GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Transilvania pe scurt - Excursie pentru fata mea - 36 de ore
Am avut de facut o vizita de serviciu si am luat-o cu mine pe Ana. Am zis ca poate, poate, o sa trezesc in ea interesul pentru istorie. Dupa presiuni si amenintarea ca o sa verific cand ma-ntorc caietul cu temele de vacanta la matematica, am pornit in aventura.
Am oprit la Sibiu, am vizitat cetatea, turnurile si am discutat cu tinerii din Germania care vin aici in fiecare vara sa pastreze traditia mestesugurilor de fierar si tamplar. Apoi in Piata Mare, la Podul Mincinosilor. Stiti de ce se numeste asa? In apropierea garnizoanei (casa Luxemburg?), unde se strangeau recrutii, se trecea cu trupele pe drum pe sub pod (armata era sapte ani). Iubitele de pe pod strigau: "o sa te astept!" iar ei: "cand ma-ntorc ne casatorim!". De unde si numele podului. Piata mica, biserica evanghelica, iezuita, Bruckenthal pe afara. O inghetata delicioasa, unde pe cutia de lingurite, am vazut o calugarita (insecta), cum n-am mai vazut din copilarie.
La drum si oprire la Alba Iulia. Aici aveam o roadere de grija veche de 35 de ani de cand am citit ca Iancu de Hunedoara e ingropat in Cetate. Am fost de trei ori si de fiecare data era inchis la biserica. De data asta m-am convins, am gasit mormantul. Cred ca nu se vorbeste prea mult de Iancu deoarece este revendicat si de Ro si de Hu. Cetatea arata exceptional si nu trebuie ratata.
De la Alba am mers la manastirea Rameti, pe cheile Rametului. Un loc minunat cu un izvor de sub altar. Doar 18 Km, din Teius. Drum excelent dar ingust. Atentie la capetele de pod.
Cluj. Piata Unirii apoi Catedrala si Statuia lui Mateias. O bila neagra pentru primar. Statuia lui Mihai arata ca dupa razboi. Trepte sparte, mizerie. La cateva zile dupa comemorarea mortii, nici o floare sau coroana. Hmmmm. Doua ore plimbare pe jos, scos limba, 10 aripioare de persoana la KFC.
Hotel Zimbru, 120 lei cu mic dejun. Decent, curat. Un pic cam departe de centru. Recomand mers cu auto si parcat in centru.
A doua zi Turda, vizitat salina. Exceptional. Insa aglomerat. Mult timp la lifturi. Daca sunteti sportivi nu conteaza. La mormantul lui Mihai n-am mai fost ca a durat mult salina.
Targu Mures. Plimbare prin centru. Catedrala, cetatea, Palatul Culturii, primaria. Mancat la un impinge tava favorit. Placerea mea: ciorba secuiasca de salata. Un fel de ciorba de burta, fara burta, dar cu fasii de omleta, sunca prajita si salata. La fel ca ciorba radauteana, o varianta a populatiei care nu suporta burta. Dupa parerea mea, ciorba de salata le bate pe toate. Numai ca eu cred ca e greu de facut si de aceea nu o gasesti in restaurante. Special vin la-mpinge tava asta.
Sighisoara. Vizitat cetatea. Frumos, plina de turisti. Cam subtire oferta de gustari, distractie.
Oprire la Rupea. Vizitat cetatea rapid, pentru ca era tarziu.
Cap compas Bucuresti, sosire 22.30. Drum Brasov Bucuresti prost, cu gauri si aglomerat.
Trimis de andrei2 in 14.08.15 14:02:11
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în PRIN şi PENTRU ROMÂNIA.
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (andrei2); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@andrei2 -
”Hotel Zimbru, 120 lei cu mic dejun. Decent, curat. Un pic cam departe de centru.
ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.
Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.
[În plus, dacă vreodată vei solicita informaţii aici, pe sait, cei care îţi vor răspunde o vor putea face cât mai adecvat "profilului" tău turistic (funcţie de locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)]
Poţi folosi linkul SCRIE IMPRESII (se deschide într-o fereastră nouă)
Mutat, la reorganizare, în rubrica "Descoperă România!" (deja existentă pe sait)
Acei tineri pe care i-ați întâlnit pe strada Cetății vin nu numai din Germania, ci și din Franța și Elveția. Ei sunt calfe călătoare și doresc să reînvie meseriile tradiționale ale breslelor. Fac muncă de voluntariat, trăiesc din donații și au în Sibiu o casă a lor, numită (cum altfel?) Casa Calfelor, oferită de Biserica Evanghelică.
Şi până la urmă scopul excursiei în legăturâ cu Ana, a fost atins?
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jul.2024 Descoperind România - Drumuri pitorești — scris în 26.07.24 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Mar.2024 Excursie în județul Sibiu — scris în 28.03.24 de cosmin09 din CLUJ NAPOCA - RECOMANDĂ
- Sep.2023 O cu totul altfel de excursie în judeţul Arges — scris în 28.09.23 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2023 Un traseu de excepție: Gura Humorului-Praid — scris în 14.09.23 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Aug.2023 Brăila-Ploiești și retur cu trenul. Amintiri din tinerețe, sau o călătorie în timp — scris în 15.08.23 de Zoazore din BRăILA - RECOMANDĂ
- Jul.2023 Cu trenul prin Romania – spre Ploiești și retur — scris în 13.07.23 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- May.2022 Veșnicia de la sat — scris în 19.03.23 de Daniela H din ARAD - RECOMANDĂ