GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Insula Saona - Un fel de Costinești în plin sezon
A doua excursie pe care am reusit sa o contractam de la suma de 79$ la 71$ (iar agentii de pe plaja ne-ar fi lasat-o la 65- deci teapa din nou), a fost la insula Saona. Desi ghida tot incerca sa ne bage pe gat insula Catalina la pretul de 99$, daca o cumparai la pachet cu alte 2 excursii, altfel, pretul fiind de 109$.
Cum sunt eu mai melancolica am vrut sa merg cu consortul in acel loc minunat ce m-a incintat pe mine in urma cu 6 ani. In concluzie, tot grupul am ales Saona.
Plecarea a fost la ora 7.10 din fata hotelului, iar cu o seara inainte am fost la receptie sa ne informam daca ne puteau pregati un mic dejun la pachet, deoarece restaurantul se deschidea la ora 7.00 si am fi riscat sa plecam nemancati. Receptionerul, afland ca plecam in excursie, ne-a permis ca la ora 6.15 minute sa intram in restaurant, sa mancam tot ce dorim, in liniste, pana la ora plecarii.
Cu stomacele aranjate iar in rucsaci avand prosoape de baie, pelerine de ploaie, saci menajeri cu snur, husa subacvatica pentru telefon si crema de protectie solara, ne-am urcat intr-un microbuz cu 14 locuri, noi fiind 8 “galagiosi”. Pana la transbordarea in autocarul cel mare am mai cules niste turisti de pe la alte hoteluri. Cand am ajuns la Iberostar, avand doar 3 locuri disponibile, s-au prezentat la imbarcare 4 turisti. 2 s-au urcat in fata langa sofer iar ceilalti doi urmau sa ocupe singurul loc ramas liber. Acum au inceput glumele si comentariile. Baietii din grupul galagiosilor si-au exprimat dorinta sa o tina in brate pe doamna, iar “negrul” de barbate-su sa stea in picioare sau la bagaje. In acel moment, doamna s-a intors catre noi si a trintit replica “Nu cred! ” De unde toti radeam in gura mare, pentru moment s-a facut liniste. Erau si ei romani si nu s-au suparat pe noi pentru comentariile facute in gura mare. Ba, din contra, sotul doamnei, negrul cum il denumisem noi a facut o gluma spunand ca se simte ca in cursa de Vaslui – Botosani fiind nevoit sa stea ghemuit pe un scaunel mic, cu sotia in brate.
Am fost dusi intr-o parcare unde ne-am imbarcat intr-un autocar mare. Aici, de ce mi-a fost frica nu am scapat. Aerul conditionat nu avea mai mult de 18 grade. Toti ne-am repezit si am inchis orificiile dar tot nu a fost suficient. Aerul intra prin toate crapaturile. Langa mine s-a asezat un tinerel de 17-18 ani de origine spaniola, care, fiindu-i frig, a scos din geanta un prosop sa se inveleasca. Strigand la mama lui asezata mult mai in fata, a rugat-o ca din cand in cand sa-l verifice sa nu ajunga la destinatie intepenit ca Tutankamon. Am ras tot drumul cu lacrimi, din cauza discutiilor dintre ei. La un moment dat le-a spus celorlalti conationali ca se simte ca un pinguin, el negrisor, invelit cu un proso alb, umed, folosit in excursia cu o zi in urma si care n-a apucat sa se usuce bine. O alta intimplare buna de mentionat, a fost ca o tinara romanca, imbarcata de la un alt hotel, spunea ca in excursia de dinainte, s-a imprietenit cu o alta romanca si aceea ii spusese ca are Saona in ziua asta… si ca daca vrea, isi suna agenta sa o ia si pe ea ca sa mearga impreuna. Ce mica e lumea, (aveam sa aflu ca tinara era fiica fostului meu profesor de sport din liceu, era din orasul meu natal) Culmea a fost ca aceasta care s-a programat cu o zi inainte era in autocar si cea care cumparase excursia de la agenta din hotel nu era. Dupa citiva zeci de kilometri, veem ca autocarul stationeaza. Ne-a spus ghidul la microfon ca stam sa asteptam niste turisti care au intirziat la imbarcarea de la hotelul lor. Cind s-au suit intirziatii, erau foc si para!!! Au asteptat de la ora 6 in fata hotelului si nieni nu venise dupa ei. Au facut reclamatie la receptie sau la agenta si au trimis o masina ca sa ii auca la autocar. Deci nu numai de pe plaja poti lua teapa… daca e sa o numim asa. Culmea era ca erau 4 si locuri libere doar 2. Ghidul s-a ocupat imediat, le-a oferit locul lui si pe cel al fotografului, iar ei au stat cu rindul pe jos, pe trepte.
Desi in trecut calatoria pana la Bayahibe a durat peste 2 ore, intre timp ei s-au descurcat punand de o autostrada astfel ca drumul s-a scurtat la 45 minute. Era data in folosinta de 2 ani jumate si era neteda ca-n palma! Noi nu ne-am descurcat nici dupa 26 de ani!!! Au oprit de 2 ori sa plateasca taxe de trecere.
Am ajuns in parcarea in care, demult, erau doar 2-3 autocare, si acum am ramas uimita ca era o intreaga “padure” de mijloace de transport din cele mai dotate... Daca in trecut, pentru nevoi personale eram invitati la o toaleta compusa din 4 bete, un nailon si 3 cartoane, acum era ditamai cladirea cu toalete atat pentru femei cat si pentru barbati, cu conditii decente. Aleea ce despartea plaja de mlastina cu mangrove era pavata si singurul disconfort a fost mizeria din mlastina. Ca si la Macao erau PET-uri, ambalaje si o apa care mustea.
Ajunsi pe plaja, o alta evolutie economica pe care am constatat-o a fost numarul mare de barci rapide si catamarane, direct proportionale cu numarul autocarelor din parcare.
Am asteptat 20 minute pana ne-a venit randul la imbarcare, timp in care ne-am uns bine cu crema. Desi ziua se anunta ploioasa, in momentele in care iesea soarele, te pisca la piele.
Grupului nostru i-au fost alocate 2 barci, una simpla si una dubla. Noi am nimerit in barca dubla, ce mie mi s-a parut mai stabila decat cea simpla, cu care fusesem data trecuta.
Dupa echiparea cu vestele de salvare, ambarcatiunea noastra si-a luat “zborul”, in strigatele de incantare ale turistilor. Dupa aproximativ 10 minute am fost informati ca trebuie sa oprim pentru a-i astepta si pe colegii nostrii carora li se stricase ambarcatiunea, fiind nevoiti sa astepte alta barca sa-i preia. Odata rezolvata problema, am pornit pe valuri, in viteza, catre piscina naturala. Cerul era cand negru ca taciunele, cand senin. Apa era turcoaz asa cum o lasasem. Dupa sedinta foto cu stelele de mare si programul de voie de 45 minute a inceput o ploaie cu clabuci. Abia puteai tine ochii deschisi. Spre incintarea noastra, apa era calda, si ne-am distrat de minune, bind rom si ce ne mai oferea barmanul ce coborase si el in apa.
Singura deosebire pe care am constatat-o cu dezamagire, au fost cele 2 stele de mare pe care, chipurile, le-a gasit fotograful in apa. Daca data trecuta steluta respira si stiam cum trebuie sa arate in realitate, astea erau din plastic curat. Desi i-am spus omului ca stiu “cu ce se mananca stelele de mare”, el nu a vrut sa recunoasca in ruptul capului ca sunt din plastic. Acum am inteles eu surpriza altor turisti care au fost “imbiati” cu stele de mare intepenite.
De aici am plecat spre Saona. Cand peisajul a inceput sa fie “lizibil”, am avut un soc. Asta nu-i Saona mea!!! Saona salbatica, pustie, pe care doream sa pun din nou piciorul. Era ticsita de sezlonguri, beach-baruri si sute de oameni. Era ca in Costinesti, in plin sezon. A trebuit sa respir adanc si sa-mi fac curaj sa ma dau jos din barca, spunandu-mi ca si altii ca mine au dorit sa puna piciorul pe insula tocmai in ziua aceea. Saona nu mai este insula salbatica, a devenit o insula comerciala. Am gasit un grup de 8 sezlonguri libere si ne-am lasat bagajele si am pornit in exploarea insulei. A trebuit sa ne dam cu Autan pentru ca fuseseram avertizati de alti turisti ca sunt tantari. Cu greu am gasit un palmier cocosat linga care a trebuit sa asteptam la rand pentru a face poze. Ca sa nu pierd timpul, am pus aparatul pe o galetusa (gasita pe plaja) si l-am programat sa ne faca poze in apa. A venit un val mai mare si l-a acoperit, astfel ca am ramas fara cel mai pretios obiect din bagaje. S-a ars!!!
Ca sa nu intru in depresie, mi-am dedicat timpul liber ramas, turistilor care doreau sa se pozeze langa palmier. Pe multi i-am facut fericiti, punandu-i in diferite pozitii si fotografiindu-i. (cu aparatele lor) Pana la urma am apelat la fotograful excursiei sa ne faca poze, stiind ca pentru aceasta va trebui sa platesc bani grei.
Am mincat pe plaja dupa o ora la bufetul de ni-l aratase ghidul: carne, cirnati, legume, salate, fructe si de baut am baut fiecare ce-am dorit. Cine dorea, platea 10 dolari pe o lighioana la gratar, numita lobster. Era cam cit pisoiul meu.
La plecare am fost preluati de un catamaran. Cum nu ne-am indurat sa urcam printre primii, nu am mai gasit loc in interior, ceea ce ne-a obligat sa stam pe platforma. Alegerea perfecta. Acolo a fost distractie tot drumul, imbinand momentele de dans cu cele de shooting foto sau dans specific alaturi de cele doua animatoare. Intre timp, apa capatase o culoare inchisa, aproape neagra. Pe deasupra ei sareau pestisori si zburau in aer citeva secunde. Furtuna se indrepta cu pasi repezi spre noi. La un moment dat, fotograful grupului m-a luat de mana si m-a dus in interior, la un laptop, ca sa vad pozele facute pe insula. Poze frumoase, expresive, de calitate. L-am intrebat cat costa pozele si filmarea pe care acesta a facut-o. Raspunsul lui a fost de 80$ filmul si tot 80 $ si pozele. Credea el ca s-a intalnit hotul cu prostul. Si a inceput “dansul” negocierii. I-am spus ca mai mult de cei 40$ pe care-i mai am pe viata mea nu am de unde sa-i dau. El: “mi amor, doar o singura poza costa 5$ iar voi aveti 62.” (La ei, totul incepe de la 5$). I-am repetat din nou ca mai mult nu am si i-am propus sa-mi puna cate poze considera el de banii astia si ceva din filmare. Atunci el a sarit de fund in sus, spunand ca asa ceva nu este posibil, ca ne da doar poze. In momentul ala mi-am luat sotul de mana, i-am intors spatele si am plecat, ca eu nu cumpar una fara alta. Vazand ca nu are cum sa se puna cu nebuna, mi-a facut semn sa astept un pic pana ia el legatura cu seful ca sa ceara aprobare. Sanchi! Nu a vorbit cu nici un sef ci doar cu alti turisti, propunandu-le alte oferte avantajoase pentru el, desigur. S-a intors dupa un timp spunind ca seful a fost de accord dar ca trebuie sa ii platim pe loc atat pozele cat si filmarea. Atunci am intrat in fibrilatii ca nu mai gaseam banii. El ca i-a scos din seif, eu ca i-am bagat in borseta… Intr-un final am dat de ei pititi de udatura, in husa bateriei externe. Ne lasase memoria pe amindoi.
Pe la jumate distantei ce o aveam de parcurs cu catamaranul (2 ore jumate) s-a pornit o ploaie iar cand a inceut sa se vada tarmul, s-a transformat in furtuna. Nu am mai apucat sa scoatem din bagaj pelerinele de ploaie, ca oricum, prea mult nu mai aveau ce sa salveze (noi fiind deja murati), ne-am transbordat in barca de viteza ce trebuia sa ne duca la mal. Simteam ca si cum ploua cu grindina dar prin ochii intredeschisi am vazut ca nu erau decat picaturi uriase de ploaie. Am strans la piept rucsacul plin cu de toate, tinand deasupra capului bandana pe post de cortina, altfel nu se putea clipi, viteza barcii combinata cu cea a picaturilor de ploaie, nepermitandu-ne sa deschidem ochii. Dupa ce am debarcat pe tarm, culmea serviciilor! , un pusti de vreo 10-12 ani s-a repezit spre noi cu o sticla de 2 litri sa ne spele pe picioare. De parca de acolo am fi mers pe uscat.
Drumul pana la autocar fusese inundat, apa trecandu-ne de glezne. Mizeria din mlastina cu mangrove invadase aleea. Cand am ajuns in parcare, am fost nevoiti sa asteptam pana ce ghidul a descoperit intr-un final, locul unde “era ascuns” autocarul.
Urcati in interior, am stors fiecare obiect de vestimentatie din dotare, pana cand podeaua autocarului avea tot atata apa cat mlastina cu mangrove. Dupa aceasta operatiune, ne-am scos din rucsac hainele uscate si prosoapele in care ne-am infasurat. Doar noi, ca restul le folosisera. (am tinut minte de data trecuta). Norocul nostru ca am avut inspiratia sa le bagam la plecarea de la hotel intr-un sac de plastic, bine strans la gura si apoi in ghiozdan, dupa care acesta, bagat iar in sac de plastic. Dupa ce ne-am instalat comozi in scaune si autocarul a plecat, ce credeti ca a facut soferul??? Exact, a dat drumul la aerul conditionat. Dardaind de frig atat din cauza muraturii cat si din cauza AC-ului ne-am revoltat, fapt ce a dus la schimbarea sensului sistemului de ventilatie din aer rece in aer cald. Pe la jumatatea drumului, ghidul a deschis trapele pentru a se ventila interiorul autobuzului, datorita emanatiilor de Mama Juana si rom ale tineretului spaniel dar mai ales ale familiei Pinguinului. Erau beti manga!!! . Nu ca noi am fi fost niste sfinti, dar eram pe picioarele noastre si lucizi.
Tutankamonul de langa mine s-a ridicat si a inchis trapa, spunand ca el moare de frig. Ghidul si soferul care, probabil, nu sufereau aerul cald, ne-au pacalit ca o sa lase aerul deschis pentru 10 minute insa nu l-a mai inchis pana la destinatie.
Si uite asa, am avut o excursie superba chiar daca a fost cea mai ploioasa zi din vacanta.
Sa va spun cateva preturi orientative, de la fata locului:
- Ochelari de soare, bandane, palarii – porneau de la 25$. In urma negocierii se putea ajunge la 5$.
- Huse subacvatice pentru telefoane – porneau de la 25$ si se negociau pana la 10$.
- Bratari din argint cu Larimar – porneau de la 15$. Am negociat una pina la 3 dolari… ba 2 euro ca pe aia ii mai aveam si cind vinzatorul a cedat, i-am zis ca nu imi trebuie, am facut-o sa vad daca imi iese. :)
- Baterii alkaline – 3 $ perechea.
- Creme de plaja – porneau de la 30$.
Trimis de adri-nico in 13.11.16 23:55:21
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în CARAIBE.
33 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (adri-nico); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol - pg. 1 / 2
33 ecouri scrise, până acum, la acest articol
foarte frumoasa ziua asta chiar daca v-a plouat nitel. Oricum nu putea sa va ude prea tara daca va bagati sub apa! Pozele sunt superbe, si filmul!
@buterfly: Multumesc! Sa stii ca ne-am simtit super si asta a fost si parerea colegilor nostri galagiosi. O excursie minunata care trebuie facuta. Nu aceeasi parere au avut despre boogie pe care n-ar mai fi experimentat-o vreo data...
@adri-nico: Superb!!!
Soare, nori, ploaie, mare, plajă, rom, ... iubire, multă iubire,
Palmieri cocoşaţi, cocos la roabă sau în roabă, şezlonguri, bar, cocteiluri... multe
Poze, multe poze, dans, animatoare negruţe, filmuleţ haios, ploaie, cataraman, viteză, ...
... hei, trezeşte-te că pleacă cursa de Vaslui-Botoşani
Felicitari pentru excursie.
Superb!!!
@ANILU: Mai avem si boogie, dupa aia ma trezesc! Simt asa o lene de citeva zile... si nu ma pot obisnui cu copacii desfrunziti din fata blocului cind mai daunazi aveam in fata ochilor palmieri stufosi si verzi!
Multumesc de comentariu!
@adri-nico:
Super vacanta, bravo! P07 favorita mea!! Vezi sa nu dai in depresie, pune banii deoparte pentru 2017.
@elviramvio: Ma gindeam ca poza cu toaleta e cea la care te referi. Miine ia sotul salariul si stie ca are sa imi dea "dijma" pentru exotice in valoare de 650 lei. Abia astept sa pun mina pe o oferta buna!!! Deocamdata sint afisate pina in iunie si eu doresc sa plec atunci cind la noi e frig.
Multumesc!
P. S. Cum a fost intilnirea cu scoala? N=ai scris nimic despre ea?
@adri-nico:
He he, scoala merge greu la noi, poate daca e nevoie de 11 clase la obtinerea permisului. Niet Brasov, eram doar doua care deja stiam scoala, nu obtineam bonus de la parinte!
A cu toaleta am avut-o in vedere pana am uitat-o, azi am umblat brambura la o banca (te rog, bank) sa-mi platesc obligatii si cum sapasera ceva la sistemul informatic, am fost ca musca betiva intre sucursale, da m-am ales cu ceva, urmeaza aici.
@adri-nico: Draga mea, vezi daca ai povestit despre Punta Cana si Saona? Acum toti au descoperit-o si s-au dus acolo, asa ca salut... salbaticie!
Ce bei acolo la inceputul filmuletului? La preturile alea, v-au si pus ceva in pahar sau a rezolvat ploaia situatia?
Cat despre aerul conditionat, eu il inteleg perfect pe pinguinul acela. Nici eu nu-l suport si zau ca nu inteleg la ce mama lui foloseste? La Roma m-au omorat cu aerul conditionat, in avion, in autobuz, in hotel ventilatoare de zburau toate prin jur si colac peste pupaza la terase te stropeau cu apa de sus. M-am intors cu o durere de masele, gat, nas si ureche pe partea stanga. Concluzie e ca m-am intors intr-o ureche
Bun, mai spune-ne ca zici bine.
Pupici!
@mogly: Draga noastra! Asa intr-o ureche, sper ca te-ai amuzat.
Ce beau? Mama Juana sau rom, sau... cine mai stie? Da, la toate excursiile masa si bauturile sint incluse in pret. Cel mai tare mi-a placut ploaia de la Piscina Naturala. Daca te uiti si la sfirsitul filmului, o sa vezi si in ce hal am strabatut ultima distanta.
Cit despre "adio salbaticie! ", prefer sa fie cit mai multi oameni fericiti pe planeta! Si eu inghesuita printre ei!
Felicitari, rew. la fel de spumos si funny ca si cele de acum 6 ani. Vad ca te-ai descurcat, dar obiectiv si nenostalgic care dintre excursii cea din trecut sau cea prezenta a fost mai mishto? Te pup si toate bune!
@GYL: In seara asta am sa scriu si despre Boogie. L-am intrebat pe sotul meu aseara, rememorind momentele romantice sau aventuroase, daca am reveni in Dominicana, unde i-ar mai placea sa mergem?
Saona sigur dar si boogie! / Pai nu le-ai facut odata, n-ai vrea sa incercam si altele? / Mi-au placut foarte mult de aceea vreau sa le refac. Poate si o scufundare.
Nostalgic, cea din trecut. Obiectiv, cea de anul asta ca am avut mai multe "dotari" in ceea ce priveste confortul. In afara de aglomeratie, nu m-a deranjat nimic. Si de sezlongurile albastre de pe Saona, care faceau nota discordanta cu intregul peisaj. Locul in care am debarcat noi a fost unul in care predominau sezlongurile de culoarea nisipului. Insa nici acelea nu ar fi avut ce cauta acolo.
Ce am uitat sa mentionez, e ca plaja era plina de frinturi de corali, o frumusete! Am luat o boccea plina cu asemenea amintiri. Melci din aia mari a gasit una dintre fete, dar pietrificati. La citi turisit sint, nici melcii nu mai reusesc sa se inmulteasca.
Multumesc de comentariu!
@adri-nico: Ma miram ca turismul en-gros sa nu aduca si dezavantaje, era de asteptat sa fie "transformari" si nu in bine a mediului virgin sau salbatic, intuiam raspunsul tau. Ceea ce m-a socat este "piata" cu toate ca "macelariile" cu carnea asa zis afumata sau cum noua ni s-a spus "sarata" le vazusem in fumul soselei si saratura mushtelor, dar o piata ca aceea nu vazusem, shok si groaza! A era sa uit perversul din mine gandea despre "pushca" aluia metaforic, dar era pe bune!
Sa auzim de bine !
@GYL: Data trecuta nu facusem safari si nici n-am citit in articolele celorlalti despre asemenea popas in piata cu alimente si marfuri. frateeee!!! noroc ca am stat bine la capitolul abtinere!!! ca altlfel dadeam la rate cel putin in cauza mirosului combinat dintre gainat de pui, carne "proaspata", singe si zoaie... pe linga miros de cartofi clociti (ai straturilor cele mai de jos). doar in piata aia era mirosul asta. in rest, totul, dar absolut totul, a fost curat. sarac, dar curat. cui i-o fi venit ideea sa faca publica piata asta, nu stiu. dar bine a facut!
ala cu puscoaica... era "scary" numai prin privire si prin lipsa educatiei politienesti ce o emana. sint curioasa daca ar fi stiut sa faca un proces verbal... amenda sau ceva de genul. (vezi, am si eu fantezii de genul asta!
Perversul? de ce am avut impresia ca esti o ea?
@adri-nico: Oups! s-au spus multe despre mine si am lasat multe impresii, dar esti prima care ma considera o "ea", tu stii de ce, eu sigur, nu! Acum sunt in dilema, s-o iau drept compliment sa n-o iau... ?
@GYL: Cred ca sint la a doua "gafa" din asta referitoare la id-ul tau. La una dintre intilnirile Afa, am cunoscut o doamna care spunea ca a fost in Dominicana si cred ca o chema Hili. Am facut "atingere" de nume. Doar asta e motivul. (Hili, Gyli... Gyl... Dobrica... Hai acasa!!! - de-alde deastea)
Scuzele mele alaturi de respecte.
@adri-nico: Am început și eu documentarea despre aceste locuri îndepărtate! Am citit mai multe articole si am observat că tu esti specializată, să zic așa, pe această destinatie.
Felicitări atât pentru excursii, cât si pentru stilul spumos în care reproduci întâmplările trăite.
Gata cu laudele, să trecem și la lucruri mai serioase! Spune-mi si mie, te rog, din toate excursiile pe care le-ai făcut, pe care ai recomanda-o neapărat? Cu delfinii nu ai înotat? Mersi!
@robert: Merci pentru laude si aprecieri!
E buna documentarea dar la fata locului o sa constati ca totul evolueaza mult mai repede decit ne asteptam noi. Uneori in bine (cum e autostrada construita in 2 ani... fata de la noi... si unde scutesti vreo citeva ore bune de drum) si altele in rau... multi turisti afla despre locurile astea si se inghesuie... astfel ca (noi) nu mai avem loc de ei.
Documenarea o sa o continui si peste citeva saptamini, in 28 luna asta plecam din nou tot acolo (da, sint nebuna, stiu ca n-au trecut nici 6 luni de cind am revenit din aceeasi destinatie) si o sa imi propun sa fiu curajoasa si sa facem si alte excursii decit astea clasice. Cu mai multa adrenalina gen Balon, Zip -line si alte muuulte cite sint in oferta. Totul e sa vedem citi bani cheltuim de Paste ca sa ne ramina si pentru Zburat!
Cu delfinii am o experienta si te rog sa sa comentezi dupa ce citesti aici:
http://amfostacolo.ro/impresii9.php?iid=25454&d=descopera-punta-cana--punta-cana
Garantez ca face toti banii!
De recomandat le-as recomanda pe toate, mai ales ca pe unele le-am facut deja de doua ori. (am fost in Dominicana si acum citiva ani). Le-am repetat si anul trecut si cred ca macar una dintre ele se va repeta si anul acesta. Ar fi Saona cu care pur si simplu l-am dat pe spate pe sotul meu actual. Asta in cazul in care nu vom lua alta excursie care cuprinde si catamaran, si safari, si calarie, si cascada. Cascada Lemon, parca se cheama. Dupa 10 mai o sa aflati noutati, asta in cazul in care nu voi incepe sa scriu din aeroport.
Pentru fetita voastra recomand si aceasta excursie unde va avea ocazia sa vada si sa atinga pesti exotici asa cum vedem in cartile de specialitate cu fauna marina, plus ca e o experienta sa mergi pe fundul marii fara sa stii sa inoti! si sa mai si dansezi cu un arici de mare intre palme.
http://amfostacolo.ro/caraibe-pareri, 6/punta-cana, 18,86/descopera-punta-cana, 7983/impresii-sejur-si-fotografii-vacanta__25340. htm
daca mai ai intrebari, nu ezia.
@adri-nico: se pare că ai devenit deja un mare fan al zonei! Până ajungem si noi pe-acolo cred că mai treci tu de vreo două ori.
Clar cea cu delfini e musai de făcut, evident strict din punctul meu de vedere. Și aș mai încerca-o pe cea cu balonul, un vis de-al meu mai vechi.
Acu depinde si de costuri, pentru ca nu vreau să dau cât un sejur pe o excursie.
Mersi mult pentru detalii. Îmi place felul in care scrii.
@robert: excursiile sint cam scumpe. aia cu delfinii e undeva la 150-170, aia cu balonul cica ar fi 270, am citit un articol. nu mai stiu daca toata familia sau pe persoana. sper ca ai retinut ceea ce tot repet eu la fiecare intoarcere. ca excursiile cu preturile cele mai bune se gasesc la agenii locali. si nu am auzit pe nimeni sa ia teapa... desi la Saona, o tipa care locuia la cel mai luxos hotel si care se lauda doar cu ce scumpeturi a platit ea, a luat teapa de la agentia hotelului, ca nu a venit nimeni sa o pescuiasca din fata hotelului, a facut galagie si o masina privata a adus-o pina la autocarul nostru, care avea toate locurile ocupate, insa cameramanul a stat pe jos si i-a facut loc proaspetei doamne. Asa se face turism!!!
Foarte frumoase fotografiile. Insula Saona e de vis. M-am uitat mai atent la fotografii și nu prea am văzut copii în excursii. Al nostru merge pe 10 ani și nu am putea merge fără el. ????
@calincheita:
”M-am uitat mai atent la fotografii și nu prea am văzut copii în excursii. Al nostru merge pe 10 ani și nu am putea merge fără el.
În Republica Dominicană, la modul general, vei găsi mult mai puţini copii ca în Antalya, de exemplu, chiar dacă resorturile all inclusive oferă facilităţi destule pentru copii.
În afara zborului lung şi obositor până acolo, nu văd vreun impediment pentru a nu merge toţi trei.
Excursia la Saona este un must şi nu este deloc dificilă pentru un copil. Peisajele sunt de vis, Marea Caraibilor are o culoare chiar mai frumoasă decât Oceanul Atlantic, plimbarea cu catamaranul este plăcută şi relaxantă, cu barca de viteză este ceva mai antrenant, iar experienţa cu steluţele de mare din piscina naturală este una memorabilă atât pentru adulţi cât şi pentru copii.
@nicole33: , mi-ar plăcea să mergem 10 zile, toți trei. Vă dați seama că fără cel mic nu am pleca. Am văzut că e zbor direct și din București dar probabil e mai dezavantajos.
@calincheita:
”mi-ar plăcea să mergem 10 zile, toți trei. Vă dați seama că fără cel mic nu am pleca.
Şapte zile este clar mult prea puţin. Nici nu apuci să te acomodezi cu fusul orar, că trebuie să pleci înapoi.
Eu am ales sejururi de câte 14 nopţi cu ocazia ambelor vizite în Dominicană şi a fost perfect
Nici nu se pune problema să pleci fără copil.
”Am văzut că e zbor direct și din București dar probabil e mai dezavantajos.
Charterele au fost introduse anul acesta şi mi se pare că au avut mare succes. Din păcate, sunt doar pentru sejururi de 7 nopţi.
Preţul, firesc, este mai mare, deoarece confortul şi comoditatea se plătesc. Este mai uşor să te urci în avion la Otopeni şi să te mai dai jos abia în Punta Cana fără nicio grijă, chiar dacă am înţeles că ar fi totuşi o escală tehnică, probabil la Paris, dar fără să cobori din avion.
Şi eu şi AdriNico am preferat să plătim mai puţin cumpărând direct de la spanioli, dar să zburăm 4 ore Bucureşti-Madrid şi apoi alte 9 ore Madrid-Punta Cana, cu recuperarea bagajului de cală pe Barajas şi schimbarea terminalului.
Eu am preferat să zbor cu escală şi să stau 14 nopţi în Punta Cana cu mai puţini bani decât aş plăti agenţiilor româneşti pentru charter direct din Bucureşti pentru un sejur de doar 7 nopţi şi oricând aş repeta alegerea.
Fiecare alege însă cum este mai bine pentru familia lui şi după bugetul disponibil
@nicole33: , sunt în asentimentul dumneavoastră. Și noi avem varianta Cluj-Madrid sau Cluj Londra sau Paris și de acolo Punta Cana. Problema noastră e că soția fiind cadru didactic nu putem pleca decât în vacanțele școlare. O fereastră ar fi 27.12- 07.01 deci de revelion dar atunci și prețurile probabil sunt mai mari.
@calincheita:
”O fereastră ar fi 27.12- 07.01 deci de revelion dar atunci și prețurile probabil sunt mai mari.
Preţurile sunt mult mai mari de revelion, dar aşa se întâmplă peste tot în lume. Inclusiv la noi, preţurile explodează de revelion
Mai poţi încerca să pleci în timpul vacanţei de vară, chiar dacă perioada mai-octombrie este considerată "extrasezon" în Dominicană. Mie chestia asta cu extrasezonul mi s-a părut o chestie relativă, Republica Dominicană fiind o destinaţie de vacanţă perfectă tot timpul anului.
Riscul de ploi şi uragane este mai mare în timpul verii, dar, în final, totul ţine de noroc. Poţi merge şi în plin sezon şi să ai parte de ploi.
@calincheita: Am scris un comentariu mai devreme dar nu stiu de ce nu s-a postat. Spuneam ca la 10 ani este o varsta buna pentru o călătorie asa îndepărtată.
Sunt hoteluri care au oferte gratis pentru copii . Sunt multe excursii opționale in care copiii pot merge, inclusiv Saona. Anul asta s-a mai scurta lista dar tot am avut cate una in absolut fiecare zi de sejur.
Asa cum zice si Nicole as merge de 10 ori cu escală decât o dată direct. ????
@adri-nico: , când spuneți că ați merge de 10 ori cu escală vă referiți la optiunea de a face o rezervare pe mai mult de 7 zile?
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jan.2022 Cu taxiul e prea scump, asa ca… la pas prin Republica Dominicana — scris în 30.01.22 de Mephisto din ACASA LA MINE - RECOMANDĂ
- Dec.2016 O excursie pe cont propriu — scris în 06.02.17 de ruxycio din SIBIU - RECOMANDĂ
- Nov.2016 Escapadă la orizont — scris în 20.11.16 de adri-nico din BUZăU - RECOMANDĂ
- Nov.2016 BOOGIE – Punta Cana. Aventură, nămoleală de nu te mai spală nici apa oceanului — scris în 16.11.16 de adri-nico din BUZăU - RECOMANDĂ
- Nov.2016 Supreme True Safari — scris în 12.11.16 de adri-nico din BUZăU - RECOMANDĂ
- Nov.2016 Excursii optionale: 1 – Excursie gratuita la shoping intr-o fabrica de trabucuri si ciocolata — scris în 09.11.16 de adri-nico din BUZăU - RECOMANDĂ
- Nov.2016 Cum se pleaca in Dominicana (fara bagaj de cala si se ajunge fara bagaj de mina) — scris în 06.11.16 de adri-nico din BUZăU - RECOMANDĂ