ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 06.12.2011
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Târgu Mureș
ÎNSCRIS: 28.03.10
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
DEC-2011
DURATA: 1 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CAZARE [camere etc]:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
90.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 8 MIN

Balneoturism “low-cost” (II)

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

urmare de aici (corectat si aici greseala din titlu)

Cand eram mic, mergeam cu bunicii mei in fiecare an la mare. “Doar asa ai sa cresti mare daca mergi in fiecare an la mare", imi sopteau ei la ureche. Mergeam invariabil, cu trenul, cu acceleratul, la clasa I-a, bunicul meu lucra la CFR in Gara de Nord, si aveam 12 calatorii gratuite pe an. Ce pacat ca intr-un an nu era decat o singura data vara si nu de 12 ori! Uneori atipeam in tren, dar cand, pe la Navodari, aparea la geam, EA, măria-sa, marea, saream din cel mai adânc somn si-mi lipeam nasul de geam…si nu mi-l mai dezlipeam de-acolo, pana la Eforie sau pana la Vasile Roaita, unde trebuia sa coboram, . dar, daca ar fi fost dupa mine, nu m-as mai fi dat jos din tren niciodata…

Intotdeauna, marea a exercitat asupra mea o fascinatie deosebita… poate pentru ca profu’ meu de zoologie imi spunea mereu… ”Stii tu mai Dorgo, ce erai in urma cu 2 miliarde de ani?”… ”o meduza!”… apoi urma ora de matematica, ora la care atunci cand nu aveam greata sau ameteli, ma simteam ca o pluta beata ce salta pe valurile Dunarii… sau poate ca pluta meduzei de la Luvru… pierdut, pierdut rau de tot, printre milioane de ecuatii si teoreme, un punct minuscul, infinitezimal, aparut de nicaieri si dus de o armada intreaga de alizee ucigase spre niciunde, pe-o mare tulbure si nemarginita, pe care-o asemuiam cu un numar cu multe, multe zerouri in coada, pe care, daca-l scriam, iesea de pe tabla si se continua pe perete si-apoi pe coridor, si-apoi pe asfaltul de pe strada si-apoi se inalta agale printre nori, si-apoi... si-apoi, suna a recreatie, in sfarsit! …

Ce bine ca orice liceu cu profil de matematica are si-un sfarsit!

Nu de alta, dar eu intotdeauna aveam, printre poezii in dublu exemplar catre colege si guma de mestecat de pus pe scaunul dirigintei, si cate o cutie de chibrituri in buzunar si doar orele de educatie fizica care-mi placeau la nebunie, m-au impiedicat ca sa nu fac o nebunie…

Ei, acuma sa trecem si la cateva lucruri serioase si practice, va mai trimit cateva statiuni, localitati si locuri balneare autohtone, in care va veti putea descurca VARA mai ales, cu cazarea (la hotel, motel, pensiune, camping sau la localnici), cu masa si cu o baie la piscina, conform intelegerii, 2 persoane, timp de 10 zile, in limita a 500 de euro…

1. Bazna, (jud Sibiu) la Complex Exprogaz, unde exista un hotel cu 26 de camere (300-330 lei dubla), un restaurant, o baza de tratament cu fizioterapie, impachetari cu namol, etc, si…un superb bazin cu apa sarata (tarif, de luni-vineri - 25 lei adulti, 20 lei copii, in week-end, 50 lei adulti, 25 lei copii), dar si unul exterior cu apa dulce…e bine sa va cazati la localnici si sa faceti baie doar pana vineri, daca va cazati la hotel, depasiti suma prevazuta... Program alternativ pentru week-end, vizitarea vechii statiuni balneare Bazna (azi in paragina), a cetatii Bazna si a cetatii Boian.

2. Baile sarate Turda-Durgau (jud Cluj), se afla vis-à-vis de moderna salina din Turda, e vorba de doua lacuri sarate estivale si foarte “populare’, care practica preturi moderate la intrare si la partea de alimenatatie... Cazarea? La pensiunile sau casele cu “camere de inchiriat”, care exista intre orasul Turda si baile sarate, de-a lungul unei sosele de 2 km, sau in orasul Turda unde cazarea si masa sunt mult diversificate...

3. Baile Rodbav, (jud Brasov) care dispun de o piscina estivala cu ape sarat-iodate si alcaline, plus namol mineral, un hotel si un restaurant. In prezent, acest complex apartine Ministerului Justitiei. Apele sarate si impachetarile cu namol sunt indicate in special in afectiunile reumatismale.

4. Baile Codlea, (jud Brasov) unde gasim pe langa baile mezotermale (24-25 gr C), si un frumos loc de campare dar vechiul camping e in paragina, deci e mai bine sa veniti cu cortul sau cu rulota, mai gasiti aici si un restaurant (in vara anului trecut era in renovare), dar, cine stie, poate ca anul acesta au mai aparut niste facilitati turistice.

5. Baile Sărăţel (jud. Bistrita), e vorba de doua lacuri sarate destul de mari, unul e pentru imbaiere, altul e pentru extragerea namolul, cazarea se face in casute tip camping, cu alimentatia sunt insa probleme, restaurantul a luat foc in urma cu cativa ani, preturile la bai si camping, sunt modice.

6. Baile Fortyogo din Tg. Secuiesc (jud. Covasna) dispun de doua piscine estivale cu apa minerala carbogazoasa, (benefice pentru bolile cardiovasculare si unele tulburari circulatorii periferice), un complex de tratament cu mofete, masaj, fizioterapie, un hotel cu 100 de locuri si un restaurant cu o terasa. Preturile sunt accesibile.

7. Tusnad (jud Harghita) la complexul hotelier Tusnad, unde gasiti o moderna baza de fizioterapie si un bazin cu apa carbogazoasa, alcalina si mezotermala, cu aceleasi indicatii ca mai sus (Fortyogo). Un pachet de 10 nopti cu 8 zile de tratament x 2 proceduri. /zi costa intre 1360 si 1710 lei de persoane, deci daca inmultim pachetul cu doi… e grav… depasim cu mult bugetul propus… dar mai "egzista o solutie", valabila doar vara si care noi am aplicat-o deja cu succes… ne-am cazat la “particular”, pret accesibil, am luat masa intr-unul din numeroasele restaurante cu preturi tot accesibile din statiune si am facut bai la “a doua piscina”, cu aceeasi apa minerala, aflata pe undeva prin centrul statiunii. Important e ca sa prindeti cateva zile calde pentru ca apa din piscina se incalzeste de la soare si la Tusnad, suntem totusi, la munte.

8. Baile din Odorheiul Secuiesc… sunt doua… baile Szeike, e vorba de un bazin mare cu apa sulfuros-bicarbonatata, cazarea se face in camping sau in oras, exista si un restaurant si o terasa si deasemenea 6 cabine cu vane individuale, ce functioneaza si in sezonul rece… ne incadram in buget… celelalte bai, mai moderne, se numesc baile Septimia, e de fapt un “Wellness-balneo-SPA”, dotat cu un bazin cu apa dulce acoperit, cateva bai (tube) individuale cu apa sarata, un jacuzzi, o salina si o piscina exterioara cu apa dulce. In incinta complexului exista si un hotel “Septimia Wellness-Spa-Hotel”- o camera dubla costa aici 84 de euro, masa de pranz-9 euro, cina-9 euro. La Baile Septimia dispunem si de urmatorul pachet. de 10 zile - Zece nopti cazare + welcome drink + demipensiune +acces la toate facilitatile wellness-ului + masaj de relaxare plus urmatoarele programe optionale: echitatie sau plimbare cu căruţa pana la Baile Homorod. Tariful pachetului costa 415 euro/persoana. Din pacate, desi moderne, aceste bai nu se incadreaza in bugetul nostru. Exista totusi solutia de a ne caza si lua masa in orasul Odorhei si a frecventa zilnic piscina exterioara sau Welness-balneo-SPA-ul complexului.

9. Baile Vlăhiţa, (jud Harghita) dispune de o piscina mare cu apa carbogazoasa-feruginoasa si mezotermala (26 grade Celsius), sunt bai estivale, gasim aici un camping si un bufet la preturi moderate.

10. In Miercurea Ciuc gasim baile termale “Hammerock” in incinta clubului de hochei pe gheaţă, baile estivale “Miercurea” (ape mezotermale 21-23 gr. C) si baile Jigodin (langa Miercurea Ciuc), unde gasim o baza permanenta cu o piscina cu apa minerala incalzita si 17 vane de tratament individual. In curtea complexului gasim si un izvor cu apa feruginoasa bicarbonatata mixta. La Jigodin Bai, exista probleme cu cazarea si masa, dar apropierea de orasul Miercurea Ciuc, rezolva partial aceasta problema.

11. Sarata Monteoru (jud. Buzau) e o statiune renovata, cocheta, ce dispune de doua bazine cu apa sarata, numeroase spatii de cazare si alimentatie, cateva hoteluri si numeroase pensiuni ce ofera cazare la preturi intre 70 si 120 de lei pe zi, camera dubla. Iata inca o statiune estivala pentru buzunarul nostru.

12. Ocnele Mari (jud Vâlcea) dispune de un strand cu apa sarata, intrarea in acest an a costat 5 lei pentru adulti si 3 lei pentru copii, programul de functionare a fost intre orele 8 si 20. Nu departe de bai gasim si spatii de cazare in camere cu 3-4 paturi cu grupuri sanitare si bucatarie proprie. Si aceasta statiune se poate incadra, ca pret, in aspiratiile noastre.

13. Strandul cu apa sarata Cacica (judetul Suceava) se afla langa Salina Cacica, functioneaza doar vara, are o capacitate de 30 de locuri si adancimea maxima de 1,40 m; apa este pompata din adancul salinei. Nu tin minte sa fi vazut amenajari suplimentare pentru cazare si masa in incinta strandului, in anul trecut, deci cred ca va trebui sa va cazati in localitatea Cacica sau sa folositi rulota, caci in salina nu puteti ramane decat pana la ora 20, ora inchiderii.

14. Bizusa-Bai (jud. Salaj) e o mica statiune balneara ce dispune de un hotel functional, Ceres, unde se pot efectua, pe langa numeroase tratamente de fizioterapie si bai cu ape sulfuroase la bazin si la cada... Preturile la cazare, masa si baza de tratament sunt accesibile.

15. Baile Jibou, (jud. Salaj) situate nu departe de Bizusa, dispun de o mica baza de tratament cu apa sulfuroasa la cada, o piscina estivala, un restaurant elegant si un camping cu multe casute. Preturile? , mai mult decat accesibile.

16. Strandurile termale din campia Romana de Vest, din localitatile Carei, Satu Mare, Marghita, Arad, Lipova, Lovrin, Teremia Mare, Deta, Jimbolia, va pot oferi, pe langa apa termala, care depaseste in mod constant temperatura corpului omenesc (36,5 gr C), si multiple posibilitati de cazare si masa, atat la hoteluri, pensiuni, la camping sau “la cetatean”. Majoritatea se incadreaza in bugetul nostru de “austeritate”

17. Statiunea Balta Alba, (jud Buzau), se afla chiar la sosea, de cazat nu prea ai unde sa te cazezi, statiunea poseda un strand cu apa sulfuroasa, magneziana si clorurosodica si un namol de buna calitate adus tocmai din lacul Balta Alba. Mai gasiti aici si un bufet cu terasa iar patronul bailor, dl. Milea, anul trecut, avea in plan pentru acest an (2011) sa construiasca si un camping. Sa speram ca a reusit sa-l termine.

18. Lacul Sarat. (jud Braila). Legenda spune ca proprietatile terapeutice ale acestui lac si ale namolului sau, au fost descoperite de ostenii lui Vlad Tepes, care isi tratau aici bolile capatate pe campul de lupta. Hotelurile din incinta Lacului Sarat practica preturi moderate (80-120 lei dubla) dart gasim aici si un camping cu 23 de casute, fiecare cu 2 paturi. Asadar si aceasta statiune se incadreaza in bugetul nostru.

19. Sa nu uitam insa litoralul romanesc, care, vara, poate fi abordat de oricine, exista aici statiuni ce ofera cazare si masa pentru “orice buzunar” oricat de mic ar fi el, asadar si unele locatii de pe litoralul romanesc pot fi trecute pe lista noastra de “low-coast”. Iar piscina in care ne vom balaci acolo, e cea mai mare din intreaga tara, e-o piscina cu valuri, e vorba de Marea Neagra, apa ei ajungand usor, in zilele toride de august la 26-28 de grade Celsius.

Tuturor celor care veti frecventa aceste statiuni, va doresc multa sanatate si distractie placuta!

Dorgo

@Web, te rog mult videoclipul, mersi!

youtube


[fb]
---
Trimis de dorgo in 06.12.11 19:33:02
Validat / Publicat: 06.12.11 21:18:22
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în PRIN şi PENTRU ROMÂNIA. A mai fost în/la: cam peste tot
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 9812 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

10 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (dorgo); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Un lac sarat din valea Durgăului (Turda), in urma cu 3 ani
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 19546 PMA (din 24 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

10 ecouri scrise, până acum

dorgoAUTOR REVIEW
[06.12.11 21:13:51]
»

@all... pozele vor veni maine sau poimaine, caci acum mi-e greu sa le caut dintre sute (mii) de catarge...

webmaster0
[06.12.11 21:17:57]
»

A sosit şi videoclipul solicitat, pe coasta de jos!

magdalena
[07.12.11 08:16:07]
»

La Sarata Monteoru se fac si tratamente in baza de tratament a Hotelului Monteoru.

Interesant mai este si faptul ca sunt pensiuni cu piscina care se lauda ca au apa sarata in ele.

Sarata Monteoru a reusit sa supravietuiasca dintre atatea statiuni balneare lasate in paragina, asa ca nu ne mai ramane decat sa o "ajutam" si noi prin prezenta noastra acolo pentru a-i justifica pe investitori sa mareasca spatiile de cazare.

Pana si hotelurile vechi si de renume, Monteroru si Montana au fost renovate si au conditii mai mult decat decente la preturi la fel de decente, iar statiunea este situata intr-un cadru natural frumos.

Nu stiu daca la Lacul Sarat s-au mai facut niscai investitii, ca n-am mai fost acolo dinainte de revolutie...

La Baile Telega, cam slaba oferta de cazare...

johnnyredlabel † CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[07.12.11 08:25:11]
»

@dorgo: Imi permit sa vin cu unele precizari referitor la punctul 17 (Statiunea Balta Alba) din review-ul tau. Intr-adevar, statiunea propriu-zisa este cam paraginita (cea de langa comuna Balta Alba, de pe DN22). Insa, la vreo doi kilometri de la intrarea in comuna, pe drumul spre Braila, unde inainte era locul denumit La plaja, exista acumun complex (din sosea, cam 2-300 metri), in care se gasesc casute de camping (si arata excelent pe dinafara), au vreo doua restaurante (unul se pare ca ar fi autoservire),gratar, strand, nisip, namol scos din Balta, intr-un cuvant, cel ce a investit acolo chiar a pus suflet! Am rude in Balta Alba (desi merg destul de rar, cam de doua ori pe an) si va pot spune ca vara e destul afluenta aici (unii vin si cu cortul). Totusi, atmosfera din zona e specifica Baraganului, e cam arsita. Poata ca in primavara (acum e riscant de mers acolo, dupa cum stiti, DN 22 e primul care se blocheaza pe timp de iarna) am sa merg acolo si am sa va postez si un review insotit de fotografii. Insa, pentru zona respectiva, chiar e un punct de atractie.

Larissa
[07.12.11 09:09:18]
»

Dragă Dorgo, dacă-mi permiţi să îţi spun aşa, dar deja te-am îndrăgit, îmi place amestecul de personalitate cu vastele cunoştinţe de călător împătimit, îţi mulţumesc, again, pentru lecţiile de balneo. Vreau să-ţi doresc mult succes, pare că ai nevoie, e cam dificil să scrii atâta când la munte a venit zăpada şi sărbătorile bat la uşă. Luptele astea de stradă nu se pot da toamna, de exemplu, când pică ploaia încet şi chiar nu mai trebuie să faci copii? Ai votul meu maxim!

dorgoAUTOR REVIEW
[07.12.11 12:01:05]
»

@magdalena... eu am vazut "Sarata Monteoru", in urma cu vreo 12 ani, un loc uitat de lume, hotelurile actuale din jutul bazinelor sarate semanau cu niste camine de nefmiliasti, in bazine era un pic de apa de ploaie si multe broaste, viata sociala si economica, aproape zero... apoi, Uniunea Sindicatelor prin lantul Ceres (parca?) si dna Cristina Vacaroiu au ajuns la o intelegere (in timpul mandatului primului ministru Nicolae Vacaroiu), si s-au pompat bani in modernizarea ei... acum, statiunea, a renascut, arata bine... ceea ce confirma ideea ca oriunde exista o resursa minerala, in jurul ei poate inflori un mic imperiu balnear...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
dorgoAUTOR REVIEW
[07.12.11 12:12:27]
»

@johnnyredlabel... inseamna ca vorbim de aceeasi locatie, (eu am fost acolo in 2009 si 2010), e vorba de acea portiune cu nisip de 1-2 hectare, cu maslini, un bufet, o terasa, o piscina cu apa sarata, un loc de impachetare cu namol, un helesteu... intre sosea Balta Alba, daca e si camping, e OK!!... cred ca nu l-am observat eu, sau daca nu era, dl. Milea, s-a tinut de cuvant si l-a construit... pun si eu cateva poze, chiar daca se repeta... am mai amintit de statiune la rew. "A secat balta Alba? "

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
johnnyredlabel † CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[07.12.11 12:17:58]
»

@dorgo: Din pacate, balta a secat ingrozitor de mult in ultimii ani. Iar daca-ti vine sa crezi, pe vremuri, era plina de peste! Din cauza iodului insa, s-a terminat si cu asta. Cunosc zona de mai bine de douazeci de ani, insa apa s-a restrans extraodinar de mult. Nu stiu daca mai am pe acasa fotografii de pe atunci (evident pe hartie , insa nu mai e ce a fost!

dorgoAUTOR REVIEW
[07.12.11 20:22:48]
»

@web... mersi pentru corectura textului!

dorgoAUTOR REVIEW
[10.12.11 12:39:54]
»

@all... am mai gasit cateva imagini ale unor statiuni "low cost", vi le trimit

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
chelie_d, dorgo, johnnyredlabel, magdalena, Qvadratvus, valimi
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă România:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.042728900909424 sec
    ecranul dvs: 1 x 1