admira in voie. Peisajul spectaculos, cu salciile care se plecau peste luciul apei, stuful fosnind alene in bataia palelor de vant, pasarile care priveau de pe cate un ciot asteptand barca sa plece din casa lor. O chestie ciudata este problema tantarilor. In unele seri sunt aproape inexistenti iar in serile in care vin stau aproximativ o ora si apoi pleaca (cam intre 19:30 si 20:30). Personal am crezut ca se instaleaza seara iar daca iesi din casa pana dimineata esti mancat, dar eronat se pare. Oamenii din partea locului nu considera ca ai venit in Delta daca unde te-ai cazat poti ajunge cu masina, chiar daca esti pe malul Dunarii. Ca sa intelegi viata si sa vezi peisajul adevarat, trebuie sa ajungi in inima Deltei, resorturi gen Puflene fiind pentru cei fitosi.

Duminica am plecat din Delta catre Bucuresti, am refacut bagajele iar dimineata la 6 am plecat in directia Sibiu, cam singurul lucru anticipat din concediul din aceasta parte a tarii fiind cazarea in Marginimea Sibiului, la Lunca Sibielului vezi impresii.

Prima oprire a fost la manastirea Cozia unde am si luat micul dejun in natura. Fiind foarte dimineata era destul de putina lume. Nu detaliez fiindca locul e la fel de frumos si ingrijit ca acum 5 ani cand am ajuns aici ultima data, la fel ca in relatarile altor oameni de pe site.

Ajunsi la Sibiu am poposit desigur in Piata Mare si in imprejurimi. Daca ajungeti aici va recomand cea mai tare si cea mai ieftina distractie, cumparati o punga de arpacas pentru porumbei si mai ales daca aveti copii veti avea parte de momente de neuitat. Am remarcat curatenia si faptul ca Sibiu chiar este un oras civilizat. Exista automate de parcare unde iti iei singur bon si il lasi la vedere pe bordul masinii, jumatate de zi 1 leu sau toata ziua 2 lei. Cum sa nu merite niste amenzi foarte mari cei care ar vrea sa nu plateasca aceste sume modice?! Am vizitat Turnul cu ceas de unde poti vedea o panaorma extraordinara a Sibiului, urcarea se plateste, 2 lei. Am mers la Podul Mincinosilor, am mers cu copilul la o expozitie de reptile vii, am vazut in mare obiectivele principale din centru.

Fiind ora mesei iar timpul insorit am ales unul din restaurantele cu terasa din Piata Mica, Kulinarium. Servirea prompta si foarte amabila. Am ales sa mancam supa gulas si supa crema de spanac cu oua de prepelita iar la felul principal ne-am orientat catre tigaia Kulinarium pe care va recomand sa o incercati daca ajungeti in zona, fiind una din specialitatile lor. Preturile nu sunt foarte mici insa calitatea mancarii este buna. Servirea prompta si plina de amabilitate. Interirorul restaurantului foarte dragut.

Fiind plecati cu copilul, dupa-amiaza am mers spre Gradina Zoologica din Sibiu. Aceasta este amenajata ca un parc, marisor ca intindere. Lucrul care m-a frapat a fost pretul intrarii, 3 lei /adult si 2lei/copil. Comparativ cu Zoo Bucuresti am gasit mult mai putine animale dar mult mai aratoase si cred ca mult mai bine hranite. La intrare se afla si un lac unde sunt disponibile barci sau hidrobiciclete. Tarcurile animalelor sunt mari, acestea au loc de miscare, exista si cateva foisoare de unde poti observa mai bine custile. Regasim printre altele zebre, lei, tigri, lupi, ursi, mufloni, pasari si in interior reptile. Am apreciat curatenia din custi si din interiorul parcului.

Drumul pana in Marginime nu e lung insa stricat pe unele portiuni si destul de ingust pe alocuri. Peisajele intr-adevar deosebite, preturile in zona stiu ca sunt bune la cazare, noi am ales din timp pensiunea Lunca Sibielului 4 stele cu preturi si conditii peste medie. O noapte de cazare a fost 160 lei cu mic dejun inclus. Curtea pensiunii foarte mare, toata inverzita, aleile marginite de flori. Loc de joaca cu tobogane, leagane si trambulina pentru copii, fileu si palte de badminton, masa de ping-pong, balansoare. Fosior cu gratar langa, terasa cu mese de lemn in fata. Ce este de remarcat in primul rand curatenia facuta cu o grija extraordinara, si in camera si in interiorul sau exteriorul pensiunii. Fiecare camera este amenajata cu un anume specific camera covaciului, a tamplarului, a ciobanului, a boierului etc. In baie produsele de igiena puse la dispozitie sunt de calitate, aceeasi curatenie impecabila cum rar gasesti. Camera mare, patul din camera covaciului dublu matrimonial, facut din fier forjat, la geamuri draperii ca sa poti dormi pana tarziu, salteaua foarte confortabila. Ca si minus televizorul avea o diagonala foarte mica. Privelistea de pe balcon foarte relaxanta catre dealurile din imprejurimi. Mancarea la restaurantul pensiunii foarte gustoasa, la cina am luat o ciorba de perisoare, o tochitura cu mamaliguta (extrem de buna), pana si mamaliga cu branza si smantana a avut un gust aparte. Micul dejun inclus in pretul camerei a fost insa destul de saracacios, 2 felii de branza, oua si 2-3 felii de salam (singurul lucru traditional din partea locului) plus cafea.

Partea cea mai frumoasa a drumului de la Sibiu catre Deva este ca exista autostrada. Am plecat din Marginimea Sibiului pentru a vizita Castelul Corvinilor, din punctul meu de vedere cam cel mai frumos castel pe care l-am vizitat in Romania. De fapt cam singurul lucru interesant din Hunedoara care s-a prezentat de altfel ca un orasel destul de trist. Intrarea la castel este 25 lei/adult dar merita. Se poate vizita fiecare aripa a castelului, se poate urca catre diversele nivele ale sale, camerele, coridoarele sunt foarte interesante. Sala de bal pare ca asteapta doar curtenii pentru ca petrecerea sa inceapa. Privelistea catre santul de aparare inverzit este foarte frumoasa. Din pacate in afara de castel, Hunedoara, desi trecand in fuga prin oras nu s-a dezvaluit ca fiind mai mult decat un oras industrial imbatranit.

Ajungand in aceasta parte a tarii am decis sa mergem si la Deva care este foarte aproape de Hunedoara cu gandul sa luam pranzul la restaurantul Grizzly despre care citisem lucruri frumoase. Deva a parut a fi un oras mai mare si mult mai bine ingrijit decat Hunedoara. Restaurantul este situat relativ central din ce mi-am dat seama, o mica problema cu locurile de parcare din fata care nu prea sunt libere niciodata. Meniul este facut de un fost concurent Master Chef de aceea veti regasi lucruri mai putin obisnuite, evident si preturile peste medie. Masa a debutat cu o supa crema de cartofi si supa consomme de vita cu legume, bune dar nimic exagerat. Insa felul principal chiar a fost spectaculos, ciolanul de curcan cu cartofi sotati cred ca a fost cel mai bun preparat de acest fel pe care l-am mancat vreodata, deci a merit cei 40 lei, deasemenea si ciolanul de miel Maori cu piure si-a meritat si el cei 60 lei. Restaurantul nu foarte mare dar cochet, servirea ireprosabila. Langa restaurant exista si un fast food al aceluiasi patron.

De la Deva am plecat spre Alba Iulia, drumul lejer, aproape tot pe autostrada. Am parcat exact langa poarta cetatii. Ne-am relaxat la o terasa, am admirat statuile din piata. Foarte interesanta plimbarea prin santul de aparare al cetatii, insa nu recomand bicicleta cu 4 locuri pe care am luat-o noi si din cauza careia am facut febra musculara.

Ne-am cazat in drumul spre Turda la Hotel Astoria 3 stele vezi impresii. O data ajunsi am crezut ca nu am facut alegerea potrivita, acesta fiind asezat exact la sosea care este foarte aglomerata. Fiind reticenti ca nu vom putea dormi din cauza zgomotului, am cerut la receptie sa vedem intai camera pentru a fi siguri ca nu vom avea probleme. Totul a fost in regula fiindca toate camerele au geamurile orientate in partea opusa soselei si chiar nu se aude nimic noaptea. Camerele mari, curate, pe jos mocheta, paturile confortabile. Hotelul ingrijit, erau 2 muncitori care varuiau peretii unde erau amplasate scarile si care erau foarte prevazatori sa nu murdareasca in jur. Foarte interesanta si relaxanta este curtea interioara. Terasa are priveliste catre un mic iaz cu pestisori, iar susurul fantanei arteziene acopera zgomotul ce ar putea veni de la strada. Multa verdeata, 3 foisoare mari, 2 spatii pentru gratar special amenajate, presupun ca oricine le putea folosi. Parcarea mare si destul de aglomerata semn ca nu duceau lipsa de clienti. In imediata vecinatate se afla o benzinarie care apartine aceluiasi patron, am inteles ca mai detine un hotel de 4 stele in centrul orasului. Masa de seara a avut un pret bun dar o calitate slaba, ciorba radauteana si paste bolognese, nu recomand restaurantul. Pretul camerei a fost 180 lei cu mic dejun inclus. Micul dejun ok, mediu ca si diversitate.

Urmatoarea destinatie a periplului transilvanean a fost Cluj-Napoca. Drumul Alba-Iulia - Turda – Cluj a fost cel mai aglomerat tronson vizitat de noi, foarte multe tiruri, autostrada era inca in constructie. Coborand Feleacul, panorama asupra Clujului e impresionanta. Orasul mare, frumos, curat, civilizat, alaturi de Sibiu este un din preferatele mele. Primul obiectiv pe care ni l-am propus a fost Gradina Botanica, cea mai mare din Romania. Intrarea este 10 lei si merita, o varietate mare de plante cu sau fara flori, totul destul de organizat in incinta, curat. In interiorul parcului este amenajata o gradina japoneza, destul de interesanta, insa totul culmineaza bineinteles cu serele unde puteti regasi o varietate de plante ciudate, precum si cativa palmieri extrem de mari, unul dintre ei chiar si-a scos varful prin acoperisul serei. In centru langa catedrala catolica si statuia lui Matei Corvin masinile asteptau in ordine pentru un loc de parcare. Chiar daca si noi am asteptat vreo 20 min, asteptarea a meritat fiindca ne-am bucurat de plimbarea prin centru.

Centrul se remarca prin varietatea de terase si restaurante, multe din ele cu review-uri bune. Noi ne-am hotarat sa luam pranzul din doua bucati. Primul din Cluj unde ne-am oprit a fost Napoca 15, acesta are terasa interioara si loc de joaca pentru copii. Am venit aici la recomandarea unor prieteni pentru a incerca supa crema de busuioc care intr-adevar a fost ceva senzational, de aceea supa crema de sparanghel a fost buna dar nu s-a ridicat la nivelul primei. Oricum imi pare rau ca nu am incercat-o pe cea de ceapa. Si felul doi a fost deosebit, pui cu sparanghel si tarta de cartofi. Ospatarita foarte amabila, mancarea a venit repede, preturile corect in raport cu calitatea. Dupa 2 ore petrecute aici si o scurta plimbare am poposit la Cabinet de vin & cocotte. Restaurantul mic dar extrem de cochet nu are terasa dar avand referinte foarte bune ne-am hotarat sa ii testam reputatia. Mancarea suna foarte exotic insa portiile sunt mici si peste medie ca si pret. Am platit pe o pulpa de rata cu piure de cartofi mixt aproximativ 60 de lei. Rata cam prea bine facuta si nici gustul nu a fost ceva foarte deosebit. Am incercat si un pui cu legume (prezentarea sa din meniu bineinteles exotica) dar nici acesta nu afost foarte spectaculos. La desert crema de ciocolata a avut o nota medie dar deosebit intr-adevar a fost piureul de castane cu rodie. Nu am mancat ceva similar mai bun in alta locatie. Ospatarul extrem de amabil, am apreciat servirea. La preturile pe care le are aici mancarea chiar ma asteptam la spectacol.

In drumul spre Turda, locul unde poposeam am decis sa nu ratam Cheile Turzii care se afla la maxim 10 km de oras. Locul chiar e deosebit dar se pare ca este destul de putin mediatizat. Masina de gunoi nu prea trecuse prin zona, dovada langa un container un maldar de peturi. Peisajul, stancile abrupte, vegetatia, raul care curge alene dau o nota aparte.

In Turda, multumita recomandarilor membrilor AFA, ne-am cazat la Hotelul Potaissa 3 stele, situat chiar in centrul localitatii vezi impresii. Acesta este recent renovat, totul miroase a nou. Pretul a fost de 225 lei pentru o noapte, micul dejun inclus si ca totul sa fie perfect aici a primit vouchere pentru salina in valoare de 50 lei, 2 adulti si 1 copil. Pot spune ca a fost cea mai de calitate si cea mai rentabila oprire din calatoria noastra. Singurul motiv pentru care presupun ca hotelul nu este clasificat la 4 stele cred ca este dimensiunea relativ redusa a camerei. In rest, acesta are 2 lifturi, unul pe partea cu receptia iar celelalalt coboara al demisol direct la centrul spa unde este si piscina. Intrarea la piscina, unde se afla si 3 jacuzzi este de 30 de lei. Accesul este permis pana la ora 21, desi am intrat numai pentru o ora, a meritat. Extrem de curat, toata lumea este obligata sa poarte casca ce se da de la receptie pentru a nu lasa fire de par, desemenea totul este nou, am primit prosop, cea mai frumoasa piscina interioara la care am fost. Paturile din camera foarte confortabile, in minibar o apa minerala la 0.5 avea guler cu eticheta gratis, televizor LCD pe perete, tabloul cu imagini din salina si veioza din sare sunt de apreciat. La baie, evident totul nou, prosoape albe si produse de igiena din belsug. Pe holurile hotelului, peste tot sunt tablouri cu emblema localitatii, salina.

Micul dejun negresit de 4 stele foarte imbelsugat si diversificat. Pe langa chestiile clasice mezeluri, branzeturi, omleta am gasit chiar si legume la gratar, apa plata /minerala la sticla de 750 ml.

Hotelul are si parcare proprie, cred ca aproximativ 15 locuri, am primit un cartonas pe care l-am pus pe bord care atesta ca suntem cazati acolo.

In rest centrul si orasul destul de saracacios, nu sunt prea multe de vazut, nu foarte curat.

Bineinteles cea mai mare atractie din Turda este salina, renovata cu fonduri europene. Desi nu este foarte mare este extrem de cocheta. Parcarea din curtea salinei costa 5 lei, pentru cei care considera suma mare, pot parca si in imprejurimi. In parcare sunt o sumedenie de casute cu produse traditionale, miere, suveniruri din zona.

In interior se coboara pe scari o portiune unde la un moment am intalnit sala pentru cei care vin la tratament aici. Pana jos se poate cobori cam 13 etaje pe jos sau idealul pentru majoritatea vizitatorilor se poate lua liftul. Acesta este impecabil, maxim 7 persoane pot fi transportate la o cursa, daca sunt mai multe te avertizeaza si nu pleaca. Jos, bineinteles racoare, recomandat bluza si pantaloni lungi. Pentru a face sederea mai placuta sunt o gramada de activitati. Am jucat popice 10 lei 20 minute, foarte corect pretul din punctul meu de vedere. Erau mese de biliard, mese de ping-pong intens folosite, o roata mare in genul acelora din parcuri, un magazin marisor cu suveniruri, diverse chestii de joaca pentru copii. La un nivel inferior al salinei este un lac sarat pe care te poti plimba cu barcuta, poate fi privit de pe locul amenajat la nivelul principal. Exista cateva vitrine amenajate cu obiecte vechi folosite la extragerea sarii. Chiar este un loc ce merita vizitat.

Urmatoarea oprire dupa Turda a fost Targu Mures, oras destul de aglomerat la prima vedere, cel putin pana am intrat in oras am stat vreo 20 minute. Ce mi-a atras atentia a fost numarul mare de persone de etnie rroma, majoritatea cu fuste colorate si palarii cu bor mare.

Prima oprire a fost la un restaurant traditional cu multe referinte bune Laci Csarda. Acesta este situat pe o straduta ingusta, locuri de parcare sunt aproximativ 16 dar localul este foarte aglomerat iar afara nu prea ai unde parca. Am avut noroc ca tocmai pleca cineva, insa a fost un loc destul de inghesuit. Ora la care am ajuns a fost aproximativ 14, la terasa nici un loc, inauntru au fost ceva locuri dar toate mesele de la geam ocupate. Mirosul din interior este cel de restaurant vechi de pe vremea lui Ceausescu. Meniul diversificat, denumirile interesante dar gustul normal, nimic special, sincer ma steptam la ceva mai mult. Medalionul de vitel inabusit in vin a fost carne de vitel cu sos si piure, clasic. Am mai luat una din specialitati, platoul casei ce cuprindea varza a la Cluj, un carnat bun, 2 aripioare cam arse, snitel de pui care era putin cam neprajit, carne de porc, cartofi prajiti - traditional dar nimic special. Piureul de castane nu a avut nici o legatura cu ce am mancat la Cluj, foarte slab calitativ. In schimb servirea prompta chiar daca era aglomerat.

Cel mai frumos lucru pe care il recomand la Targu Mures este vizitarea gradinii zoologice. Masina se lasa la intrarea in parc iar pana la intrarea propriu-zisa la Zoo faci cam 10 minute de mers lejer. O data intrati in parcul de dinainte de aceasta intalnim diferite locuri de joaca pentru copii care aratau foarte bine intretinute, diverse casute cu inghetata, dulciuri, jucarii, un trenulet mergea probabil in week-end pe sinele ce ajungea in fata la zoo. Ce este de remarcat in primul rand aici fata de Bucuresti sau Sibiu, este spatiul mare de miscare pe care il au animalele. Custile sau tarcurile sunt foarte mari, animalele bine ingrijite. Foarte multi tigri, vreo 6. Un lucru extrem de frumos, ursii si lupii imparteau acelasi tarc, imens de altfel amenajat in paduricea de pe culme unde ii puteai vedea trecand unul pe langa altul. Cel mai frumos aici mi s-a parut ca aveau 2 elefanti, ultima data Bucurestiul a avut unul acum vreo 25 de ani. Pe langa spatiul mare de afara acestia puteau intra si in interior in locul special amenajat. Un alt animal pe care capitala nu il mai are de mult timp si aici se regaseste este girafa, 2 exemplare adult si 1 pui. Cateva antilope trec fara probleme in tarcul girafelor, imaginea este unica... Un pod de lemn ne lasa sa intram in interior pe o terasa unde vedem cel de-al doilea elefant si locurile amenajate si pentru girafe.

O alta prezenta care te impresioneaza este cea a zimbrilor. In rest regasim lei, zebre, camile, pasari, reptile si pesti in interior, pasari etc. De la intrare se pot lua niste carucioare pentru plimbat copiii, recomanda fiindca zona de vizitat este destul de vasta. Foarte mare si foarte frumoasa, nu ratati!

Peste noapte am ramas la Sancraiul de Mures la pensiunea Darina, la recomandarea membrilor AFA vezi impresii. Hotelul se recomanda ca fiind de 4 stele asa cum apare pe frontispiciu. Din punctul meu de vedere afara de 4 stele, inauntru de 3.

Domeniul pe care este amplasat este vast, pe stanga cum intri un lac destul de mare cu multe rate si lebede, nuferi. Restaurantul are terasa pe malul sau sub salcii, interiorul mare, se pot tine probabil vreo 2 nunti simultan. Parcarea foarte mare, langa hotel, langa restaurant, langa lac. Loc de joaca si groapa de nisip pentru copii, in alt loc tobogan si leagane. 4-5 foisoare mari, acoperite, totul verde frumos amenajat. Afara un bar cu cuptor de pizza care momentan nu functiona. Pe deal mini-gradina zoologica, deliciul copiilor : cerbi, caprioare, o lama, fazani, porci vietnamezi, iepuri, ponei etc

Hotelul ar mai trebui renovat un pic, mici detalii de uzura cer acest lucru. Camera mare dar slab aerisita, mobila veche, usa de la baie nu se inchidea bine. Apa la toaleta se ducea foarte greu de fiecare data cand era trasa. Mocheta din camera destul de uzata. Am comandat mancare in camera copilului seara si au fost prompti, insa nu faceau pizza si am luat piept de pui.

Un plus a fost piscina interioara pentru care nu a trebuit sa platim suplimentar, nu exista limita de ora. Ziua s-au desfasurat niste cursuri de inot dar seara am putut sa o folosim fara nici o problema. Cam mult clor insa in apa.

Pretul a fost de 180 lei cu mic dejun inclus. Exista cateva variante predefinite de mic dejun, am luat o omleta taraneasca si o cafea, cam putin dar gustul bun... Sotia a luat varianta cu mezeluri (uscate si vechi), branza, rosii, masline (oribile) de care nu am fost multumiti nici cantitativ, nici calitativ.

De la Targu Mures am plecat catre salina de la Praid despre care auzisem ca este deosebita. Accesul in interior se face cu autobuzul 1.2 km, pretul este de 25 lei/adult si 15 lei /copil. Salina este imensa cu o gramada de facilitati. Foarte tare mi s-a aprut ca exista un Parc Aventura in adevaratul sens al cuvantului. Am gasit un loc de joaca pentru copii cu gonflabile si labirint, o biserica, cinematograf pentru copii, un mic magazin cu chestii de rontait, mese de ping-pong, multe locuri de zabovit mese, bancute. Foarte tare mi s-a parut ca aici exista semnal full la telefon si cablu TV. SI aici am gasit un mini-muzeu unde erau expuse obiecte care foloseau la extrasul sarii de demult pana in zilele noastre. Spre iesire am trecut pe langa o crama si pe langa un restaurant organizat pe o suprafata intinsa.

Praid fiind foarte aproape de Sovata nu am putut rata ocazia sa facem o scurta vizita si aici pentru a lua pranzul. Ne-am oprit la restaurantul Ciuperca Mica situat pe malul Lacului Ursu, vederea de pe terasa foarte relaxanta. Restaurantul mic si cochet cu terasa dispusa pe doua nivele in jurul sau. Aici va recomand sa incercati supa crema de usuturoi in bol de paine, extrem de buna. Preparatele de porc recomandate de ospatar, specialitatea localului, au fost deasemenea apreciate de noi. SI la desert, prajitura Marlenka a fost ceva nou si deosebit pentru noi. Doamnelor le recomand sa incerce capuccino cu crema de whisky.

Popasul de pe care l-am ales la Sighisoara a fost pensiunea Bella Vista situata pe un deal langa oras vezi impresii. Privelistea asupra acestuia este superba, imbinarea orasului nou cu cel vechi si al amandurora cu natura este extraordinara. Terasa pensiunii este mare aici poti sta sa bei ceva si sa admiri panorama, aici exista si un gratar care poate fi folosit. Unele camere au vedere catre oras, va recomand sa le rezervati. Interiorul curat, totul arata cel putin ok. Pretul pentru cazare a fost 120 lei. Micul dejun a fost optional 18 lei de persoana. Sunt cateva variante de omleta sau platou rece la care se adauga ceasi sau cafea si miere, gem si unt. Din punctul meu de vedere scump pentru ce ofera micul dejun, cafeaua foarte proasta. Pensiunea dispune la parter si de un restaurant insa nu pregatesc in mod uzual decat cateva tipuri de gratar pentru celelalte mese.

La vreo 200 m se mai afla un restaurant ce apartine de Vila Franka, terasa mare de unde poti admira privelistea, loc de joaca pentru copii dar mancare mai proasta nu am mai intalnit de mult. Cum poti sa gresesti un piept de pui la cuptor cu cartofi cu rozmarin?!? Desertul a fost deasemena jalnic.

Dimineata am vizitat cetatea din Sighisoara, foarte interesanta cu stradutele pavate cu case locuite de sute de ani. Neaparat vizitati turnurile breslelor.

De la Sighisoara am plecat spre Brasov, atentie in localitatea Rotbav sunt radare, 74 km/h 250 lei pe loc . Pe drum am trecut pe langa cetatea Rupea, parea foarte interesant de vizitat, insa dupa o saptamana de cand eram plecati de acasa nu prea mai aveam chef.

In Brasov ne-am oprit sa mancam in drumul spre Poiana la restaurantul Sergiana. Acesta este foarte mare, amplasat la subsol, totul in nota traditionala romaneasca. Am fost condusi imediat la o masa de un ospatar imbracat in ie, toti erau imbracati in aceasta nota. Din partea casei am primit o farfurie cu jumari proaspat facute si ceapa, foarte bune, deasemenea si painea a fost din partea casei. Meniul plin de bunatati traditionale. Am mancat o supa de gaina cu taiteti de casa, la felul doi am luat coasta afumata cu cartofi, portia a fost mare, gustul a fost ok insa era aproape de gustul de mezeluri (costita afumata). Sotia a luat un fel de mix grill care includea si bulz, ficat de pui, restul preparatelor din porc :2 feluri de mezel, castraveti murati. Am inteles de la niste amici ca trebuia sa incercam specialitatea casei care include carne la garnita. Preturile cel putin decente, servirea de apreciat. Curatenia parea destul de stricta in restaurant, inclusiv la toaleta.

Drumul pana in Poiana Brasov foarte frumos, trecand serpuit prin padure urcand si coborand printre brazii ce strajuiesc acest drum de sute de ani. Sunt 3 parcari amenajate pe partea stanga de unde poti admira muntii si orasul de sus, o splendoare. Foarte multa lume se oprea aici pentru a face poze si a admira privelistea. Ne-am cazat la hotel Alpin 4 stele, aici check-in se face dupa ora 16 si chek-out la 12 vezi impresii. Hotelul arata binisor, parcarea foarte mare suficienta cred si in sezonul de iarna. Pretul camerei pentru 2 adulti a fost 260 lei cu mic dejun inclus. Contrar unor impresii cititte ca personalul nu ar fi amabil, cu noi receptionera s-a purtat foarte frumos iar supervizorul ne-a intrebat la final daca ne-am simtit bine. Plata am facut-o la check-in, dupa cum au solicitat. Am primit de la receptie 2 jetoane pentru a lua prosoape de la piscina. Piscina mare cu adancime de la 1.40m pana la 2.2m. Apa nu foarte calda dar te obisnuiai, curata, destul de mult clor. Sezlongurile de pe margine, nu foarte multe, pe la ora 18 cand am ajuns noi erau toate ocupate. Un jacuzzi cu apa calda era destul de intens folosit. Exista si o piscina pentru copii, aici apa era putin mai calda. La restaurant cu cardul de la camera beneficiai de 25% discount. Acesta era fals fiindca dupa ce dadeai la o parte discountul, preturile erau normale pentru un restaurant din Poiana, nu mici. Probabil ca sa descurajeze pe cei din exterior sa manance aici. Papanasii cu dulceata de visine pe care i-am mancat aici foarte buni, deasemenea si placinta de mere cu inghetata de vanilie. Terasa unde am mancat mare si frumoasa, te simteai in mijlocul naturii.

Micul dejun chiar a fost demn pentru 4 stele, chiar daca restaurantul unde se servea era relativ mic, seful de sala se ocupa ca toata lumea sa fie multulita. Foarte diversificat : ceai, cafea, fresh de portocale, dulceturi, orez si gris cu lapte, icre, peste marinat, salata de vinete, mezeluri, branzeturi, croissante si produse de patiserie, mai multe feluri de paine, cereale, ochiuri, omleta etc

Locul de joaca exterior deasemenea inclus in pret avea un tobogan gonflabil, trambulina si alte diverse casute, leagane si jucarii pentru copii. La etajul 3 aveam si un loc de joaca interior cu mocheta pe jos, televizor, destul de utilat si acesta.

Camera mare, paturile confortabile dar pot spune per total ca am stat la 3.6 stele nu la 4 fiindca nu mai acordau atentie detaliilor. Niste holsuruburi ramase neacopeite, priza iesea din perete, clanta usii de la baie se cam misca din suruburi, curatenia era 90%, unele prosoape usor zdrentuite, mocheta usor arsa cu fierul de calcat, chestii minore dar per total nimic deranjant.

Halate si papuci, iar la baie toate accesoriile demne de un hotel de 4 stele sapun, sampon etc

Sper ca au existat si oameni care au avut rabdarea sa citeasca acest review cu toate ca este destul de lung. Incercati sa faceti ceva similar, merita!!!


[fb]
---
Trimis de umflatila in 05.10.16 18:49:44
Validat / Publicat: 06.10.16 08:53:48
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în PRIN şi PENTRU ROMÂNIA.

VIZUALIZĂRI: 1556 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

1 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (umflatila); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P06 Poiana Brasov
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA simbolic articolul - VĂ PLACE? [doar simbolic; articolul NU are PMA std]
PUNCTAJ CRT: 0 PMA (std) PLUS 13 PMA (din 13 voturi)
NOTĂ: Acest articol nu beneficiază de punctajul standard acordat automat.

ECOURI la acest articol

1 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[06.10.16 08:53:06]
»

@umflatila:

Sper ca au existat si oameni care au avut rabdarea sa citeasca acest review cu toate ca este destul de lung. Incercati sa faceti ceva similar, merita!!!

Cred că mulți l-au citit pe bucăți, review-ul fiind suma tuturor review-rilor deja publicate listă.

Având în vedere că toate celelalte review-uri au fost acceptate în concurs, acesta fiind un copy paste a ceva deja publicat nu va fi acceptat în concurs, se va publica fără PMA putând fi votat simbolic.

===

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Descoperă România!, PRIN şi PENTRU ROMÂNIA" (deja existentă pe sait)

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
umflatila
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă România:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.050307989120483 sec
    ecranul dvs: 1 x 1