Vacanta in Lido di Jesolo
Pentru cei care cauta o oaza de liniste si civilizatie, o vacanta la mare cu plaja privata, intr-o atmosfera nealterata de influentele est-europene (riscul de a intalni conationali este minim), recomand cu caldura Lido di Jesolo.
Am cochetat cu Antalia... dl. moderator Cornel stie... unde nu am fost inca si chiar am o retinere vizavi de atmosfera specifica generata de conationali... dar acum, dupa ce am petrecut aproape o saptamana intr-zona in care occidentul exista inca, si am vizitat Venetia, chiar nu-mi pare rau pentru cei in jur de 1000 Euro cheltuiti (2 persoane).
De la Treviso, este autobuz direct spre Autostatione Lido di Jesolo. Cursa dureaza cam o ora. Din 2 in 2 ore. Dus-intors costa 19 euro/pers.
Ce mi-a placut in mod deosebit, a fost faptul ca in orice moment am simtit ca sunt respectat ca turist si ca om. La aeroport, in autobuz, la hotel, la restaurant, la magazin, pe plaja, pe strada. Toti cei implicati in servicii cunosc si ceva limba engleza. Chiar si soferii de autobuze. In Lido di Jesolo gasesti in proportie de 95% italieni in posturile de servicii (La restaurante, la hotel, cameristele, pe plaja).
In weekend statiunea s-a animat, la fel si plaja, si am avut parte si de revelatia unor conationali galagiosi cu copii agitati.
Vremea a fost mult mai calda ca la noi. In perioada 12-18 iunie, temperatura aerului dimineata era de 20-23 grade, urca la pranz catre 26-28 de grade iar cateva zile am avut seara la ora 17-18,29-30 grade. Apa marii era numai buna de baie. Adriatica difera clar de Marea Neagra.
La hotel (Kennedy - 3 stele) piscina avea apa incalzita solar. Adica... am fost incantati de conditiile gasite. Am cumparat cazare cu mic dejun, si astfel am avut libertatea de a ne alege meniul de peste zi. Fructele de mare de la italieni sunt excelente.
Ca sa rezum... Am ales dupa google maps o statiune apropiata de Venetia, si am gasit o locatie unde cu siguranta voi reveni, fara ca Venetia sa mai prezinte importanta.
Trimis de ingbv in 24.06.18 22:11:26
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în ITALIA. A mai fost în/la: ROMA
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ingbv); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
@ingbv:
”La hotel (Kennedy - 3 stele)
Ne-am bucura să putem citi și review-ul despre caceastă cazare scris ca articol nou.
Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestui hotel.
În plus, dacă vreodată vei solicita informaţii aici, pe sait, cei care îţi vor răspunde o vor putea face cât mai adecvat "profilului" tău turistic (funcţie de locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)
Poţi folosi linkul SCRIE IMPRESII (se deschide într-o fereastră nouă)
- Aug.2023 Lido di Jesolo si nu numai — scris în 01.10.23 de Ioana1966 din DEVA - RECOMANDĂ
- Sep.2019 Aventura mea 'veneţiană' în Lido di Jesolo — scris în 06.11.19 de gettyy din IASI - RECOMANDĂ
- Aug.2019 Prima dată la mare în Italia — scris în 29.08.19 de alxmst din LIVERPOOL - RECOMANDĂ
- Sep.2018 Vacanta in Lido di Jesolo — scris în 03.10.18 de ingbv din BRAşOV - RECOMANDĂ
- Jun.2018 Lido di Jesolo & Venetia — scris în 28.11.18 de Bughy82 din BAD VILBEL - RECOMANDĂ
- Aug.2017 La mare la Lido Di Jesolo — scris în 09.08.17 de GCC din DROBETA-TURNU SEVERIN - RECOMANDĂ
- Jul.2014 Lido di Jesollo, perla Adriaticii — scris în 03.08.14 de DanielaK din DROBETA TURNU SEVERIN - RECOMANDĂ