Calatorie (de nevoie) cu trenul, de la Bucuresti la Timisoara
Nu am mai avut de ceva vreme ocazia sa calatoresc cu trenul.
Fiind nevoit sa fac o deplasare la Timisoara si nedorind sa merg cu autoturismul propriu, am cautat modalitati alternative de deplasare.
Calatoria cu trenul mi-a parut mai confortabila, raportat la ofertele de calatorie cu autocarul, asa ca m-am informat cat timp dureaza sa ajung pana la destinatie pe "drumul de fier", la ce intervale orare circula trenuri (directe) si ce preturi presupune acest demers.
Am avut o surpriza placuta (singura de acest fel... :)) sa imi pot achizitiona on-line biletele. Am beneficiat si de o reducere de cca 20%, pentru ca le-am achizitionat in acest mod, dar si pentru ca le-am cumparat din timp. Pretul dus-intors pentru o persoana (cl. II) a fost de 180 lei (cu reducere), pentru deplasarea cu trenul international IR 72, Bucuresti-Budapesta.
Dintre toate trenurile care fac legatura intre Bucuresti si Timisoara Nord, numai 5 sunt directe, celalalte presupunand pierderea de ore bune, in asteptarea garniturii de legatura.
Din cate am inteles, IR 72 are cel mai rapid parcurs, acoperind distanta colosala de 533 km in 8 ore si 50 min, respectiv inregistrand o viteza medie de 60,23 km/h. Aceasta "performanta" se datoreaza starii jalnice in care se prezinta "infrastructura", tradusa in zone cu limitare a vitezei si la 5 km/h.
De pilda, pe viaductele de dinainte de Orsova, trenul a incetinit semnificativ si vagoanele s-au inclinat la aprox. 35-40% inspre Dunare. M-am gandit ca pana nu se va intampla o nenorocire, baietii puhavi de la "infrastructura" nu au sa miste nici un gram de osanza ca sa remedieze acea situatie.
La fel, imediat dupa Herculane, garnitura s-a tarait pe niste vaioage pline de tufisuri, crengile acestora lovind in geamurile vagoanelor iar dintii calatorilor clantanind datorita "calitatii" sinelor (parca furase cineva sina si inaintam doar pe traverse...).
Per ansamblu, trenurile IR 72 (si geamanul sau - care asigura returul) sunt "spalate", fiind alcatuite din cele mai bune vagoane ale CFR si locomotive furnizate de caile ferate maghiare. Chiar si asa, nici aceste osandite nu pot "zbura" acolo unde nu mai exista cale ferata...
In vagoane este relativ curat, sunt prize functionale pentru incarcarea laptop-ului ori a telefoanelor. Se poate folosi chiar si grupul sanitar... D:
La conexiune WiFi nu s-a mai gandit insa nimeni...
Daca la dus am ajuns la timp la destinatie, trenul de intoarcere a "reusit" o intarziere de "numai" 20 minute.
Ca incheiere: pretul a fost convenabil insa conditiile in care se circula m-au convins ca in cel mult 5 ani fie nu vom mai avea deloc cale ferata, fie se vor intampla multe accidente groaznice.
Daca mai sunt nevoit sa merg la Timisoara, voi alege intre masina si avion...
Trimis de nosferatoo in 28.05.15 18:43:11
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în PRIN şi PENTRU ROMÂNIA.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (nosferatoo); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
@admin: Buna seara, daca vi se pare ca este in regula si nu incalcam drepturile "de autor" ale cuiva, va rog frumos sa postati in dreptul acestui material si link catre filmarea:
cu precizarea ca respectivul material nu imi apartine insa este postat pe YouTube (asadar, este deja "public").
Cu multumiri,
@nosferatoo - Mutat, la reorganizare, în rubrica "Descoperă România! " (deja existentă pe sait)
Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).
- Jul.2024 Descoperind România - Drumuri pitorești — scris în 26.07.24 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Mar.2024 Excursie în județul Sibiu — scris în 28.03.24 de cosmin09 din CLUJ NAPOCA - RECOMANDĂ
- Sep.2023 O cu totul altfel de excursie în judeţul Arges — scris în 28.09.23 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2023 Un traseu de excepție: Gura Humorului-Praid — scris în 14.09.23 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Aug.2023 Brăila-Ploiești și retur cu trenul. Amintiri din tinerețe, sau o călătorie în timp — scris în 15.08.23 de Zoazore din BRăILA - RECOMANDĂ
- Jul.2023 Cu trenul prin Romania – spre Ploiești și retur — scris în 13.07.23 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- May.2022 Veșnicia de la sat — scris în 19.03.23 de Daniela H din ARAD - RECOMANDĂ