ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 28.03.2024
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: cluj napoca
ÎNSCRIS: 03.07.14
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
MAR-2024
DURATA: 2 zile
Cuplu

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
90.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Excursie în județul Sibiu

TIPĂREȘTE

Salut,

Acum o săptămână am făcut împreună cu soția mea o mini excursie de două zile în județul Sibiu (cu plecare din Cluj Napoca, cu mașina) și aș dori să vă împărtășesc din experiența noastră.  

Sâmbătă dimineață ne-am trezit cu chef de ducă, așa că ne-am gândit la o destinație faină și aproape de Cluj și am ales să mergem în județul Sibiu, am urcat pe autostradă, două ore de mers până la Sibiu, de acolo încă 30- 40 minute până la prima oprire, Casa Întoarsă la Brambura Park pe Valea Avrigului.

 Am ieșit din Avrig pe un drum îngust și am ajuns într-o zonă turistică în dezvoltare, cu neajunsurile de rigoare (drum brăzdat de săpături, marginile neamenajate, mare atenție la circulația din sens invers), am ajuns în parcare, mașini din toată țara, no, hai și noi, am plătit la intrare 30 de lei/ persoană cu intrare în casă, deși poți plăti mai puțin dacă vrei să te bucuri numai de parcul care este conceput mai mult pentru copii, chiar recomand familiilor cu copii să vină și să-și petreacă acolo timpul liber, au și terasă unde se poate servi masa sau un suc, o cafea, în fundal munții Făgăraș încărcați de zăpadă ne făceau cu ochiul!

Casa este total ciudată și vă recomand să o vizitați.

Bun, ne suim în mașină, înapoi în Avrig, dreapta spre Făgăraș, dreapta spre Porumbacul de Sus, destinația, Castelul de Lut, Valea Zânelor! Drum bun, asfaltat, peisaj fain, sosire la locație.

Atenție! Când ajungeți la Castel veți găsi o mică intersecție unde sunt tonete care vând tot felul și parcări private cu plată, nu parcați acolo, veți găsi pe stânga o locație, Povestea Calendarului (pe care noi nu am vizitat-o) și imediat după este Castelul de Lut (care are în curte parcare proprie gratuită), am plătit, parcă 20 de lei/persoană și am putut vizita exteriorul + grădina. În interior nu se poate vizita. Nouă ne-a plăcut locația, liniștea, ineditul. Au terasă, restaurant, atmosferă superbă!

Bun, gata cu visatul, la drum spre Sibiu! Ne-am făcut rezervare la Casa Frieda, chiar în centrul vechi, o clădire veche, monument istoric, cu restaurant și terasă, seara încălzită, mâncare bună, porții generoase, prețuri rezonabile. Am putut vizita centrul vechi, doar cu parcarea am avut ceva nedumeriri, anume, în parcările cu barieră din centru o oră costă 2 lei inclusiv noaptea, pe străzile din zonă tot 2 lei/oră, dar 10 lei ziua, până la ora 22. Între 22 - 08, este gratis (doar pe străzi), iar tichetul de 10 lei nu este valabil 24 de ore, ci se consideră o zi, ziua în care ai pus tichetul de parcare. Poți plăti și prin mesaj sau aplicație. Cazarea ar fi trebuit să fie de 3 * dar nu a fost așa, doar de 2*, camera destul de mică și întunecată, mobilier vechi, a compensat așa cum spuneam, amplasarea și mâncarea, respectiv micul dejun foarte bogat.

Duminică dimineața am mers la Muzeul Astra, un loc de neratat dacă ești în Sibiu, nouă ne-a plăcut să ne plimbăm în liniște printre atâtea minunății, pe la prânz am luat-o spre casă.

Concluzie. Avem atâtea locuri frumoase de văzut prin județul Sibiu, ca de altfel peste tot în România, doar trebuie să le descoperim.

Mulțumesc pentru timpul acordat.

 

 

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de cosmin09 in 28.03.24 20:22:06
Validat / Publicat: 28.03.24 21:08:22
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în PRIN şi PENTRU ROMÂNIA. A mai fost în/la: Sibiu, Orlat, Păltiniș
  • Alte destinații turistice prin care a fost: Viena, Salzburg, Insbruch, Munchen, Istanbul, Praga, Paris, Budapesta, Belgrad, Valencia, Malaga, Alicante, Madrid, Barcelona, Londra, Grecia, Turcia, Egipt, Slovacia, Polonia, Cipru, Tunisia.

VIZUALIZĂRI: 340 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

5 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (cosmin09); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P10 Muzeul Astra, Sibiu
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 25400 PMA (din 27 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

5 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[28.03.24 21:05:51]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Descoperă România, PRIN şi PENTRU ROMÂNIA - #DESCOPERĂ ROMÂNIA" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: BUFFER CĂLĂTORIE]

webmasterX
[28.03.24 21:06:18]
»

@cosmin09, pe viitor n-ar fi rău să desparţi recomandările despre cazare de cele referitoare la zona vizitată - în două articole distincte, unul de tip "de cazare" şi unul de tip "de călătorie".

S-ar obţine astfel o structurare mai bună a informaţiei utile - despre cazare, respectiv despre zonă sau împrejurimi (vezi mai jos) şi, deloc în ultimul rând, notele acordate ar reflecta mai bine gradul de recomandare al celor două "obiective" distincte (se întâmplă câteodată să stai într-un hotel pe care nu doreşti să-l recomanzi, dar zona sau localitatea ar merita cu totul altă medie - sau viceversa).

În plus, cine încearcă să aleagă o cazare în zonă - o gaseşte mai uşor, parcurgând doar lista rubricilor de cazare (fără a mai fi nevoit să citească - în acel moment - informaţii despre zonă); cine se documentează despre zonă - va găsi toate informaţiile căutate într-o singură rubrică (cea dedicată impresiilor "de călătorie"), fără a mai fi nevoit să "baleieze" toate rubricile de cazare (unele poate nu-l interesează, sau poate nu doreşte deloc cazare în zonă).

webmasterX
[28.03.24 21:07:09]
»

Ne-am făcut rezervare la Casa Frieda, chiar în centrul vechi, o clădire veche, monument istoric, cu restaurant și terasă, seara încălzită, mâncare bună, porții generoase, prețuri rezonabile. Am putut vizita centrul vechi, doar cu parcarea am avut ceva nedumeriri, anume, în parcările cu barieră din centru o oră costă 2 lei inclusiv noaptea, pe străzile din zonă tot 2 lei/oră, dar 10 lei ziua, până la ora 22. Între 22 - 08, este gratis (doar pe străzi), iar tichetul de 10 lei nu este valabil 24 de ore, ci se consideră o zi, ziua în care ai pus tichetul de parcare. Poți plăti și prin mesaj sau aplicație. Cazarea ar fi trebuit să fie de 3 * dar nu a fost așa, doar de 2*, camera destul de mică și întunecată, mobilier vechi, a compensat așa cum spuneam, amplasarea și mâncarea, respectiv micul dejun foarte bogat.

Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.

Daca doreşti, copiază textul de mai sus şi reincarcă-l - cu eventuale ajustări, completări etc - folosind linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI @ Casa Frieda

Mitica49PHONE
[28.03.24 21:59:31]
»

@webmasterX: 👍

Marius 72PHONE
[29.03.24 07:55:02]
»

Când mai ai chef de o ieșire în județul Sibiu îți recomand - dacă nu ai ajuns până în prezent - zona Mediaș - Biertan - Moșna - Valea Viilor.

Eventual, dacă îți plac ieșirile în natură, pune ceva echipament specific în bagaj. 🤗

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Marius 72, Mitica49
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă România:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.045807123184204 sec
    ecranul dvs: 1 x 1